X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc !
    Podczytuje was od jakichs 5 miesiecy regularnie
    A i wczesniej troche czytalam
    Ja mam synka wlasnie z pazdziernika 2015
    Chetnie powymieniam sie doswiadczeniami z Wami,
    Mozna ?

villemo_gbm, ZakręconaOna, ola.321, agaton, soraya, WiedźmaMaKota, Blondik lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Dobrawa a ile ma synuś?

event.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej villemo :-) za tydzien bedzie 5 miesiecy :-)
    Spore chlopie z niego :-)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A villemo to z sagi?

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    A villemo to z sagi?

Zgadza się uwielbiam ją przeczytałam już cała chyba z 5 razy :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

event.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ooo u nas też największa ilość bąków i kup jest na bujaku :D ostatnio zrobił tak wielką że już widziałam że zaraz wypłynie! W ostatniej chwili zdążyłam go wsiąść z bujaka i na przewijaku wypłynęła tyle jej było! :D

agaton lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo :-)
    Ja juz dawno sagi nie czytalam ale uwielbiam ten klimat
    Brakowalo mi tez kilku ksiazek
    A dwie nastepne sagitez czytalas?
    Jazaczelam jedna ,ale pozniej z braku ksiazek nie kontynuowalam

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustawo tu troszku ;)

Pochwalcie sie lepiej jak tam rozwoj waszych maluszkow
    Przekreca sie ktorys?
    Lubia naa brzuchu lezec? Moj nie bardzo.
    A diete rozszerzacie juz??

• soraya Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa ja czekam na przewrotki na brzuszek ale narazie tylko boczki i zrywa sie do siadania tzn. Unosi jednocześnie głowę z ramionami i nogi lezy tylko pupa i kręgosłup ledzwiowy. Diety nie rozszerzam mimo zaleceń lekarza. Byla proba ale ewidentnie brzuch nie byl gotowy. Starszy byl wyłącznie na piersi do 6 miesiaca więc sie wstrzymam jeszcze miesiac.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz sie przewraca z plecow na brzuch . Tak bardzo na to czekalam ,a teraz chcialabym ,zeby ten czas jak lezal na wznak wrocil ;) Bo co sekunda laduje na brzuchu i po kilku minutach sie denerwuje :/
    Diety tez nie rozszerzam ,bo karmie piersia i czekam do ukonczenia 6 miesiaca .
    Ogolnie Léon to radosne dziecko jak go nic nie boli ;) Ostatnio ma gorsze dni nie wiedziec czemu .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek u nas często wyplywa na bujaku;)
    Hela się nie przekręca, ale ostro trenuje, do siedzenia tez się szykuje i do pełzania:) ale narazie leży i tylko na lewy bok się umie przekręcać;)
    A o jakiej sadze mówicie?
    Ja nie rozszerzam diety, cieszę się kp i związana z tym wygoda:) nie spieszy mi się do rozszerzania, czekam na sygnaly od bobasa kiedy będzie gotowy, umowilysmy się z Hela, ze da znac hehe ;)
    A jak u was?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj podalam 50 ml kleiku kukurydzianego , zjadł na raty bo najlepierw wzięłam smoka za dużego ( dziurka ) a pozniej juz przelalam do innej butelki i zjadł troszkę . Podałam nie wiem czemu , z czystej ciekawości . Nie mam sobie tego za zle mimo , ze diete chce porządnie tak rozszerzyć od 6 m :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Villemo :-)
    Ja juz dawno sagi nie czytalam ale uwielbiam ten klimat
    Brakowalo mi tez kilku ksiazek
    A dwie nastepne sagitez czytalas?
    Jazaczelam jedna ,ale pozniej z braku ksiazek nie kontynuowalam

Ja przeczytałam jeszcze sagę o czarnoksiężniku i sagę o królestwie światła ale najlepsza była saga o ludziach lodu.

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    A o jakiej sadze mówicie?

Saga o Ludziach lodu, kiedyś bardzo popularna do czytania, uwielbiam

agaton lubi tę wiadomość

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już rozszerzyłam o kaszki i kleiki ryżowy bo moja Księżniczka bardzo ulewa - jest ok. A i jeszcze podawam sok z buraków na poprawę wyników krwi pewnie zaraz dostanę gromy że nie wolno ;). Najważniejsze, że Małej powoli wyniki się poprawiają, dziewczyny jadę dziś kolejny raz do ortopedy z bioderkami i dziś zapadnie decyzja czy zakładamy szynę kaszli czy nie, trzymajcie kciuki by było ok i nie trzeba było zakładac.

event.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz czytam sagę o akuszerce dobrze,że dopiero teraz a nie przed porodem bo w pierwszym tomie kobieta umarła bo się wykrwawiła bo jej się łożysko nie chciało urodzić a ja miałam to samo - musieli je ręcznie usuwać, gdybym czytała przed to bym się dodatkowo zdenerwowała niepotrzebnie.

event.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem książkoholikiem ale teraz nie mam czasu mimo że mam czas (przecież jestem na urlopie :D ). Jolu moja Natalka od kilku dni tez ma jakis gorszy czas. Moze skok ale jak czytam opracowania to powinna być między jednym a drugim.

villemo_gbm lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje , ze to skok , a nie jakis kaprys czy cus ;) A ta noc to tragedia :( Pobudka co 1-2 godziny . Poranek tez placz lub jeki . Ja juz nie wytrzymuje nerwowo . Jakos ostatnio latwo sie denerwuje . mam nadzieje , ze wszystko minie i to szybko :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, u nas tak samo, pobudki co chwilę w nocy, a w dzień nie śpi. Idzie się wykończyć - chyba syn ćwiczy moją cierpliwość ;) Może to skok (w sumie urodzili się podobnym terminie), ale chyba także zęby - zauważyłem u mojego zarys jedynek.

Hej Dobrawa! Sagę o ludziach lodu też czytałam, teraz przerzuciłam się na trochę inne klimaty. Mój przekręca się z brzuszka na plecy w obie strony i najlepiej mu to wychodzi przez sen. A że śpi na brzuchu to na plecach zaraz się wybudza...w odwrotną stronę udało mu się kilka razy, ale nie bardzo mu się chce. Dietę będę rozszerzać po 6 miesiącu.

U nas rzadko kupy na bujaku, bo Ignaś za nim nie przepada. No i jest pożyczony więc wolę, żeby na nim nie robił, bo jeszcze trzeba będzie odkupić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:14

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka - u nas też chyba skok... tylko nie wiem, który, bo Oliwka skończyła 19 tygodni w sobotę i ten skok pomiędzy 14-19 tygodniem ma już za sobą... a na ten 22-24tygodnie to trochę wcześnie, ale ewidentnie ma skok, bo zapomniała jak się przekręcać na boki i na brzuszek, mniej je, więcej marudzi i w nocy krzyczy, płacze i często się budzi :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 3077 3078 3079 3080 3081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ