X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, sprawiasz wrażenie grzecznej dziewczynki :D:D Widać pozory mylą :D
    Co do tych rzeczy to nie wiem jak tam te apteczne dzieliłaś, ale jakiś odciągacz do kataru/gruszka, krem na zimno. Krem pielęgnacyjny...

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jade po ten olej . Mam juz dosc czekania .
    Przypomnijcie tylko jeszcze raz ile tego wziasc i czy to dziala no skurcze ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak laseczki :
    Poszłam na badanie. Gin mi zrobił masaż plus jak to stwierdził odczopowal szyjkę wylam z bólu myślałam że te palce wyjdą mi kręgosłupem zalalam się potem. Szyjka zaczęła się skracać zobaczymy czy zacznie się akcja.
    Jutro mam mieć test z oxy.
    Jak do poniedziałku nie urodze to już rozkrecamy akcje na dobre

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Tu trzeba było się ładnie uśmiechać bo to spotkanie jakieś opłatkowe było :D ojjj...żebyś Ty mnie znała wtedy. Całe szczęście, że nauka dobrze szła, bo jeśli na świadectwie zachowanie naganne + dopy :D wyrzucili mnie z tego internatu :( ale po pół roku i tak wróciłam! :D

Kompletuję listę kosmetyków dla Madzi, pomożecie? Na razie mam tak (jeśli chodzi o apteczkę mam wszystko) : oliwka, płatki kosmetyczne kwadraciaki, patyczki z ogranicznikiem, pampersy, chusteczki nawilżające i...pustka

Cicha woda brzegi rwie? Hahaha nie mogeeee

A dla siebie masz juz wszystko?

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella trzymam kciuki !!!!

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, to ja trzymam kciuki, żeby już po tych działaniach gina ruszyło :):)

Nynusia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, ja będę brała dwie łyżki stołowe.

Nynusia, to super, może samo ruszy! Słyszałam, że ten masaż boli, ale nie bardziej niż poród pewnie ;) Jak ma pomóc, to trzeba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 12:32

lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wysyp dzieci, gratulacje szczęśliwe mamusie:D kciuki za rodzące i oczekujące porodu :D

jaroszka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr do kąpieli, obcinaczke do paznokci, gruszkę, sól fizjologiczna, gaziki, maść do smarowania pupki na noc, maść na odparzenia, oliwka do kąpieli z rossmana, octanisept i to wsio

Dla mnie podkłady, podpaski, majtki siateczkowe, mydło biały jeleń

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mamusie. No bo ja miałam założenie, że jak będziecie się wymieniać radami i wskazówkami, to zanim urodzę, to będę już w pełni obeznana w temacie, a tu zaledwie kilka ciekawostek się przewinęło. Jak będziecie miały chwilkę, to ja chętnie poczytam :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia uwierz ze nie byłam przygotowana na taki ból ale jak tak boli poród albo bardziej to ja wymiekam .. aż dziewczyny słyszał w pokoju jak krzyklam hahha

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O soli fizjologicznej zapomniałam widzisz! Tak tak te wszystkie już "apteczne" mam, do paznokietków i gruszkę też, dla siebie mam wszystko też. Do szpitala dla siebie mam zabrać tylko mydło i szampon no i ubrania. Na odparzenia mam sudocrem, mam jeszcze bepanthen. Podobno wystarczy. I tak siedzę i myślę...do podmywania pupki mi mówiła, żeby używać wacików kwadratowych namoczonych w letniej, przegotowanej wodzie. Najpierw wiadomo zastosuje się do rad położnej, a później może być różnie.

A no cicha woda, często słyszałam, że mam niewinną minkę, ale diabła to nigdy nie ukrywałam nie umiem być sztucznie miła. Niestety czasem to przeszkadza bo mogłabym co nieco przemilczeć

jaroszka lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u mnie zalamka. Wypilam olej,kolejne dwie lyzki i nic tym razem,brzuch twardawy,a skurczów brak:( wsadzili mi ten balonik i zobaczymy,czy cos szyjka ruszy. Tez miałam ten masaż co Nynusia,ale u mnie nic się nie zadzialo po tym. Ciekawe jak balonik,bo jesli balonik mię przygotuje szyjki do indukcji to chyba mi cc zostaje,bo jak szyjka nie jest gotowa,to nie mogą wypychac dziecka:( jestem załamana,dobrze,ze mąż ze mną jest.
    Wczoraj dziewczynie ten balonik założyli i urodziła,ale miała skurcze,a ja nie mam:(
    Dziewczyny,nawet nie mam sily wam odpisywać,ale czytam.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton przykro mi :( tak przypomniałam sobie waszą fotkę "selfie" i myślałam że to już bliziuteńko...trzymam kciuki żeby jednak się udało!

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opisałam szczegółowo swój poród w pamiętniku, jeśli chcecie, wkleję tutaj? ;)

polkosia, maluda, Mikejla, Nynusia, zakocona lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, to trzymam kciuki, by nastąpiła poprawa.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja też nie mam żadnych skurczy, dlatego mnie to tak dobija... Domyślam się, co czujesz...

Nynusia, a wiesz, moja koleżanka właśnie napisała mi, że masaż szyjki ją bolał bardziej niż poród! Bo ją o to pytałam, pamiętałam, że też go miała :D

Nynusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton trzymam kciuki, zeby balonik pomógł.
    Nynusia- biedna. Mi samo badanie szyjki sprawia ból, a gin za każdym razem mi mówi żebym sie rozluźniła :) haha dobre sobie.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny,Polkosia,ale może olej cos Ci pomoże,bo na mnie widac nie działa. Mam nadzieje,ze chociaż ta szyjka sie rozluzni... Mnie ten masaż tez bolal i poty mnie oblewaly,ale chyba nie robił go aż tak mocno.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a robili Ci usg ostatnio ??

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2620 2621 2622 2623 2624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ