Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hm,z tym makijażem ....
ja dookola widzę kobiety bez makijażu ,wszędzie,nawet na stanowiskach,widuje też w siwych wlosach
no i mi też tak jakoś się udzielilo
aczkolwiek zamierzam to zmienić,choć jestem naturany typ to na naturalny makijaż też mogę se pozwolić,co nie?
Blondik lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Moja teściowa się nie maluje i ma siwe włosy (nigdy nie farbowała), a wygląda lepiej niż niejedna umalowana Nie ma reguły. Mi tam podobają się siwe włosy i też nie będę farbować kiedyś.
Na spacerze nie przyglądam się innym babkom, co mnie to Ja też miewam gorsze dni i się nie wykąpię i trudno. Nie będę nikogo oszukiwać, że jestem wylaszczona od rana, w domu mam błysk jak u perfekcyjnej i codziennie 2 dania na obiad, a potem jeszcze własnoręcznie upieczony deserKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ola jak to teście dają kawę dla rocznego wnuka? A gdzie rodzice?? Dobrze ja zrozumiałam????
OMG...widzę że będziesz miala z nimi niezła przeprawę. masakra.
A ja to mimo że jestem matką dwojga dzieci to zawsze mam zrobione włosy i umalowane oko. Bez tego ani rusz dobrze się wtedy czuję i inaczej nie mogę. Ubrac też się lubię...pomimo tego że pcham przed sobą wózek
Szpilki uwielbiam!!!; najlepiej 12cm. No ale to nie na teraz...teraz to trampeczki za kostkę,jeansy i heja! Ale jak wychodzę do baru to jest mini sukienka i wysokie szpile...nie inaczej.
To że jestem matką nie znaczy że mam o siebie nie dbać. Inne mnie nie.interesują szczerze nie zwracam na to uwagi. Ważne że ja się z tym dobrze czujeWiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
Witam !
Ale mialam nadrabiania i ozywiscie juz nie wiem co komu mialam napisac
Co do dyskusji na temat sprzatania i gotowania
Mnie to nie interesuje co kto robi i czy gotuje . Kazda z nas inaczej prowadzi dom i trzeba to uszanowac .
Co do cyca w nocy to u nas wczesniej za kazdym razem jak Leon sie budzil to myslalam , ze on glodny .A od kiedy daje mu kasze jaglana na kolacje i cyca i ja obudzi sie w nocy z placzem to wiem ,ze to nie z glodu .Daje mu wtedy smoka lub poglaskam po glowce i zasypia.
Mam do Was pytanie odnosnie jogurtow : U nas jest duzo jodurtow dla dzieci od 6 miesiaca,ale zawieraja cukier . I tu moje pytanie :czy moge podac zwykly jogurt naturalny ?stokrotka25, Dobrawa, maluda lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Battinka - no tak, ma rok i kilka miesięcy a od kiedy podpija kawę to nie wiem. Pewnie nie pije filiżanki hehe , ale jak oni piją to zawsze coś dostanie bo ponoć tak polubił, a od jego mamy wiem że dziadki nauczyli. Ja bym się wkurzyła... no ale wiadomo każdy robi jak uważa. Może część z Was nie będzie widziała w tym problemu ale jak dla mnie to przesada nawet dawanie małej ilości.
Poza tym denerwuje mnie jak dają małemu coś do jedzenia. Ja idę schematem żywienia niemowląt - tak sobie postanowiłam i daję małemu tylko takie warzywa, takie owoce itd. które są "przypisane" do jego wieku.
Oni bez pytania mnie o zdanie już kilka razy coś mu do buzi dali że niby ma polizać a on już ma zęby - gryzie i później ma odruch wymiotny.
Jak już będzie jadł wszystko to ok ale nie teraz.
Ogólnie bardzo ich lubię, to są fajni i dobrzy ludzie. Często mi też pomagają ale tego nie przepuszczę heheh . Będą szły iskry hehehe . -
Naturalny jak najbardziej Ja już próbowałam, ale u nas nie wchodzi...
Pęcherzyk 6 mm, wg USG to 2 tygodnie mniej niż w suwaczku, więc muszę uzbroić się w cierpliwość na 2 tygodnie, bo wtedy powinno być widać zarodek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:24
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jak dla mnie to każdej indywidualna sprawa co robi w domu i jak tam ma. Bez sensu jest dla mnie porównywanie dzieci - trzeba by się zamienić na parę dni i dopiero zobaczyć Wg mnie jest wymagający, z resztą nie raz o tym pisałam. Nie wiem czy się załapie na podium ale radzimy sobie. Dom ogarniamy, obiad jest choć nie zawsze. Makijaż delikatny jest - robię go często z Małymna plecach. Za to jak mąż wraca to on się zajmuje Małym bo ja uciekam do pracy na 2-3h. W ogóle doceniam jakiego kochanego mam męża, bez niego nie dałabym rady
U nas powoli rozszerzamy dietę, mi się nie śpieszy. Na razie warzywa, potem owoce i kaszki. Daję na razie słoiczki - leniwa matka ze mnie A tak serio, nowalijek podobno nie powinno się maluchom podawać, a za bio muszę kawałek jechać więc na razie tak rozszerzam.
Polkosia - kciuki dalej zaciśnięte!
Blondik - ja na fb i forum siedzę kiedy karmię Małego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:07
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:No to trzeba jeszcze chwilkę poczekać, a kazał Ci gin jakieś badania zrobić? robisz betę jeszcze?
Na razie nic nie kazał, a betę zrobię pewnie we własnym zakresie za tydzień czy cośKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Blondik jasne, że się nauczy, jest ciężko, ale nikt nie mówił, że będzie lekko i ja absolutnie się tym nie martwię Jest jak jest i umiem sobie zorganizować pracę myślę
Dobrawa no nerwy bo jak coś mnie wk.. to mówię, że mnie wk... a nie że złowrogo szumią wierzby Fakt wkurzyłam się, bo po co takie gadanie: "nie rozumiem tego i tego , że ktoś może nie mieć chwili żeby coś zrobić bo ma dziecko". No nie rozumiesz to trudno, nie mój problem, koniec tematu:) Tak jak Wredotka napisała: trzeba by się dziećmi na parę dni zamienić to co niektórzy może by więcej zrozumieli.
Polkosia u mnie też jest tak, ze po śnie jest chwila czasami na samotną zabawę, czasami nie, zależy. Mój się okropnie na brzuchu irytuje i zaraz płacze, a ciągle się na ten brzuch przewraca i można dostać hopla:)
Ola wlasnie u nas dzis to samo było od 4 rano - na bank zęby!
Ja w ogole nie zwracam uwagi na inne matki na spacerach jesli mam byc szczera:)
A maluję się wtedy gdy mąż jest w domu, bo chce no i mam czas, a jak go nie ma to skóra odpoczywa:)Mi tez mówił, że najładniej wyglądam rano po wstaniu z łózka bez makijażu i w roztrzepanych włosach, ale jakoś od porodu mi już tak nie mówi hahaha:D ciekawe czemu
Polkosia to jaki to tydzień ciąży teraz wychodzi wg USG?
Battinka u mnie tez trampki za kostkę i jeansy to taka podstawa, w dresie nie wychodzę ogólnie nigdzie:)
Bąbelek Antek to niezły elegant.
Wredotka ja też strasznie doceniam mojego męża - bardzo mi pomaga przy małym, nawet jak wraca z pracy po 14 h to potrafi wziąć się jeszcze i umyć naczynia czy buteli jak jeszcze jest to do zrobienia.
Bąbelek, maluda lubią tę wiadomość
-
Przez te tematy sprzątania i gotowania nie napisałam jaki miałam wczoraj zły dzień od rana. Kuchnia zalana, bo z odpływu z pralki zaczęła nam lecieć woda, dobrze ze wszyscy bylismy w tym czasie w kuchni i szybko ręczniki i szmaty poszły w ruch ale co poleciało to polecialo po calej podłodze i pod meble...masakra. w dodatku mały był tylko chwilę spokojny i mąż sam musiał ogarniać bo ja musialam małego przytulić.
Dobrze, ze mąż był w domu bo sama bym nie nadążyła... a cała woda musiała zlecieć co się nabrała...
Przez to do 21 robiłam wczoraj słoiki z obiadkami dla Małego, myslalam ze wyjdzie wiecej a wyszło mi tylko 9 słoików, ale i tak dobrze;)
Robiłam 2 wersje: jedna - marchew, batat, brokuł, indyk, czerwona soczewica. A druga: burak, batat, marchew, troszkę jabłka i indyk. Smakują lepiej niż kupne,mam nadzieję, że temu mojemu Synowi też zasmakują. Dziś jadł tą z buraczkiem i zjadł koło 70 g także nie jest źle, ale zakończył płaczem i chyba chciał dopić mlekiem, bo jak zrobiłam to wypił. Często jeszcze nie wiem o co mu chodzi - przyznaję się bez bicia:)
-
Aaaa i teść mi wczoraj przyniósł moją bransoletkę!!!! :D:D jupi!! Okazało się, ze leżała u nich już od świąt (dałabym głowę uciąć że gdzies z 2 tyg jej nie miałam) a on mi przyniósł ją po miesiącu!! Ale dobrze że jest zguba.
-
Witam to ja z innej beczki niż sprzątanie upatrzylyscie już kolejny fotelik do samochodu? A może macie już wybrane i moglybyscie sie pochwalic, napisać dlaczego ten a nie inny,itp. Muszę już powoli się rozglądać a nie mam pojęcia jak się do tego zabrać i jaki wybrać.
Moja Maja skończyła dziś 6 miesięcy .agaton lubi tę wiadomość