X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana dobrze ze to nic powaznego !

Agaton dzis wasz wielki dzien trzymam kciuki mocno !!! <3

aanaa, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) znow wszystkie gdzie indziej siedza ;) a szkoda...wiecie ja lubie formule forum i fajnie mi sie tu gada,tylko sskoda ze nie ma z kim ,buuu...

U nas dzis slonecznie bylo,byl spacerek droga nad morze,ale tak daleko nie zaszlismy :-) troche porzadkow w domu i tak jakos minal dzien.

Syn mi dzis zwymiotowal cala zawartosc zoladka,mowiac szczerze duzo za duzo mu dalam bo chcial jeszcze ,no to mam nauczke ;)

aanaa lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa dobrze , ze juz po problemie kupowym .Mam nadzieje , ze szybko wszystkie dolegliwosci zniknal .U nas byla tylko biegunka , ale juz chyba lepiej , bo dzisiaj byly tylko dwie .

Szczesliwa spakowana ? Za Ciebie tez bede trzymac kciuki :) Spokojnego lotu :)
    My weeken spedzilismy rodzinnie . Przyjechala szwagierka z mezem i synkiem .
    Theo jest dwa miesiace mlodszy od Leona i za wszelka cene chce dogonic wagowo Leona .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku u nas spokojny weekend, wkurza mnie szyna od Majeczki bo nie idzie jej włożyć do wózka, w razie w wloze bez ta jedną godzinkę będzie bez bo szkoda pogody. A co u Was jak weekendzik, jak lot samolotem ?

event.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba forum umarło. Szkoda fajnie się czytało was dziewczyny. Osobiście nie cierpię Facebooka. Pokazywanie się całemu światu zabiera intymnośc i własne ja.pozdrawiam mamusie. Dzięki za rok pisania

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radosc
    Ja tez wole forum,ale masz racje dlla wiekszosci stalo sie juz zbednym medium

Ciekawe czy proba reanimacji cos pomoze,i komu jeszcze chce sie tu pisac...

Wszyscy w domu :)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee może nie będzie tak źle z tym forum ;). Czyli jest nowa grupa na FB? - nic nie wiem :).

Villemo - myślę że godzina bez szyny na spacerku to nic strasznego :), a malutka odpocznie chwilkę :)

Szczęśliwa chyba dzisiaj leci :), ciekawe jak Agaton :).

A my mamy dziś PÓŁ ROCZKU!!!! :)

miłego dnia Dziewczynki :)

Lexie, ZakręconaOna, villemo_gbm, szczesliwa_mamusia21, soraya, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !
    No faktycznie coraz mniej sie nas tu odzywa . Ja tez sie troche opuscilam w aktywnosci .
    U nas ciezkie dni nastaly :/ Od jakis trzech tygodni Leon ma przerwe w spaniu nocnym . Taka dwu godzinna na gadanie . A teraz juz tydzien maly ma znowu jakis problem z brzuszkiem i kupkami . Mielismy biegunke , kupe z krwia . Bylismy u lekarza i teraz czekamy na wyniki z kalu . Przybral przez miesiac tylko 200 g i jest strasznie placzliwy . Mam nadziej , ze nic nie wyjdzie z badan i okaze sie ,ze to tylko przejsciowy problem .Troche jestem zmeczona , bo nawet w dzien ie mam jak zrobic sjesty , bo zawsze jest cs do zrobienia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:35

Lexie, villemo_gbm lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola321 Buziaki dla Leonka :*
    To juz 6 miesiecy !!! Ale ten czas leci .

ola.321 lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Chociaż jestem w grupie na fb to chętnie wchodzę na forum i jak tylko będę mieć chwilę to cos na pewno skrobnę :)

Ola-pół roku! Gratulacje! Kiedy to zleciało??

Mogę napisać,że Agaton jak i Szczęśliwa cało doleciały na miejsce :)

My byliśmy wczoraj z Tymciem na sesji.. bo nie miał noworodkowej

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df5eab62f56c.jpg

ola.321, lojkalojka, villemo_gbm, Aleksandra90, szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    u nas Oliwka ma ciężki czas ostatnio i dlatego nic się nie udzielam.

Mam zacząć podawać jej kleik ryżowy, chcę go robić a swoim mleku, czy któraś może mi podpowiedzieć jak to zrobić i jakie proporcje?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka lubię oczywiście zdjęcie Leonka! :) Kurcze,nie wygląda na terrorystę..dobrze sie kamufluje! :P
    A tak poważnie to współczuję problemów,u nas ze spaniem było podobnie ale jakoś się unormowało-odpukać!
    Mam nadzieję,że z tymi kupkami to nic poważnego!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooooo tu tak cicho???

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka - jaki on śliczny :), oby to były przejściowe kłopoty z przybieraniem bo na zdjęciu wygląda kwitnąco :)

Lexie - no to fajnie że nasze dziewczyny doleciały :), ja już czekam na relację z lotu :). A sesja śliczna!!!! aż sama zaczęłam myśleć o takiej dla Leosia bo też nie miał noworodkowej :). Może jak szczęśliwie urodzę teraz to zrobię dla nich oboje za jednym razem :).

Agania - ja podaję kleik - początkowo możesz dodać tak minimalnie np. ćwiartkę łyżeczki (raz dziennie) żeby sprawdzić czy jest ok. Potem stopniowo można zwiększać. Ja teraz daję 2 łyżeczki do każdego posiłku w dzień i 3 łyżeczki na noc. Daję kleik ryżowy i kukurydziany na zmianę. Może tak być że będzie problem z ciągnięciem przez smoczek bo może się zapychać. Zdecydowanie lepiej rozpuszcza się jak chwilkę postoi w mleku lub zostanie dodany do wody o wyższej temp.- ale ja robię na mm więc nie wiem jak przy mleku z piersi. U mnie ciągnie przez smoczek 2 (mam butelki lovi więc przez smoczek "slow") ale jak nie zmiękczy się wystarczająco to zostaje go trochę na dnie. Przez inne smoczki nie chciał pić bo albo za szybko albo nie umiał?
    Ja nie daję zbyt gęstego, jak będziesz miała jakieś inne inf na temat podawania to się podziel bo to są moje praktyki + wyczytane z internetu :).

Lexie lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to dobry czas na suwaczek, teraz różowy bo czuję albo chcę czuć że to dziewczynka :).
    Za tydzień prenatalne, już mam myślenice. Najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe ktokolwiek tam siedzi!!!

Wiedźma - no właśnie za cicho ale ja dziś nadganiam :P :P

ss, Lexie, villemo_gbm, paulinkas, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma cicho b Ciebie nie ma ;)
    Ola Leon na zdjeciu kwitnaco i dorodnie ,bo tak jak napisala Lexie dobrze sie kamufluje :)
    Lexie super sesja . Tymcio przeuroczy <3 I sliczna scenografia ( w moich kolorach ) .

Ola to moze juz cos zobaczysz na prenatalnych ? Mala pipulke ;) Tego Ci zycze !

agania z kleikiem nie doradze , bo nie mam pojecia , ale sama chetnie sie dowiem czy mozna podawac , ze swoim mlekiem:)

Lexie lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam na jakimś forum żeby to swoje mleko podgrzać do temp. około 40stopni i dać kleik. Spróbujemy dzisiaj i dam znać :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem czytam cały czas ale nie chce mi się pisać :P

Taką rada odnośnie kleiku: lepiej podawać łyżeczka po karmieniu bo podawanie z butelki ma zły wpływ na żeby, zwiększa szansę próchnicy. Ja jednak nie wiedziałam zanim podalam i młoda już nie za bardzo chce z łyżeczki. Co innego spoko ale nie kleik czy kaszke.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka - mam nadzieję że tak będzie :), ale na potwierdzenie dziewczynki chyba się dłużej czeka, prędzej teraz siusiak się może ujawnić ;).

Wiedźma - nie wiedziałam o tym kleiku, u mnie już też za późno chyba - mam nadzieję że mu ząbków w przyszłości nie popsuje :/. Może uda mi się jakoś sprawnie przejść na łyżeczkę :).

Mój maluch już śpi - mam nadzieję że nie zrobi niespodzianki i będzie spał do 4-5 rano. Oczywiście czasem mu muszę smoczka podać bo się za nim kręci jak we śnie wypluje :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:42

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja!
    Ja też czytam forum, ale nie mam czasu albo weny na pisanie... Ostatnio na fb więcej mnie było, bo szybciej. Mało nas się tu zrobiło. Mój mały cały czas absorbujący - w tej kwestii nic się niestety nie zmieniło. Jest małym nerwusem i śmieszkiem zarazem, dość gwałtownie zmieniają mu się nastroje, wystarczy że coś jest nie po jego myśli i zaraz załącza się wyjec :/
    I niecierpliwiec :) To sobie ponarzekałam:) Grunt, że zdrowy o!
    Ola nie stresuj się kobieto ;* Musi być wszystko dobrze i masz rację nieważne czy chłopak czy dziewczynka, byle szczęśliwie dotrwać do terminu i urodzić zdrowego bobaska:) Chyba prawie każdy marzy o parce, ja w sumie też, ale gdybym miała drugiego chłopaka to też super:) Ale ja się nie mogę zdecydować czy chce drugie, a jak tak to kiedy i takie dylematy mam różne... Wiecie co, właśnie uspałam Kubę, a na dole impreza;/ Szlag by ich wszystkich trafił - nie dość że cały dzień wiercenie i pukanie, bo remont i Mały nie moze spać to jeszcze teraz muza na całą parę i hałasy :/ Mam już dość, remont rozumiem, każdy robi, mają prawo, imprezy też wiadomo, ale wiedzą że mam małe dziecko to odrobinę przyzwoitości mogliby zachować do cholery!

Z innej beczki: zamaczacie dzieciaczkom uszka przy kąpieli? Bo mi dziś mąż zwrócił uwagę, że mu zamaczam całe i potem będzie miał zapalenie ucha. Ja uważałam tak przez pierwszy miesiąc może, a tak to zawsze zamaczam bo cieżko umyć główkę bez tego;/
    A i zakładacie jeszcze czapeczki po kąpieli? Bo ja już nie.

U nas ząbki na bank będą szły, bo to już któryś dzień z rzadkimi kupami po 3 dziennie, lakcid nic nie daje, a wszystko pcha z taką złością do buzi, że bez gryzaka nie podchodź! :) Ślinienie na potęgę jest już dawno.

A z moich żali jeszcze co? Może i jestem przewrażliwiona (w jakimś stopniu na pewno), ale już nie mogę słuchać ciągłego pytania: Karmisz piersią??
    Normalnie bez tego rozmowa ze mną nie może się odbyć. I rozumiem żeby to było w rozmowie, czy nawiązanie do czegoś, ale zwykle od tego rozpoczyna się ze mną gadkę! O co kaman? Czy to jest najważniejsze pytanie świata? Ważniejsze niż to, czy Kuba jest zdrowy, jak się czujemy itp.? Ważniejsze od wszystkiego innego, a poza wszystkim może być też intymne tak?
    Ostatnio tym pytaniem uraczyła mnie szwagierka przy urodzinowym stole - 15 ludzi wokół i ta ni z gruszki ni z pietruszki: A karmisz jeszcze piersią??
    Byłam u babci - to samo i jeszcze a czemu nie? Ja już postanowiłam, że koniec, nie będę nikomu po raz enty tłumaczyć i powiedziałam tylko :długa historia. Przychodzi babki siostra, cześć, cześć, spojrzała na małego i ...? Karmisz jeszcze? Ja jej prosto w oczy spojrzałam (to zły wzrok musiał być) i tylko mówię: Nie. Widziałam, że chce zapytać (albo coś poradzić jak to ma w naturze), ale ugryzła się w język.
    Po prostu nie było jeszcze osoby, z którą się spotkałam i która by o to nie pytała. Też tak macie???
    To się pożaliłam - oj to będzie długi post :)
    Lojka - wierzę, że Leoś mimo tego cudnego uśmiechu daje popalić - mój też taki uroczy agent, niby nic, niby taki słodziak, a diabełka ma za skórą haha :)
    Resztę żali itd zostawię na potem, bo nikt nie przeczyta takiego elaboratu.
    A ty sama radość nie idź nigdzie:)
    Pozdrawiam Mamusie!

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
‹‹ 3084 3085 3086 3087 3088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ