X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka gratuluje!!!

U mnie skurcze coraz mocniejsze, ale poród jeszcze daleko w polu jak to lekarz powiedzial. Juz lezec i siedziec nie umiem. Tylko chodzenie ulgę przynosi, ale nogi mnie juz bola. Ciezka nocka przede mną. Skurcze co 2-3 min a rozwarcie dopiero na 3-4 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 22:35

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel a każdy skurcz masz taki sam? Pytałam się wcześniej ogółu ale chyba umknęło.

Wczoraj w nocy miałam co 2-3 min, ale niektóre były jakby od pipki strony, inne od boku. Niektóre to był tylko ból na bóle, kolejne całego brzucha. Przeszły i dzisiaj rano był jeden. Od tego czasu nic :(

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, dajesz nadzieję!!! Strasznie się martwię, dzięki za te słowa, to dla mnie duże wsparcie.

Wredotka, gratulacje!!! :)

Coraz nas mniej tu już pisze, ale plus taki, że mam czas nadrobić :D

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton o 22 było po cc o 4 w nocy mi podniosła trochę oparcie łóżka o 6 rano całkowicie i nogi zgiełam w pół a o 7:30 wstałam

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mojej małej problem z jednym bioderkiem także szerokie pieluchowanie przez 2 tygodnie

l22nhdgeccid541p.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, u mnie każdy skurcz wygląda tak samo. Napięcie całego brzucha, problem ze zlapaniem odechu, bol w podbrzuszu jak na okres (teraz juz mocniejsze i do tego bole krzyża).

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, duuuuzo miłości dla Was!
    Polkosia, my mielismy bilirubine na granicy normy, wypisali nas do domu, musieliśmy tylko 3 dni później przyjechac na kontrole do przychodni;)

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sutki umierają. Ból przeokropny. Co robić? Smaruję Maltanem, ale gówno to daje. Na jednym mam już rankę. Krew nie leci, ale czy mogę nim karmić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:25

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę się wieczorową porą :)
    Polkosia staraj się większe odstępy na karmienie z tego cyca robić i smarować i wietrzyć niech się goi aczkolwiek musisz przez to przejść, ja zagryzłam zęby ale dzięki temu normalne karmię bez nakładek też miałam ranki. Możesz karmić tym cycem tylko jak widzisz że prawie krew leci to oszczędzaj go.

polkosia lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mojej koleżance krew leciała, ale polozne mówiły żeby karmic:)
    Balbina dzisiaj pojadla, ciekawe ile mój suty to wytrzymają...
    Arielka, ale palant. No Glowa mala, przeciez traci klientki przez takie cos, co za buc...
    Jaroszka wszystkiego naj i udanego seksu:)
    No i najważniejsze Wredotka, gratulacje:)

Dzieki Onka i Nynusia, ja jednak poczekam do ranabo później cala noc bez cewnika, a nie mam sily do kibelka chodzić. Musze odpocząć w nocy, poprzekrecam sie na boki, siedzialam juz, mu jest zle, ale boli. U mnie tylko paracetamol, nie ma morfiny:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 23:33

jaroszka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, mnie bolą nawet jak już małą odstawię :( Wydaje mi się, że dobrze ją przystawiam. Dzisiaj szybko się najadła i sama puszczała piersi. Mam też więcej mleka, więc chyba nie musi "doić" aż tak... Auć...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, u mnie w rodzinie prawie wszyscy mieli żółtaczkę poporodową, na pewno szybko wyjdziecie!

Zakocona - położna nacięła mnie minimalnie, bo zrobił mi się krwiak i bała się, że w tym miejscu pęknę. Mam jeden mały szew :)

Trzymam kciuki za resztę! U mnie skurcze od 3:00 zwiększały swoją częstotliwość, ale były krótkie 15-30 sekund więc położna powiedziała, że nawet nie wie czy mnie przyjmą na porodówkę :P

polkosia lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu ja smarowalam maltanem i robilam oklad z " BORASOL" tez mialam strupy krew i bolalo nawet jak chodzilam po tej aplikacj tego bylo lepiej. Wylewasz to na pielusZke dosc sporo wkladasz do stanika a rano przemywasz piers.
    Lepiej robic pojedynczo zeby zapasowy cycus byl w pogotowiu :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Szczęśliwa. Przez noc oszczędzę tego z ranką, a rano zobaczymy. Mam Maltan i walnęłam go bardzo dużo. Dobrej nocki!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spać,bo brzuch mnie boli i chetnie bym wstała,ale wstawac sie i klasc nie jestem w stanie w tym momencie i dlatego leze i jedynie przekręcam sie na boki...
    Dziewczyny,nie wiem jak boli Sn,ale cc to wg mnie nic przyjemnego:/ dla mnie niefajne przeżycie osobiście,co nie znaczy ze dla każdego by takie bylo. Jak sie porodu Sn nie balam,czekałam na niego,to przed cc nie mogłam sie uspokoić i telepalo mną ze strachu,balam się,ze anestezjolog nie wbije dobrze igly;)
    Poza tym po znieczuleniu mi bylo strasznie slabo i myślałam,ze zemdleje,cos mi podali,efedrynę chyba i byli lepiej. Najgorsze byly procesy przygotowawcze,plakalam ze strachu i nie potrafiłam sie opanować.
    Nie chce nikogo straszyć bron boże,bo wiem,ze dużo dziewczyn woli cc niż Sn i może faktycznie jest lepsze,ale ja jakos to przezylam bardzo,dobrze,ze maz byl caly dzień przy mnie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mozesz tez mleczkiem swoim posmarować suta:) podobno pomaga

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych bobaskow. Ja się nie udzielam, bo cholera w panikę wpadam, w domu też sielanka się skończyła.
    Co do samopoczucia mam skurcze coraz mocniejsze, wieczorem mąż zauważył krew na pościeli, nie mam pojęcia skąd więc nie panikuje, może nie zauważyłam leżąc po prysznicu bez bielizny, nie wiem. Przepatrzylam całe ciało i bladego pojęcia nie mam. Leżę nic nie robie żeby się nie daj Boże nie zaczęło. Siedzę w misce dupą z wodą zimna bo tak mnie pipka boli. No tak źle jeszcze nie było. Ja nie wiem dziwne to wszystko, ledwo żyje

Dodam że cieknie ze mnie jak z dziurawe prysznica, ale póki nie jest to zabarwione krwią to się podobno mam nie martwić. A teraz siedzę na kiblu juz ponad 20minut i czekam aż wszystko wysikam bo mnie trafia szlag powoli, tak boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 01:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton a ketonalu tez nie dają? Powiedz ze Cie bardzo boli, może dadzą. szkoda, bo właśnie niedawanie leków i bol powoduje później zle wspomnienia :/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynie obok po cc dają ketonal co kilka godzin, więc na pewno można. Jakby co, to wołaj Agaton, po co się męczyć. To jednak operacja, ale zobaczysz, poboli i przestanie :) Mam nadzieję, że pomimo wszystko będziesz miała dobre wspomnienia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketonalu nie dają, niby weszły przepisy, ze morfinę podają, ale jeszcze nie weszly jakos.. Przespalam sie troche i mialam nadzieje, ze będzie później, a jeszcze musze poczekać z pionizacja, bo chce po tym juz zacząć chodzić. Myślałam, ze mi Helenkę do karmienia dadzą, a ona chyba śpi:) a ja juz za nią tęsknię bardzo:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2690 2691 2692 2693 2694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ