X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Adaa, tomania - witam :)
    A ja teraz też będę się przejmować, bo mnie piersi nie bolą... no i zobaczyłam dwa malutkie, różowe paseczki krwi na śluzie na papierze. Nie wiem co robić,czy poczekać do poniedziałku do lekarza? Czy po prostu gdzieś się w majtkach obtarłam, bo pół dnia chodziłam po centrum handlowym?

Czujecie ból piersi cały czas, czy Wam czasem ustał?

Tak czy siak się pochwalę ciążą mamie P. w niedzielę, nie odwołam tego, dla mnie to dziecko już się urodziło :) Nie da się pominąć faktu jego istnienia.
    Mnie piersi bolą z różnym nasileniem w ciągu dnia, raz mniej raz mocniej. Wieczorem przeważnie mocniej

Co do plamienia to rozumie ze zie martwisz ale na tym etapie to wciąż może być plamienie zagnkezdzajace się i oby to było to ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Dziewczyny termin nigdy nievwyjdzie wam dokladnie co do dnia i organizm i tak zrobi swoje, wiem cos o tym po dwoch porodach.
    Pewnie cześć z początku listy będzie wrzesniowkami ;) a z końca listopadowkami ;)

paula1 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby termin na 3.10 ale mam wrażenie, że płód jest o wiele młodszy.. więc pewnie przesunie się ;)

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasza waga? Moja stoi w miejscu...

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane :* Wiecie jak jest pierwsza reakcja zawsze płacz i nerwy bo też uważam co kogo obchodzi ile i kiedy mamy kolejne dzieci . To ja je wychowam i to ja będę je utrzymywać tzn my z mężem ale rodzinie nie dogodzisz ...

Fatim wiem że ciężko teraz będzie ale nie denerwuj się to najgorszy wróg ten strach i ten stres ... Potrzebnie potrzebnie wiesz że jesteś w ciąży i musisz uważać i znaleźć pomoc w razie czego ... A nic złego się nie wydarzy trzeba w to wierzyć i za tym podążać :* :* lekarz zawsze musi powiedzieć też to co najgorsze ....

Ja się nie odzywałam bo odwiedziła mnie znajoma chyba po rozmowie :P to taka dobra dusza która lubi mnie pocieszać :D ale długa rozmowa przynosi ulgę :)

cieszę się że u Was również wszystko dobrze :*

Ada Tominia witajcie w naszym gronie bardzo proszę o wasze imiona to dopiszę was do listy :) :) :)

Fatim lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Sama nie wiem o co mi chodzi do konca ;)
    Chodzi o to, ze mi z obliczen wynika, ze termin mam na 9.10, a belly wyznaczylo mi na 7-go i zastanawiam sie skad wynika ta roznica i jedyne co mi przyszlo do glowy, to to ze luty ma mniej dni.
    Ale ze ciaza powoduje zmniejszona objetosc mozgu, to moze po prostu bredze :D
    mi tutaj wychodzi 3 październik według różowej strony 1 i tak wyszło też na usg i kilku innych kalkulatorach :) a tak dokłądnie to i tak się dowiemy już w trakcie :D

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka mam na imię Ania :)
    troche mnie brzuch pobolewa, wczoraj spałam ponad godz po popołudniu a dziś nic i chyba zaraz zasnę na siedząco...poczekam tylko na mojego męża i idę spać.

• mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co walczę z chorobą.. zabija już mnie ta cebula i czosnek, strasznie negatywnie wpływa na moje samopoczucie (mdłości i czasami wymioty). Macie jakiś sposób na przeziębienie i straszny kaszel? Herbatki z malin i lipy już przerabiam...

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Małgorzatka mam na imię Ania :)
    troche mnie brzuch pobolewa, wczoraj spałam ponad godz po popołudniu a dziś nic i chyba zaraz zasnę na siedząco...poczekam tylko na mojego męża i idę spać.
    normalka :P odpoczywaj kiedy możesz :*
    kolejna Ania ;) ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak, wiem ze Monia 89 brala jakiś syrop dla ciężarnych z apteki. Zobacz w aptece czy nie mana czegos bezpiecznego. Nie dziwie sie ze Cie mdli po czosnku i cebuli... Fuja. Wcześniej dziewczyny pisały cos o imbirze, ale nie jestem pewna czy to na kaszel

wnid9vvjodizjocx.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatko i FreshMm nie martwcie się tak. My tu wszystkie jestesmy twardzielki a w październiku będzie happy end! Zobaczycie.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    A jak Wasza waga? Moja stoi w miejscu...
    Ja schudłam 3 kg (z pierwszym też tak miałam). Założyłam sobie, że będę się ważyć co tydzień, żeby zobaczyć :)
    Małgosiu nikomu nic do tego, ile będziesz miała dzieciątek. To Wasza decyzja :) Ja zawsze mówię, nie dajecie na to, to nic wam do tego...

FreshMm trzeba być dobrej myśli, chociaż może być ciężko...trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 21:40

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Ja póki co walczę z chorobą.. zabija już mnie ta cebula i czosnek, strasznie negatywnie wpływa na moje samopoczucie (mdłości i czasami wymioty). Macie jakiś sposób na przeziębienie i straszny kaszel? Herbatki z malin i lipy już przerabiam...
    za dużo czosnku nie jedz bo bardzo podrażnia śluzówkę żołądka . Zauważyłam że prawie wszystkie walczyłyśmy z przeziębieniem na początku testowania jak się dowiedziałyśmy o ciąży podpinam to pod objaw :P ja się też męczyłam kilka dni i samo przeszło :P wspieraj się ciepłą herbatką z sokiem malinowym witaminka c i miodzik ja sobie łyżkę miodu piłam lub do chłodnej herbaty jeśli nie lubisz tak z łyżeczki ale z czosnkiem bym nie przesadzała , wiadomo że raz dziennie nie zaszkodzi ale kilka może dać też właśnie przykre dolegliwości jelitowe i żołądkowe lecz to tylko moje zdanie także poczekaj też na inne opinie ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Malgorzatko i FreshMm nie martwcie się tak. My tu wszystkie jestesmy twardzielki a w październiku będzie happy end! Zobaczycie.
    otóż to :) :)

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 imbiru też mogę nie przyjąć.. ogólnie bardzo mi po słodkim niedobrze ;/ gdyby nie wymioty to bym o ciąży się nie dowiedziała

3jgxskjo0p8dsc51.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Macie jakiś sposób na przeziębienie i straszny kaszel? Herbatki z malin i lipy już przerabiam...

Mi na kaszel ginekolog, w poprzedniej ciazy, polecil sól emską. Do kupienia za kilka złotych w aptece. Rozpuszczasz jak wapno (tylko smak gorszy) i po sprawie. Mi chyba wtedy pomoglo :)

A te wszystkie syropy dla ciezarnych maja sklad jak naturalne babcine leki, wiec moze warto sie zastanowic zanim sie cos kupi, bo calkiem konkretnie kosztuja.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do czosnku, to ogladalam kiedys program, gdzie babka opowiadala, ze czosnek najlepiej dziala jak sie zabek trzyma okolo 20 minut w ustach, a potem polyka lub wypluwa. Trzymajac go w buzi "wyciaga" z nas caly stan zapalny i dziala lepiej niz wciagajac go w hurtowych ilosciach :)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    za dużo czosnku nie jedz bo bardzo podrażnia śluzówkę żołądka . Zauważyłam że prawie wszystkie walczyłyśmy z przeziębieniem na początku testowania jak się dowiedziałyśmy o ciąży podpinam to pod objaw :P ja się też męczyłam kilka dni i samo przeszło :P wspieraj się ciepłą herbatką z sokiem malinowym witaminka c i miodzik ja sobie łyżkę miodu piłam lub do chłodnej herbaty jeśli nie lubisz tak z łyżeczki ale z czosnkiem bym nie przesadzała , wiadomo że raz dziennie nie zaszkodzi ale kilka może dać też właśnie przykre dolegliwości jelitowe i żołądkowe lecz to tylko moje zdanie także poczekaj też na inne opinie ;)

Małgorzatka ale miód na kaszel to samobójstwo. Czosnku mało, syrop z cebuli praktycznie. W poniedziałek dostałam antybiotyk z rana, ale potem test zrobiłam i nie brałam go. Próbuję jakoś się sama wyleczyć, ale to nie jest takie proste :(

3jgxskjo0p8dsc51.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Ja schudłam 3 kg (z pierwszym też tak miałam). Założyłam sobie, że będę się ważyć co tydzień, żeby zobaczyć :)
    Małgosiu nikomu nic do tego, ile będziesz miała dzieciątek. To Wasza decyzja :) Ja zawsze mówię, nie dajecie na to, to nic wam do tego...

FreshMm trzeba być dobrej myśli, chociaż może być ciężko...trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)
    dokładnie ;)

paula1 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    A co do czosnku, to ogladalam kiedys program, gdzie babka opowiadala, ze czosnek najlepiej dziala jak sie zabek trzyma okolo 20 minut w ustach, a potem polyka lub wypluwa. Trzymajac go w buzi "wyciaga" z nas caly stan zapalny i dziala lepiej niz wciagajac go w hurtowych ilosciach :)

Kto by to wytrzymał ;o chociaż bez rozgryzienia mogłoby się to udać, ale chyba nie mam tyle odwagi

3jgxskjo0p8dsc51.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ