X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa właśnie czytam ze to jest podanie małej dawki i sprawdzenie pod ktg tętna płodu i czynności skurczowej macicy i ze się odlacza to.oxy.
    A położna mi mówiła ze zostaje jak wykazują się skurcze u tętno jest ok i ja juz zglupialam.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak no właśnie ale dodatkowo do tego usłyszałam ze jak się skurcze nasilają to zostawiają ja podana żeby wywołać poród. Może się nastawiam a tu nie ma na co ?

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zak no właśnie ale dodatkowo do tego usłyszałam ze jak się skurcze nasilają to zostawiają ja podana żeby wywołać poród. Może się nastawiam a tu nie ma na co ?
    A możliwe , ze jak się nasilają to zostawiaja , nie wiem kochana ale to pewnie wszystko zależy od tętna dziecka czy zostawia . Nie nastawiaj się ani na poród ani na jego brak ,tak będzie najlepiej . :) a nóż się milo zaskoczysz kochana

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz się nastawilam :(

Ahh.. no jak nie jutro to poniedziałek także trudno no !

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać laseczki żeby jutrzejszy dzień szybciej nastał.

Dobrej nocki :*

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Nynusia ! Nie myśl kochana za dużo <3

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,ja miałam taki test,u mnie to nazywali oct, podpieli oxy w malej dawce,ale rosnącej i obserwowali na ktg jak dzidziuś na skurcze reaguje,a to podobno po to,żeby sprawdzić,czy lozysko jest w dobrym stanie czy juz nie daje rady. U mnie wyszedł test dobrze wiec czekaliśmy.
    Ja to juz nie wiem,czy będę jutro miała ta indukcje czy nie. Co przyjdzie jakiś lekarz to inaczej mówi,zobaczymy. Grunt ze mężuś będzie przy mnie.
    Polkosia,no za mala dawka pewnie. Ja tam polknelam bez niczego,od razu popilam i potem siup druga łycha,ale ja zdesperowana bylam,to wszystko bym przelknela.
    Tez juz się zbieram spać,żeby moze się przed jutrem wyspać.
    Nynusia,jestem z Toba myślami:*
    I z cala reszta tez oczywiście;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się teraz zdenerwowalam bo u mnie żadnego testu nie robili. A co gdyby cos bylo nie tak? Cholera jasna, co za konowaly tu pracują

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam aż mala zaśnie po karmieniu i tez ide spać :) kolorowych dziewczyny. Albo nie. A niech Wam sen porody przerwą :) ale nad ranem co byście sil zdążyly nabrać ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cudna pyziunia <3 mama się stresuje, na Ktg jeździ a dziecię się śmieje :D

Nynusia, Agaton, Wiedźma, Polkosia zaciskam kciuki żebyście w weekend imprezowały na porodówce!

agaton, Katarzyna87, polkosia, Nynusia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana,ale u Ciebie nie trzeba bylo,bo u mnie robili,bo po terminie jestem i czy można jeszcze czekac,czy łożysko za stare i trzeba działać.
    Kasia,wlasnie,Majeczka śliczna,ciekawe jak na zywo wyglądają nasze dzieci,bo to jednak dość mocno znieksztalcony obraz;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no ale u mnie po fakcie sie okazało ze łożysko stare :|

iv09hdge6yql001e.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis teściowa zszokowała tekstem "Ty nie będziesz karmić tylko z butelki nie?" Mowie ze będę i chce karmić piersią...a ona do mnie "ale jak to? Przeciez pokarmu nie będziesz miała po cesarce" . Az mi cycki opadły :)

FreshMm, agania lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Bąbelek ale tekst,teściowe to potrafią zmotywować... Cycki opadają hehe
    Ana,no to nie wiem juz sama,grunt ze wszystko dobrze:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa dzisiaj mi wysłała zdjęcie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23a12d55bd38.jpg
    I powiedziała,ze sweterek dla Heli gotowy (na drutach robila) i ze pewnie na niego czekala,to juz teraz wyjdzie;)

Little Frog, zakocona, EwelKa wielka, maluda, Katarzyna87, Bąbelek, polkosia, lojkalojka, annggela lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki piękny Helka sweterek będzie miała ! :D
    Babelek ah te niektore kobiety ...

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton śliczny sweterek :)
    Bąbelek :) moja teściowa oczywiście pasuje do wszystkich waszych "narzekań" i moja tez stwierdziła, ze beznadziejnie ze cesarka, ze nie bede miała pokarmu i takie tam. No ale to inne pokolenie i wierzy w stereotypy. Po naturalnym tez mozna nie mieć pokarmu. Po cesarce mozna mieć normalnie pokarm. No ale mamusie są mądre.

Bąbelek, agaton lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Plus jest taki, ze Ala nie należy do olbrzymkow i wazy 3050g. Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek (dzień przed terminem z @) wiec w najlepszym wypadku zadzialaja coś w pt. Mąż jest zalamany, bo do piątku ma tylko urlop a później będzie v musiał jechać w trasę. Wścieka się, ze nie będzie mogl z nami spędzić czasu po porodzie, a jeśli nie podają mi od razu Oksy w pt, to nawet na poród się nie zalapie. Wiec oboje wracaliśmy z wizyty w milczeniu a ja dodatkowo ze łzami w oczach, bo ciążowe hormony buzuja na całego...

Zakocona, u mnie tp zmienia się na 16.10, jeśli będziesz miała okazje wprowadzać jakies zmiany na pierwszej str, to możesz mi to poprawić na pierwszej str.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 23:28

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel przykre. Poproś Ale zeby wcześniej wyszła dla tatusia. Przynajmniej dobrze, ze mała zdrowa

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak? Uparta jest, bo nic na nią nie działa. A podobnie jak Polkosia mam juz dość tych domowych sposobów, bo tylko się czlowiek namęczy a pozniej i tak żadnej akcji z tego nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 23:36

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 2627 2628 2629 2630 2631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ