X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :*
    Zakretka dzis wielki dzien ! Ciesze sie razem z Toba :*

No cos czuje ze postepy ida w dobrym kierunku i bedziemy witac nowe maluchy ;D

Onka mnie jeszcze wszystko boli bo to dopiero tydzien takze nie pomoge :(

Nam dzis w nocy odpadl pepuszek <3

Nynusia, onka, paula1 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną jeszcze długa droga no ale ważne ze coś się dzieje mam nadzieje ze mała nie chce mamy męczyć cały dzien

l22nhdgeccid541p.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiedz Zakocona, odpowiedz! U nas tez chusta czeka;) mysle, ze najpóźniej za tydzien, dwa tez odwiedzi nas doradca chustonoszenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:23

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam 4cm a miałam na opuszek także jest dobrze. Oby poszło dalej

agaton, Little Frog, aanaa, zakocona, ewwiel, BATTINKA, Bąbelek, Blondik, miska2503 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia -Polkosia -- trzymam za Was mocccno kciuki :)
    dziś Wasz dzień :)
    13-ego wszystko zdarzyć sie może :)
    dacie radę kochane :)
    powodzenia :*

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale 20 minut i prawie 60ml sciagniete ! Ufff <3

agaton, Little Frog, onka, Katarzyna87, aanaa, zakocona, ewwiel, jaroszka, maluda, paula1, Blondik, miska2503 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zle mialam tp policzony,bo ja mam cykle 37 dniowe i późno bardzo owulacje (a wiem dokladnie,bo robiłam test ovu) i lekarz tego nie brał pod uwagę.
    Pytalam dzisiaj który termin biorą pod uwagę i mówią niby ze ten z 1 usg czyli 6.10, ale ze nie ma postępu żadnego,to mimo,ze to jest siedem dni po to to chca robic cc.
    Ale dzisiaj to mnie wkur*** na maxa,bo wczoraj miałam oct a później pelna kroplówkę oxy,a dzisiaj mówią,ze tylko oct i chca we mnie znów oxy lądować,a ja mowie ze wczoraj miałam i nie bylo efektu,to czy dzisiaj to cos da? To mi każą decydować czy chce czy nie. A skąd ja mam to wiedzieć? No i każdy lekarz sie wypiera,ze nie zlecal kroplówki jak słyszałam jak położna z lekarzem którymś rozmawiala,no ręce opadają...
    Wydaje mi się,ze te wszystkie zabiegi byly robione za wcześnie i ze ja dopiero teraz powinnam pójść do szpitala,a oni z braku rozwiązań juz chca mi cc zrobić,bo nic innego nie zostalo juz.
    Zastanawiam się nad opcja,żeby się wypisać na własne zadanie i pójść do innego szpitala i może tam nie będą mi chcieli tej cesarki robic po tygodniu od tp,ale mam taki mętlik w glowie w tym momencie,ze szok...
    Najbardziej jestem wkurwio** na tego mojego lekarza,ze ten termin mi taki wpisal,bo stad cale to moje cierpienie,nerwy,czekanie i stres w tej końcówce:(

Nynusia,Polkosia,oby wam sie udalo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:36

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję. Przyjęli nas do szpitala, ale jest kolejka na porodówce i czekamy na IP. Nie mam skurczy :( Nie dostałam się do DN, bo ciśnienie mi skoczyło do 160/100 i dali mi coś na obniżenie. Nie mogą ryzykować porodu tam z takim wysokim ciśnieniem. No trudno, następnym razem może ;) To wszystko przez stres, bo jeszcze mam wenflon, nie mogły się 3 osoby wkłuć, musieli wołać anastezjologa, więc tym bardziej się zestresowałam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton u mnie dziś mieli podłączyć kolejna oxy ale ze zrobił się postęp sam od wczoraj od jej odlaczenia to nie podpieli w razie czego będę mieć jutro.
    Jeśli masz możliwość to ja bym zaryzykowala z innym szpitalem jeśli masz gdzieś taki a do tego możesz wrócić i Cię muszą przyjąć

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam kciuki !

l22nhdgeccid541p.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam kciuki. To na pewno to.
    Leżę sobie pod ktg, czekam na przyjęcie na oddział i jutro będę miała dziecko. Dziwne to wszystko.

agaton, Nynusia, maluda lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na porodówce, podłączają mi oksy :( Boję się... Dziecko wielkie...

Nynusia, maluda, paula1, Blondik, lula.91 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, doskonale Cię rozumiem, lekarze są niepowazni. ale jeśli oxy na Ciebie nie działa to wypisując się zyskasz tylko ew czas jeśli by się samo zaczęło. jeśli nie, to i tak byś wróciła na cc za parę dni. bądź silna :* cc naprawdę nie takie złe.

Polkosia życzę dużo sił! :) juz niedługo dzidzia będzie w Twoich ramionach :)

Nynusia u mnie od takiego rozwrcia były 2 dni do porodu :)

Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, mam nadzieję, że moja Żelazna Broszilla (uwielbiam Cię za te hasło:) ruszy szybciej niż myślę, że ruszy.

Agaton już bliżej niż dalej! Ja dopiero na 22 mam skierowanie do szpitala, a potem nie wiadomo czy będą wywoływać czy cesara. Może być tak, że będę leżała i wkurzała się tak jak Ty...a zobacz jak Ty już jesteś daleko!

Jaroszka trzymam kciuki za konkrety na wizycie.

Nynusia SUPER! Czekamy na Lenkę!

Ewwiel u Ciebie też już widać coraz bliże

Tylko ja jakaś jestem niedorobiona :/ Parę skurczy w nocy, ale już sama nie wiem czy to skurcz "ciążowy" czy po prostu czas zmienić pozycję.

ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jesteśmy na porodówce, podłączają mi oksy :( Boję się... Dziecko wielkie...

Polkosia ze mną na sali była dziewczyna która urodziła syna 4500 i 62 cm, sn. dała radę, i Ty dasz. To czy pojdzie latwi podobno zależy barsziej od kobiety i warunków niż od wielkości dziecka.

polkosia, paula1 lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, zaciskam kciuki mocno! Szkoda, ze się nie udało w DN, ale ważne, że na Żelaznej i RODZISZ :D!

szczesliwa, ja odciągam 30ml w niecałe 3 min :) Zebrałam 1 kubek już i się mrozi. Pediatra powiedziała, że mleko jest za cenne, żeby wylewać, tak więc przekonała mnie i zbieram :)

Nynusia, no to do przodu, a Lenka na dół :)! Działajcie :)!

Nam pępek jeszcze nie odpadł.. jacusianka wy już nie macie też?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:17

Nynusia, szczesliwa_mamusia21, polkosia, miska2503 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, moja przyjaciółka urodziła naturalnie synka 4600g w sierpniu. Wiec tak jak mówi onka, wszystko zalezy od budowy kobiety.

Katarzyna u mnie to juz 5tydz to trwa, więc tracę nadzieje, ze coś mnie w końcu ruszy bez podlaczenia Oksy.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, Nynusia trzymajcie się tam, mam nadzieję, że wieczorem już będziemy mogły przeczytać o nowych dzidziusiach, bo coś ostatnio słabo nam idzie ;-)

Agaton aż mi jest ciężko jak czytam jak musisz się wymordować i fizycznie i psychicznie. Ale tak jak dziewczyny piszą, coraz bliżej rozwiązania, na pewno bardzo Ci się dłuży, ale podejrzewam, że za tydzień o tej porze już nawet nie będziesz pamiętała o tym, że musiałaś tyle czasu spędzić w szpitalu, Helenka wynagrodzi wszystko.

U mnie leci niby ostatni tydzień, ale nadal nie wiem co to skurcz... Cały czas też łapię się na tym, że zapominam o tym, że mam brzuch - w ogóle go nie czuje, nic mi nie ciąży ani nie przeszkadza. Mama i teściowa pocieszają mnie, że też nie miały żadnych przepowiadających skurczy a urodziły mniej więcej w terminie, więc i ja nie tracę nadziei, że do końca tygodnia się rozpakuję. Gorzej, że się trochę przeziębiłam, męczy mnie katar i kaszel i ogólnie się słabo czuję już 4 dzień. Mój mąż mówi - to dobrze, jak jesteś chora to dadzą Ci jedynkę :-D Przez całą ciążę nie łyknęłam żadnego leku, mam w szufladzie rutinoscorbin, myślicie, że mogę go wziąć?

Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, moj Ignas tez byl duży i dalam rade! Dasz i Ty!! Powodzenia! Juz niedlugo zobaczysz Klementysie ;)

polkosia lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia aż sprawdziłam, ze ja od 2 cm urodziłam w ciagu 12 godzin. Nie wiem po ilu godzinach mialam 4 cm, ale Tobie moze pójść przeciez znacznie szybciej :)
    Właśnie nakarmiłam Natalkę, chcę ją podnosić, a ona ma piąstki zaciśnięte. Jedna za Nynusie, druga za Polkosie :)

Nynusia, BATTINKA, Bąbelek, WiedźmaMaKota, jaroszka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 2664 2665 2666 2667 2668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ