X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to to polkosia

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm,z tym makijażem ....
    ja dookola widzę kobiety bez makijażu ,wszędzie,nawet na stanowiskach,widuje też w siwych wlosach
    no i mi też tak jakoś się udzielilo
    aczkolwiek zamierzam to zmienić,choć jestem naturany typ to na naturalny makijaż też mogę se pozwolić,co nie? ;)

Blondik lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa się nie maluje i ma siwe włosy (nigdy nie farbowała), a wygląda lepiej niż niejedna umalowana ;) Nie ma reguły. Mi tam podobają się siwe włosy i też nie będę farbować kiedyś.

Na spacerze nie przyglądam się innym babkom, co mnie to :P Ja też miewam gorsze dni i się nie wykąpię i trudno. Nie będę nikogo oszukiwać, że jestem wylaszczona od rana, w domu mam błysk jak u perfekcyjnej i codziennie 2 dania na obiad, a potem jeszcze własnoręcznie upieczony deser :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę właśnie do ginekologa, trochę mam nerwa, ciekawe czy będzie USG...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak to teście dają kawę dla rocznego wnuka? A gdzie rodzice?? Dobrze ja zrozumiałam????
    OMG...widzę że będziesz miala z nimi niezła przeprawę. :( masakra.

A ja to mimo że jestem matką dwojga dzieci to zawsze mam zrobione włosy i umalowane oko. Bez tego ani rusz dobrze się wtedy czuję i inaczej nie mogę. Ubrac też się lubię...pomimo tego że pcham przed sobą wózek ;)
    Szpilki uwielbiam!!!; najlepiej 12cm. No ale to nie na teraz...teraz to trampeczki za kostkę,jeansy i heja! Ale jak wychodzę do baru to jest mini sukienka i wysokie szpile...nie inaczej.
    To że jestem matką nie znaczy że mam o siebie nie dbać. Inne mnie nie.interesują szczerze nie zwracam na to uwagi. Ważne że ja się z tym dobrze czuje ;)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Ale mialam nadrabiania i ozywiscie juz nie wiem co komu mialam napisac ;)
    Co do dyskusji na temat sprzatania i gotowania :/
    Mnie to nie interesuje co kto robi i czy gotuje . Kazda z nas inaczej prowadzi dom i trzeba to uszanowac .

Co do cyca w nocy to u nas wczesniej za kazdym razem jak Leon sie budzil to myslalam , ze on glodny .A od kiedy daje mu kasze jaglana na kolacje i cyca i ja obudzi sie w nocy z placzem to wiem ,ze to nie z glodu .Daje mu wtedy smoka lub poglaskam po glowce i zasypia.
    Mam do Was pytanie odnosnie jogurtow : U nas jest duzo jodurtow dla dzieci od 6 miesiaca,ale zawieraja cukier . I tu moje pytanie :czy moge podac zwykly jogurt naturalny ?

stokrotka25, Dobrawa, maluda lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - no tak, ma rok i kilka miesięcy a od kiedy podpija kawę to nie wiem. Pewnie nie pije filiżanki hehe :), ale jak oni piją to zawsze coś dostanie bo ponoć tak polubił, a od jego mamy wiem że dziadki nauczyli. Ja bym się wkurzyła... no ale wiadomo każdy robi jak uważa. Może część z Was nie będzie widziała w tym problemu ale jak dla mnie to przesada nawet dawanie małej ilości.

Poza tym denerwuje mnie jak dają małemu coś do jedzenia. Ja idę schematem żywienia niemowląt - tak sobie postanowiłam i daję małemu tylko takie warzywa, takie owoce itd. które są "przypisane" do jego wieku.
    Oni bez pytania mnie o zdanie już kilka razy coś mu do buzi dali że niby ma polizać a on już ma zęby - gryzie i później ma odruch wymiotny.

Jak już będzie jadł wszystko to ok ale nie teraz.
    Ogólnie bardzo ich lubię, to są fajni i dobrzy ludzie. Często mi też pomagają ale tego nie przepuszczę heheh :). Będą szły iskry hehehe :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek - jeszcze Tobie miałam napisać :) ślicznego masz synka! taki wystrojony heh :)

ok a teraz idę coś gotować :P bo mały się obudzi i będzie zrzędzenie :).

Bąbelek lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalny jak najbardziej :) Ja już próbowałam, ale u nas nie wchodzi...

Pęcherzyk 6 mm, wg USG to 2 tygodnie mniej niż w suwaczku, więc muszę uzbroić się w cierpliwość na 2 tygodnie, bo wtedy powinno być widać zarodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:24

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzeba jeszcze chwilkę poczekać, a kazał Ci gin jakieś badania zrobić? robisz betę jeszcze?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to każdej indywidualna sprawa co robi w domu i jak tam ma. Bez sensu jest dla mnie porównywanie dzieci - trzeba by się zamienić na parę dni i dopiero zobaczyć :D Wg mnie jest wymagający, z resztą nie raz o tym pisałam. Nie wiem czy się załapie na podium :D ale radzimy sobie. Dom ogarniamy, obiad jest choć nie zawsze. Makijaż delikatny jest - robię go często z Małymna plecach. Za to jak mąż wraca to on się zajmuje Małym bo ja uciekam do pracy na 2-3h. W ogóle doceniam jakiego kochanego mam męża, bez niego nie dałabym rady :)

U nas powoli rozszerzamy dietę, mi się nie śpieszy. Na razie warzywa, potem owoce i kaszki. Daję na razie słoiczki - leniwa matka ze mnie :P A tak serio, nowalijek podobno nie powinno się maluchom podawać, a za bio muszę kawałek jechać więc na razie tak rozszerzam.

Polkosia - kciuki dalej zaciśnięte!

Blondik - ja na fb i forum siedzę kiedy karmię Małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:07

Dobrawa lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    No to trzeba jeszcze chwilkę poczekać, a kazał Ci gin jakieś badania zrobić? robisz betę jeszcze?

Na razie nic nie kazał, a betę zrobię pewnie we własnym zakresie za tydzień czy coś :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu dziękuję :) Wystrojony, bo w końcu to był jego dzień ;) 6 miesięcy poza brzuszkiem ;)

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,kciuki za wizytę!
    Bąbelek, super ten twój Antoś :)

polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jasne, że się nauczy, jest ciężko, ale nikt nie mówił, że będzie lekko i ja absolutnie się tym nie martwię :) Jest jak jest i umiem sobie zorganizować pracę myślę:)
    Dobrawa no nerwy bo jak coś mnie wk.. to mówię, że mnie wk... a nie że złowrogo szumią wierzby :P Fakt wkurzyłam się, bo po co takie gadanie: "nie rozumiem tego i tego , że ktoś może nie mieć chwili żeby coś zrobić bo ma dziecko". No nie rozumiesz to trudno, nie mój problem, koniec tematu:) Tak jak Wredotka napisała: trzeba by się dziećmi na parę dni zamienić to co niektórzy może by więcej zrozumieli.
    Polkosia u mnie też jest tak, ze po śnie jest chwila czasami na samotną zabawę, czasami nie, zależy. Mój się okropnie na brzuchu irytuje i zaraz płacze, a ciągle się na ten brzuch przewraca i można dostać hopla:)
    Ola wlasnie u nas dzis to samo było od 4 rano - na bank zęby!
    Ja w ogole nie zwracam uwagi na inne matki na spacerach jesli mam byc szczera:)
    A maluję się wtedy gdy mąż jest w domu, bo chce no i mam czas, a jak go nie ma to skóra odpoczywa:)Mi tez mówił, że najładniej wyglądam rano po wstaniu z łózka bez makijażu i w roztrzepanych włosach, ale jakoś od porodu mi już tak nie mówi hahaha:D ciekawe czemu :P
    Polkosia to jaki to tydzień ciąży teraz wychodzi wg USG?
    Battinka u mnie tez trampki za kostkę i jeansy to taka podstawa, w dresie nie wychodzę ogólnie nigdzie:)
    Bąbelek Antek to niezły elegant.
    Wredotka ja też strasznie doceniam mojego męża - bardzo mi pomaga przy małym, nawet jak wraca z pracy po 14 h to potrafi wziąć się jeszcze i umyć naczynia czy buteli jak jeszcze jest to do zrobienia.

Bąbelek, maluda lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te tematy sprzątania i gotowania nie napisałam jaki miałam wczoraj zły dzień od rana. Kuchnia zalana, bo z odpływu z pralki zaczęła nam lecieć woda, dobrze ze wszyscy bylismy w tym czasie w kuchni i szybko ręczniki i szmaty poszły w ruch ale co poleciało to polecialo po calej podłodze i pod meble...masakra. w dodatku mały był tylko chwilę spokojny i mąż sam musiał ogarniać bo ja musialam małego przytulić.
    Dobrze, ze mąż był w domu bo sama bym nie nadążyła... a cała woda musiała zlecieć co się nabrała...
    Przez to do 21 robiłam wczoraj słoiki z obiadkami dla Małego, myslalam ze wyjdzie wiecej a wyszło mi tylko 9 słoików, ale i tak dobrze;)
    Robiłam 2 wersje: jedna - marchew, batat, brokuł, indyk, czerwona soczewica. A druga: burak, batat, marchew, troszkę jabłka i indyk. Smakują lepiej niż kupne,mam nadzieję, że temu mojemu Synowi też zasmakują. Dziś jadł tą z buraczkiem i zjadł koło 70 g także nie jest źle, ale zakończył płaczem i chyba chciał dopić mlekiem, bo jak zrobiłam to wypił. Często jeszcze nie wiem o co mu chodzi - przyznaję się bez bicia:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i teść mi wczoraj przyniósł moją bransoletkę!!!! :D:D:D jupi!! Okazało się, ze leżała u nich już od świąt (dałabym głowę uciąć że gdzies z 2 tyg jej nie miałam) a on mi przyniósł ją po miesiącu!! :D Ale dobrze że jest zguba.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, około 5 tygodnia dopiero... Też bym chciała takie słoiki, ale ja w ogóle nie wiem jak robić takie rzeczy :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam to ja z innej beczki niż sprzątanie ;) upatrzylyscie już kolejny fotelik do samochodu? A może macie już wybrane i moglybyscie sie pochwalic, napisać dlaczego ten a nie inny,itp. Muszę już powoli się rozglądać a nie mam pojęcia jak się do tego zabrać i jaki wybrać.

Moja Maja skończyła dziś 6 miesięcy :).

agaton lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 3112 3113 3114 3115 3116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ