Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, rozbawiłas mnie ta porcelaną
Co do reagowania na pogode, to jakiś czas temu była taka akcja, ze strasznie wiało kilka dni, jakiś front przechodził i duuuużo dzieci było marudnych a i dorośli czuli się nie najlepiej. Ja się zastanawiałam kto mi dziecko podmienił, a koleżanka mi mówi, że jej córa (3 lata) zawsze marudiła bardzo jak takie wiatry szalały, więc coś w tym musi być
Szczęśliwa, taaaak juz niedługo Ja 13.03 a ty 15?
ola.321 lubi tę wiadomość
-
No ciekawe,wiatry mowisz u nas non stop wietrznie jest ,wiatry z nad morza,ciekawe czy gdybym w glebi kraju mieszkala to dziecko mialabym spokojniejsze ?
Ola,fajnie ze ty ciazy przypuszczam ze to super miec dzieciaki w podobnym wieku,przynajmniej dla nich super
W ciazy to z drugim jestes?
Pochwale sie,dzis moj syn ma cale 5 miesiecy ,jak ten czas leciLexie, ola.321 lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Witajcie kobietki po dlugiej przerwie !
Ola zazdroszcze Ci Twojego stanu Mi bardzo brakuje brzuszka i ruszajacego sie w nim dzidziusia
Agaton mam nadzieje ,ze nawet z wakacji ( lezac na plazy) bedziesz z nami na biezaco ? I pamietaj czekam na zdjecia Heli w bikini
U nas od trzech tygodni Léon ma przerwy w nocnym spaniu . Gada wtedy i bawi sie dudusiem .A dzisiejsza noc to juz wogole straszna Pierwszy raz musialam kilkukrotnie lulac malego na raczkach . Do tego dwie kupy nocne ( jedna wyplynela poza pampers) i rano juz kolejna .
Wstalam z bolem glowy , ale kawa postawila mnie na nogi . Kryzys zmeczenia pewnie przyjdzie okolo 12 .
Slonecznego dzionka Wam zycze kochane !!!ola.321 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
O wiatrach też słyszałam że działają źle na dzieci - a zauważyłam to na swoim bo był niespokojny i teściowa mi powiedziała że tak podobno jest .
Dobrawa - to Twój maluch może przyzwyczajony do takiej wietrznej pogody i będzie reagował na ładną haha
A co do ciąży to moja 4 ale będzie 2 poród - bo mam nadzieję że i tym razem wszystko będzie ok .
Lojka - gdzie Ty się podziewałaś hehe , też raz na jakiś czas Leoś mi popłakuje w nocy, czasem smoczek wystarczy a czasem muszę lulać - myślę że to ząbki bo strasznie zagryza buźkę.
Agaton, Szczęśliwa - ciekawe jak lot przebiegnie , będę trzymać kciuki - my na tą porę jeździmy autem ale z przerwą na noc bo tyle by mały nie dał rady .
Villemo - ja stosuję się do schematu żywienia niemowląt na mm, zaczęłam po skończonym 5 miesiącu i dostał, ziemniaczka, marchewkę i dynię a z owoców jabłuszko. Po 6 miesiącu dostanie to co można wprowadzać po 6-stym czyli wybór jest duży ale będę wprowadzać na spokojnie. No i muszę dopytać pediatrę jak jest z tym glutenem bo czytam że już w 5-6 miesiącu trzeba podawać troszkę ale czy faktycznie to nie mam pojęcia.Dobrawa lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:O wiatrach też słyszałam że działają źle na dzieci - a zauważyłam to na swoim bo był niespokojny i teściowa mi powiedziała że tak podobno jest .
Dobrawa - to Twój maluch może przyzwyczajony do takiej wietrznej pogody i będzie reagował na ładną haha
A co do ciąży to moja 4 ale będzie 2 poród - bo mam nadzieję że i tym razem wszystko będzie ok .
Lojka - gdzie Ty się podziewałaś hehe , też raz na jakiś czas Leoś mi popłakuje w nocy, czasem smoczek wystarczy a czasem muszę lulać - myślę że to ząbki bo strasznie zagryza buźkę.
Agaton, Szczęśliwa - ciekawe jak lot przebiegnie , będę trzymać kciuki - my na tą porę jeździmy autem ale z przerwą na noc bo tyle by mały nie dał rady .
Villemo - ja stosuję się do schematu żywienia niemowląt na mm, zaczęłam po skończonym 5 miesiącu i dostał, ziemniaczka, marchewkę i dynię a z owoców jabłuszko. Po 6 miesiącu dostanie to co można wprowadzać po 6-stym czyli wybór jest duży ale będę wprowadzać na spokojnie. No i muszę dopytać pediatrę jak jest z tym glutenem bo czytam że już w 5-6 miesiącu trzeba podawać troszkę ale czy faktycznie to nie mam pojęcia.
Ja dzis rozmawialam ze swoja pediatra na ten temat- glutenu. Powiedziala,ze najnowsze badania obalaja teorie o wprowadzeniu glutenu w 5 mcu. Na spokojnie. Dodawac kasze jaglana, gryczana, ryzowa, owsiana. Na gluten przyjdzie czas.ola.321 lubi tę wiadomość
-
Mnie Pediatra już kazał wprowadzić może to że względu na te jej wyniki krwi, podałam jej zupkę zrobioną z ziemniaka i marchewki bardzo jej smakowało .
Powiem Wam dziewczyny, że Maja coraz lepiej na szynie się zachowuje przesypia znów cała noc mniej płacze, przyzwyczaila się . Myślałam że to będzie miesiąc męki ale nie jest tragicznie dzieci się dostosowują. Życzę miłego dnia.Dobrawa lubi tę wiadomość