X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia tez mnie czasem tak kłuje.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • soraya Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ja tak mam z ta szyjka normalnie miliony szpilek. Nie wiem czy tam sie cos dzieje ale od dwoch dni podczas wstawania i chodzenia to czuję.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra - faktycznie, masz rację, Polkosia pisała, że "mamusia" wpada :D :D :D
    i nat_alia się też nie odzywała dawno... i agatka też nie...

polkosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, o wilku mowa! Teściówka wpadła rano, a potem pojechałam na KTG. W samochodzie miałam skurcze co 10 minut i już miałam nadzieję, a jak dojechaliśmy do szpitala to cisza!!! Ale zła byłam ;) W Praskim zero kolejki, weszłam od razu i nawet USG mi zrobili. Klementysia waży 3800 i ma 54 cm (oczywiście +/-) ;) Na KTG ani jednego skurczu. A wracając do teściowej to pokojem była zachwycona :D I w ogóle jakiś dobry humor miała i było naprawdę sympatycznie :) A dzięki temu i dom błyszczy, bo sprzątałam wczoraj ostro :) Niestety na poród nie pomogło :P

Aleksandra90, Lexie, Little Frog, paula1, maluda, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, lojkalojka, Katarzyna87, stokrotka25, Blondik, EwelKa wielka, ~Rewianka~, miska2503 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Polkosia, jaka miła mamusia :P może miała dobry seks :P
    Klementysia już duża dziewuszka, ciekawe ile będzie miała jak się urodzi :)

polkosia, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, EwelKa wielka, Nynusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ja też mam takie kłucia a mleczka gratuluję,to już coś! :)

Zakręcona,współczuję obiadu,ja to w szpitalu chyba nic nie zjem..

Magnosia,cieszy,że dobrze sie czujecie! Tego uczucia to bardzo się doczekać nie mogę!! :)

Aleksandra ale fajny brzusio,chyba tylko w niego kilogramy poszły!:)

Polkosia a tak na teściową narzekasz.. heheh :P

Nasprzątałam się dziś,okna umyłam.. mam nadzieję,że mnie coś ruszy.. !

Aleksandra90, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, lojkalojka, Magnosia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Nynusia tez mnie czasem tak kłuje.

I mnie też...

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona współczuję szpitalnego jedzenia... jakiś czas temu oglądałam program jak w więzieniu karmią i byłam bardzo zaskoczona, bo nawet różne diety uwzględniają, a kobietom w ciąży to jakieś "resztki" w szpitalach podają...

relganli4wkmj4ii.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia i Szczęśliwa normalnie mam ochotę Was wyściskać tak pieknie pocieszacie :) Co ja bym bez Was zrobiła :) Chyba rzeczywiście muszę wyluzować bo się wykończę na serce jak będę się tak stresować tą cesarką i tyle z tego będzie :D Szczęśliwa czekam na relację w takim razie:)

szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, Ja juz nie jem tu i nie będę . Swój prowiant koniecznie ! :)
    Aż z tego wszystkiego zgrzeszylam i wypilam picia gazowanego i Zjadlam paczka: o jestem okropna !

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka na pewno beda relacje obiecuje :* Sciskam Cię wirtualnie :*

Zakretka wspolczuje , mam nadzieje ze mama dowiezie jakies smakolyki ! :)

Dołączam sie do wszystkich sprzatajacych ! U nas tez juz lśni , wiem ze tak bedzie bo moj nie bałagani i sam sprzata wiec jestem spokojna :D

Polkosia fiu fiu , skarb nie tesciowa :D

A my wlasnie wrocilismy zalatwilismy opony zimowe wiec jestem mega zadowolona bo pozniej z malym nie bedziemy jezdzic i szukac a i moze pojedziemy na swieta do domku , czas pokaze :)

Ide zjesc troche winogronka :D

Arielka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra to jedzenie,u mnie obiad byl jednak do zjedzenia,chude mięsko z marchewka zasmazana:)
    Melena,ja jestem w 40➕2 i tez nie wiem co to skurcz. W nocy mi sie brzuch napina ale nic nie boli. Mam tylko nadzieje,ze po prostu akcja sie zacznie z nienacka:)
    Nynusia,gratuluje mleczka:) a co do klucia to ja czasami też to mam:)
    Lexie,niezla jestes,ze na weselu poszaleliscie:) obiad pewnie byl pyszny:)
    Aleksandra,no tylko w brzuch Ci poszlo,super:)

Nynusia, Lexie lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Nynusia ja tak mam z ta szyjka normalnie miliony szpilek. Nie wiem czy tam sie cos dzieje ale od dwoch dni podczas wstawania i chodzenia to czuję.
    No mnie boli cokolwiek robie może w końcu coś się dzieje

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleczko jest tylko dziecka brakuje !! A jutro termin ;)

Zak współczuję tego jedzenia. Ja ze wszystkiego jadłam tylko chleb a czasami drugie danie resztę wywalalam

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tam na dole chyba jakieś rozciąganie. Układałam rzeczy i siadłam na podłodze. Taki dziwny ból, że chyba z pół minuty na czworaka byłam na podłodze zanim się podniosłam. Teraz leżę :D

Ogólnie układam sobie w głowie plan jak to wszystko zorganizować w mieszkaniu. Mamy wydzieloną część salonu na pokój małej, ale póki co łóżeczko będzie u nas w sypialni. A miejsce na to łóżeczko jest tylko "w nogach" łóżka. Tzn jakbyśmy przesunęli łózko pod jedną ścianę, to prawie by było miejsce na łóżeczko i dojście do niego, ale problem z kaloryferem - nie chcę ani łóżka ani łóżeczka mieć koło kaloryfera...

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w sobotnie popołudnie.

Ja się dzisiaj nawet wyspałam, miałam tylko jeden skurcz koło 7:30, a tak w nocy to tylko siku :)

Po skurczu mała tak kopała, jak nigdy. Skopała tatuśka po plecach. Potem czkawka (co ciekawe, bo ta jest zawsze po jedzeniu, a nie przed). Mąż jak mu powiedziałam, że jego córa robiła mu masaż, to się śmiał, że myślał, że mu się to śni, a to na prawdę było!

Później śniadanko i małż wyjechał, wraca jutro wieczorem i do tego czasu ma być spokój.

Little ja też dzisiaj umyłam okna w kuchni i salonie, bo słońca za niedługo nie byłoby przez nie widać. Potem poszłam na zakupy, a następnie ogarnęłam całą kuchnię.

Zostały mi kurze w całym mieszkaniu i podłogi, więc tylko Was nadrobię i zbieram się do dalszego sprzątania ;)

Co do samego porodu chciałabym tak jak moja przyjaciółka. Obudziła się koło 4:00 z lekkimi jak sama mówi skurczami. Przez godzinkę sobie pochodziła, bo miała wrażenie, że to jeszcze nie to. Poszła pod prysznic, chlusnęły wody. Przed 6 była w szpitalu, a o 10:00 siłami natury urodziła chłopca :)

Nynusia ja tak parę razy miałam. Porównywałam to do tego, że Majka igiełką kłuje mnie w szyjkę.

Mnie pomaga nospa + przerwa na kibelku. Nie muszę sikać. Chodzi o to by całkowicie się rozluźnić. Siedzę sobie z 5 min i potem przechodzi.

Zakręcona jedzenie w szpitalu to tragedia! Mój mąż jak pakowałam torbę wsunął mi do kieszonki 50 zł, na jak nazwał - dożywienie jeśli on nie zdąży dojechać, a ja będę głodna. Też wszędzie płacę kartą, a niestety czasami ten kawałek plastiku nic nie daje ;/

Polkosia Klementysia już duża dziewczyna ;) Mnie położna w szkole mówiła, że bardzo często skurcze się wyciszają, jak jedziemy do szpitala, dlatego warto w domu posiedzieć dłużej ;)
    Czasami goście to zbawienie, w końcu się mieszkanie wysprząta na cacy (ja tam mam dzisiaj)

Zakocona i Jacusienka - WIELKIE GRATULACJE!!!

Teściowa namawia mnie by postawić łóżeczko małej w sypialni. Kurcze nie chcę póki co. Nie wiem czy dam radę wstawać i do niej chodzić do pokoju, jednak chciałabym, by sypialnia była sypialnią...znów wyrodna matka jestem ;p

Little Frog, polkosia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uważacie że to dziwne że nagle wszystkie sprzątamy?:D Czytałam że to zwiastun rychłego porodu :D

Little Frog, polkosia, ZakręconaOna, maluda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis tesciowa okna umyla :)

Little Frog, aanaa, annggela, agania, stokrotka25 lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Nie uważacie że to dziwne że nagle wszystkie sprzątamy?:D Czytałam że to zwiastun rychłego porodu :D
    Ja znowu czytałam w pamiętniku u jednej z belly, która rodziła w zeszłym roku, że to wcale nie wicie gniazda, tylko zorientowanie się, że jest się w czarnej dupie, a chałupę trzeba ogarnąć przed porodem :D:D:D Coś w tym jest! :D

Chociaż tak serio, to ja może nie mam ogarnięte na pucuś glancuś, ale za to takie grubsze sprawy - poukładałam w szafach rzeczy, żeby wszystko miało swoje miejsce i wywaliłam wszystko co zbędne... A takie kosmetyczne to jeszcze do dokończenia. Bo ja to przecież mam jeszcze mnóstwo czasu, więc wszystko przede mną :)

Katarzyna, ja właśnie z lenistwa wolę mieć to łóżeczko w sypialni. Jakoś średnio mi się uśmiecha śmigać w środku nocy do dziecka. Poza tym będę się chyba czuła tak spokojniej jak będzie pod ręką :)

Polkosia, Soraya, to teściowe Wam się spisują na medal! :) Oby tak dalej.
    Ahhhh....Polkosiu, wcale się nie dziwię, że teściowa zachwycona pokoikiem. Wygląda jak z katalogu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 16:14

soraya, szczesliwa_mamusia21, polkosia, maluda lubią tę wiadomość

• soraya Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usprawiedliwienie dodam ze mam problem z wchodzeniem do wanny wiec nie usmiechalo mi sie skakać po stolkach na 10 piętrze :)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ