Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję nowym ciężarówkom, pięknych bet i pęcherzyka na usg
Ja czekam na 3 betę.
Wczoraj po raz pierwszy od nie wiem kiedy musiałam się zdrzemnac w ciągu dnia. Ach ta ciąża
Monika muszę ci powiedzieć że ja wczoraj ze 2-3h prasowalam i odkurzylam mieszkanie i miałam dosyć. Brzuch mnie rozbolal i olalam resztę sprzątania..
Na mdłości dobry jest banan i ssanie imbiru lub picie naparu z niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 09:44
-
Ja na razie żadnych mdłości nie mam, może dlatego że od sierpnia jak tylko zaczęliśmy starania biorę wit B6 bo gdzieś wyczytałam że może zmniejszać mdłości.
Co do oczu to nie zauważyłam czegoś innego niż zwykleWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 10:44
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Ja nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży, chociaż wymiotuję dość często, zwalałam winę na chorobę, przekonana byłam że złapałam paskudnego wirusa.. a tu ciąża mdli mnie często, zwykle po słodkim, ale za to słone wciągam jak głupia
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Zakocona super
ja byłam na tej kontroli usg i urósł pęcherzyk do 7mm nie podoba się lekarzowi mój jajnik mam zdjęcia itd i mam to pokazać mojej położnej bo przecież zbankrutuje prywatnie . Nie wiem też czy za bardzo mnie nie straszy wkleję wam zdjęcia . Podejrzewa że to ciałko żółte ale mam znów za tydzień sprawdzić i w opisie napisał że jest podejrzenie ciąży pozamacicznej ale już sama sobie powiedziałam że już więcej się nie badam i tak mnie dość wystraszył a dzisiaj bolał mnie brzuch podczas usg nie chcę drażnić i ciągle prześwietlać tej fasolki niech sobie z spokoju rośnie według mnie jest wszystko dobrze pęcherzyk rośnie beta rośnie czego chcieć więcej
Co o ty. Myślicie iść jeszcze czy nie ? -
zakocona wrote:Dziękuję!
Małgorzatka, ja się kompletnie nie znam na jakiś ciałkach żółtych itd itp. Ja bym pewnie olała i USG na serce zrobiła już tylko (no, chyba, że cię boli bardzo jakoś).
Czemu w ogóle poszłaś znowu na USG? -
Małgorzatka - miałam podobną sytuację w ostatniej ciąży, pęcherzyk był tam gdzie powinien a mojej gin nie podobał się jajnik. Nie chciała mnie stresować ale brała pod uwagę dodatkowo ciążę pozamaciczną.
Poszłam 3 dni później znowu na USG do mojej innej gin która ma lepszy sprzęt(ale moja ciąża nie rozwijała się prawidłowo) i okazało się że to jednak ciałko żółte a nie cp.
Powiem tak, jeżeli Cię nic nie boli w jajniku to ok dziewczyny mają rację żeby nie panikować. Ja jednak byłabym ostrożna i zastanowiła się nad kolejnym USG. Myślę że każdy ma inny punkt widzenia w zależności od tego jakie ma doświadczenia - a Ty nie stresuj się tylko bądź dobrej myśli i podejmij decyzję zgodnie z tym co czujesz .
U mnie mimo podejrzeń nie było powodu do zmartwienia i pewnie u Ciebie też jest wszystko ok bo taka sytuacja zdarza się baaaardzo rzadko .
Głowa do góry i nie stresuj się -
Dzięki wam
No ja właśnie nie chcę panikować dlatego dłużej odczekam tym bardziej że pęcherzyk ładnie urósł 2 lutego będę też u położnej także zobaczę co ona powie
Witaj fatim :-* napisz jeszcze swoje imię to dopiszę Cie do listy :-*Fatim, ola.321, paula1 lubią tę wiadomość
-
Fatim wrote:Paulina sluchajcie martwi mnie tylko nieustanny bol brzucha podobny do @ tylko takie uczucie goraca podbrzusza czy wy tez tak macie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:02
Fatim, paula1 lubią tę wiadomość
-
Fatim wrote:Paulina sluchajcie martwi mnie tylko nieustanny bol brzucha podobny do @ tylko takie uczucie goraca podbrzusza czy wy tez tak macie ?
U większości z nas pobolewa podbrzusze, nie przejmuj się tym
A co z tymi bakteriami w nasieniu twojego męża? One nie będą miały wpływu na ciążę? Co gin na to powiedział? -
Androlog mowil, ze nie ale strasznie sie o to boje. 13.02 mam pierwsza wizyte a kolejna 16.02 juz u swojego prywatnie (kalendarz OF pokazuje, ze 18 bedzie widac serduszko) moze zadzwonie do tego panstwowego spytac sie czy mnie nie przyjmie wczesniej ? Ja nie mam tych bakterii, posiew czysty...