Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja znów mam problem z pępkiem. Nadal ta żółta maź w środku jest. Psikam Ocetniseptem 2x dziennie i gazikiem wycieram, ale nie widzę postępów. Niby do 2 tygodni ma odpaść, więc jeszcze kilka dni mamy, ale nie wiem... To takie żółte ma być?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:A ja znów mam problem z pępkiem. Nadal ta żółta maź w środku jest. Psikam Ocetniseptem 2x dziennie i gazikiem wycieram, ale nie widzę postępów. Niby do 2 tygodni ma odpaść, więc jeszcze kilka dni mamy, ale nie wiem... To takie żółte ma być?
A może lepiej by było przemywać to spirytusem i wodą destylowaną? Położna mówiła, że przy octenisepcie kikut się moczy tak jakby i trzeba umieć dobrze powycierać, a przy spirytusie nie trzeba, bo sam wietrzeje...polkosia lubi tę wiadomość
-
Ach...dziewczyny jestem umówiona na pon.do poradni laktacyjnej 100km od domu. No niestety...ale trzeba jechac. Mala dokarmiam MM i koniec
Cycki moje miękkie i tyle niby mala siedzi przy jednej 10min ale i tak się nie najada
Zaraz będę walczyć z laktatorem może cos pójdzie. Ach porażka.
A moja mala terrorystka mala śpi zawinięta w kokonik jak ja na to mówię (w rożek). Lubi byc w niego zawinięta:) -
Gratulacje dla nowych mam:))
Mi poki co najbardziej podpasowaly johnsona wkladki,a teraz mam baby ono i piersi mnie od nich swedza,chyba wyrzuce prawie cale pudelko bo sie zadrapie, sa jakies takie sztuczne:(
My pepek psikalismy octaniseptem bardzo czesto przy zmianie pieluszki i nic wiecej z nim nie robilismy i odpadl w nocy z 12/13dobe zycia. -
polkosia wrote:A ja znów mam problem z pępkiem. Nadal ta żółta maź w środku jest. Psikam Ocetniseptem 2x dziennie i gazikiem wycieram, ale nie widzę postępów. Niby do 2 tygodni ma odpaść, więc jeszcze kilka dni mamy, ale nie wiem... To takie żółte ma być?
Polkosia ja ci napisze jak ja to robiłam. Malej pępuszek odpadł po tygodniu.
Spirytus 70% plus patyczki do ucha. Moczyłam w spirytusie patyczek i wsadzałam do pępuszka odgarniając jego i wyciągając wszystkie"niespodzianki" z niego.
To jest stary sprawdzony sposób a jakże skuteczny.
Taka moja rada. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz:)polkosia lubi tę wiadomość
-
Piąteczka cioteczki!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b4cb0db35de.jpgszczesliwa_mamusia21, Karmelek211, polkosia, aanaa, agania, agaton, lojkalojka, PauLLa, paula1, WiedźmaMaKota, onka, Nynusia, madu, lula.91, maluda lubią tę wiadomość
-
A i chciałam tylko napisać ze moja mala wreszcie otworzyła"szeroko" oczka.
Dziś dostałyśmy kropelki raz jej tylko zakropiłam i od razu lepiej:)
Nawet światło dzienne ja nie razi. Bo tak miala wcześniej oczka podrażnione ze niemogla ich otworzyc...
Dostala Gentamycyne. Takze rewelka.Nynusia lubi tę wiadomość
-
Battinka dobrze ze jedziesz ! Na pewno pomoga i podpowiedza!
Super ze z oczkiem Liwci lepiej takie wiesci sa super !
Oliwka i Tadziu super !fajnie patrzec na dzieciaczki
Agania nie mam pojecia czemu tak jest moze po jakims czasie to ustapi , moze organizm sie jakos oczyszcza?? Nie pomoge
Polkosiu my uzywalismy octeniseptu i odpadl po tygodniu takze tu rowniez nie pomoge ..
Jak tam rodzi ktos? Katarzynka juz tulisz malucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:38
-
BATTINKA wrote:Polkosia ja ci napisze jak ja to robiłam. Malej pępuszek odpadł po tygodniu.
Spirytus 70% plus patyczki do ucha. Moczyłam w spirytusie patyczek i wsadzałam do pępuszka odgarniając jego i wyciągając wszystkie"niespodzianki" z niego.
To jest stary sprawdzony sposób a jakże skuteczny.
Taka moja rada. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz:)
Robię tak samoi tak położna zalecała.
polkosia lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:
Agania nie mam pojecia czemu tak jest moze po jakims czasie to ustapi , moze organizm sie jakos oczyszcza?? Nie pomoge
No właśnie tak myślę... no, bo co innego. Miewam też do tej pory wieczorne dreszcze, lekki stan podgorączkowy 37.2 i bolą mnie wtedy piersi. Może tak mój organizm reaguje na poród... no i w nocy zlana potem się budzę.