X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale u Was był ten żółty kolor czy nie? Spróbuję ze spirytusem w takim razie, dzięki.
    U nas jest żółty po jednej stronie. Kazali mi przemyć patyczkiem spryskanym oceniseptem potem czystym patyczkiem i później gazikiem nasaczonym w 70% spirytusie po 2 dniach o wiele ładniejszy jest

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa juz jest lepiej ale smród kosy w powietrzu wisi bardzo .
    Uwierzycie , ze nie podzialal na Mnie olejek ?! Nawet sraczki nie dostałam a koktajl wypiłam o 14 ! Ja mam jakiś żelazny organizm :-|
    Nie powiem , ze ciągle czuje od południa ucisk mega w podbrzuszu tak mi ciężko mega jakby mały całkowicie leżał na dole i jak siadam , wstaje czy leże to boli szyjka ale to tyle i nie sadze by było to cos w stronę porodu

maya34 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    agaton moja Mała też ssać nie chciała.. teraz jest lepiej, mam nakładki na sutka i one mi trochę sutki powyciągały, bo płaskie były. Teraz daję jej cyca raz z nakłądką a raz bez. Nie chciała ssać cyca, bo po urodzeniu dostałą jedzonko w butelce 3 razy. I otwierała buzię jak do butelki. Oj była walka... ale jest już lepiej. Dzięki nakładkom właśnie.
    Jakich nakładek używasz?

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona nie dziękuje ! :)
    Wiedźma Ja mam TP na jutro a z OM na 29 i tez właśnie 29 mam iść do szpitala gdyby nic nie ruszyło do tego czasu.

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziekuje za odpowiedz :*

Zakocona ja tez nie moglam patrzec na to ale jak widze ze malemu dobrze to czemu nie :)

Zakretka dobrze ze chociaz troszke lepiej :*

D juz wrocil super! Jemy kolacje i idziemy sie kapac jesc i spac ciekawe tylko czy tak wyjdzie wszystko :)

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja na jutro mam termin z OM. Wg USG termin minął 18.10 a mojej Nelce nie spieszy się na spotkanie z rodzicami :-/

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę mieć pytanie z innej bajki? Czy któras z Was ma odkurzacz typu irobot? Sprawdza się? Nam by się przydał ale strasznie to drogie...

• zakocona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, życia sobie bez iRobota nie wyobrażam.

onka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dokarmiające mm i nie tylko. Mam pytanie - w ile butelek i smoczków z jedną dziurką się zaopatrzyłyście? Czy może od razu z dwiema dziurkami kupowałyście? Ja jeszcze jestem przed porodem. Póki co mam dwie butelki Aventu (jedną 125 ml, drugą 260 ml) i do nich dwa smoczki z jedną dziurką i chyba dwa z dwoma. Nie wiem czy jest już teraz sens robić zaopatrzenie jak na wojnę, bo wiadomo, że są to produkty dostępne od ręki. Przy mojej pierwszej córce musiałam dokarmiać tylko dwie noce po powrocie ze szpitala, a później butelki poszły w odstawkę, bo była tylko pierś, stąd jestem trochę sceptyczna do kupowania "na zapas", ale że tym razem może być inaczej, proszę Was, poradźcie, ile warto jeszcze dokupić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona na koncowce to takie nerwy i klotnie to normalne . Napeno wszystko sie ulozy jak tylko urodzic .
    Mikejla co u Ciebie?
    Widze , zeteraz to wiecej rodzi po terminie . Chyba dzieciaczki wiedza , ze jesien przyszla i zimno na dworze i wychodzic nie chca ;)

No wlasnie jaroszka jak sie czujesz i jak Michalek ?
    I ciekawe co u katarzyny ? Pewnie juz urodzila :/

Ja dzisiaj zaszalalam i wysprzatalam caly dom i zaliczylam pierwszy spacer z synkiem :) A na koniec dnia musialam wziasc leki przeciwbolowe, bo brzuch mnie boli :(
    A jutro przytule i wycaluje mojaa mame i siostre <3 Przylatuja na dwa tygodnie . Jak ja sie ciesze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:01

aanaa, jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Kurcze, a ja na jutro mam termin z OM. Wg USG termin minął 18.10 a mojej Nelce nie spieszy się na spotkanie z rodzicami :-/

Mała Mi, ja miałam termin z USG na 15.10., a z OM na 21.10. Jestem już więc dwa dni po terminie z OM, a mała ciągle siedzi w brzuszku. Miałam dzisiaj wrażenie, że zeszła niżej, bo nagle zrobiło mi się ciężej - gorzej mi się siedzi, chodzi i czuję się niepewnie, jakby miała wyskoczyć. Mam wrażenie, że to już może być lada moment, ale kto ją tam wie? Póki co siedzi uparcie. ;)

mała.mi lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o godz. 8:58 urodził się nasz synek Wojtus. Wazy 4810 g i mierzy 62 cm. Dostał 10/10 punktów. Niestety po dwóch godz. Zaczęły się problemy...zaczął pojekiwac i zabrano go na obserwacje. Właśnie przewieziono go do innego szpitala bo nie wiedza co się dzieje. Pojawiły się wymioty z krwią napinanie brzuszka i problemy z oddychaniem... Jestem załamana... Nawet nie mogę z nim być. Leże i rycze w poduszkę. U mnie po CC bol masakryczny. Paracetamol na mnie nie działa w ogóle.. Mamusie trzymajcie kciuki za mojego synka...

polkosia, jaroszka, paula1, lula.91 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pożyczyłam od szwagierki laktator ręczny i muszę powiedzieć ze jest lepszy od tego elektrycznego który ja mam. Ściągnęłam w pól godz 40ml gdzie to dla mnie jest WOW! Bo wcześniej ledwo 20 ściągałam:(

Jak pojadę dziewczyny dobre poradni to obiecuje zdać relację z wizyty(ktora ma trwać godzinę) bo tez tu są takie mamuśki dokarmiające MM. Może akurat komuś się przyda info.

Moja mala wypiła z piersi do tego 30ml MM o śpi w łóżeczku od 19.30 :) no i tak powinno być. Jak dziecko najedzone to i spokojne:D
    Taka....ale jeszcze noc przed nami...?

Dziewczyny tam gdzie miałam stan zapalny w piersi mam guzek o to sporawy...dlatego ta pierś mnie tak boli :(( i Malo mam tam pokarmu :( może i dlatego.

Kasia82, Nynusia, Amerie lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mam dziś to samo uczucie ! Mega ciężko tam na dole plus bol przy siadaniu itp
    Lojka mówisz ? Może faktycznie działa tak stres a My mamy podwójny z tym jego wyjazdem lada dzień: (

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o godz. 8:58 urodził się nasz synek Wojtus. Wazy 4810 g i mierzy 62 cm. Dostał 10/10 punktów. Niestety po dwóch godz. Zaczęły się problemy...zaczął pojekiwac i zabrano go na obserwacje. Właśnie przewieziono go do innego szpitala bo nie wiedza co się dzieje. Pojawiły się wymioty z krwią napinanie brzuszka i problemy z oddychaniem... Jestem załamana... Nawet nie mogę z nim być. Leże i rycze w poduszkę. U mnie po CC bol masakryczny. Paracetamol na mnie nie działa w ogóle.. Mamusie trzymajcie kciuki za mojego synka... Tylko dla niego wstalam z łóżka...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    Dzisiaj o godz. 8:58 urodził się nasz synek Wojtus. Wazy 4810 g i mierzy 62 cm. Dostał 10/10 punktów. Niestety po dwóch godz. Zaczęły się problemy...zaczął pojekiwac i zabrano go na obserwacje. Właśnie przewieziono go do innego szpitala bo nie wiedza co się dzieje. Pojawiły się wymioty z krwią napinanie brzuszka i problemy z oddychaniem... Jestem załamana... Nawet nie mogę z nim być. Leże i rycze w poduszkę. U mnie po CC bol masakryczny. Paracetamol na mnie nie działa w ogóle.. Mamusie trzymajcie kciuki za mojego synka...

Maluda, kochana! Domyślam się jedynie jak Ci ciężko, ale trzymam za Was kciuki. Bądź dzielna! Wierzę, że lada chwila się dowiecie, co się dzieje. Jesteś w dobrych rękach. Dobrze, że już po porodzie i że mimo bólu jednak miałaś to CC, bo waga synusia rzeczywiście duża. Trzymam za Was kciuki z całych sił i życzę zdrówka dla Ciebie i Wojtusia.

maluda lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda Gratuluję synusia:*
    Kawal z niego chlopa! Szok jaki duży:)

Wiem ze to żadne pocieszenie bo jak cos sie dzieje z dzieckiem to najgorsze co może byc :(
    Ale bądź kochana dobrej myśli! Musi byc dobrze a e-ciotki działają cuda także trzymamy kciuki!!!
    Synka przewieźli do szpitala specjalistycznego który mu na pewno pomoże!
    Trzymaj się :*

maluda lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, o rany, trzymajcie się! :( popros o ketonal, powiedz że nie dajesz rady.

maluda lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka ale Ci zazdroszcze ! <3

Battinka gez slyszalam ze reczne lepsze ! Super ze sie udalo powoli powoli i bedzie coraz lepiej !

Maluda Wojtus to duzy chlopak ! Poradzi sobie trzymam mocno za niego kciuki ! A wiem ze bol straszny tez to przechodzilam 4 dni nie moglam wstac.. Ale mam nadzieje ze u ciebie bedzie lepiej pros o tabletki albo kroplowki ! Trzymaj sie !

maluda lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kasia mam dziś to samo uczucie ! Mega ciężko tam na dole plus bol przy siadaniu itp
    Lojka mówisz ? Może faktycznie działa tak stres a My mamy podwójny z tym jego wyjazdem lada dzień: (

Zakręcona, no popatrz! Zupełnie jakbyśmy się zgadały. ;) Może jeszcze wyskoczą w tym samym czasie? ;) Ech, nie lubię tej niepewności.
    Ja dzisiaj ledwo co wsiadłam do samochodu, mała jakoś dziwnie się ułożyła, a jak niosłam zakupy, które wcale nie były ciężkie, to znów zaczął mnie boleć brzuch. Rano miałam częste skurcze i dość silne, ale oczywiście przeszły po godzinie, bo jakże mogłoby być inaczej? ;) Kochana, w każdym razie już chyba mamy coraz bliżej.

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 2748 2749 2750 2751 2752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ