Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak laseczki :
Poszłam na badanie. Gin mi zrobił masaż plus jak to stwierdził odczopowal szyjkę wylam z bólu myślałam że te palce wyjdą mi kręgosłupem zalalam się potem. Szyjka zaczęła się skracać zobaczymy czy zacznie się akcja.
Jutro mam mieć test z oxy.
Jak do poniedziałku nie urodze to już rozkrecamy akcje na dobre -
Mikejla wrote:Tu trzeba było się ładnie uśmiechać bo to spotkanie jakieś opłatkowe było
ojjj...żebyś Ty mnie znała wtedy. Całe szczęście, że nauka dobrze szła, bo jeśli na świadectwie zachowanie naganne + dopy
wyrzucili mnie z tego internatu
ale po pół roku i tak wróciłam!
Kompletuję listę kosmetyków dla Madzi, pomożecie? Na razie mam tak (jeśli chodzi o apteczkę mam wszystko) : oliwka, płatki kosmetyczne kwadraciaki, patyczki z ogranicznikiem, pampersy, chusteczki nawilżające i...pustka
Cicha woda brzegi rwie? Hahaha nie mogeeee
A dla siebie masz juz wszystko? -
Lojka, ja będę brała dwie łyżki stołowe.
Nynusia, to super, może samo ruszy! Słyszałam, że ten masaż boli, ale nie bardziej niż poród pewnieJak ma pomóc, to trzeba!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 12:32
lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja mam termometr do kąpieli, obcinaczke do paznokci, gruszkę, sól fizjologiczna, gaziki, maść do smarowania pupki na noc, maść na odparzenia, oliwka do kąpieli z rossmana, octanisept i to wsio
Dla mnie podkłady, podpaski, majtki siateczkowe, mydło biały jeleń -
A właśnie mamusie. No bo ja miałam założenie, że jak będziecie się wymieniać radami i wskazówkami, to zanim urodzę, to będę już w pełni obeznana w temacie, a tu zaledwie kilka ciekawostek się przewinęło. Jak będziecie miały chwilkę, to ja chętnie poczytam
-
O soli fizjologicznej zapomniałam widzisz! Tak tak te wszystkie już "apteczne" mam, do paznokietków i gruszkę też, dla siebie mam wszystko też. Do szpitala dla siebie mam zabrać tylko mydło i szampon no i ubrania. Na odparzenia mam sudocrem, mam jeszcze bepanthen. Podobno wystarczy. I tak siedzę i myślę...do podmywania pupki mi mówiła, żeby używać wacików kwadratowych namoczonych w letniej, przegotowanej wodzie. Najpierw wiadomo zastosuje się do rad położnej, a później może być różnie.
A no cicha woda, często słyszałam, że mam niewinną minkę, ale diabła to nigdy nie ukrywałam nie umiem być sztucznie miła. Niestety czasem to przeszkadza bo mogłabym co nieco przemilczećjaroszka lubi tę wiadomość
-
Hej,u mnie zalamka. Wypilam olej,kolejne dwie lyzki i nic tym razem,brzuch twardawy,a skurczów brak:( wsadzili mi ten balonik i zobaczymy,czy cos szyjka ruszy. Tez miałam ten masaż co Nynusia,ale u mnie nic się nie zadzialo po tym. Ciekawe jak balonik,bo jesli balonik mię przygotuje szyjki do indukcji to chyba mi cc zostaje,bo jak szyjka nie jest gotowa,to nie mogą wypychac dziecka:( jestem załamana,dobrze,ze mąż ze mną jest.
Wczoraj dziewczynie ten balonik założyli i urodziła,ale miała skurcze,a ja nie mam:(
Dziewczyny,nawet nie mam sily wam odpisywać,ale czytam.
-
Agaton, ja też nie mam żadnych skurczy, dlatego mnie to tak dobija... Domyślam się, co czujesz...
Nynusia, a wiesz, moja koleżanka właśnie napisała mi, że masaż szyjki ją bolał bardziej niż poród! Bo ją o to pytałam, pamiętałam, że też go miałaNynusia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn