X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - ja miałam mega twarde i duże piersi w 2 dobie. Myślałam, że zwariuję. Mała nie umiała ssać, najpierw odciągałam to mleko palcami, później laktatorem. Odciągnęłam naraz 80ml z obu piersi. Ale miałam małą ulgę. Po jakiś 2h odciągnęłam zdaje się 50ml i później już praktycznie nic nie odciągałam, piersi zrobiły się miękkie, co prawda bolały, ale było to do zniesienia. Wydaje mi się, że powinnaś odciągnąć do momentu, w którym poczujesz, że to mleko w ogóle zeszło, tzn. jak poczujesz, że pierś zrobiła się miększa. U mnie masakra była w 2 dobie właśnie, a później w 3 dobie bolały mnie piersi, ale już nie aż tak mocno, a od 4 doby są miękkie i pokarm jest i prawie nie bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 22:02

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, on sam minie po jakichś 2 dobach. Przynajmniej tak mi laktacyjna mówiła i tak było.

U mnie by się to zgadzało.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to wy tyle mleka odciągacie? Szok!
    Ja to z dwóch 30-40ml i ani kropli więcej i jak to dziecko ma się najeść:(

Ja mam dwa guzki w lewej piersi i mnie bardzo bolą:( nie mogę ani dotknąć piersi ani spać na tym boku i wcale przystawianie dziecka nie pomaga :(
    Juz nie mogę doczekać sie poniedz.i wizyty u lekarza. Bo naprawde obawiam sie najgorszego :(

Agania ja jak nie widzę gilka w nosku to nic nie robię z noskiem a jak ma gilutka to zakrapiam solą fizj.i wyciągam aspiratorem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 22:11

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie to sa takie cholera guzory, boje się, ze samoistnie nie minie, dodam, ze w ogóle mnie to nie boli, tylko jak dotykam to sa.
    Jestem umordowana tym karmieniem umordowana, caly czas tylko widzę z cycem, a ona sobie cmoka, albo przysypia i cmoka i przysypia. Na leżąco pokazala mi polozna, wepchala jej tego mojego suta do buzi i cmoka, odpowiedz no tak ms i juz, no fajnie, ze tak ma a co ja mam zrobic

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka,u mnie to samo,mala cmoka tego sura zamiast jeść... Jak znajdziesz na to sposób to mi powiedz,bo ja nie wiem co na to zaradzić...

Agania,ja mam dziwne uczucie przy sikaniu,pod koniec,nieprzyjemne. Kazda kupa to stres,gazuje mnie i to mnie boli. Jutro chyba zaczopuje się bo mam problem z wyproznianiem.

Aha, gratuluje mamusiom nowym,Rewianka jestes stworzona do rodzenia,musisz miec duuuuzo dzieci:) Zabko,opowiedz nam wkrótce jak to bylo,jak Kijaneczka przyszla na świat;)

Jaroszka,Michas jest uroczy:) urok mamusi:)

Little Frog, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela pozdrawia po kąpieli i jedzonku:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef3ad1532d8f.jpg

aanaa, zakocona, Natka88, paula1, Nynusia, Lexie, onka, polkosia, PauLLa, Katarzyna87, Little Frog, BATTINKA, Blondik, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,a co Ci jest,boli cie cos? Po cesarce,czy cos innego?
    Mam nadzieje,ze pomoże Ci ten apap

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Agania ja jak nie widzę gilka w nosku to nic nie robię z noskiem a jak ma gilutka to zakrapiam solą fizj.i wyciągam aspiratorem:)

Ja jutro będę musiała tak zrobić, bo jej chyba jednak coś zalega, przed chwilą wykichała małego gluta i teraz też... więc jednak coś siedzi w środku. Oby to nie był katar

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wlasnie po godzinnym karmieniu, wlasnie się zesrala, poprostu cudownie, myslam, ze odpocznę chociaż godzine.
    To i ja się pochwale moim srajtkiem
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a134b53a6f3.jpg

agaton, zakocona, Natka88, paula1, Nynusia, Lexie, onka, polkosia, PauLLa, lula.91, Little Frog, BATTINKA, agania, Blondik, maluda lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna kazała mi przyjechać, bo sama poczułam, że coś się sączy. Na usg wykryli przy przyjęciu, że jest mało wód. A na izbie przyjęć pustki, byłam pierwsza. :)
    kasiulka87 wrote:
    U mnie szyjka skrocona, ale bez rozwarcia i z pol cm jeszcze ma.Generalnie czekaja do poniedziałku jesli nic zlego się nie zadzieje i będą decydować kiedy indukcja. Stwierdzili ze najlepiej zeby akcja sama ruszyła ale jakos w to nie wierzę niestety. Moje dziecko nie chce opuscic apartamentu ;-) trzymaj się cieplo i dawaj znać co i jak :* ja mam kolejne ktg ok 20 a przed chwila bylo sprawdzane tetno plodu i jest ok. Zresztą Mala dzisiaj sporo się rusza wiec mniej się martwię. A jak to się w ogole stalo u Ciebie ze się zorientowali ze jest malo wod? Rutynowe usg czy tez slabiej czulas ruchy?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Kasiulka, powodzenia dla was!!

Kasia82, kasiulka87 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, Frog, wielkie gratulacje :)!!

Powodzenia

~Rewianka~, Little Frog lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton zab... Nic nie pomoglo chodze po scianach noe wytrzymam tego bolu .....

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam mega wyspana.

Mała jak poszła spać o 20 to spala do 24 potem do 3:30 i obudziła się o 6 :)
    W ogóle cały dzień przespala bez problemu.

Battinka ja też czytam i zazdroszczę. U mnie na jedno posiedzenie z 50ml odciagne i to jest max

paula1 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Help!!!!!!
    Jestem ledwo trzecia/czwarta dobę po cesarce i mam dzis problem z cycami.
    Ogólnie od wczoraj zwiekszyly rozmiar z malych na naprawde konkretne!
    Wczoraj karmiłam z bólem sutków co 4h,dzisiaj w nocy budziła sie częściej,no tak co 2-3h i dawałam jej cyca,ale troche pocmokała i zasypiała,ze nie Szlo dobudzić!
    Teraz mam twarde piersi,vzuje juz w nich guzki. Polozna kazała zslozyc stanik i odciągnąć pokarm z tej jednej piersi.
    Pierwszy raz dzisiaj odciągnęłam -boli Kuźwa! Nie wiem ile powinnam odciągnąć...Odcisgnelam 20ml w jakies 7minut. Boje sie,ze jak będę odciągać,to nazbiera sie jeszcze wiecej:-(
    A bolą suty,ze nawet jak kapturki zakładam,to ryczę i kwiczę z bólu.
    Juz chciałam zrezygnować z karmienia w pizdu z tego bólu,ale moj bardzo mi pomaga i robię to dla naszej trójki,ale dligo nie wytrzymam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka i Dodii,
    Ja też miałam dwudniowy nawał i wręcz guzy w piersiach. Oto jak sobie radzilam:
    - na 15 min przed karmieniem ciepły okład na piersi, żeby łatwiej schodziło mleko przez rozszerzone kanaliki
    - kamienie na żądanie, ale mój Synek nie był w stanie tego przejść
    - między karmieniami odciaganie laktatorem do poczucia ulgi, żeby nie dopuścić do zastoju
    - podczas karmienia delikatne masowanie piersi ruchem schodzącym w kierunku sutka, zwłaszcza tych guzów
    - po karmieniu zimny okład na 15 min na wyciszenie laktacji i dla ulgi
    - herbatka z szałwii i mięty, ograniczyć chwilowo płyny, żeby nie nakręcać produkcji
    Choć nadal vhwilami pokarm cieknie mi z piersi sam, to uznaję nawał za opanowany, bo piersi miękkie i mniej bolesne.
    Powodzenia i trzymajcie się dzielnie.

dddodiii, aanaa lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarm to mi leci do tej pory sam, nie cały czas oczywiście, ale jak cyc stwardnieje (no i przy karmieniu). ja nie wiem czy to kiedyś zaniknie?

Mały ma jakies krostki na buzi i oko, które leczylismy znowu wygląda masakrycznie. Wczoraj byliśmy umówieni do lekarza (medi partner od medicoveru), ale poszedł sobie do domu wcześniej, bo myślał, że nie ma już pacjentów :O złożyliśmy skargę i reklamację.
    Jedziemy dzisiaj na Wilanów w takim razie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 07:02

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka dziękuję...
    A ile tego pokarmu odciągać? Mnie to tak cholernie bola sutki :-( Ja juz naprawde nie chce :-(:-(:-(
    Na sama myśl o karmieniu i odciąganiu mam płacz :-( Mam juz dosyć tego :-(
    Teraz zamiast poznawać sie z córką i byc szczesliwa,ze ja mam,to boje sie ,ze zaraz obudzi sie glodna:-( to jest chore wszytsko:-(

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zamiast cierpieć to kupcie kapturki, one naprawdę pomagają. A po każdym karmieniu grubo Maltanem i po 2-3 dniach nie będzie śladu bo rankach i bólu.

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kapturki i sutki dalej bolą :-( A przystawiam dobrze mala,moj mi bardzo pomaga w pozycji na boku...Smaruje tez Melatanem...Brodawki sa cale,ale sutki bolą przy karmieniu przeokropnie przez kapturki...i przy laktatorze :-(

‹‹ 2756 2757 2758 2759 2760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ