X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    Zakręcona więc jutro musi być Twoja kolej, nie masz wyjścia :)
    Daj Boże ! :D

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, teraz już rozumiem i tym bardziej mocno trzymam kciuki za Was i za to, abyście jeszcze zdążyli ze sobą pobyć!!! Trzymaj się dzielnie!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, gdyby nie to, że w piątek mam zaplanowaną CC to ja bym została na listopad, jak mój synek będzie miał charakterek mamusi to uparciuch straszny :) (ja się urodziłam tydzień po terminie i moja mama nie miała ze mną lekko, bo 36 godzin w bólach, nie miała rozwarcia)

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Daj Boże ! :D

Mam nadzieję, że Ci wywróżyłam jutro poród :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, to w takim razie dobrze, że na cc się skończy. :) Ja to bym tylko chciała się wyrobić do 31.10. i absolutnie nie rodzić we Wszystkich Świętych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 23:18

maluda lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała być październikowa jeszcze kurde. położna mi mówiła, że jak w tp nie urodzę, to mam dzwonić bedzie mi naturalnie wywoływać i zrobi mi akupunkture :D

• maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Maluda, to w takim razie dobrze, że na cc się skończy. :) Ja to bym tylko chciała się wyrobić do 30.10. i absolutnie nie rodzić we Wszystkich Świętych.

Rozumiem Cię :)
    ja cały czas mówiłam do męża, że może być każda data tylko nie 1 i 2 listopada. Moja kuzynka w ubiegłym roku urodziła 1 listopada...

Ps. Staram się już znaleźć jakieś plusy tego CC, bo zwariować można :)

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    ja bym chciała być październikowa jeszcze kurde. położna mi mówiła, że jak w tp nie urodzę, to mam dzwonić bedzie mi naturalnie wywoływać i zrobi mi akupunkture :D

Trzymam kciuki, żeby było tak jak sobie zaplanowałaś :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu nie patrzą na suwaczki, więc jego zaawansowanie nie ma znaczenia, do tego póki co widzę, że personel nie kwapi się do wyrzucania Młodej z brzucha. Chcą mnie pooglądać, ciekawe jak długo, bo tego nie powiedzieli. W związku z tym Zakręcona oddaje Ci moje miejsce "w kolejce" i rodz :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, u nas też nie patrzą. Moja położna powiedziała mi, że jeśli nawet w najgorszym przypadku położą mnie do szpitala za tydzień w środę, a to będzie równo 41 tydz., to nie jest powiedziane, że od razu będą wywoływać. "To wszystko zależy od sytuacji" - powiedziała, ale dała cichą nadzieję na spotkanie poniedziałkowe. Może wtedy już mnie zostawi w szpitalu, jeśli będzie jakakolwiek szansa na dalszy rozwój sytuacji. Zawsze to jakaś tam pociecha.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:-) Babelek te nasze samochody w końcu dojechaly do garażu;-) gratulacje dla Ciebie również:-)
    Co z jaroszka? Z rana pamiętam jakas akcja się zaczynała:-) życzę szybkich kolejnych rozpakowanek:-)

Ja spać nie moge, pakują we mnie przeciwbólowe ale mam wrażenie że nie potrzebuję aż tyle:-) jutro rano pionizacja i prysznic huh będzie zabawa:-)
    Mam dwie dziewczyny w pokoju i ich dzieciaczki non stop płaczą a mój śpi jak zabity:-) niech śpi:-) od razu po cc na poporodowej ptzystawili mi go do cyca, niestety brodawki mam wklęsłe a on nie bardzo jeszcze czai o co chodzi ze ssaniem więc dostał 10 ml mleczka w kieliszku i od tej pory anioł. Czekam właśnie na położną co mi go jeszcze raz będzie próbować dostawiac i już się nie moge doczekać:-):-):-)

Bąbelek, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulimy i śpimy :)
    66c13c8e3c14d385med.jpg

madu, mała.mi, paula1, Kasia82, Katarzyna87, lojkalojka, aanaa, onka, Natka88, polkosia, ZakręconaOna, PauLLa, zakocona, szczesliwa_mamusia21, maluda, Nynusia, annggela, lula.91, Lexie, agaton lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3547803_20151021_180234.jpeg-1.jpeg
    Moje szczęście<3

mała.mi, paula1, Kasia82, Bąbelek, jacusianka, Katarzyna87, lojkalojka, aanaa, onka, Natka88, polkosia, PauLLa, zakocona, szczesliwa_mamusia21, maluda, Nynusia, annggela, lula.91, Lexie, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Waszej dzieciaczki :-)

Ja akurat jestem w porze karmienia to mogę poczytać Was :-)

Trzymam kciuki za te mamusie jeszcze w dwupaku żeby akcje się rozkrecily i maluszki były już z Wami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 00:35

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, że śpią. Są zmęczone porodem. Moja starsza pociecha spała jak zabita całą noc, a ja tylko sprawdzałam czy na pewno oddycha. Jeszcze raz gratuluję świeżo upieczonym mamusiom, a my - dwupaki - czekamy dalej. ;)

madu, maluda lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bezsennie, jednak mamy nie powinny być z niemamami na jednej sali. Nie mam absolutnie pretensji do płaczących maluchów, ale do jednej z mam.

Co robi taka mama, gdy dziecko płacze, przychodzi położna, mówi że je weźmie, a mama niech odpocznie?
    Odp. Mama oddaje dziecko i o 1:30 uznaje, że ma brudne talerze i kubek, więc myje, a potem robi porządek w torbie.

Wyjaśnienie: owa mama ma większy porządek niż ja, a dopiero co przyjechałam. Dzięki idealnej porze mycia naczyń obudziła drugie dziecko i dalej miała w dupie, że jest głośno.

I'm loving it

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka gratulacje :) Czekamy na foto Michałka i relacje z porodu.

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamus! Cudne smerfy :)
    Kasia, współczuję durnej sąsiadki...
    Szczęśliwa jak tam? Udalo sie uśpić malego?
    Mi nockę uratował smoczek, mala juz zaczynala wrzeszczeć, udalo sie jej dać smoczka i przez godzinę sobie ciumkała aż zasnęła. A ja razem z nią :)

onka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Mamusiom!

Kasia, ludzie są bezmyślni... trzeba przetrwać...

U nas po 3h marudzenia Mały usnal na 3.5h :) teraz liczę na kolejny set snu ;)

• paula1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy po spaniu. Młoda obudziła się o 3 zjadła z dwóch cycow i oczy wielkie, ani myśli spać.

Kasia współczuje takiej sąsiadki na sali. Ja lezalam z bardzo fajna dziewczyna, jedna drugiej pilnowala maluszka, jak szlysmy się myć itp.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 2735 2736 2737 2738 2739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ