X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Oskar też ulewa i to wielkie ilości czasem :-(
    W dzień odbijam zawsze go ale w nocy mogę się przyznać że nie bo tak jak u którejś z was jest , obudzi się zaraz potem znów i znów usypianie a bez cycka ani rusz :-(
    A co do szarpania się małego prY jedzeniu to zauważyłam że dość często szarpie sutka jak nic nie leci z niego już .
    Muszę też w nocy go odbijać , mam nadzieję że przejdzie mu to ulewanie.

Agaton OOo super , dzięki za wiadomość :-)
    Spróbuje z tym mlekiem moim :-) bo wietrze mieszkanko , nawet opatulam małego bardzo ciepło i klade w pokoju jak się woetrzy a on śpi wtedy jak nie wiem :-) służy mu spanie przy takim otwartym oknie :-)

Lojka no Ja to samo ! Ile razy plakalam że śmiechu a smieszy mnie tak samo zawsze haha a jeszcze ten w kołach jest identyko jak mój wujek tylko szczuplejszy i ma loki to wgle padam na ziemie i pozdrawiam hahah .
    A co do Cory to żadne omdlenia nie są normalne ! Nie pozwol lekarzowi tego zlekceważyc , dziwne że jak w coś się uderzy albo ktoś ją to mdleje :-/ oby to nic złego

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - z tego co wiem to jeśli jest więcej śluzu to faktycznie może świadczyć o nietolerancji pokarmowej. A może być spróbowała jakiegoś probiotyku, może by się poprawiło? Np. biogai?

jaroszka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co macie na myśli pisząc śluz? Przecież kupa niemowlaka jest taka wodnista...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale co macie na myśli pisząc śluz? Przecież kupa niemowlaka jest taka wodnista...

Moja Oliwka raz zrobiła kupę, w której widać było biało-przezroczysty śluz, który się ciągnął.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Moja Oliwka raz zrobiła kupę, w której widać było biało-przezroczysty śluz, który się ciągnął.
    Probiotyk daje.
    No właśnie jak to jest z tym śluzem?

Bo jak się złoży pieluszkę, to czy ta kupa się ciągnie? Bo ja myślałam, że to jest włąsnie słuz, ale moze się myle.
    U nas te gluty ciągnące mają zawsze kolor kupy, nigdy nie są białe ani przezroczyste

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz już się śmieje na całego. I to już umyślnie a nie sam do siebie :)

Wczorajsza fotka z sesji minkowej :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c2aa285345d.jpg

A tak główkę trzyma ♡
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f61fe21c7da9.jpg

Ja tam się kupą nie przejmuję. Raz jest rzadsza, raz więcej kawałków mleka ma, raz musztardowa, raz zielonkawa. Ważne, że robi i nie boli go brzuch.

lojkalojka, madu, Little Frog, Katarzyna87, agaton, WiedźmaMaKota, Lexie, paula1, ZakręconaOna, ~Rewianka~, Bąbelek, maluda lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wiem, że o dzieciach się tak nie pisze, ale Tadzio jest zajebisty :)

Jaki uśmieszek! Jak wysoko głowę trzyma! CUDNIE!

zakocona lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy koszmar przeżyłam, małej się nie odbiło, nie chciałam jej rozbudzać i położyłam ją spać, po jakimś czasie obudziła mnie odgłos rzygania. Nie wyrzygała dużo ale jednak, dobrze, że z odgłosem bo tak to nie chcę myśleć co by się stało. Teraz będe ją tak długo trzymać aż odbije.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie Dorianek nie ulewa, rzadko kiedy odbija, w nocy nakarmie go i klade do spania bez odbijania. Zapomnialam sie pochwalic, maly wczoraj pierwszy raz sie obrocil i to az 4 razy <3
    Ale mamy problem z kupka, albo jest raz dziennie albo co drugi dzien, biedaczek sie meczy dzis bo nic nie bylo tylko masa bakow :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Probiotyk daje.
    No właśnie jak to jest z tym śluzem?

Bo jak się złoży pieluszkę, to czy ta kupa się ciągnie? Bo ja myślałam, że to jest włąsnie słuz, ale moze się myle.
    U nas te gluty ciągnące mają zawsze kolor kupy, nigdy nie są białe ani przezroczyste

U nas raz ewidentnie było widać kawałek śluzu, który się oddzielał od kupy. A normalnie to mamy kupy ciągnące się i wszystko ma jednolity kolor, jak się złoży pieluszkę to takie niteczki ciągnące - i to jest normalna kupa.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasami się uleje, ale też nie musimy odbijać. To dobrze, bo ona usypia przy cycku :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w nocy spróbuje chyba nie odbijać, bo i tak rzadko sie zdaza ze jej się odbije, boje się tylko ulewania...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Tadek wymiata ! :D

Lojka oby lekarz zbadal coreczke i znalazl przyczyne!

Kochane moje ostatnibraz do was pisze z DE ! Jestesmy zapakowani po sam dach o 2 wyjezdzamy (jesli malybsiebakurat tak obudzi-wszystko od niego zalezy) szybkie ubieranie butla i jedziemy. Oby ta podroz minela nam bezproblemowo i bezpiecznie. Do uslyszenia z Polski !
    Buuuuuziaki <3

ZakręconaOna, PauLLa, agania, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, których dzieci wisiały na piersi dużo i nagle przestały.
    Moja mała jeszcze tydzień temu potrafiła wisieć na piersi od godziny do 2h, a teraz nagle najada się w max 30 minut, czasem w 10 i kurcze nie wiem, czy coś jej jest, czy to się wszystko stabilizuje. Piersi opróżnia.
    Martwie się, bo jak Wam wcześniej mówiłam, źle łapie pierś i cmoka i boje się czy efektywnie opróżnia pierś.
    Mam też pytanie, czy wasze dzieci na kp robią żółte kupy? Bo moja robi taką jasno zieloną, co też mnie martwi;/
    Jesli kupa jest zielona i śmierdzi tzw ptasia kupa to śmigaj do lekarza, bo to znaczy o jakimś stanie zapalnym, przeziębieniu.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szerokiej drogi! :) i spokojnej podróży :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - bezpiecznej podróży :) Daj nam znać z PL ,ze dojechalas szczesliwie i jak mały zniósł podróż

Byłam u lekarza i stwierdził,ze córka ma tzw.omdlenie związane z blednikiem czy cos takiego . Nie wiem jak wam to przetłumaczyć z francuskiego.Ponoć to nic groźnego i często się zdarza u dzieci .
    A Leon ma kontynuować leki ba plesnuawki i dostał krople do oczka ,bo od tygodnia mu ropieje.
    Tak cgwalilam małego rano ,ze od 15 ryczal bez przerwy.Jestem umeczona i IDE spać.
    Dobrej nocki życzę!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Tadek jest mistrzem ! :-D
    Szczęśliwa szerokiej drogi i oby mały był spokojny w podróży . Daj znać odrazu jak tylko dojedziecie :-*
    Lojka polz się polz , dobranoc.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakiś czas temu któraś z Was polecała elektroniczny aspirator do noska. Możecie jeszcze raz podesłać ten link, bo nie mogę znaleźć :-( Zaczyna się sezon na katar, a mnie ta gruszka i frida przerażają, więc wolę to mieć w pogotowiu :-)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Dream kupy Mojej Mai permanentnie śmierdzą :p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Dziewczyny, jakiś czas temu któraś z Was polecała elektroniczny aspirator do noska. Możecie jeszcze raz podesłać ten link, bo nie mogę znaleźć :-( Zaczyna się sezon na katar, a mnie ta gruszka i frida przerażają, więc wolę to mieć w pogotowiu :-)
    Ja polecałam :) mam ten https://www.doz.pl/apteka/p110489-Aspirator_do_nosa_elektryczny_Novama_Pingo_1_szt nigdy mnie nie zawiódł :) zbiorniczek i część na górze jest zdejmowana do mycia. Ma funkcje kilkunastu melodyjek, 2 wymienne końcówki dla niemowlaków i 2 dla starszych dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 01:01

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 2882 2883 2884 2885 2886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ