X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, rozbawiłas mnie ta porcelaną :D

Co do reagowania na pogode, to jakiś czas temu była taka akcja, ze strasznie wiało kilka dni, jakiś front przechodził i duuuużo dzieci było marudnych a i dorośli czuli się nie najlepiej. Ja się zastanawiałam kto mi dziecko podmienił, a koleżanka mi mówi, że jej córa (3 lata) zawsze marudiła bardzo jak takie wiatry szalały, więc coś w tym musi być ;)

Szczęśliwa, taaaak juz niedługo :) Ja 13.03 a ty 15?

ola.321 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe,wiatry mowisz :-) u nas non stop wietrznie jest ,wiatry z nad morza,ciekawe czy gdybym w glebi kraju mieszkala to dziecko mialabym spokojniejsze ? :-)

Ola,fajnie ze ty ciazy :-) przypuszczam ze to super miec dzieciaki w podobnym wieku,przynajmniej dla nich super ;)
    W ciazy to z drugim jestes?

Pochwale sie,dzis moj syn ma cale 5 miesiecy :-) ,jak ten czas leci

Lexie, ola.321 lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rok temu zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki, jak ten czas leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 07:40

Dobrawa, agaton, Lexie, ola.321 lubią tę wiadomość

event.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki po dlugiej przerwie !
    Ola zazdroszcze Ci Twojego stanu :) Mi bardzo brakuje brzuszka i ruszajacego sie w nim dzidziusia :)

Agaton mam nadzieje ,ze nawet z wakacji ( lezac na plazy) bedziesz z nami na biezaco ? I pamietaj czekam na zdjecia Heli w bikini ;)

U nas od trzech tygodni Léon ma przerwy w nocnym spaniu . Gada wtedy i bawi sie dudusiem .A dzisiejsza noc to juz wogole straszna :( Pierwszy raz musialam kilkukrotnie lulac malego na raczkach . Do tego dwie kupy nocne ( jedna wyplynela poza pampers) i rano juz kolejna .
    Wstalam z bolem glowy , ale kawa postawila mnie na nogi . Kryzys zmeczenia pewnie przyjdzie okolo 12 .
    Slonecznego dzionka Wam zycze kochane !!!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:27

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa to mój synek jest starszy od Twojego o aż 2 dni :)
    Dużo zdrówka dla Niego! :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lexie :-) a urodzony czasie?
    Ja mialam termin na 26pazdziernika,wiec o 2,5 tyg wczesniej :-)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy w szoku;) lozeczko jeszcze nie zlozone,mieszkanie ciagle w remoncie...bylo troche nerwow :-) dodam ze starsza corke rodzilam 2 tyg. po terminie :-)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze ubranka byly poprane,jeszcze pamietam jak w ostatnim momencie po pampersy lecialam ;)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie :-) jedno sprostowanie ,moj syn jest z 8 a nie 9ego,tamten post pisalam po polnocy ;)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja 14 ! trzymam kciuki za wasz lot i prosze tez kciuki ! :)

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od dziś podaje zupki a jak u Was?

event.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na zmiane
    Jabluszko
    Banan
    Ziemniak
    Odtrzech tygodni w sumie :-)
    Nie podawalam wiecej bo mlody ma czasami szorstkie poliki,wiec ostrozna jestem

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wiatrach też słyszałam że działają źle na dzieci - a zauważyłam to na swoim bo był niespokojny i teściowa mi powiedziała że tak podobno jest :).

Dobrawa - to Twój maluch może przyzwyczajony do takiej wietrznej pogody i będzie reagował na ładną haha ;)
    A co do ciąży to moja 4 ale będzie 2 poród - bo mam nadzieję że i tym razem wszystko będzie ok :).

Lojka - gdzie Ty się podziewałaś hehe :), też raz na jakiś czas Leoś mi popłakuje w nocy, czasem smoczek wystarczy a czasem muszę lulać - myślę że to ząbki bo strasznie zagryza buźkę.

Agaton, Szczęśliwa - ciekawe jak lot przebiegnie :), będę trzymać kciuki - my na tą porę jeździmy autem ale z przerwą na noc bo tyle by mały nie dał rady :).

Villemo - ja stosuję się do schematu żywienia niemowląt na mm, zaczęłam po skończonym 5 miesiącu i dostał, ziemniaczka, marchewkę i dynię a z owoców jabłuszko. Po 6 miesiącu dostanie to co można wprowadzać po 6-stym czyli wybór jest duży ale będę wprowadzać na spokojnie. No i muszę dopytać pediatrę jak jest z tym glutenem bo czytam że już w 5-6 miesiącu trzeba podawać troszkę ale czy faktycznie to nie mam pojęcia.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa-w takim razie różnica jednego dnia :) Tymek urodził się 2 dni po terminie.
    To mieliście urwanie głowy.. u nas wszystko gotowe było tylko Młody jakoś się nie spieszył ;)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    O wiatrach też słyszałam że działają źle na dzieci - a zauważyłam to na swoim bo był niespokojny i teściowa mi powiedziała że tak podobno jest :).

Dobrawa - to Twój maluch może przyzwyczajony do takiej wietrznej pogody i będzie reagował na ładną haha ;)
    A co do ciąży to moja 4 ale będzie 2 poród - bo mam nadzieję że i tym razem wszystko będzie ok :).

Lojka - gdzie Ty się podziewałaś hehe :), też raz na jakiś czas Leoś mi popłakuje w nocy, czasem smoczek wystarczy a czasem muszę lulać - myślę że to ząbki bo strasznie zagryza buźkę.

Agaton, Szczęśliwa - ciekawe jak lot przebiegnie :), będę trzymać kciuki - my na tą porę jeździmy autem ale z przerwą na noc bo tyle by mały nie dał rady :).

Villemo - ja stosuję się do schematu żywienia niemowląt na mm, zaczęłam po skończonym 5 miesiącu i dostał, ziemniaczka, marchewkę i dynię a z owoców jabłuszko. Po 6 miesiącu dostanie to co można wprowadzać po 6-stym czyli wybór jest duży ale będę wprowadzać na spokojnie. No i muszę dopytać pediatrę jak jest z tym glutenem bo czytam że już w 5-6 miesiącu trzeba podawać troszkę ale czy faktycznie to nie mam pojęcia.

Ja dzis rozmawialam ze swoja pediatra na ten temat- glutenu. Powiedziala,ze najnowsze badania obalaja teorie o wprowadzeniu glutenu w 5 mcu. Na spokojnie. Dodawac kasze jaglana, gryczana, ryzowa, owsiana. Na gluten przyjdzie czas.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola który to już tydzień u Ciebie?
    Dobrawa my się przeprowadzalismy 13 września a na 22 pazdziernika miałam termin. Musieliśmy wyremontować łazienkę jescze a 21 września mój B. leciał na tydzień do pl. Wszystko na wariata ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedzma to cos jak u nas :) dobrze ze podlogi juz wszedzie byly,no prucz kuchni i sciany wymalowane
    ekhm ekhm... do tej pory nie mamy wszystkich szczegolow porobionych,i jeszcze jakies pojedyncze meble trzeba by dokupic

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo ,i co podałas?

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Pediatra już kazał wprowadzić może to że względu na te jej wyniki krwi, podałam jej zupkę zrobioną z ziemniaka i marchewki bardzo jej smakowało :).

Powiem Wam dziewczyny, że Maja coraz lepiej na szynie się zachowuje przesypia znów cała noc mniej płacze, przyzwyczaila się :). Myślałam że to będzie miesiąc męki ale nie jest tragicznie dzieci się dostosowują. Życzę miłego dnia.

event.png
‹‹ 3082 3083 3084 3085 3086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ