Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula Ty mialas cesarke? Jak tak to po ilu pokazal ci sie pokarm ? U nas prawie 3 doba sie zacznie i pusto .
laktator w ruchu maly tez pomaga ale narazie cisza.
Jestem z wami na bierzaco czytam jak maly spi ale strasznie ciezko mi posac na tel jeszcze ten internet... ale jestem z wami sercemBąbelek lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea088d28ff77.jpg
buziaki dla wszystkich ciociuni i malych kolezanek i kolegow :*paula1, agania, aanaa, lojkalojka, ZakręconaOna, polkosia, Lexie, ~Rewianka~, Bąbelek, agaton, estrella, jaroszka, Little Frog, Aleksandra90, Nynusia, nat_alia, ewwiel, madu, miska2503, EwelKa wielka, Blondik, Katarzyna87, maluda, mała.mi, PauLLa, zakocona lubią tę wiadomość
-
Battinka i agus gratulacje ! .
A mnie jak co tydzien obudzily straszaki
Czekam az minal,zebym mogla zasnac. Kurcze oby to bylo toTylko tesciowa w kiepskiej kondycji i nie wizm czy wrazie dans rade mnie zawiesc na porodowke.Narazie czekam do rana ,bo sa niereguralne.
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Aguś,Battinka serdeczne gratulacje!!!!
Szczęśliwa,pienego synka wydalas na świat!Całuski dla Was!:-*
U mnie od 1 bóle w podbrzuszu co 10 minut i to mocne,w ich trakcie mam nudnosci i kupe sie chce.. Do tego mega mi zimno i mam dygotki,nawet jak to piszę..Wlasnie bylam na badaniu,rozwarcie 2 cmBąbelek, szczesliwa_mamusia21, agaton, estrella, lojkalojka, polkosia, Nynusia, nat_alia, ewwiel, ~Rewianka~, paula1, miska2503, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Opowiem troche o moim porodzie.
Wczoraj o 18:30 poczulam w brzuchu cos, co przypominalo dzwiekiem otwieranie szklanej butelki kubusia. Takie pykniecie. No i za chwile myslalam, ze popuscilam. Polecialam do wc i zobaczylam, ze mam lekko mokre majtki. Wysikalam sie i nic nie zapowiadalo, ze za jakies 10 min bede stala nad miska. Poszlo jak z kranu. A moich wod bylo malo: 6,6 z ostatniego usg.
Po 19 bylam juz w szpitalu i kolo 20 zaczely sie skurcze takie znosne. Z kazdym kolejnym byly silniejsze. O 21 rozwarcie na 2 palce, o 23 juz na 8-9 cm. Bylo mi strasznie niedobrze, myslalam, ze bede wymiotowac. Poza tym kazdy skurcz to potezny bol. No zesrac sie mozna. Cale szczescie lewatywe mi zrobili. Rodzilam bez znieczulenia. Gaz nic nie pomagal, a nasilal tylko te nudnosci.
Parte trwaly 20 min. Tutaj z bolu tracilam swiadomosc doslownie, slyszalam tylko krzyki "przyj, pieknie" i "dasz rade". I na tym sie skupialam. Parte to ciezka praca. Maz bardzo pomagal, dociskal mi glowe do klatki piersiowej i trzymal caly porod za reke.
Takze moj porod w skrocie:
18:30 odejscie wod
20:00 pierwsze skurcze
Po 24 Kornelia sie urodzila
Niestety nie znam dokladnej godziny urodzenia. Mi od razu podali leki uspokajajace i nie wiedzialam co sie dzieje po nich.
Mala nadal w spiaczce. Jeszcze 48 godzin i beda podnosic temp jej cialka. Bo na razie w tej hipotermii jest. Moze uda mi sie dzis ja zobaczyc.
Blagam o kciuki za moje dziecko.nat_alia lubi tę wiadomość
-
Battinka gratulacje!
Lexie oby to było to i żebyś dzisiaj tuliła maluszka
Green będzie dobrze, Kornelka jest na pewno pod dobrą opieką. Mocno zaciskam kciuki za nią
Arielka! To już tuż tużemocje pewnie na maxymalnym poziomie hehee,powodzenia dasz radę.
-
green to naprawde szybko poszlo .
Kornelka napewno sobie poradzi i bedziemy sie o to modlic !
Lexie to powoli sze szykujeszPowodzenia !
I powodzenia dla ArielkiPewnie nocy nie przespala przez stresa .
Ja oczywiscie przysnelam o 4 i skurcze ustaily . Czyli powtorka z rozrywki
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Dziewczyny też miewacie niekontrolowane baki?
Ja dzisiaj w nocy jak wracałam z kibla tak się swojego przestraszylam, że az wpadłam na brzeg łóżka i walnelam sie w noge...lojkalojka, Bąbelek, Nynusia, agania, EwelKa wielka, Blondik, estrella, maluda, lula.91 lubią tę wiadomość