X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona u mnie spięcia byly dokladnie z tego samego powodu. Bo ile dziecko moze jeść...ale po jakimś czasie M sam zauważył ze najedzona usypiala prawie od razu. Nauczylam go sprawdzać czy dziecko glodne za pomocą palca, i teraz sam mi podaje małą do karmienia. A na czkawke najlepsza jest pierś. Mam wrażenie ze na wszystko w tej chwili jest dobra pierś :)
    Wy tu dzis o malowaniu sie, a ja miałam czas umyć zęby dopiero w porze obiadowej. Choc rzadko ale są i takie dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 04:36

iv09hdge6yql001e.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Was świetnie rozumiem.. Mój Mały ma w nocy dzień.. Non stop by wisiał przy cycu,przysypia przy Nim a jak chce Go odłozyc to jest ryk! Mąż tak samo.. odłóż Go.. I latam w tą i spowrotem... Grrrrr!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zakręcona za te słowa :*
    Byliśmy najdłużej z gości, a chciałam wracać po 5godz. Ale mniejsza o godziny, wkurza mnie jego zachowanie. Tak jakbym robila mu krzywdę.
    Tak, czara goryczy się przelala i zastanawiam się gdzie w tym wszystkim jest sens, przyszłość tym bardziej jak on juz kilka razy mowil o rozstaniu.
    Mam jeszcze hlupia nadzieję ze może jeszcze jak Maleństwo się pojawi to może się coś zmieni na lepsze.

Polkosia w sumie to nie jesteśmy jakos bardzo długo ze sobą bo 6 lat.

mhsvh371pdpt408y.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nocne pogaduchy o karmieniu ;)...

hej Dziewczynki... troszkę się nie odzywałam ale czasem udało mi się coś doczytać ;).

Ja właśnie po karmieniu i teraz odciągam na następną porcję.
    Ja dalej mam karmienie mieszane, zazwyczaj 1/3 mojego i reszta mm.
    Laktacji nie udało mi się bardziej rozkręcić. Jak siedzę pół godziny to mam 30ml a jak godzinę do najwięcej ile mi się udało odciągnąć to do 60ml.
    Już nawet przestałam się tym przejmować bo ile można ;). Do piersi tylko czasem udaje mi się go dostawić na kilka minut ale jak leci tak jakby nie chciało więc jemu też się nie chce ssać ;).

No i mam pytanie, nie dość że mam mało pokarmu to w prawej piersi miałam miejscowy zastój i praktycznie nie leci mi już od tego czasu mleczko - może odciągnę na dnie butelki.
    Znacie jakieś sposoby żeby jeszcze pobudzić jakoś tą pierś?? bo w zasadzie bazuję na lewej piersi :/.

No i my się karmimy zazwyczaj co 3-4 godziny (od początku do początku karmienia). Mały je ok 7 posiłków na dobę. Oczywiście zdarza się że potrzebuje zjeść coś częściej jak nie zje dużo w poprzedniej porze karmienia.
    no i oczywiście czasem brzuszek go boli, albo się siłuje na kupkę itd. wtedy np. 2 godziny się mordujemy i produkujemy w pieluchę ;).
    No i czkawki też się nam zdarzają :).

Jeszcze kilka słów do Was :)
    serdecznie gratuluję nowym mamusiom!!!! jak czytam Wasze wspomnienia z porodu to łezka mi się w oku kręci ;).

Szczęśliwa - to chyba Ty odciągnęłaś ostatnio 90ml w godzinę :) - lał dla mnie to cel chyba nie do osiągnięcia ;).

Polkosia - patrz jakiś czas temu trzymałyśmy kciuki żeby Klementysia jeszcze posiedziała w brzuszku a teraz się chyba już trochę za bardzo zasiedziała ;).

Agatka - mocno trzymam kciuki za Was :*:*.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • my dream Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki u mnie pada śnieg:D sezon zimowy uważam za otwarty.

ZakręconaOna, jaroszka, Little Frog, miska2503, Katarzyna87, maluda lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i jeszcze jedno

Battinka - ja w szpitalu nie miałam pokarmu, kropelki zaczęły się pojawiać w domu i tak w czasem było lepiej ale to działo się baaardzo powoli.
    Teraz w pół godziny odciągam 30ml - i najczęściej tyle podaję małemu na karmienie chyba że mam więcej czasu to siedzę dłużej i uda się czasem 40,50 i raz było 60.
    Piję herbatki laktacyjne, piję wodę a mimo to czasem zdarzy mi się odciągnąć zamiast 30 tylko 10 lub 15 :/.
    Dużo daje mam wrażenie nagrzanie piersi wcześniej - ale czasem działa a czasem chyba nie ;).
    Jeżeli pokarmu jest mało to trzeba dokarmiać bo co zrobić - ale rozumiem Cię bo też szczególnie po porodzie miałam doła z tego powodu, teraz w miarę upływu czasu pogodziłam się z tą sytuacją...
    Buziaki :*.

Ok, idę spać bo mały jeszcze pośpi może ze 2 godzinki - oby ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 06:16

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamuśki zaczął się kolejny tydzień.. Musi być owocny :)

Życzę udanych wizyt, wykurzenia przeziębień, stęsknionych i pomocnych mężów ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, to u mnie jeszcze lepiej.. Karmiłam o 21 (13min), 23 (13min), 23:30 (8min), 23:52 (4min), 00:23 (6min), 02:46 (20 min), 03:33 (4min) i teraz karmię od 06:32.. Dzisiejsza noc jest masakra.
    . Nasz przy czkawkach nie płacze, ale mu się ulewa :(

Ana, u nas nie trzeba nawet palca dawać do sprawdzenia, bo mały pakuje swoje palce i/lub dziobie ciało jak kura szukając cycka.. Tylko L nie może zrozumieć ile może jeść razy. I ja czasem też bym wolała, żeby zjadł raz a porządnie, kupę walnąl przez sen. A tak to czasem i 3x przy karmieniu przewijany. Choć oczywiście bardzo się cieszę, że kupy, Bąki i beki są
    Tfu tfu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 06:46

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Idę się umyć zjeść i na porodówke także trzymajcie proszę kciuki za Nas !!! :*

ZakręconaOna, aanaa, Mikejla, zakocona, Lexie, agaton, madu, jaroszka, ewwiel, Aleksandra90, onka, polkosia, Little Frog, miska2503, Katarzyna87, Bąbelek, EwelKa wielka, szczesliwa_mamusia21, maluda, lula.91, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Tak jak babelek napisała nowy tydzień się zaczął i Ciocie życzą sobie nowe bobaski ! Nie ma wymowek !!! :D a przy okazji Ja przywołuje mojego syna do porządku i niech wychodzi juz zdrów bo Tatuś jutro przylatuje do Nas !
    Jestem mega przeszcxesliwa , ze na reszcie będziemy razem !! <3

My dream jak Ja Ci zazdroszcze: o
    Czekam na śnieg i czekam... U mnie ma podobno spać w połowie listopada trochę ale ma być po 3/4 stopnie to i tak się nie utrzyma: (
    Co do męża to porozmawiaj z Nim i tak na dniach rodzic bedziesz .. Obserwuj sytuacje ,może faktycznie zmiana nastąpi po porodzie - OBY !
    Gdyby nie to juz podejmiesz decyzje odpowiednia dla Was , Ty masz sama z czego siebie i dziecko utrzymać ? Gdzie mieszkać w razie w ?
    Wybacz , ze pytam ale wiadomo , ze to dość istotna kwestia bo po znajomych tulac z małym dzieckiem raczej sie się nie bedziesz .

Zakocona a Tadzio ma smoka ??

Polkosia no właśnie !!! Za szybko Ci się te cholery wyciszaja !! :-/ ale nadejdzie chwila , lada chwila ze juz nie odpuszcza heheh
    Jak mała miała siedzieć to wychodzic chciała a jak ma wyjść to siedzi , Klementysia od małego juz na swoim próbuje postanowić hehe
    Ja miałam w nocy co ok 15 minut takie bóle krzyżowe ze szok , musialam wstać pochodzić po pokoju bo bym niewyrobila leżąc ale o ok 00:10 się zaczęły a przeszły o ok 3:30 i w końcu zasnelam normalnie

jaroszka, Bąbelek lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Hej kochane.
    Idę się umyć zjeść i na porodówke także trzymajcie proszę kciuki za Nas !!! :*
    No taaaaaak ! To juz za godzine kazali Ci się stawić !
    Łaaaaaaaaaaa ! <3 czekamy na dalsze relacje później :*:*:* powodzonka.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze do tak drastycznych sytuacji nie dojdzie, ale jakby co to mam gdzie się podziać z Maleństwem. Będę miec macierzyński, troche oszczędności mam.

mhsvh371pdpt408y.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia kciuki :) oczywiście za resztę chcącą wykurzyć z brzucha swoje dzieci tez :)
    Agaton, dał się mąż do łazienki zaciągnąć? ;)
    Zakocona, ja nie zmieniam pieluch w trakcie karmienia. Mala się wtedy obrazala i nie chciała później jesc.Onka, jak ja miałam malo mleka to mi wszyscy polecali bawarkę. Moze spróbuj? Czasem stare sposoby sa najlepsze. A na zastój jest dobrze masować piersi a jak bolą to liście kapusty.
    A teraz kończę pisanie i zaciskam kciuki :)

ola.321 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od trzech dni nie śpię w nocy. Budzę się i leże, jak się obudze niczym ruszyć nie mogę taki mam zastój w kościach, że boli jak cholera. Niedobrze mi, rzygać się chce. Nic nie pomaga. Mam już serdecznie dość. Każdy zapach mnie drażni, każdy dotyk każda pozycja.

Nynusia powodzenia

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli macie jakieś pomysły chętnie skorzystam

• Lexie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wielkie kciuki dla Was!!!! :-* :-*
    To na pewno będzie dziś!!! ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, on sam przerywa jedzenie i nie je. Odłożyć spać się go nie da, no bo nie usnie z brudną pielucha. Więc zmiana pieluchy i kolejne przystawienie. A czasem potem i kolejne, jak dużo kupy w nim siedzi.

Zakręcona, nie i nie będę mu podawać jak najdłużej się da. Nie widzę potrzeby do tego.

Karmimy się znowu.. L wrócił do łóżka.

Nynusia, powodzenia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 07:39

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja stosuje masaż piersi i to czasem bardzo mocny.. Ale pomaga na zastój!

ola.321 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,powodzenia! Jestem podekscytowana dzisiejsza Twoja proba,oby zakonczyla sie porodem:)
    Ja czekam na wizytę,juz się stresuje i znowu mi dzisiaj odpadl kawałek czopa,ja nie wiem ile tego jest,to jest jakaś masakra...
    Seksu nie bylo,maz nie podlapal,a ja tez srednio miałam ochotę,wiec nie gwalcilam;)
    MyDream,ja nie wiem co Ci poradzić,wg mnie to powinnaś odpuścić i bardziej ksiezniczkowac, dbać o siebie,miec swoje zainteresowania,wychodzić gdzies,wiem,ze z dzieckiem trudno będzie,ale z koleżankami np na spacery chociaż,na kawke. Mam nadzieje,ze się ułoży:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,jak ja juz bym chciała miec takie problemy jak wy z tym karmieniem... Oglądałam taki filmik,o usypianiu dzieci co prawda,ale pediatra mowil,ze dziecko przez 3 mce po porodzie jest jakby w 4 trymestrze,ze nie zalapalo dobrze o co chodzi na tym świecie i ze te 3,mce to jest takie docieranie sie i potem juz jest dużo lepiej,da się to karmienie usystematyzowac i wszystko się układa,takze cierpliwosci i wszystko się ułoży! Oby kazda z nas wreszcie doświadczyła takich problemów i żadna z was nie musiała spędzić w szpitalu tyle co ja . Dzisiaj mija tydzień...
    Doczekalam zimy,u nas tez spadl śnieg.

Katarzyna87, Bąbelek lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2649 2650 2651 2652 2653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ