X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to to polkosia

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm,z tym makijażem ....
    ja dookola widzę kobiety bez makijażu ,wszędzie,nawet na stanowiskach,widuje też w siwych wlosach
    no i mi też tak jakoś się udzielilo
    aczkolwiek zamierzam to zmienić,choć jestem naturany typ to na naturalny makijaż też mogę se pozwolić,co nie? ;)

Blondik lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa się nie maluje i ma siwe włosy (nigdy nie farbowała), a wygląda lepiej niż niejedna umalowana ;) Nie ma reguły. Mi tam podobają się siwe włosy i też nie będę farbować kiedyś.

Na spacerze nie przyglądam się innym babkom, co mnie to :P Ja też miewam gorsze dni i się nie wykąpię i trudno. Nie będę nikogo oszukiwać, że jestem wylaszczona od rana, w domu mam błysk jak u perfekcyjnej i codziennie 2 dania na obiad, a potem jeszcze własnoręcznie upieczony deser :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę właśnie do ginekologa, trochę mam nerwa, ciekawe czy będzie USG...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak to teście dają kawę dla rocznego wnuka? A gdzie rodzice?? Dobrze ja zrozumiałam????
    OMG...widzę że będziesz miala z nimi niezła przeprawę. :( masakra.

A ja to mimo że jestem matką dwojga dzieci to zawsze mam zrobione włosy i umalowane oko. Bez tego ani rusz dobrze się wtedy czuję i inaczej nie mogę. Ubrac też się lubię...pomimo tego że pcham przed sobą wózek ;)
    Szpilki uwielbiam!!!; najlepiej 12cm. No ale to nie na teraz...teraz to trampeczki za kostkę,jeansy i heja! Ale jak wychodzę do baru to jest mini sukienka i wysokie szpile...nie inaczej.
    To że jestem matką nie znaczy że mam o siebie nie dbać. Inne mnie nie.interesują szczerze nie zwracam na to uwagi. Ważne że ja się z tym dobrze czuje ;)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Ale mialam nadrabiania i ozywiscie juz nie wiem co komu mialam napisac ;)
    Co do dyskusji na temat sprzatania i gotowania :/
    Mnie to nie interesuje co kto robi i czy gotuje . Kazda z nas inaczej prowadzi dom i trzeba to uszanowac .

Co do cyca w nocy to u nas wczesniej za kazdym razem jak Leon sie budzil to myslalam , ze on glodny .A od kiedy daje mu kasze jaglana na kolacje i cyca i ja obudzi sie w nocy z placzem to wiem ,ze to nie z glodu .Daje mu wtedy smoka lub poglaskam po glowce i zasypia.
    Mam do Was pytanie odnosnie jogurtow : U nas jest duzo jodurtow dla dzieci od 6 miesiaca,ale zawieraja cukier . I tu moje pytanie :czy moge podac zwykly jogurt naturalny ?

stokrotka25, Dobrawa, maluda lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - no tak, ma rok i kilka miesięcy a od kiedy podpija kawę to nie wiem. Pewnie nie pije filiżanki hehe :), ale jak oni piją to zawsze coś dostanie bo ponoć tak polubił, a od jego mamy wiem że dziadki nauczyli. Ja bym się wkurzyła... no ale wiadomo każdy robi jak uważa. Może część z Was nie będzie widziała w tym problemu ale jak dla mnie to przesada nawet dawanie małej ilości.

Poza tym denerwuje mnie jak dają małemu coś do jedzenia. Ja idę schematem żywienia niemowląt - tak sobie postanowiłam i daję małemu tylko takie warzywa, takie owoce itd. które są "przypisane" do jego wieku.
    Oni bez pytania mnie o zdanie już kilka razy coś mu do buzi dali że niby ma polizać a on już ma zęby - gryzie i później ma odruch wymiotny.

Jak już będzie jadł wszystko to ok ale nie teraz.
    Ogólnie bardzo ich lubię, to są fajni i dobrzy ludzie. Często mi też pomagają ale tego nie przepuszczę heheh :). Będą szły iskry hehehe :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek - jeszcze Tobie miałam napisać :) ślicznego masz synka! taki wystrojony heh :)

ok a teraz idę coś gotować :P bo mały się obudzi i będzie zrzędzenie :).

Bąbelek lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalny jak najbardziej :) Ja już próbowałam, ale u nas nie wchodzi...

Pęcherzyk 6 mm, wg USG to 2 tygodnie mniej niż w suwaczku, więc muszę uzbroić się w cierpliwość na 2 tygodnie, bo wtedy powinno być widać zarodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:24

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzeba jeszcze chwilkę poczekać, a kazał Ci gin jakieś badania zrobić? robisz betę jeszcze?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to każdej indywidualna sprawa co robi w domu i jak tam ma. Bez sensu jest dla mnie porównywanie dzieci - trzeba by się zamienić na parę dni i dopiero zobaczyć :D Wg mnie jest wymagający, z resztą nie raz o tym pisałam. Nie wiem czy się załapie na podium :D ale radzimy sobie. Dom ogarniamy, obiad jest choć nie zawsze. Makijaż delikatny jest - robię go często z Małymna plecach. Za to jak mąż wraca to on się zajmuje Małym bo ja uciekam do pracy na 2-3h. W ogóle doceniam jakiego kochanego mam męża, bez niego nie dałabym rady :)

U nas powoli rozszerzamy dietę, mi się nie śpieszy. Na razie warzywa, potem owoce i kaszki. Daję na razie słoiczki - leniwa matka ze mnie :P A tak serio, nowalijek podobno nie powinno się maluchom podawać, a za bio muszę kawałek jechać więc na razie tak rozszerzam.

Polkosia - kciuki dalej zaciśnięte!

Blondik - ja na fb i forum siedzę kiedy karmię Małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:07

Dobrawa lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    No to trzeba jeszcze chwilkę poczekać, a kazał Ci gin jakieś badania zrobić? robisz betę jeszcze?

Na razie nic nie kazał, a betę zrobię pewnie we własnym zakresie za tydzień czy coś :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu dziękuję :) Wystrojony, bo w końcu to był jego dzień ;) 6 miesięcy poza brzuszkiem ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,kciuki za wizytę!
    Bąbelek, super ten twój Antoś :)

polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jasne, że się nauczy, jest ciężko, ale nikt nie mówił, że będzie lekko i ja absolutnie się tym nie martwię :) Jest jak jest i umiem sobie zorganizować pracę myślę:)
    Dobrawa no nerwy bo jak coś mnie wk.. to mówię, że mnie wk... a nie że złowrogo szumią wierzby :P Fakt wkurzyłam się, bo po co takie gadanie: "nie rozumiem tego i tego , że ktoś może nie mieć chwili żeby coś zrobić bo ma dziecko". No nie rozumiesz to trudno, nie mój problem, koniec tematu:) Tak jak Wredotka napisała: trzeba by się dziećmi na parę dni zamienić to co niektórzy może by więcej zrozumieli.
    Polkosia u mnie też jest tak, ze po śnie jest chwila czasami na samotną zabawę, czasami nie, zależy. Mój się okropnie na brzuchu irytuje i zaraz płacze, a ciągle się na ten brzuch przewraca i można dostać hopla:)
    Ola wlasnie u nas dzis to samo było od 4 rano - na bank zęby!
    Ja w ogole nie zwracam uwagi na inne matki na spacerach jesli mam byc szczera:)
    A maluję się wtedy gdy mąż jest w domu, bo chce no i mam czas, a jak go nie ma to skóra odpoczywa:)Mi tez mówił, że najładniej wyglądam rano po wstaniu z łózka bez makijażu i w roztrzepanych włosach, ale jakoś od porodu mi już tak nie mówi hahaha:D ciekawe czemu :P
    Polkosia to jaki to tydzień ciąży teraz wychodzi wg USG?
    Battinka u mnie tez trampki za kostkę i jeansy to taka podstawa, w dresie nie wychodzę ogólnie nigdzie:)
    Bąbelek Antek to niezły elegant.
    Wredotka ja też strasznie doceniam mojego męża - bardzo mi pomaga przy małym, nawet jak wraca z pracy po 14 h to potrafi wziąć się jeszcze i umyć naczynia czy buteli jak jeszcze jest to do zrobienia.

Bąbelek, maluda lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te tematy sprzątania i gotowania nie napisałam jaki miałam wczoraj zły dzień od rana. Kuchnia zalana, bo z odpływu z pralki zaczęła nam lecieć woda, dobrze ze wszyscy bylismy w tym czasie w kuchni i szybko ręczniki i szmaty poszły w ruch ale co poleciało to polecialo po calej podłodze i pod meble...masakra. w dodatku mały był tylko chwilę spokojny i mąż sam musiał ogarniać bo ja musialam małego przytulić.
    Dobrze, ze mąż był w domu bo sama bym nie nadążyła... a cała woda musiała zlecieć co się nabrała...
    Przez to do 21 robiłam wczoraj słoiki z obiadkami dla Małego, myslalam ze wyjdzie wiecej a wyszło mi tylko 9 słoików, ale i tak dobrze;)
    Robiłam 2 wersje: jedna - marchew, batat, brokuł, indyk, czerwona soczewica. A druga: burak, batat, marchew, troszkę jabłka i indyk. Smakują lepiej niż kupne,mam nadzieję, że temu mojemu Synowi też zasmakują. Dziś jadł tą z buraczkiem i zjadł koło 70 g także nie jest źle, ale zakończył płaczem i chyba chciał dopić mlekiem, bo jak zrobiłam to wypił. Często jeszcze nie wiem o co mu chodzi - przyznaję się bez bicia:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i teść mi wczoraj przyniósł moją bransoletkę!!!! :D:D:D jupi!! Okazało się, ze leżała u nich już od świąt (dałabym głowę uciąć że gdzies z 2 tyg jej nie miałam) a on mi przyniósł ją po miesiącu!! :D Ale dobrze że jest zguba.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, około 5 tygodnia dopiero... Też bym chciała takie słoiki, ale ja w ogóle nie wiem jak robić takie rzeczy :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam to ja z innej beczki niż sprzątanie ;) upatrzylyscie już kolejny fotelik do samochodu? A może macie już wybrane i moglybyscie sie pochwalic, napisać dlaczego ten a nie inny,itp. Muszę już powoli się rozglądać a nie mam pojęcia jak się do tego zabrać i jaki wybrać.

Moja Maja skończyła dziś 6 miesięcy :).

agaton lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 3112 3113 3114 3115 3116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ