X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajci Pazdziernikowe :) Wita was Natalia z Pazdziernika 2014 :)))
    Moje blizniaki witaja sie wraz z wami i pozdrawiaj fasolki i mooooooocno trzymaja za was kciuki :)))
    Chlopcy usilowali sie urodzic w 23tc ale spedzilam miesiace w szpitalu i sa Wrzesniowi ;))))
    Termin mialam na 18 Pazdziernik :)
    Trzymam kciuki a wy trzymajcie sie siebie, bo taka grupa wsparcia to cos wspanialego! Tylko nie dajcie sie hormonom i sie nie denerwujcie na siebie :*
    Glaskam wasze brzuszki i mowie fasolkom - trzymac sie tam Mamus mocno, bo na was czekaja! Buziaki i powodzenia dziewczyny :)

Małgorzatka, Muffinka1019, Natka88, paula1, cleo258, FreshMm, Fatim, nat_alia lubią tę wiadomość

e7835254a1.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Małgorzatka ale miód na kaszel to samobójstwo. Czosnku mało, syrop z cebuli praktycznie. W poniedziałek dostałam antybiotyk z rana, ale potem test zrobiłam i nie brałam go. Próbuję jakoś się sama wyleczyć, ale to nie jest takie proste :(
    wiesz co no ja nigdy nie miałam problemów po miodzie przy przeziębieniu ... ja mam również inhalator dla dzieci to sobie robię solą fizjologiczną inhalacje 3 razy dziennie jak mnie męczy już tak kaszel i pomaga ... no nie za bardzo można tak kombinować przy tak wczesnej ciąży więc albo naturalnie albo za konsultacją lekarza nic innego nie doradzę :(

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wagi w domu, więc nie wiem ile przed ciążą ważyłam, ani czy cokolwiek doszło (a pewnie tak, bo podjadam coś ciągle ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Witajci Pazdziernikowe :) Wita was Natalia z Pazdziernika 2014 :)))
    Moje blizniaki witaja sie wraz z wami i pozdrawiaj fasolki i mooooooocno trzymaja za was kciuki :)))
    Chlopcy usilowali sie urodzic w 23tc ale spedzilam miesiace w szpitalu i sa Wrzesniowi ;))))
    Termin mialam na 18 Pazdziernik :)
    Trzymam kciuki a wy trzymajcie sie siebie, bo taka grupa wsparcia to cos wspanialego! Tylko nie dajcie sie hormonom i sie nie denerwujcie na siebie :*
    Glaskam wasze brzuszki i mowie fasolkom - trzymac sie tam Mamus mocno, bo na was czekaja! Buziaki i powodzenia dziewczyny :)
    dziękujemy :D choć przy tak licznej grupie można się spodziewać nieporozumień ale kto kogo lepiej zrozumie jak nie my siebie wzajemnie ;) ;)
    Dużo zdrówka dla chłopców :*

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja nie mam wagi w domu, więc nie wiem ile przed ciążą ważyłam, ani czy cokolwiek doszło (a pewnie tak, bo podjadam coś ciągle ;)
    ja też nawet wolę nie patrzeć ile przybywa i jak szybko :D

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka przez ostatnie 5 dni i tak wiele mi pomogły domowe sposoby. Więc jestem dobrej myśli, najgorsze że w poniedziałek muszę do pracy wrócić..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedźcie mi jaki miałyście progesteron na początku?

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a z tymi wymiotami to strasznie szybko Cię wzięło. Moje kuzynki też tak przechodziły ciąże, że pierwsze parę miesięcy w ubikacji. Myślałam, że też tak będę ale na razie spokojnie.
    Ostatnio mocniej odczuwam zapachy, niestety muszę uważać na zapach mojego ukochanego pieseczka, bo coś mnie odrzuca :( Chociaż jest kąpana 2x w miesiącu ) Ale i tak go tulkam mocno, bo to moja dziewczynka jest...

wnid9vvjodizjocx.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    nie mam zielonego pojęcia, nie badałam.
    Przed zaciążeniem badałam tylko TSH.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Kurcze a z tymi wymiotami to strasznie szybko Cię wzięło. Moje kuzynki też tak przechodziły ciąże, że pierwsze parę miesięcy w ubikacji. Myślałam, że też tak będę ale na razie spokojnie.
    Ostatnio mocniej odczuwam zapachy, niestety muszę uważać na zapach mojego ukochanego pieseczka, bo coś mnie odrzuca :( Chociaż jest kąpana 2x w miesiącu ) Ale i tak go tulkam mocno, bo to moja dziewczynka jest...
    :) :) ja w dwóch ciążach wymiotowałam po 4 miesiącu :O przy starszej tak koło 12 tyg się zaczęło ale z młodszą to w 18 tyg wylądowałam w szpitalu bo jeden dzień to cały dosłownie nie wychodziłam z ubikacji nie straszę i nie życzę nikomu i nigdy nie proście o takie objawy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 21:58

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazał zrobić razem z betą..

3jgxskjo0p8dsc51.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Mi gin kazał zrobić razem z betą..
    ja też nie badałam tylko przy staraniach ale że zawsze był wysoki to nie miałam teraz takiego zalecenia :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny a ja się martwię bo nie mam żadnych mdłości , czasami zaboli mnie podbrzusze, już bym chciała żeby była środa i wizyta u lekarza... :(

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Matko dziewczyny a ja się martwię bo nie mam żadnych mdłości , czasami zaboli mnie podbrzusze, już bym chciała żeby była środa i wizyta u lekarza... :(
    Tym się akurat najmniej przejmuj to naprawdę jeszcze bardzo wcześnie :-* wszystko jest dobrze :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    ja miałam w 7 albo 8 dpo 29,79, a 12 dpo miałam już 72,6. Teraz będę szła w środę na badanie to zrobię ostatni raz betę i progesteron, bo w piątek wizyta u lekarza.

mersiak lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam ok 12 :| i się martwię... ;/

3jgxskjo0p8dsc51.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam bo dostalam powiadomienie :) i przeczytalam post Ani24. Nie denerwuj sie ja przy bliznietach mdlosci mialam dopiero w 5 miesiacu i to tylko 2tyg - niema reguly :))
    Pozdrawiam was mocno i nie zawracam glowy :*

mersiak, Ania24, Małgorzatka lubią tę wiadomość

e7835254a1.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Mersiak mnie boli kosc guziczna strasznie, ale juz wczesniej mialam z nia problem, teraz sie tylko nasilil bol
    Witajcie gratulacje wszystkim dziewczyna zdrowych spokojnych ciaz :)
    A co do kosci guzcznej jezeli mialas z nia problemy jak ja to ona nie przestanie bolec wlasnie sie nasila idz na usg czy sie ropien nie robi :s

oar8skjod4lwslof.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedź i wsparcie ;* Moje piersi maja humory dzisiaj, teraz znów troszkę bolą.
    Dzięki Natalia J. za poruszające i miłe słowa, wszystkiego dobrego! ;*

Ania, ja też nie mam mdłości ani trochę. Trochę to martwi, ale trochę cieszy, że można wesoło brnąć przez dzień i mieć apetyt jak wilk.

Znikam, dobranoc Wam.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ile nowych postów! :) Witam nowe koleżanki i grauluję wszystki pięknych bet :)

U mnie dziś pojawiły się mega mdłości, w pracy myślałam, że nie wysiedzę w pracy...

Małgorzatko nie wiem co Ci poradzić. Jesli się bardzo denerwujesz to idź do gina jeśli to Cię uspokoi. Ciągłe drażenienie fasola usg tez nie jest za dobre

fatim musisz byc dobrej muśli, nie martw się na zapas. Z fasolką na pewno wszystko będzie dobrze

mersiak w aptece dali mi Prenalen, mają całą serię na grypę

Małgorzatka, Fatim lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ