X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Adaa, tomania - witam :)
    A ja teraz też będę się przejmować, bo mnie piersi nie bolą... no i zobaczyłam dwa malutkie, różowe paseczki krwi na śluzie na papierze. Nie wiem co robić,czy poczekać do poniedziałku do lekarza? Czy po prostu gdzieś się w majtkach obtarłam, bo pół dnia chodziłam po centrum handlowym?

Czujecie ból piersi cały czas, czy Wam czasem ustał?

Tak czy siak się pochwalę ciążą mamie P. w niedzielę, nie odwołam tego, dla mnie to dziecko już się urodziło :) Nie da się pominąć faktu jego istnienia.
    Mnie piersi bolą z różnym nasileniem w ciągu dnia, raz mniej raz mocniej. Wieczorem przeważnie mocniej

Co do plamienia to rozumie ze zie martwisz ale na tym etapie to wciąż może być plamienie zagnkezdzajace się i oby to było to ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Dziewczyny termin nigdy nievwyjdzie wam dokladnie co do dnia i organizm i tak zrobi swoje, wiem cos o tym po dwoch porodach.
    Pewnie cześć z początku listy będzie wrzesniowkami ;) a z końca listopadowkami ;)

paula1 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby termin na 3.10 ale mam wrażenie, że płód jest o wiele młodszy.. więc pewnie przesunie się ;)

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasza waga? Moja stoi w miejscu...

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane :* Wiecie jak jest pierwsza reakcja zawsze płacz i nerwy bo też uważam co kogo obchodzi ile i kiedy mamy kolejne dzieci . To ja je wychowam i to ja będę je utrzymywać tzn my z mężem ale rodzinie nie dogodzisz ...

Fatim wiem że ciężko teraz będzie ale nie denerwuj się to najgorszy wróg ten strach i ten stres ... Potrzebnie potrzebnie wiesz że jesteś w ciąży i musisz uważać i znaleźć pomoc w razie czego ... A nic złego się nie wydarzy trzeba w to wierzyć i za tym podążać :* :* lekarz zawsze musi powiedzieć też to co najgorsze ....

Ja się nie odzywałam bo odwiedziła mnie znajoma chyba po rozmowie :P to taka dobra dusza która lubi mnie pocieszać :D ale długa rozmowa przynosi ulgę :)

cieszę się że u Was również wszystko dobrze :*

Ada Tominia witajcie w naszym gronie bardzo proszę o wasze imiona to dopiszę was do listy :) :) :)

Fatim lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Sama nie wiem o co mi chodzi do konca ;)
    Chodzi o to, ze mi z obliczen wynika, ze termin mam na 9.10, a belly wyznaczylo mi na 7-go i zastanawiam sie skad wynika ta roznica i jedyne co mi przyszlo do glowy, to to ze luty ma mniej dni.
    Ale ze ciaza powoduje zmniejszona objetosc mozgu, to moze po prostu bredze :D
    mi tutaj wychodzi 3 październik według różowej strony 1 i tak wyszło też na usg i kilku innych kalkulatorach :) a tak dokłądnie to i tak się dowiemy już w trakcie :D

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka mam na imię Ania :)
    troche mnie brzuch pobolewa, wczoraj spałam ponad godz po popołudniu a dziś nic i chyba zaraz zasnę na siedząco...poczekam tylko na mojego męża i idę spać.

• mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co walczę z chorobą.. zabija już mnie ta cebula i czosnek, strasznie negatywnie wpływa na moje samopoczucie (mdłości i czasami wymioty). Macie jakiś sposób na przeziębienie i straszny kaszel? Herbatki z malin i lipy już przerabiam...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Małgorzatka mam na imię Ania :)
    troche mnie brzuch pobolewa, wczoraj spałam ponad godz po popołudniu a dziś nic i chyba zaraz zasnę na siedząco...poczekam tylko na mojego męża i idę spać.
    normalka :P odpoczywaj kiedy możesz :*
    kolejna Ania ;) ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak, wiem ze Monia 89 brala jakiś syrop dla ciężarnych z apteki. Zobacz w aptece czy nie mana czegos bezpiecznego. Nie dziwie sie ze Cie mdli po czosnku i cebuli... Fuja. Wcześniej dziewczyny pisały cos o imbirze, ale nie jestem pewna czy to na kaszel

wnid9vvjodizjocx.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatko i FreshMm nie martwcie się tak. My tu wszystkie jestesmy twardzielki a w październiku będzie happy end! Zobaczycie.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    A jak Wasza waga? Moja stoi w miejscu...
    Ja schudłam 3 kg (z pierwszym też tak miałam). Założyłam sobie, że będę się ważyć co tydzień, żeby zobaczyć :)
    Małgosiu nikomu nic do tego, ile będziesz miała dzieciątek. To Wasza decyzja :) Ja zawsze mówię, nie dajecie na to, to nic wam do tego...

FreshMm trzeba być dobrej myśli, chociaż może być ciężko...trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 21:40

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Ja póki co walczę z chorobą.. zabija już mnie ta cebula i czosnek, strasznie negatywnie wpływa na moje samopoczucie (mdłości i czasami wymioty). Macie jakiś sposób na przeziębienie i straszny kaszel? Herbatki z malin i lipy już przerabiam...
    za dużo czosnku nie jedz bo bardzo podrażnia śluzówkę żołądka . Zauważyłam że prawie wszystkie walczyłyśmy z przeziębieniem na początku testowania jak się dowiedziałyśmy o ciąży podpinam to pod objaw :P ja się też męczyłam kilka dni i samo przeszło :P wspieraj się ciepłą herbatką z sokiem malinowym witaminka c i miodzik ja sobie łyżkę miodu piłam lub do chłodnej herbaty jeśli nie lubisz tak z łyżeczki ale z czosnkiem bym nie przesadzała , wiadomo że raz dziennie nie zaszkodzi ale kilka może dać też właśnie przykre dolegliwości jelitowe i żołądkowe lecz to tylko moje zdanie także poczekaj też na inne opinie ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Malgorzatko i FreshMm nie martwcie się tak. My tu wszystkie jestesmy twardzielki a w październiku będzie happy end! Zobaczycie.
    otóż to :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 imbiru też mogę nie przyjąć.. ogólnie bardzo mi po słodkim niedobrze ;/ gdyby nie wymioty to bym o ciąży się nie dowiedziała

3jgxskjo0p8dsc51.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Macie jakiś sposób na przeziębienie i straszny kaszel? Herbatki z malin i lipy już przerabiam...

Mi na kaszel ginekolog, w poprzedniej ciazy, polecil sól emską. Do kupienia za kilka złotych w aptece. Rozpuszczasz jak wapno (tylko smak gorszy) i po sprawie. Mi chyba wtedy pomoglo :)

A te wszystkie syropy dla ciezarnych maja sklad jak naturalne babcine leki, wiec moze warto sie zastanowic zanim sie cos kupi, bo calkiem konkretnie kosztuja.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do czosnku, to ogladalam kiedys program, gdzie babka opowiadala, ze czosnek najlepiej dziala jak sie zabek trzyma okolo 20 minut w ustach, a potem polyka lub wypluwa. Trzymajac go w buzi "wyciaga" z nas caly stan zapalny i dziala lepiej niz wciagajac go w hurtowych ilosciach :)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    za dużo czosnku nie jedz bo bardzo podrażnia śluzówkę żołądka . Zauważyłam że prawie wszystkie walczyłyśmy z przeziębieniem na początku testowania jak się dowiedziałyśmy o ciąży podpinam to pod objaw :P ja się też męczyłam kilka dni i samo przeszło :P wspieraj się ciepłą herbatką z sokiem malinowym witaminka c i miodzik ja sobie łyżkę miodu piłam lub do chłodnej herbaty jeśli nie lubisz tak z łyżeczki ale z czosnkiem bym nie przesadzała , wiadomo że raz dziennie nie zaszkodzi ale kilka może dać też właśnie przykre dolegliwości jelitowe i żołądkowe lecz to tylko moje zdanie także poczekaj też na inne opinie ;)

Małgorzatka ale miód na kaszel to samobójstwo. Czosnku mało, syrop z cebuli praktycznie. W poniedziałek dostałam antybiotyk z rana, ale potem test zrobiłam i nie brałam go. Próbuję jakoś się sama wyleczyć, ale to nie jest takie proste :(

3jgxskjo0p8dsc51.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Ja schudłam 3 kg (z pierwszym też tak miałam). Założyłam sobie, że będę się ważyć co tydzień, żeby zobaczyć :)
    Małgosiu nikomu nic do tego, ile będziesz miała dzieciątek. To Wasza decyzja :) Ja zawsze mówię, nie dajecie na to, to nic wam do tego...

FreshMm trzeba być dobrej myśli, chociaż może być ciężko...trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)
    dokładnie ;)

paula1 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    A co do czosnku, to ogladalam kiedys program, gdzie babka opowiadala, ze czosnek najlepiej dziala jak sie zabek trzyma okolo 20 minut w ustach, a potem polyka lub wypluwa. Trzymajac go w buzi "wyciaga" z nas caly stan zapalny i dziala lepiej niz wciagajac go w hurtowych ilosciach :)

Kto by to wytrzymał ;o chociaż bez rozgryzienia mogłoby się to udać, ale chyba nie mam tyle odwagi

3jgxskjo0p8dsc51.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ