X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Zakręcona, a jak sie czujesz?
    A źle kochana , katar męczący jest masakrycznie ... Co utrudnia mi spanie w nocy i dodatkowo zaczyna mnie gardło pobolewac.
    Dziekuje , ze pytasz :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton jak maja Ci wywołać to lepsze to niż siedzenie dalej w niepewnosci i czekanie jak Ty juz galancie po terminie jesteś . Niech się dzieje a co ! W końcu Helke przytulisz ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Agaton ja coś czuje że dziś Twój dzień :D
    Żeby tylko wszystko było dobrze,bo boje się Oksy, to sie często konczy cesarka:/
    Jestem w stresie, ale poddaje się juz losowi.
    Wlasnie Zakręcona, ja mam zle termin policzony i ja jestem w okolicy terminu teraz...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Żeby tylko wszystko było dobrze,bo boje się Oksy, to sie często konczy cesarka:/
    Jestem w stresie, ale poddaje się juz losowi.
    Wlasnie Zakręcona, ja mam zle termin policzony i ja jestem w okolicy terminu teraz...
    Aha ale to wiesz dokładnie na którego powinnas mieć teraz TP ? Lekarze wiedza czy się kierują tym 1/10 ?
    Tak czy siak , lepsze kochana to niż czekanie kolejnych dni , przecież wiemy ze przemeczona jestes niesamowicie tym wszystkim , jeszcze szpital który sam grobowo wpływa na człowieka.
    Kochana może nie koniecznie u Ciebie skończy się cesarka , bądź dobrej myśli :* a nawet jeżeli juz będzie taka potrzeba to sama wiesz , ze to dla zdrowia Helki i olejesz , sama chętnie pod nóż pojdziesz . Będzie dobrze na pewno :*

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam jakby termin na 8.10.
    Wiem,będzie dobrze,dzieki Kochana:*
    Współczuję kataru, ale może odpuści juz to choróbsko wreszcie...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blagam o to uwierz , czuje się nie dość , ze ciazowo ociezala , słaba to jeszcze chorobsko mnie wyniszcza doszczętnie . Eh no cóż ...
    Kochana będzie na pewno :*
    No to jak na 8/10 to i tak juz 2 dni po TP , niech wywołują !
    Ja tez juz bym tak bardzo chciała Oskarka tulic , jeeeej ! <3 a to wszystko przede mną jeszcze hihi
    Ale jestem bliżej niz dalej wiec się pocieszam , 39 tydzień ruszył . :P

Bąbelek, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton tym bardziej jak jesteś w okolicy terminu jak podadzą oxy to coś ruszy w końcu a chwile potem będziesz tuliła dzieciątko. Piszesz ze jesteś w stresie. Na pewno kazda z nas to odczuje ale niech to będzie taki pozytywny stres który nas zmobilizuje do działania i wiary że przetrwamy wiele dla małej istotki.
    Właśnie zdałam sobie sprawę że ciążę mam od dziś donoszoną :) <3

ZakręconaOna, aanaa, agaton, Mikejla, Nynusia, agania, maluda lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie zastanawia ?!
    Czemu to tak jest , ze jak kobieta bierze leki rozkurczowe i inne w ciazy typu nospa , magnez nie wiem ... Luteina ma skurcze itp bolace dosc niektore bo nie ma co się oszukiwać , wyciszyc chcemy zeby poród nie zaczął się za wcześnie ...
    Odstawiamy kilka tyg przed TP zeby w razie co juz mogło się cos dziać a one nagle same znikają i śladu po nich ?! Helol , no gdzie one są jak my i potrzebujemy ?! A jak nie to jak na złość . Chore to
    Wiem , ze Ameryki nie odkrylam ale po prostu dziwne to jest dla mnie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 06:41

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ;)
    Ja rok temu 3.10 urodziłam i tak podczytuje jak to u Was się dzieje teraz ,bo fajnie powspominać i te emocje ;) mnie to czeka w kwietniu tym razem znowu ;) co do komedii z lekami ja brałam żeby nie urodzić wcześniej i co chodziłam z rozwarciem i to sporym trochę czasu... tyle że mimo wszystko urodziłam córkę w 35t 5d bo wody odchodziły.. ale co do czego wyobraźcie sobie tak jak co 2-3 dni fałszywy alarm miałam już dosyć bolesne te skurcze co 5 min takie do 40-45s były i ta szyjka rozwarta co pare dni ip bo juz myslalam ze sie dzieje jakies zastrzyki rozkurczowe i sio do domu no kurde ale poród 20h i to na oxy wywołać nie mogli mi... komedia, dlatego w tej ciąży nie ma mowy że nospa będę się faszerowac, bo to był mój organy błąd za bardzo już macica była rozluźninna by sobie samej poradzic chyba że coś nie tak to doraźnie nie na dłuższą metę... :)
    Powodzenia i życzę szybkich jak najmniej bolesnych porodów i zdrowych dzieciaczków ;)

Nynusia, ewwiel, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej mamusie ;)
    Ja rok temu 3.10 urodziłam i tak podczytuje jak to u Was się dzieje teraz ,bo fajnie powspominać i te emocje ;) mnie to czeka w kwietniu tym razem znowu ;) co do komedii z lekami ja brałam żeby nie urodzić wcześniej i co chodziłam z rozwarciem i to sporym trochę czasu... tyle że mimo wszystko urodziłam córkę w 35t 5d bo wody odchodziły.. ale co do czego wyobraźcie sobie tak jak co 2-3 dni fałszywy alarm miałam już dosyć bolesne te skurcze co 5 min takie do 40-45s były i ta szyjka rozwarta co pare dni ip bo juz myslalam ze sie dzieje jakies zastrzyki rozkurczowe i sio do domu no kurde ale poród 20h i to na oxy wywołać nie mogli mi... komedia, dlatego w tej ciąży nie ma mowy że nospa będę się faszerowac, bo to był mój organy błąd za bardzo już macica była rozluźninna by sobie samej poradzic chyba że coś nie tak to doraźnie nie na dłuższą metę... :)
    Powodzenia i życzę szybkich jak najmniej bolesnych porodów i zdrowych dzieciaczków ;)
    O matko to przeżycia mialas faktycznie nieźle ... Najwazniejsze ze wszystko dobrze się skonczylo.
    Kochana uwierz , ze żadna z Nas cala ciążę nie faszerowala się nospa bo właśnie większość podziela Twoje zdanie , można się nieźle" rozluźnić" i pozniej nie poradzić ... Wiadomo , ze nospa szła doraźnie i mega rzadko .
    Wzajemnie , zdrowej ciąży i szybciutkiego porodu w kwietniu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 06:54

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona żeby nie skłamać..minutę temu kładąc się do łóżka pomyślałam o tym samym! Poszłam do kuchni i przez chwilę myślę jaka tabletkę wsiąść a ja od tygodnia nic nie biorę i funkcjonuje. Mało tego nie odczuwam skurczy jakoś.(dzis po 4 rano jeden skurcz brzucha z bólem przypominającym @. Byłam pewna że po odstawieniu w momencie będzie gorzej.

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zakręcona żeby nie skłamać..minutę temu kładąc się do łóżka pomyślałam o tym samym! Poszłam do kuchni i przez chwilę myślę jaka tabletkę wsiąść a ja od tygodnia nic nie biorę i funkcjonuje. Mało tego nie odczuwam skurczy jakoś.(dzis po 4 rano jeden skurcz brzucha z bólem przypominającym @. Byłam pewna że po odstawieniu w momencie będzie gorzej.
    No Ja juz nie biorę 2 tygodnie nic a nic i tez cisza . No tak jak mówimy , wiadomka , ze jakiś skurczybyk się pojawi ale dla mnie to nie to samo co wczesniej ... Wczesniej bym sobie mogła wymyśleć akcje porodowa bardziej niż teraz haha
    P.S widzisz ! Myslimy o tym samym haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 06:56

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej,ale nie wiem,czy to tak jest,bo ja pisałam wam,ze nospy wzięłam przez cala ciąże moze ,3 tabsy i co? Ja skurczów żadnych mimo tego nie mam. Mialam jeden dzien,ale po olejku,wczoraj troche mi się spinał,ale żadnych straszakow,nic,wiec to tez nie regula... Mysle,ze na prawdę te nasze organizmy sa niezbadane i robią co chca...
    Dzieki Dziewczyny,lepiej mi zdecydowanie:***

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton i tak trzymaj :)

agaton lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no Ja np. Nospe może z 5 razy wzielam w całej ciąży i to bardziej na poczatku , później juz magnez i luteina tylko bo lekarz kazał mi po poronieniu brać na wszelki by zapobiec zlemu , wiadomo . Wtedy miałam silniejsze skurcze niż teraz jak nie biorę nic a nic , o to Nam chodzi:) a co do organizmow to fakt , robią na prawdę co im się cholercia podoba ... AA niby taki wielki wpływ mamy haha

Agaton , w końcu :* a będzie jeszcze lepiej jak lada dzień a może chwila i będzie po wszystkich :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 07:04

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece laski sniadanko machnac i nazrec się czosnku ! Dosłownie nazrec ... Dobrze , ze nigdzie dziś nie wylaze bo bym pozabijala oddechem chyba
    :P

agaton, lula.91 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton trzymam kciuki żeby poszło sprawnie :)

Bąbelek i co z tym chrapaniem?? Ja to może i nie słuchałam jak chrapie ale non stop mu tel wibrowal. Teraz też mnie jego tel obudził. Eh...głupie jakieś sny no masakra
    A te dziwne bóle to faktycznie na wc bo znów wracają hehe i zaraz wstaje i idę!! ;)

A głodna jestem...ze o jej

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5:30 nie śpię moje drogie bo u Nas tak budzą potem miałam do 6:20 ktg teraz zjadłam idę się umyć

Polkosia skurczy żadnych nawet jednego... a ta szyjka mnie tak boli ze omg jakby ją ktoś rozrywal normalnie... :(

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja to samo no spe wzięłam pierwszy raz 3tyg temu takto nie brałam. A urodzić nie mogę :/
    Cycki mam twarde i bolące a dziecko dalej w brzuchu chce siedzieć.

Agaton kochana trzymam kciuki za Ciebie dziś :*

agaton lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,no jeszcze luteina do tego:)
    No zagadkowe te nasze organizmy;)
    Zakręcona,faszeruj sie czosnkiem i na pewno pomoże,ale współczuję domownikom haha:)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2629 2630 2631 2632 2633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ