Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wredotka gratuluje!!!
U mnie skurcze coraz mocniejsze, ale poród jeszcze daleko w polu jak to lekarz powiedzial. Juz lezec i siedziec nie umiem. Tylko chodzenie ulgę przynosi, ale nogi mnie juz bola. Ciezka nocka przede mną. Skurcze co 2-3 min a rozwarcie dopiero na 3-4 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 22:35
-
Ewwiel a każdy skurcz masz taki sam? Pytałam się wcześniej ogółu ale chyba umknęło.
Wczoraj w nocy miałam co 2-3 min, ale niektóre były jakby od pipki strony, inne od boku. Niektóre to był tylko ból na bóle, kolejne całego brzucha. Przeszły i dzisiaj rano był jeden. Od tego czasu nic -
Zakocona, dajesz nadzieję!!! Strasznie się martwię, dzięki za te słowa, to dla mnie duże wsparcie.
Wredotka, gratulacje!!!
Coraz nas mniej tu już pisze, ale plus taki, że mam czas nadrobićzakocona lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Moje sutki umierają. Ból przeokropny. Co robić? Smaruję Maltanem, ale gówno to daje. Na jednym mam już rankę. Krew nie leci, ale czy mogę nim karmić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:25
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wtrącę się wieczorową porą
Polkosia staraj się większe odstępy na karmienie z tego cyca robić i smarować i wietrzyć niech się goi aczkolwiek musisz przez to przejść, ja zagryzłam zęby ale dzięki temu normalne karmię bez nakładek też miałam ranki. Możesz karmić tym cycem tylko jak widzisz że prawie krew leci to oszczędzaj go.polkosia lubi tę wiadomość
-
Polkosia, mojej koleżance krew leciała, ale polozne mówiły żeby karmic:)
Balbina dzisiaj pojadla, ciekawe ile mój suty to wytrzymają...
Arielka, ale palant. No Glowa mala, przeciez traci klientki przez takie cos, co za buc...
Jaroszka wszystkiego naj i udanego seksu:)
No i najważniejsze Wredotka, gratulacje:)
Dzieki Onka i Nynusia, ja jednak poczekam do ranabo później cala noc bez cewnika, a nie mam sily do kibelka chodzić. Musze odpocząć w nocy, poprzekrecam sie na boki, siedzialam juz, mu jest zle, ale boli. U mnie tylko paracetamol, nie ma morfiny:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:33
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Jeny, mnie bolą nawet jak już małą odstawię
Wydaje mi się, że dobrze ją przystawiam. Dzisiaj szybko się najadła i sama puszczała piersi. Mam też więcej mleka, więc chyba nie musi "doić" aż tak... Auć...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, u mnie w rodzinie prawie wszyscy mieli żółtaczkę poporodową, na pewno szybko wyjdziecie!
Zakocona - położna nacięła mnie minimalnie, bo zrobił mi się krwiak i bała się, że w tym miejscu pęknę. Mam jeden mały szew
Trzymam kciuki za resztę! U mnie skurcze od 3:00 zwiększały swoją częstotliwość, ale były krótkie 15-30 sekund więc położna powiedziała, że nawet nie wie czy mnie przyjmą na porodówkępolkosia lubi tę wiadomość
-
Polkosiu ja smarowalam maltanem i robilam oklad z " BORASOL" tez mialam strupy krew i bolalo nawet jak chodzilam po tej aplikacj tego bylo lepiej. Wylewasz to na pielusZke dosc sporo wkladasz do stanika a rano przemywasz piers.
Lepiej robic pojedynczo zeby zapasowy cycus byl w pogotowiu -
Ja nie mogę spać,bo brzuch mnie boli i chetnie bym wstała,ale wstawac sie i klasc nie jestem w stanie w tym momencie i dlatego leze i jedynie przekręcam sie na boki...
Dziewczyny,nie wiem jak boli Sn,ale cc to wg mnie nic przyjemnego:/ dla mnie niefajne przeżycie osobiście,co nie znaczy ze dla każdego by takie bylo. Jak sie porodu Sn nie balam,czekałam na niego,to przed cc nie mogłam sie uspokoić i telepalo mną ze strachu,balam się,ze anestezjolog nie wbije dobrze igly;)
Poza tym po znieczuleniu mi bylo strasznie slabo i myślałam,ze zemdleje,cos mi podali,efedrynę chyba i byli lepiej. Najgorsze byly procesy przygotowawcze,plakalam ze strachu i nie potrafiłam sie opanować.
Nie chce nikogo straszyć bron boże,bo wiem,ze dużo dziewczyn woli cc niż Sn i może faktycznie jest lepsze,ale ja jakos to przezylam bardzo,dobrze,ze maz byl caly dzień przy mnie:)
-
Gratuluję nowych bobaskow. Ja się nie udzielam, bo cholera w panikę wpadam, w domu też sielanka się skończyła.
Co do samopoczucia mam skurcze coraz mocniejsze, wieczorem mąż zauważył krew na pościeli, nie mam pojęcia skąd więc nie panikuje, może nie zauważyłam leżąc po prysznicu bez bielizny, nie wiem. Przepatrzylam całe ciało i bladego pojęcia nie mam. Leżę nic nie robie żeby się nie daj Boże nie zaczęło. Siedzę w misce dupą z wodą zimna bo tak mnie pipka boli. No tak źle jeszcze nie było. Ja nie wiem dziwne to wszystko, ledwo żyje
Dodam że cieknie ze mnie jak z dziurawe prysznica, ale póki nie jest to zabarwione krwią to się podobno mam nie martwić. A teraz siedzę na kiblu juz ponad 20minut i czekam aż wszystko wysikam bo mnie trafia szlag powoli, tak boliWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 01:52
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynie obok po cc dają ketonal co kilka godzin, więc na pewno można. Jakby co, to wołaj Agaton, po co się męczyć. To jednak operacja, ale zobaczysz, poboli i przestanie
Mam nadzieję, że pomimo wszystko będziesz miała dobre wspomnienia.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ketonalu nie dają, niby weszły przepisy, ze morfinę podają, ale jeszcze nie weszly jakos.. Przespalam sie troche i mialam nadzieje, ze będzie później, a jeszcze musze poczekać z pionizacja, bo chce po tym juz zacząć chodzić. Myślałam, ze mi Helenkę do karmienia dadzą, a ona chyba śpi:) a ja juz za nią tęsknię bardzo:)