X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Oskar też ulewa i to wielkie ilości czasem :-(
    W dzień odbijam zawsze go ale w nocy mogę się przyznać że nie bo tak jak u którejś z was jest , obudzi się zaraz potem znów i znów usypianie a bez cycka ani rusz :-(
    A co do szarpania się małego prY jedzeniu to zauważyłam że dość często szarpie sutka jak nic nie leci z niego już .
    Muszę też w nocy go odbijać , mam nadzieję że przejdzie mu to ulewanie.

Agaton OOo super , dzięki za wiadomość :-)
    Spróbuje z tym mlekiem moim :-) bo wietrze mieszkanko , nawet opatulam małego bardzo ciepło i klade w pokoju jak się woetrzy a on śpi wtedy jak nie wiem :-) służy mu spanie przy takim otwartym oknie :-)

Lojka no Ja to samo ! Ile razy plakalam że śmiechu a smieszy mnie tak samo zawsze haha a jeszcze ten w kołach jest identyko jak mój wujek tylko szczuplejszy i ma loki to wgle padam na ziemie i pozdrawiam hahah .
    A co do Cory to żadne omdlenia nie są normalne ! Nie pozwol lekarzowi tego zlekceważyc , dziwne że jak w coś się uderzy albo ktoś ją to mdleje :-/ oby to nic złego

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - z tego co wiem to jeśli jest więcej śluzu to faktycznie może świadczyć o nietolerancji pokarmowej. A może być spróbowała jakiegoś probiotyku, może by się poprawiło? Np. biogai?

jaroszka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co macie na myśli pisząc śluz? Przecież kupa niemowlaka jest taka wodnista...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale co macie na myśli pisząc śluz? Przecież kupa niemowlaka jest taka wodnista...

Moja Oliwka raz zrobiła kupę, w której widać było biało-przezroczysty śluz, który się ciągnął.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Moja Oliwka raz zrobiła kupę, w której widać było biało-przezroczysty śluz, który się ciągnął.
    Probiotyk daje.
    No właśnie jak to jest z tym śluzem?

Bo jak się złoży pieluszkę, to czy ta kupa się ciągnie? Bo ja myślałam, że to jest włąsnie słuz, ale moze się myle.
    U nas te gluty ciągnące mają zawsze kolor kupy, nigdy nie są białe ani przezroczyste

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz już się śmieje na całego. I to już umyślnie a nie sam do siebie :)

Wczorajsza fotka z sesji minkowej :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c2aa285345d.jpg

A tak główkę trzyma ♡
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f61fe21c7da9.jpg

Ja tam się kupą nie przejmuję. Raz jest rzadsza, raz więcej kawałków mleka ma, raz musztardowa, raz zielonkawa. Ważne, że robi i nie boli go brzuch.

lojkalojka, madu, Little Frog, Katarzyna87, agaton, WiedźmaMaKota, Lexie, paula1, ZakręconaOna, ~Rewianka~, Bąbelek, maluda lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wiem, że o dzieciach się tak nie pisze, ale Tadzio jest zajebisty :)

Jaki uśmieszek! Jak wysoko głowę trzyma! CUDNIE!

zakocona lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy koszmar przeżyłam, małej się nie odbiło, nie chciałam jej rozbudzać i położyłam ją spać, po jakimś czasie obudziła mnie odgłos rzygania. Nie wyrzygała dużo ale jednak, dobrze, że z odgłosem bo tak to nie chcę myśleć co by się stało. Teraz będe ją tak długo trzymać aż odbije.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie Dorianek nie ulewa, rzadko kiedy odbija, w nocy nakarmie go i klade do spania bez odbijania. Zapomnialam sie pochwalic, maly wczoraj pierwszy raz sie obrocil i to az 4 razy <3
    Ale mamy problem z kupka, albo jest raz dziennie albo co drugi dzien, biedaczek sie meczy dzis bo nic nie bylo tylko masa bakow :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Probiotyk daje.
    No właśnie jak to jest z tym śluzem?

Bo jak się złoży pieluszkę, to czy ta kupa się ciągnie? Bo ja myślałam, że to jest włąsnie słuz, ale moze się myle.
    U nas te gluty ciągnące mają zawsze kolor kupy, nigdy nie są białe ani przezroczyste

U nas raz ewidentnie było widać kawałek śluzu, który się oddzielał od kupy. A normalnie to mamy kupy ciągnące się i wszystko ma jednolity kolor, jak się złoży pieluszkę to takie niteczki ciągnące - i to jest normalna kupa.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasami się uleje, ale też nie musimy odbijać. To dobrze, bo ona usypia przy cycku :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w nocy spróbuje chyba nie odbijać, bo i tak rzadko sie zdaza ze jej się odbije, boje się tylko ulewania...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Tadek wymiata ! :D

Lojka oby lekarz zbadal coreczke i znalazl przyczyne!

Kochane moje ostatnibraz do was pisze z DE ! Jestesmy zapakowani po sam dach o 2 wyjezdzamy (jesli malybsiebakurat tak obudzi-wszystko od niego zalezy) szybkie ubieranie butla i jedziemy. Oby ta podroz minela nam bezproblemowo i bezpiecznie. Do uslyszenia z Polski !
    Buuuuuziaki <3

ZakręconaOna, PauLLa, agania, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, których dzieci wisiały na piersi dużo i nagle przestały.
    Moja mała jeszcze tydzień temu potrafiła wisieć na piersi od godziny do 2h, a teraz nagle najada się w max 30 minut, czasem w 10 i kurcze nie wiem, czy coś jej jest, czy to się wszystko stabilizuje. Piersi opróżnia.
    Martwie się, bo jak Wam wcześniej mówiłam, źle łapie pierś i cmoka i boje się czy efektywnie opróżnia pierś.
    Mam też pytanie, czy wasze dzieci na kp robią żółte kupy? Bo moja robi taką jasno zieloną, co też mnie martwi;/
    Jesli kupa jest zielona i śmierdzi tzw ptasia kupa to śmigaj do lekarza, bo to znaczy o jakimś stanie zapalnym, przeziębieniu.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szerokiej drogi! :) i spokojnej podróży :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - bezpiecznej podróży :) Daj nam znać z PL ,ze dojechalas szczesliwie i jak mały zniósł podróż

Byłam u lekarza i stwierdził,ze córka ma tzw.omdlenie związane z blednikiem czy cos takiego . Nie wiem jak wam to przetłumaczyć z francuskiego.Ponoć to nic groźnego i często się zdarza u dzieci .
    A Leon ma kontynuować leki ba plesnuawki i dostał krople do oczka ,bo od tygodnia mu ropieje.
    Tak cgwalilam małego rano ,ze od 15 ryczal bez przerwy.Jestem umeczona i IDE spać.
    Dobrej nocki życzę!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Tadek jest mistrzem ! :-D
    Szczęśliwa szerokiej drogi i oby mały był spokojny w podróży . Daj znać odrazu jak tylko dojedziecie :-*
    Lojka polz się polz , dobranoc.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakiś czas temu któraś z Was polecała elektroniczny aspirator do noska. Możecie jeszcze raz podesłać ten link, bo nie mogę znaleźć :-( Zaczyna się sezon na katar, a mnie ta gruszka i frida przerażają, więc wolę to mieć w pogotowiu :-)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Dream kupy Mojej Mai permanentnie śmierdzą :p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Dziewczyny, jakiś czas temu któraś z Was polecała elektroniczny aspirator do noska. Możecie jeszcze raz podesłać ten link, bo nie mogę znaleźć :-( Zaczyna się sezon na katar, a mnie ta gruszka i frida przerażają, więc wolę to mieć w pogotowiu :-)
    Ja polecałam :) mam ten https://www.doz.pl/apteka/p110489-Aspirator_do_nosa_elektryczny_Novama_Pingo_1_szt nigdy mnie nie zawiódł :) zbiorniczek i część na górze jest zdejmowana do mycia. Ma funkcje kilkunastu melodyjek, 2 wymienne końcówki dla niemowlaków i 2 dla starszych dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 01:01

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 2882 2883 2884 2885 2886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ