Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Dziewczyny, niestety nie da się tak pójść,żeby nie bylo nikogo. Jest sezon przeziebieniowy i mega dużo ludzi. Dzisiaj chciałam iść i nie bylo miejsc,cala przychodnia pelna... Ale może macie racje,lepiej pójść,bo jakby z uszkami cos się stało,to by byla masakra.
-
dziewczyny, czy Wasze dzieciaki podczas karmienia piersią, też się czasami tak szarpią?
moja do tej pry jadła spokojnie i dłuuuugo.
A teraz przy karmieniu stęka, preży się, ciągnie moje sutki, nie wiem o co chodzi.
Co do smoczka, staram się nie dawać, bo wiem jaka jest później masakra, jak dziecko starsze. Smok w nocy wypadnie i ryk
-
Agaton dokladnie lepiej pojsc niz pozniej zalowac, ale obu Heli przeszlo szybciutko !
Oj tak nawet nie eiecie jaka ulga !
Tez polecam mufke do wozka
A ja tam bym wolala wstac w nocy i wlozyc smoka niz wyciagac z lozeczka chodzic spiewac i skakac po lozku zeby zasnal przez 40min minimum . Niestety probuje codziennie ale smoka nie chce .
a u mnie dzieciaki wlaasciciela bawily sie i zrobily zwarcie jakimis lampami i wszystko poszlo ... Czekamy na elektryka ! -
aagatkaa1984 wrote:dziewczyny, czy Wasze dzieciaki podczas karmienia piersią, też się czasami tak szarpią?
A teraz przy karmieniu stęka, preży się, ciągnie moje sutki, nie wiem o co chodzi.
Co do smoczka, staram się nie dawać, bo wiem jaka jest później masakra, jak dziecko starsze. Smok w nocy wypadnie i ryk
Dziś jakiś szalony dzień.. Antek często płacze, pręży się. Ja już nie wiem czy to kolki czy coś innego. Zrobiłam mu masaż antykolkowy, położyłam na brzuchu i zasnął.. Ostatnio jem dużo nabiału (mleko, twarożki, sery) może to od tego? dodam że nie wysypuje go, żadnych krostek nie ma.
Ostawić nabiał na tydzień-dwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 16:27
-
nick nieaktualnyaagatkaa1984 wrote:dziewczyny, czy Wasze dzieciaki podczas karmienia piersią, też się czasami tak szarpią?
Agatka, Franek tak wariuje przy piersi tylko jak chce ssać, ale wkurza go, że mleko leci, bo już głodny nie jest... Jak puszcza bąka albo robi kupkę, to przestaje ssać, robi miny, pręży się, ale nie złości.
Franek usypia i śpi bez smoka, więc do snu to i tak mu nie dam smoka
Szczęśliwa, spróbuj tych soothies z Aventu, mają kształt brodawki i może Twój synek da się nabrać -
nick nieaktualnyBąbelek wrote:Mój tak ma, że ciągnie sutka i wije się, ale to wtedy bączki lecą albo kupę robi.
Dziś jakiś szalony dzień.. Antek często płacze, pręży się. Ja już nie wiem czy to kolki czy coś innego. Zrobiłam mu masaż antykolkowy, położyłam na brzuchu i zasnął.. Ostatnio jem dużo nabiału (mleko, twarożki, sery) może to od tego? dodam że nie wysypuje go, żadnych krostek nie ma.
Ostawić nabiał na tydzień-dwa?
Bąbelku, ja w ostatni piątek dostałam wyzywanie od pani doktor, która jest neonatologiem i certyfikowanym doradcą laktacyjnym. Za co? Za to, że odstawiłam nabiał na 2 dni, bo Franek miał wysypkę i myślałam, że od mleka. Zapotrzebowanie mamy karmiącej na mleko to 3 szklanki (lub równoważne) dziennie. Nie można go bezkarnie ograniczać bez szkody dla siebie i dziecka. Mówiła, że skazę białkową ma 1% dzieci, i że to jest oczywiste kiedy ją mają, a lekarze często te przypadłość rodzicom wmawiają. Oczywiście nie twierdzę, że Twój synek tego nie ma, ale chciałam Wam tylko powiedzieć, co mi lekarz powiedział. No więc od piątku jem nabiał jak szalona, a wysypka Franka i tak znika, co świadczy o tym, że nie ma nic wspólnego z mlekiem... Każde podejrzenie nietolerancji pokarmowej pani dr kazała konsultować z pediatrą, dermatologiem dziecięcym i dietetykiem, żeby odpowiednio bilansować dietę. Za radą pani dr ja już się powoli staram jeść wszystko, codziennie coś nowego, żeby sprawdzić, czy Franek reaguje. -
Bąbelek wrote:Mój tak ma, że ciągnie sutka i wije się, ale to wtedy bączki lecą albo kupę robi.
Ostawić nabiał na tydzień-dwa?
A może zwyczajnie go boli brzuszek, a nie od razu kolka. I tez niekoniecznie od Twojego jedzenia, tylko nałykał się powietrza dużo. U nas Oliwkę często obli brzuszek, wtedy kładziemy ją na brzuch żeby odbeknęła sobie i ulała, a jak to nie pomaga to kładziemy na swojej klace piersiowej i zazwyczaj pomaga. -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
Rewianka cenne informacje.. kurcze bo synek żadnej wysypki nie ma. W ciągu dnia za każdym razem go odbijamy, w nocy może z rana omijam odbijanie ze względu na moje zmęczenie. Piszesz, "Mówiła, że skazę białkową ma 1% dzieci, i że to jest oczywiste kiedy ją mają", czyli że wysypuje je od razu? Bo np.jak ktoś nie toleruje glutenu to od razu dziecko wysypuje. Chyba faktycznie pójdziemy do pediatry to skonsultować. -
Mój tez się tak wierci, przerywalo karmienie i albo daje smoka żeby się uspokoił albo idziemy się przejść i odbić. Jak się tak wierci to tylko powietrza nalapie i mamy potem problem i z ulewaniem i z bakami. Zazwyczaj u nas jak się wierci to znaczy że już nie chce jeść o tylko się bawi.21.10.2015 Leon
-
nick nieaktualnyBąbelek wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź
Rewianka cenne informacje.. kurcze bo synek żadnej wysypki nie ma. W ciągu dnia za każdym razem go odbijamy, w nocy może z rana omijam odbijanie ze względu na moje zmęczenie. Piszesz, "Mówiła, że skazę białkową ma 1% dzieci, i że to jest oczywiste kiedy ją mają", czyli że wysypuje je od razu? Bo np.jak ktoś nie toleruje glutenu to od razu dziecko wysypuje. Chyba faktycznie pójdziemy do pediatry to skonsultować.
Mówiła, że przy tej skazie są widoczne zmiany skórne (wysypka lub suche placki) i zielone pieniste kupy. Z tego, co czytałam to są dwa powody tej nietolerancji, albo odziedziczona po rodzicach, z których jedno nie toleruje laktozy, albo taka jakby nabyta. Pierwsza wychodzi na jaw od razu, a ta druga później (nawet dopiero ok. 2 r.ż.). -
Ale cicho tu ostatnio.
Ciekawe co u Zakreconej...
A mąż mi dzis przypomniał o starym sposobie na katar,żeby na noc kolo głowy położyć rozkrojoną cebule i ze olejki eteryczne udroznia nos i pomogą. Położyłam dzisiaj na noc Helence pól cebuli przy glowce,moze to cos da. Zaszkodzić raczej nie powinno:)
Dobranoc Mamusie,dobrej nocy:*aanaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry .
Nieobecna byłam bo przez dwa dni jakąś awarie internetu miałam , działał tak wolno że ledwo na facebooka siedziałam ... A żeby włączyć forum czy coś to mogłam zapomnieć , Dziś już wszystko ok więc się melduje.
Paula1 moje najszczsrsze kondolencje i zdrowia przy okazji dla dzieciątka.
U Nas Oskar dziwnie charczy od rana , a za chwilę przechodzi jakby zasuche powietrze było , polecacie jakiś nawilzacz powietrza ?
Co do smoczkow , wczoraj kupilam w końcu smoczka dla wcześniaków z bardzo krótkim smoczkiem i co ? Złapał że dwa razy na chwilę i tyle ... Walczy niesamowicie i nie chce, mdli go .../ a wisi mi ciągle na cyckach bo po prostu podziamgac sobie chce , ma niesamowicie silny odruch ssania że czasem aż łapki pcha właśnie też do buzi
szkoda mi trochę wydawać kasy na te smoczki przerozne jak np. Ich nie użyje wcale ///
A tak to u Nas ok , wczoraj polazilismy po urzędzie , zakupymega promocję w Biedroklandzie były na kosmetyki więc oczywiście obkupilam się lekko :-p
Czekam na pieniazki i powoli robimy prezenty świąteczne
Oskarek już od Babci dostał ( D Mamy ) chustawke taką stojąca na ziemi , ala bujaczek i mate z zabawkami wiszącymi plus pełno ubranek
D przylatuje za 27 dni ! Nie mogę się doczekać
Ostatnio wgle tak glowa mnie boli , nie wiem od czego ...
Oskar też dzień ok z brzuchem , a następny już znów nuie tak jak być powinno ... Wczoraj mega spokój w nocy aż sama zZdroscilam sobie snu itp :-p a dziś do 2 w nocy od ok 18/19 się cycolil bo tylko to dawało mu ukojenie , bobotic poszedł w ruch i prezenie się , nie koniecznie jakiś wielki płacz ale był płacz , nie spał a Ja razem z nim ... Dopiero teraz nadrabia chwilę i próbuje przysnac ale mega niespokojny jest .
A jutro może i do wyrzygania dla niektórych ale jestem zafascynowana tym filmem od dziecka i co roku ogladam a nawet na następny dzień powtórki ...
Kevin sam w domu !!!cały rok czekalam . hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 06:18
-
Haha zakrecona to witaj w klubie , bo ja tez uwielbiam ten film i zawsze smieje sie do lez
I cieszy mnie to, ze teraz moja corka go oglada
U nas noc stekow i prutow
Co do skazy to podejrzewam ja u mojego Leona . Wczesniej jak dostal takiej dziwnej wysypki na polikach myslalam , ze to od lekow . Wczoraj znowu go wysypalo ,a dzien wczesniej obrzarlam sie ciastkami maslanymi i zjadlampol bagietki z grubo posmarowanym maslem smietankowym. Dodam , ze od porodu zjadlam kilka razy jogurt to maly na drugi dzien mial krostki . Teraz nie jem nabialu (tylko mleko do kawy bez laktozy ) .
Musze wyeliminowac do minimum produkry mleczne pochodzenia krowiego .
Brakuje mi srasznie jogurtow , ale moze uda mi sie kupic jakies na leku migdalowym .
Wieczorem mam wizyte u lekarza , to obgadamy ten temat .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Agatka, Tysia też się szarpie czasem, ale wtedy wiem, że coś idzie
Kupa albo bąki. Jak nie pójdzie nic, to odstawiam od cycka, trochę ponoszę, rozmasuję brzuch i wracamy do karmienia. Zazwyczaj jest lepiej.
Rewianka, ja byłam wielką przeciwniczką smoka i miałam kilka tygodni wyrzuty, że korzystam z takiej "zapchajdziury", ale teraz absolutnie nie uważam tego za coś złego. Klementysia najada się w 15 minut z dwóch piersi, a odruch ssania ma tak silny, że nie ma opcji bez smoka. Zazwyczaj jak zaśnie, to i tak wypluwa. Ja staram się dawać tylko przed snem. Czasami w domu na bujaku, jak muszę wyjść, bo kurier czy do łazienki na siku, to żeby się nie rozpłakała. Na szczęście u nas też jest tak, że nie zawsze tego smoka chce, więc może nie będzie aż tak tragicznie potem... A jak przyśnie zbyt mocno i smoka nadal trzyma, to wyjmuję i nawet nie zauważa.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn