X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ach...dziewczyny jestem umówiona na pon.do poradni laktacyjnej 100km od domu. No niestety...ale trzeba jechac. Mala dokarmiam MM i koniec :(

Cycki moje miękkie i tyle niby mala siedzi przy jednej 10min ale i tak się nie najada :(

Zaraz będę walczyć z laktatorem może cos pójdzie. Ach porażka.

A moja mala terrorystka mala śpi zawinięta w kokonik jak ja na to mówię (w rożek). Lubi byc w niego zawinięta:)

Mnie chyba pomoglo picie ziol (Lactosan) i Femaltiker- jedno i drugie pije raz dziennie i wieczorem jeszcze melise. Wczoraj mialam spotkanie z doradca i b.pochwalila i mowila,ze to dobrze,ze pijam te specyfiki.
    Moze sprobuj?

• agania Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Agania, ja przez dwa tygodnie miałam dosłownie przepraszam ale wode z dupy. Teraz juz ok na szczęście :)

O widzisz! U mnie dwie pierwsze kupy były ok, ale następne to bardzo luźne. Oby mi też przeszło! A miałaś też dreszcze i poty nocne?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,mnie za to gazuje i to boleśnie,i bardziej mam zatwardzenie,to nie pomogę Ci...
    Szczesliwa,ja nie dokarmiam mm,nie chce,chce dziecko cycem wykarmić a póki nie placze ze jest glodne,tylko zasypia po cycu, robi kupy to mam nadzieje,ze jej wystarcza to co je, tym niemniej jestem załamana,ze nie chce ssać.
    Ja mam doradcę laktacyjnego 70 km od domu, nie wiem jak z takim maluchem pojechać...
    Battinka,jak to logistycznie rozegrasz?
    Polkosia,u mnie mówili,żeby z pępkiem nic nie robic. Ja niczym nie smaruje,nie psikam,ciekawe kiedy odpadnie. W środę będzie położna,to zobaczymy co powie.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, bawarka to mit, że pomaga na laktacje.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Szczęśliwa, bawarka to mit, że pomaga na laktacje.
    Ja pije kawę zbożowa i nawet jak to mit to warto spróbować,bo wiara najwazniejsza i nastawienie psychiczne:)

polkosia, aanaa lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze ta bawarka to mit,a mleko z mleka sie nie robi...ale wiadomo ze jak czlowiek nie ma juz pomyslu to sprobuje i tego.
    A te poty nocne i dreszcze to ja mam, choc juz coraz mniej.polozna mowila ze to hormony i jak najbardziej jest to normalne.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh , 3 h prawie minęły odkąd wypilam ten koktajl i nic a nic ...
    Z D mam hardcore w domu , awantura od wczoraj rana ( chwile dziś w południe było ok ! I znów się zjebalo) mam dość wszystkiego , wydarlam się tak , ze na dole mnie Mama słyszała i zaraz przyjdzie z awantura ze się wydzieram ...
    Laski jak Ja mam dosc , nawet nie zdajecie sobie sprawy: ( mam ochotę wyjść i nie wrócić . Płacz od 4 rano dziś to normalne ? A nawet bym powiedziała od wczoraj wieczora ...
    Po dziurki w nosie juz mam to cale życie z D i z nimi wszystkimi ... Momentami zastanawiam się nad sensem naszego związku

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku bylam cala zlana w nocy teraz tez wiecej sie poce masakra...

A nawet jak to mit to tak jak agaton mowi psychika dziala moze placebo ale cos poskutkowalo :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 23 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka az tak ? Moze to wina hormonow , no i calego stresu ttego ze porod sie opoznia? Jak pojawi sie kruszynka na pewno wszystko sie unormuje ! Musisz byc dzielna mam nadzieje ze ke klotnie to nic powaznego i jeszcze bedziecie sie cieszyc soba te oststnie dni . Trzymaj sie kochana dzielnie <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton moja Mała też ssać nie chciała.. teraz jest lepiej, mam nakładki na sutka i one mi trochę sutki powyciągały, bo płaskie były. Teraz daję jej cyca raz z nakłądką a raz bez. Nie chciała ssać cyca, bo po urodzeniu dostałą jedzonko w butelce 3 razy. I otwierała buzię jak do butelki. Oj była walka... ale jest już lepiej. Dzięki nakładkom właśnie.

agaton lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Zakretka az tak ? Moze to wina hormonow , no i calego stresu ttego ze porod sie opoznia? Jak pojawi sie kruszynka na pewno wszystko sie unormuje ! Musisz byc dzielna mam nadzieje ze ke klotnie to nic powaznego i jeszcze bedziecie sie cieszyc soba te oststnie dni . Trzymaj sie kochana dzielnie <3
    Nie wiem sama juz co się dzieje , jest okropnie od paru dni na tyle , ze rzygac mi się chce od tego wszystkiego ! :( ciągle źle się czuje bo nerwy , stres to cisnienie ... Boje się o dziecko eh no cos strasznego przezywam a w życiu bym się niespodziewala , ze będzie miedzy Nami tak źle a nawet bym powiedziała chujowo na maksa .

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 23 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka domyslam sie jak Ci ciezko :( mam nadzieje ze to sie szybko unormuje ... Bo bez sensu jak ty sie zamartwiasz i jestes smutna i zla !
    Oby to szybko minelo i nie mysl ze Twoj zwiazek nie ma sensu ! Bo to nie prawda ! :*

Laski poradzicie cos na przeziebienie lekko mnie boli gardlo i katar mam nie chce doprawiac malego co moge pic ? Jakis fervex albo apap hot? Herbata z cytryna? Bo slyszalam ze herbaty jak sie karmi nie i sama nie wiem a chce sie szybko postawic na nogi!

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiejsza rozmowa z jedną znajomą:
    - Kiedy rodzisz?
    - Wczoraj.

Hahaha ale mam ubaw.

To samo przy kasie, ekspedientka mi się pyta na kiedy spodziewam się porodu. Moja odpowiedź jak wyżej. Mina kasjerki bezcenna

szczesliwa_mamusia21, zakocona, polkosia, lojkalojka, agaton, paula1, Lexie, agania, jaroszka, lula.91, maluda lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 23 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dobre :D przynajmniej jakis ubaw i usmiech z tego przenoszenia taki jeden malusi plusik ! :D uparta ta Hanula :D !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 23 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie - głupia odpowiedź, ale w sumie prawdziwa ;)

Mój B. w pracy wczoraj odpowiedział znajomemu na pytanie kiedy rodzę, ze za 4 dni :D też już mam dość tych pytań.
    No uparta ale chyba już też ma dość i jest ciekawa jak to jest po drugiej stronie brzucha bo nie chcę zapeszać ale czuję, że to już niedługo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 18:11

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 23 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma a jak jest u Ciebie ? Kiedy sie idzie do szpitala jak sie ma uparciucha w brzuchu ? :D

Ksieciunio sie obudzil zawibelam go w kokon i spal prawie 2h cuuud !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 23 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę u położnej i pewnie się dowiem co dalej bo szczerze mówiąc nie wiem. Z OM mam 28.11. więc też aż tak nie panikuję. Dowiem się w poniedziałek w takim razie. Idę cos porobić może ją wycisnę :D

maya34 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 23 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to faktycznie jeszcze troszke :)
    Hehe wyciskaj moze sie uda ! :D ja lece tulic mojego ksiecia tak pieknie spal w tym kokonie ze inwestuje te 200zl i kupuje woombie czy jak to sie tam pisze :)

Do pozniej :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, tez mam te silikony, ale u mnie to dziwna sytuacja, bo młoda ssie z cycka, który jest nieforemny, a z tego co tak lapie dobrze i ma super kształt to nie ssie. Kolejna proba z laktatorem i póki co pusto:(
    Eh no ale nie poddam sie tak łatwo, moze sprobuje w tym kapturku...

Szczesliwa, dla mnie zawsze na wszystkie choroby najlepsza witamina C:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, my mamy woombie, ale ja nie mogę patrzeć jak dzieciak w tym jest.. No i ja nie widzę różnicy między spaniem w rożku a w woombie. Dobrze, że to pożyczone, bo kasa w błoto byłaby niezła.

agaton, pusto masz w obu piersiach czy w jednej (sorry, jeśli pisałaś, a ja nie doczytałam)?

Battinka, dobrze robisz, że do poradni jedziesz! 100km może i daleko, ale jeśli mają ci pomóc, to warto :)

Zakręcona, ja dalej trzymam kciuki, żeby u ciebie ruszyło!

jaroszka, jak wy się czujecie z Michałem?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2747 2748 2749 2750 2751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ