X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ten opis napawa optymizmem :):) Super, że poród tak miło wspominasz. Mam nadzieję, że i ja swój będę wspominała równie dobrze :)

Powiesiłam baldachim. Myślałam, że mi kręgosłup odpadnie przy prasowaniu!! Oczywiście musiałam sobie wymyślić, żeby moja mała księżniczka miała łóżeczko jak z bajki. No i znalazłam przepiękny baldachim....oczywiście jak najdłuższy, żeby całe łóżeczko oplatał swoją firaneczką... Chyba jak już go ściągnę do prania to prędko go nie powieszę :D Godzinę się z nim mordowałam!

Paula, dobrze że nam tu trochę pomarudzisz. Przynajmniej jest to prawdziwe i nie będziemy miały wyrzutów sumienia jak nas najdą takie chwile zwątpienia. Jestem prawie pewna, że każda kobieta ma czasami takie gorsze momenty i w głowie pojawiają się takie myśli. Tylko mało która ma odwagę się do tego przyznać, bo przecież jak to tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 14:49

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh piekny porod pieknie opisany :) Dziekujemy !!!

Wlasnie zakupilam olej tylko nie wiem czy to taki :/ Napisane , ze do paznokci i wlosow ,ale czy moge to lyknac ? Wyczytalam , ze moge to zmieszac z sokiem pomaranczowym .

No nic polkosia to moze ustalimy godzine i razem walniemy kielicha ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FResh, piękny opis. dzisiaj jestem jakas taka rozlazła, w nocy miałam skurcze, ale o 4 się wyciszyły...teraz było kilka bóli misieączkowych i mam mocno napiety brzuch...to podobno tez objaw przedporodowy :) może się rozkręci...

jesli tak, to Madzia mogłaby się pospieszyć, bo jutro ma urodzinki mój chrzesniak i szwagierka, co za dużo to niezdrowo :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze doczytalam , ze tego olejku nie moge wypic :( Uciekam do apteki po inny .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka pewnie kupiłaś jakiś z dodatkami :( trzeba czysty bedzie w małej butelce. Powiedz w aptece, ze do picia. Chyba ze wyjątkowo niekumata bedzie babeczka ;) czasem pod jedna nazwa kryje sie tyle mozliwosci :) a nie kazdy ma niestety we krwi dopytać co pacjent chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 14:59

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy tak cicho ?? Rodzicie czy co ?
    Ja właśnie miałam kolejne ktg i dalej wielkie nic !

l22nhdgeccid541p.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie strasz bo ja siedzę właśnie przy desce i zaraz zabieram sie za baldachim a też mam taka firanę ze caly pokój mogłabym owinąć :P

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie straszę! Taka brutalna jest rzeczywistość. Myślę, że warto by było mieć tak z 2-3 pomocników do tego ;) Ale trzymam za Ciebie kciuki :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak tam???

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 9 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia chyba wszystkie wiją gniazdo z tego co widać :)

Nynusia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na złość nie mam żadnego ale dzięki może mi sie uda :D

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, na bank Ci się uda. Jak ja ogarnęłam, to chyba każdy da radę :D

Nie no nie ma opcji. Któraś musiała urodzić, tylko nie ma możliwości się pochwalić.

Ciekawe jak tam Wiedźma, bo też coś cichutko siedzi...

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wkurzające jest to Ktg :/ niby skurczy nie pokazuje a ja czuje te twardnienia. Jak wczoraj do domu wróciłam po Ktg to bole okresowe były juz. A położna z przychodni to jakieś nieporozumienie. Podlaczyla ,oparła giry o leżanke i miała mnie w dupie, za chwile wyszla i na sam koniec wrocila. Nawet mi Ktg nie przysunęła żebym zobaczyla ile % skurcze i tętno. Bez jaj no.

Polkosia czekam na relacje :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko uważam to samo to jest cisza przed burzą hihi

Mój baldachim dałam do prasowania mamie. Oddala wyprasowany i powiedziała żebym jej więcej takich przyjemności nie robiła :D

Little Frog, Katarzyna87, aanaa, Maximmum, maluda, polkosia, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelku no właśnie nie się nie pisały żadne a brzuch twardnial i ból jak na @ co trochę.
    Ciekawe jak z ta oxy jutro

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 9 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja Polkosi dostępna na platformie pay per view :)

Bąbelek, Nynusia, polkosia, lula.91 lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, powodzenia!!

Fresh, piękny opis :)

Jaroszka, ja np miałam z rana mega kryzys. Beczalam i miałam ochotę po prostu wyjść z domu. Ze zmęczenia i tego, że np nawet zjeść nie mogę normalnie tylko raz raz, bo zaraz będzie płakał. Wybeczalam się pod prysznicem, poszłam do niego, przytuliłam się jeszcze ze łzami w oczach i mi przeszło. Mały dzisiaj prawie ze mnie nie schodzi ale już jestem happy. Tylko snu nadal brakuje.

Ale przynajmniej L zażyczył sobie spustu i mimo, że koszula upackana mlekiem z cieknacych cyckow, ja z worami pod oczami i włosami każdy w inną stronę bo nie miałam czasu ich rozczesac nawet po prysznicu, to jednak się L podobam i ma na mnie ochotę :)

Idę mu pomóc robić ryż z prazonymi jabłkami na kolację, bo mały usnął.

Zrobiliśmy też sobie i jemu kilka fot dzisiaj :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejkowe mamuśki koniecznie pełne sprawozdanie proszę. Każde pierdnięcie i skurcza :p

U mnie od 12 leciutko skurcza, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Są na tyle lekkie ze zrobiłam z milion placków i gulasz do tego, jak ktoś chętny to zapraszam :)

Dzisiaj wieczorem idę "na piwko" ze znajomymi, mała się coś niewiele rusza, więc jak nic się nie zmieni to podskocze do szpitala na szybkie ktg, chyba nie odmowia mi jak mało czuje młodą i mi się brzuch napina*?

* T9 w tel poprawia na malina :p

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę poradzić. Spałam trochę, ale niestety ten ból jest masakryczny, co próbowałam się obrócić - ból ogromny. Mdli mnie, niedobrze mi jak cholera, czy to jakiś wirus cholera jasna? Jak ja tu styczności z ludźmi praktycznie nawet nie mam od kilku dni :( mała się rusza normalnie, no jak wiecie powiesiłam tylko pranie i prócz seriali nie robiłam nic :(

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna jasne ze nie odmówia muszą zrobić ktg

Mika ja bym pojechala na ip bo to wiesz może dostaniesz coś i Ci przejdzie a po co kochana masz się meczyc

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 2622 2623 2624 2625 2626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ