Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kochane,
czytam czasami co u Was, ale jestem zupełnie pochłonięta synkiem. Nie udzielam się więc już zbyt częstoChciałam jednak tylko pokazać Wam swoje szczęście. Urodził się z małą wagą, jednak dzielnie nadrabia. W tydzień przybrał ok 400 g
Trzymam kciuki za te oczekujące na poród, oraz za te zajmujące się już swoimi pociechami. Dziękuję za to, że byłyście i towarzyszyłyście mi w okresie ciąży
.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:30
Little Frog, madu, Aleksandra90, agaton, Bąbelek, aanaa, miska2503, Nynusia, lojkalojka, Blondik, maluda, zakocona, polkosia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Lexie, ola.321 lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Majka jest mistrzem zakrywania się :p Nawet gin już ją po tym kojarzy, że nikt nie wie jak wygląda
Ja słyszałam ze jak jest zastuj w piersiach to polecają założyć na rurę odkurzacza skarpetke, włączyć na najniższe obroty i przystawic do sutka.
Wiem że hardcore ale podobno to dobre rozwiązanie :p -
Dziś ewidentnie dzieciaczkowy dzień
aż się uśmiech sam na twarzy maluje
Zagladam dziś przez cały dzień tak na szybcika, ale nie mam zbyt wiele czasu, bo mój mąż siedział dziś w domu z tymi bolacymi plecami i ledwo chodzi... Także moje obroty zostały zwiększone i tym sposobem też ledwo żyje...
A tak się zastanawialam...czy Lojka może się dziś odbywała, bo tak nie mogę sobie przypomnieć.
Ahhhh jak patrzę na listę z pierwszej strony, to aż mi się wierzyć nie chce, że już tyle dzieciaczkow jest na świecie -
Nynusia,biedulko! Mam nadzieje,ze cos moze jednak ruszy. Najgorszy scenariusz,bol,a zero postępów:(
Ale jak ta Twoja szyjka wygląda? Ile ma cm i jakie rozwarcie?
Moze tak jak u Asi pomogloby przebicie pęcherza?
Asia,śliczny poród,szybki,ale to tez Twoje trzecie dziecko,juz bylas wprawiona hehe:)
Dziewczyny,śliczne pociechy, zazdroszczę,ze macie je juz przy sobie!
Polkosia,u Ciebie cisza?
U mnie Balbina rusza sie jak szalona, ale oprócz tego to nic się nie dzieje...
Mialam oct, skurcze byly malutkie okolo 20-30,a bolalo jak cholera. Ucieszylam sie,ze jednak reaguje na oxy,wiec dali mi cala butle. I jak tylko dali to sie bole skonczyly i tak sobie kroplówka zleciala,troche mi się brzuch pospinal,ale to znowu byly maxymalne spiecia-100,a zero bólu.
Na obchodzie wieczornym pytalam sie lekarza jakie są dla mnie nadzieje to mówi,ze w ostateczności przebija pecherz plodowy,ale póki co nie ma gotowości,bo Male rozwarcie,szyjka nie zgladzona,wiec raczej to nic nie da,a i dziecko wysoko. Zobaczymy co jutro ordynator wymyśli, ale możliwe,ze dzien przerwy będę miała.
Pogodzilam sie chyba z wizja cesarki,bo faktycznie moze będzie mnie bolalo a nic to nie da i i tak się skończy cc,moze cos by mi sie z oczami stalo,moze po prostu tak ma być,a ja się kurczowo trzymam swoich wyobrażeń i planów. Zdam sie na los i wierze,ze będzie dobrze:) jakos sobie to w glowie musiałam poukładać.
Chociaż nie wiem,czy zrobia mi to cc w środę,bo wyniki takie wychodzą i ten brak reakcji na oxy,jakby dziecko nie bylo jeszcze gotowe do wyjścia. Zobaczymy.
-
U mnie skurcze się zaczęły nasilać. Mloda zeszła troszkę niżej.
Agaton mój powiedział dziś tak ze jakiś mały bo mały postęp szyjka zrobiła młoda jeszcze wysoko ale to może być kwestia godzin l. Uważa że te skurcze teraz które są to dobry znak a do 3 razy próbują z oxy. Co do przebicia pęcherza u Nas robią to w sytuacji gdy jest rozwarcie a skurcze są za słabe w innych sytuacjach nie ma mowy o tym.
Wiec albo rusze sama albo w środę to samo będzieagaton lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:Nynusia,biedulko! Mam nadzieje,ze cos moze jednak ruszy. Najgorszy scenariusz,bol,a zero postępów:(
Ale jak ta Twoja szyjka wygląda? Ile ma cm i jakie rozwarcie?
Moze tak jak u Asi pomogloby przebicie pęcherza?
Asia,śliczny poród,szybki,ale to tez Twoje trzecie dziecko,juz bylas wprawiona hehe:)
-
Asieńka_86 wrote:Kazdy porod inny a u mnie paradoksalnie pierwszy najlzejszy a trzeci tak jak i ciaza najciezszy.
-
Nynusia, trzymam dalej kciuki, żeby ruszyło! Lenka wychodź, bo ciotki czekaja
!
Ja nawał miałam przez 2 dni i grudy. Masaż masaż i jeszcze raz masaż. Najlepiej pod ciepłym prysznicem. Kapusta zimna cały czas noszona przez 3 dni i różne pozycje do karmienia. Ja miałam koszmar pod pachami. Bolało bardzo. -
Agaton, u mnie cisza totalna. Cały dzień ani jednego skurczu. Jutro KTG i wizyta. Ciekawe, czy znów zrobi masaż... Mam nadzieję, że trafię na tą samą panią doktor, bo jest super.
Straszne zaparcia mam od wczoraj... Aż mnie dupa boliCzym sobie naturalnie pomóc?
Nynusia, to dobre wieściMam nadzieję, że rano zobaczę Twój wpis o narodzinach
Ciekawe czy znów kiepska noc mnie czeka...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia naturalnie zaparcia powinny puścić po suszonych sliwkach, spróbuj wypić jogurt naturalny ewentualnie jakąś activie i naturalne musli.
Jak byslismy z mężem na diecie codziennie jedliśmy domowe musli i stałam po nim dalej niż widziałam. W efekcie w ogóle ich nie jadłam.
Nie wiem czy też tak macie ale nie lubię nocek. Nie wysypiam się, wszystko mnie boli, nocne skurcze - w ciągu dnia nie jest to tak męczące.
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:43
-
Polkosia,ale sobie z nas dzieci jaja normalnie robią
Jak wy macie syndrom białego fartucha,tak ja mam jakiś syndrom ktg i jak czasami się zdąży skurcz,czy spięcie brzucha przed to w trakcie badania plaska krechą,a jak odepna to znów mi sie brzuch spina;)
Daj znac jak jutro badania,oby ta noc byla dobra,ja tez bym się chciała wyspać
Nynusia,dużo sil dla Ciebie i daj znac,jak tylko będę wstawać na siku,to będę zaglądać co u Ciebie:*
-
Kochane jak cudownie patrzyc na te wasze male istotki!
Gratuluje nowym mamusia!
I oczywiscie czekamy na pozostale male uparciuszki!
U nas dzis masakra dzien maly praktycznie nie spal i tak jak u Battinki caly czas cyc a jak odlozylam placz! Ale przyszedl nam wieczorem na ratunek Miś Szumiś tfu tfu tfu jemy i spimy mis szumi a maly spokojny nawet jak sie obudzi to lezy i patrzy i slucha oj mam nadzieje ze ta nocka bedzie przespana a mis zostanie naszym najlepszym przyjacielem!
NA BOLACE CYCUSZKI: Kochane kolezanka z doswiadczenia polecila mi BORASOL kosztuje 3 zl w aptece albo 5zl wylewamy na pieluszke tak obficie i nakladamy na cyvucha rano przemywamy go ja stosowalam wczoraj na jednego bo drugi musial byc w pogotowiu i bez lez dzis nakarmilam malego , moze ktores pomoze te info!
Milej nocki kochane :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:00
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Oj laseczki dziękuję Wam za takie wsparcie :* jesteście kochane
Dalej meczymy się ze skurczami. Wzięłam prysznic w żadnej pozycji mi nie wygodnie ale one są za słabe !!!oby do jutra, jutro zleci może znów będę mieć masaż szyjki i pewnie badanie dowiem się czy coś ruszylo
A potem środa i kolejna nadzieja.
Mnie się wydaje ze ja miałam źle termin obliczony wszystko mi się składa w to
test pozytywny po 6 dniach
Na pierwszym usg tylko pęcherzyk a powinien być już zarodek miałam wrócić po tygodniu
Na kolejnych cały czas mi gin mówił ze mała wymiarami młodsza ok tyg
To by się składało ze ten czop ddopiero nie dawno odszedł
Ale mam dużo myśli w głowie.
Agaton kochana to u Ciebie w środę tez ?