X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz tym co chcą żeby to coś dało nie daje nic, a ja bym nie chciała i kto wie czy jak na złość by się nie rozkrecilo. Ale chyba najpierw się przespie bo ta noc jednak dala mi w kość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla to trzymamy kciuki zeby dzidzia nie chciała wychodzić i zeby sie uspokoiło.

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystko na odwrót :P ja dzisiaj mam w planach prasowanie i ogarnięcie łóżeczka (baldachim, lampki itp.), zobaczymy co z tego wyjdzie :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas otworzyli nową pierogarnię i zamówiłam sobie na spróbowanie :D Aż mi ślinka leci już, bo jeszcze nie jadłam nic dzisiaj :P I w planach mam małe porządki, bo już trochę bałagan...

Nynusia, to odzywaj się :) Ciekawe co u Agaton?

Mikejla lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 9 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mnie nie żałuje :) zakręcona chociaż Ty :)

Żartuje oczywiście :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że u Nas ogólnie to cisza i spokój z porodami, a potem jak poleci to 4 porody dziennie :)

Agaton trzymam kciuki, żeby zadziałało. Jaką porcję dzisiaj wzięłaś?

Na trasie do sklepu dzisiaj brzuch się parę razy pospinał, póki nie weszłam do mięsnego. Zapach wędzonki chyba uśpił małą :p

Ewwiel nie zazdroszczę. Niby wszystko ruszyło, wszystko gotowe, czeka na poród, a jego nie ma :/

Kurde widzę, że tu nie porody się rozkręcają a jakaś infekcja - nie tak ma być laseczki!

Myśmy wczoraj zastanawiali się jakie będzie to Nasze dzieciątko. Jakie będzie miało oczy i kolor włosów...fajnie byłoby je już zobaczyć :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dzięki...ja tez chce!!!! A w de o dobrym żarciu nie ma mowy, nawet hamburgery tu dobrego nie ma! EwelKa dzięki :) właśnie do mnie dotarło ze to juz październik i niedługo będę mamą!!!!!!!!!

Little Frog, EwelKa wielka, annggela, jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Ciśnienie, serduszko małej, krew - wszystko ok. Kolejna wizyta za tydzień. Mam nadzieję, że już ostatnia :D Tak rzuciłam okiem na schemat wizyt, to takie u położnej będą teraz co tydzień, a jeżeli nie urodzę, to w 42+0 mam się zgłosić do szpitala. No mam nadzieję, że nie dojdę do takiego etapu.

Czekam na tę kumulację, bo się straszny przestój zrobił ;)

Aleksandra90, Bąbelek, EwelKa wielka, Katarzyna87, annggela, jaroszka, lojkalojka, zakocona lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ta pogoda jest zdradliwa i można coś złapać :( Współczuję! Ja kilka tygodni temu prawie się rozchorowałam, ale postanowiłam nafaszerować się mlekiem z czosnkiem i wypocić i po 24h byłam jak młody bóg :P Polecam ;)

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna my też takie przemyślenia jak będzie wyglądał.. I za nic nie umiem go sobie wyobrazic:P

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Wysłany: 9 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pocę :) maz nie narzeka na szczęście ale pościel wymienię dopiero jak wyzdrowieje :) jak mnie zaczęło brać to myślałam ze dam radę z czosnkiem ale nie. To jakaś grubsza sprawa :/ walczymy dalej :)

Polkosia daj pieroga.

Katarzyna zamiast karuzelka z misiami nad łóżeczkiem możesz powiesić karuzelkę z boczkami :) mała bedzie spała elegancko :) i jaka niebanalna dekoracja?

Little Frog, lula.91, Katarzyna87, jaroszka lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś też kompletnie nie mam wizji swojego dziecka. Mój mąż wczoraj się tylko tak zastanawiał czy będzie miała włosy jak się urodzi.

Polkosia, tak się nie robi! Ja tu z głodu przymieram i zastanawiam się co zjeść, a Ty mi o pierogach1 :P Pewnie pysznych pierożkach, które rozpływają się w ustach...ahhhh....

EwelKa wielka, annggela, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie! Albo wpadajcie :P Najchętniej to zjadłabym takie domowe, ale nie umiem farszu żadnego robić.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max jedno jest pewne co do wyglądu Naszych pociech - BĘDĄ NAJPIĘKNIEJSZE DLA SWOICH RODZICÓW :)

Ewelka wzbudziłabym nie lada sensację z taką karuzelą nad łóżeczko! Można by ją urozmaicić...wędzony boczuś, jakaś kiełbacha, kurczak, a do tego melodyjka ;)

Little mój mąż powiedział, że włosy będą na pewno (ja mówię, że będzie łysolek), bo przecież mam zgagę. Tłumaczę mu, że jest głową w dół, jaki to ma mieć związek? A on na to "przecież ona będzie miała włosy do pasa!" hihi

Polkosia pierogi miałam ostatnio - dzisiaj będą PLACKI! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:43

Maximmum, Little Frog, Aleksandra90, EwelKa wielka, jaroszka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to się zgramy :D ja robię farsz a Ty ciasto :D ja ciasta nie lubie robić i wychodzi mi takie o...

Pierogi to za mną chodzą od bardzo dawna, ale jak próbowałam robić farsz z tutejszych ziemniaków jak jeszcze mieszkaliśmy z siostrą D...porażka. Z kaszą gryczaną i bryndzą bym zrobiła, ale bryndzy nie mogę znaleźć, a przede wszystkim to stolnicy nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:48

• Maximmum Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam zignorować post Polkosi o pierogach no ale tak wałkujecie ze albo kupie pierogi albo składniki i sama zrobię ruskie ;)

polkosia, Nynusia, jaroszka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamrożone chyba z 7 pierogów z jagodami....tylko ja nie lubię pierogów z owocami :/Takie ruskie bym zjadła....dość mocno ostre. Mniam!

Wysłany: 9 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast melodyjki dźwięk suszarki albo odkurzacza, podobno fenomenalnie uspokajają :) kolejny patent i pomysł na biznes :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 9 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wyślij mi!!!!!! Ja chce!!!! Jakoś na początku ciazy były w biedrze mrożone z jagodami to byłam w niebie. Teraz nie mam skąd wziąć :(

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Spoko. My zrobiliśmy tylko dwie porcje dla męża, no bo ja nie jem :) Ale w zamian czekam na ruskie :D

Chociaż póki co otarłam łzy i trochę napełniłam żołądek kanapkami z masłem orzechowym. Może dożyję do obiadu :D

A co do biedronkowych pierogów, to zarówno moja mama jak i brat strasznie chwalili. A brat jest mega wybredny... To muszą być spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:56

‹‹ 2618 2619 2620 2621 2622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ