Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatim wrote:Do kiedy powiększają się piersi ?
lilmama, Bree lubią tę wiadomość
-
Czasami robi mi sie taki dziwnie twardy brzuch, zastanawiam sie co to, bo nie wiem czy to macica sie jakos napina czy jakies dziwne wzdecia... nie potrafie tego okreslic...chwilke trwa i przechodzi...a czasami przy chodzeniu czuje jakbym miala tam w brzuchu na dole jakis kolek albo kamien, jak sie ruszam to czuje cos twardego... moze to obcy?
-
Arielka, prześliczne maleństwo
Ewalika ja niestety sobie nie radzę. Wzdęcia mam wieczorami straszliwe i tylko modlę się żeby mąż tego nie komentował. Z Zaparciami nie mam problemu ale załatwiam się rzadko bo raz na 2-3dni.Ewalika lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Siemie lniane pomaga na zaparcia.
Ja powtorzylam dziwią betę w piatek wynosiła 750, dzisiaj 3 375, wiec chyba jest dobrze
Ja chyba przez cala ciaze ani razu nie bede miec bety
Skoro pierwsza wizyta jest zaplanowana na 12 tydzien....
welcome to UK -
Agatkaaa1984 a wy prywatnych wizyt w uk nie macie w kazdym kraju sa.mi moj gp zrobila bete na moje zyczenie i dala duphaston i vlexan..irl od uk daleko nie lezy.ja bede chodzic do szpitala panstwowego od 12 tyg sie zaczyna 1 wizyta.a wczesniej pojde prywatnie w ta sobote.[/url]
-
Wróciłam z USG. Oczywiście mój gin twardo stąpa po ziemi i nas też tak ustawia. Ciąża nadal zagrożona pęknięciem, niewiele się przesunęła w dół chociaż ścianka gruba i niby nie powinna się przesunąć w górę. Jednak pęcherzyk mały mam (na 6 tydzień) a bąbelek ma 16,5mm (8 tydzień). Wygląda trochę jak kurczaczek ale jestem dobrej myśli.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3e39b69c8c4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 19:41
Bree, miska2503, Ewalika, Ewalika, paula1, ola.321, polkosia, Bunia86, FreshMm, Nynusia, Kaśku, Muffinka1019, lilmama, meeegi1771, Betti-85 lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
aagatkaa1984 wrote:Bete robiłam prywatnie, opieka w UK nad ciężarnymi to jakas tragedia. Rozumiem, ze tutaj uważa sie, ze nawet jak kobieta ma niedomoge lutealna, to tez nie ma sensu leczyć?
Moja kolezanka z pracy dostala lekkiego plmienia, proila o leki na podtrzymanie - nie dostala kompletnie nic, w szpitalu byl Hindus i ona go blagala o tabletki czy cokolwiek, on jej powiedzial ze w jego kraju, czyli w Indiach daje sie leki na podtrzymanie ale w UK natura zalatwia takie sprawy... przeciez w tym kraju aborcje na zadanie do 5 miesiaca sa na koszt panstwa....
zetaa Ty w Irlandii mieszkasz? Z tego co sie orientuje to w Irlandii nie ma prawa pozwalajacego na przerywanie ciazy w 5 miesaiacu za to mozna legalnie otrzymac leki na podtrzymanie, moze kraje nie leza daleko od siebie ale regulacje prawne i zdrowotne sa zupelnie inne.... -
Bree wrote:Ewalika a probowalas pic maslanke, kefir itp?
Mersiak sliczne malenstwo :* bedzie dobrze jesli mozesz to odpoczywaj duzo.
aagatkaa1984 no piekny przyrost masz bylas juz na Usg?Bree lubi tę wiadomość
-
Ursa wrote:Arielka, prześliczne maleństwo
Ewalika ja niestety sobie nie radzę. Wzdęcia mam wieczorami straszliwe i tylko modlę się żeby mąż tego nie komentował. Z Zaparciami nie mam problemu ale załatwiam się rzadko bo raz na 2-3dni.
nie wiem jak wy dziewczyny jaka macie prace ja siedze przy komputerze przez 8h i mam z tym coraz wiekszy problem po 5h boli brzuch i plecy.. musze troche pochodzic ale i tak ciezko juz te 3h wysiedziec chyba pojde szybciej na l4 niz myslalam.. -
Wiem ze to male pocieszenie ale ja w ostatniej ciazy mialam lozysko przodujace i bylam jak tykajaca bomba zegarowa, lekarz kazal mi lezec, nie ruszac sie i w ogole wtopic w materac a pozniej sie samo wszystko naprailo, czego i Tobie oraz kurczaczkowi zycze, te nasze fasolki sa czasami tak cholernie uparte
aanaa, FreshMm lubią tę wiadomość
-
mersiak wrote:Wróciłam z USG. Oczywiście mój gin twardo stąpa po ziemi i nas też tak ustawia. Ciąża nadal zagrożona pęknięciem, niewiele się przesunęła w dół chociaż ścianka gruba i niby nie powinna się przesunąć w górę. Jednak pęcherzyk mały mam (na 6 tydzień) a bąbelek ma 16,5mm (8 tydzień). Wygląda trochę jak kurczaczek ale jestem dobrej myśli.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3e39b69c8c4.jpgBree lubi tę wiadomość