Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Pani Polkowska popraw sie kobieto popraw bo Twoje wypowiedzi są na poziomie podstawówki.
Tragedia!
Po pierwsze po jaką cholerę tu wrócilas na forum???(skoro tak ciebie jedziemy)????
Po drugie nie bierz mnie i nas tu obecnych na litość,że niby ktos ma sie z tobą obchodzić jak z jajkiem (i cię nie stresować) bo jesteś w ciąży....ciąża to nie choroba! Zresztą udzielając sie od rana do wieczora na forach,Fb liczysz się chyba z krytyką?( w końcu w krytykowaniu jesteś najlepsza!).
Po trzecie ciesz się póki możesz ze masz jedno dziecko i możesz mu poświęcić 100% swojego czasu bo jak będzie drugie to juz tak miło nie będzie...oj nie. Uwierz w to co mowie. Ja nie mam męża jestem sama z dwójką dzieci i mam kupę obowiązków do tego uprawiam sport. A ty? Męża masz pod ręką,nie gotujesz nie sprzątasz i tylko na FB siedzisz i dobrych rad udzielasz. Ubliżając komuś że jest patologią. Tak ja jestem patolą bo lubię sie zabawić przy alkoholu i daje dziecku sie wypłakać. Ale wiesz co dobrze mi z tym. A tobie nic do tego!
A i jeszcze jedno: Weź zobacz czy Cie nie ma na Grudniowkach widzę że i tam jesteś alfa i omegą! Nie inaczej....Blondik, Katarzyna87, lojkalojka, agania, villemo_gbm, szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, ZakręconaOna, paulinkas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytanie było o metodę usypiania, a nie postękiwanie w łóżeczku. Dla mnie taka metoda na zostawianie dziecka na kilka czy kilkanaście minut samego, żeby płakało zakrawa na patologię, sorry.
Nikomu nie odradzałam odstawiania leków, co to za brednie? Dyskusja toczyła się na temat sensowności robienia badań TSH w ciąży. Mój ginekolog odradzał i o tym właśnie pisałam, wyjaśniałam też dlaczego. Jak już coś powtarzacie, to przynajmniej nauczcie się czytać ze zrozumieniem.
Wróciłam, bo padło pytanie o Październikówki w ciąży, a akurat tak się składa, że zaszłam i napisałam, że jestem.
I gdzie pisałam, że nie sprzątam i nie gotuję? Znów przeinaczacie. Napisałam, że sprzątam wieczorami, bo w dzień nie mam czasu. No, ale Wy wiecie lepiej, co ja robię, prawda?
Świńskie jedzenie? Nie widzę nic złego w śmietanie. W przepisach BLW pojawia się często i dozwolona jest od 6 miesiąca życia.
Zachowujecie się jak przekupy na targu. Dopisujecie sobie jakieś niestworzone historie do tego, co napisałam. Nie macie innych problemów? Faktycznie żałuję, że tu zajrzałam. Chciałam wymienić doświadczenia z Olą, a tu takie rzeczy. Info, że jesteście takie okropne za plecami dostałam po tym, jak tu wróciłam i postanowiłam to olać, ale znów się jedna z drugą przyczepiła. Szkoda.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, wymagasz od nas żebyśmy Cię nie stresowaly bo w ciąży jesteś, ale jak wszystkie bylysmy w ciąży i Ty nas stresowalas swoimi chamskimi tekstami to było ok? Nosz proszę Cię! Chcesz prawić swoje mądrości z palca wyssane to może najpierw zastanów się czy komuś nie zaszkodzisz?
A co do gadania? Może najpierw warto się zastanowić skąd się ono bierze? Pamiętasz jak byłaś jeszcze w naszej grupie? Na każde zdanie przeciwko Tobie reagowalas blokowaniem osoby, która je wypowiedziała, a gdzie dyskusja? Tylko dyskutować też trzeba potrafic. Trochę nie przystoi kobiecie w Twoim wieku takie zachowanie... Może gdybyś miała kilkanaście lat dałoby się to zrozumieć. Teraz pewnie też braknie Ci argumentów, a że nie możesz nas tu poblokowac to nie ustosunkujesz się do tego co piszemy.
Ale wiesz co? Plakac za Tobą nie będziemy.Robimy drugiego Dziedzica
-
Wiedźma, co byście nie robiły, to nie obgaduję Was na innych grupach i forach. Musiałam zablokować kilka osób, bo mi działały na nerwy i przerzucały rzeczy, które piszę, na grupę FB, żeby mnie krytykować. Nie chcę, żeby widziały to, co piszę, skoro są takie dwulicowe. Albo się mówi coś wprost, albo w ogóle nie mówi. Rozumiem, że mnie nie lubicie, trudno. Nie będę tu już zaglądać, żeby nikt się nie denerwował.
Pisałam, że nie lubię gotować, owszem, ale to nie oznacza, że tego nie robię. A o sprzątaniu nigdy tak nie pisałam. Rozmowa dotyczyła czasu lub jego braku na takie rzeczy, a mi chodziło jedynie o to, że nie sprzątam podczas aktywności dziecka, co nie oznacza, że nie sprzątam wcale...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 11:23
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mnie tam szczerze wali czy sprzątacz czy nie, Twój dom, Twoje porządki.
Bardziej zawsze wyprowadzały mnie z równowagi teorie jakie snujesz na temat chociażby witaminy D, czy rozszerzania diety...
No i ton wypowiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 11:37
Robimy drugiego Dziedzica
-
No to skoro Cię to wali, to nie dokładaj swoich 3 groszy i nie twórz historii, skoro tak nie pisałam. A teoria o witaminie D nie jest moją, tylko gastrologa dziecięcego. Trudno o tym nie pisać, skoro z dnia na dzień po zmianie kapsułki na taką na receptę, przestaliśmy mieć problemy.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Wiedźma, co byście nie robiły, to nie obgaduję Was na innych grupach i forach. Musiałam zablokować kilka osób, bo mi działały na nerwy i przerzucały rzeczy, które piszę, na grupę FB, żeby mnie krytykować. Nie chcę, żeby widziały to, co piszę, skoro są takie dwulicowe. Albo się mówi coś wprost, albo w ogóle nie mówi. Rozumiem, że mnie nie lubicie, trudno. Nie będę tu już zaglądać, żeby nikt się nie denerwował.
No to pewnie już nie zaglądasz... ale jeśli jednak zerkasz, to nikt Cię nie obgaduje na żadnych publicznych grupach i forach. Grupa Październik Intymniej jak pewnie pamiętasz powstała po to, by kilka e-psiapsiółek, które znały się już prawie rok, które mogły porozmawiać INTYMNIE jak z przyjaciółką na kawie, które były ze sobą w trudnych i szczęśliwych chwilach, mogły sobie swobodnie porozmawiać, wymienić się opiniami, a nawet zdarzyło się - krytycznym zdaniem na temat pewnych zjawisk. INTYMNIE, nie publicznie. A obgadywanie to co innego... to publiczne oczernianie.
Wydawało mi się, że w pewnych sprawach znamy się jak łyse konie i możemy pogadać o wszystkim. Ty nas sama opuściłaś, po tylu miesiącach, wiec nic Ci do tej grupy, jej spraw czy losów.
ZakręconaOna, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Polkosia - super że z dzidzią wszystko ok.
Co do tej dyskusji, ja nie wiem co działo na FB bo tam nie byłam i nie jestem. Nie mam aż tyle czasu żeby być w kilku miejscach.
Zauważalne dla mnie jest to, że jak Polkosia się wypowiada to bywa tu dość nerwowo i właściwie wszyscy mówią jednym głosem przeciwko.
Z tą patologią ok - można było w publicznym miejscu użyć innego słowa bo to akurat źle brzmi.
Myślę że już wystarczająco dużo zostało powiedziane do Polkosi i więcej nie potrzeba (mówię to ja osoba "z zewnątrz" FB która pewnie mało wie i ma neutralne zdanie).
Proponuję też nie brać wszystkiego tak osobiście do siebie. Jeżeli uważamy się za dobre matki to po co się przejmować podejściem innych osób i jeszcze komentować dogryzając sobie wzajemnie.
StyczniowaNadzieja, madu, villemo_gbm, soraya, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Poklosia, ja Ci życzę spokojnej ciąży i wiem, ze jesteś świetna mama dla Tysi, ja nie bardzo wiem czemu mnie zablokowalas, w sumie mam ważniejsze problemy, ale nie możesz przejmować sie tak kazda dyskusja. Moze i ta smietana jej nie zaszkodzi, ale nie obraz sie ty i twój mąż macie nadwagę i chcesz tego samego dla Tysi? A smietana, czy pizza ma sporo kalorii. Juz i tak pewnie Tysia niewiele z tego zje, ale chodzi o nawyki żywieniowe. To chciałam Ci wówczas przekazać w tamtej dyskusji, w której mnie zablokowalas. To sa Male organizmy, których jelita maja czas, na ten caly syf maja jeszcze dużo czasu.
BATTINKA, Katarzyna87, villemo_gbm, FreshMm lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Opamiętajcie sięę!
Wchodze na forum i co...? Wstyd!
Strasznie sie nieprzyjemnie zrobiło i możecie mnie zlinczowac ale robicie tzw. gównoburzę. Nie chce nikogo oceniac ale to co tu sie dzieje jest ponizej jakiegokolwiek poziomu. Jedyny komentarz na poziomie to ten ostatni oli i zgadzam sie z nia w 100 procentach. Proponuje powiedziec sobie przepraszam i zamknąć temat.
P.S w chwili bezsilnosci próbowałam ta metode wypłaliwania, nie wytrzymałam dlugo ale jednak a jakos komentarz polkosi mnie nie uraził. Bądźmy dorośli! A piszac na forum liczmy sie z różnymi zdaniami i opiniami niekonieczie pochlebnymi.
Dziękuję za uwagęmadu, ss, villemo_gbm, stokrotka25, soraya, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Ja tez wchodzę i jestem przerażona ...nie znam polkosi ani żadnej z was ale grubo przesadzacie. Słowo patologia nie zrobili na mnie wrażenia żadnego. Co do witaminy D piszecie że to bzdury no to wam powiem ze mój synuś miał problemy z brzuszkiem. Poszłam do pediatry dostałam witaminę D na wodzie odstawiłam witaminę k zgodnie z zaleceniami pediatry i wszystko minęło z dnia na dzień. Niektóre dzieci nie trawa oleju z kapsułek. Wiec polkosia w tym temacie mówi prawdę. Ale na tym forum popiera się tylko zaufane osoby innych nawet się nie zauważa
madu, ss, soraya, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Czesc Olu, ja czasami zaglądam, ale nie piszę, czasu brak. Gabi ma się dobrze, przed nami jeszcze 10 miesięcy leczenia, ale nie narzekamy. Pisałam dziewczyna na Fb, ze w ostatni rezonansie, cos nam świeciło i nie wiemy czy to nowotwór czy blizna, ale jestesmy dobrej myśli
A jak Ty się czujesz? Podziwiam Cie kochana, ja mam teraz dwie dziewczyny w domu, Gabi mimo, ze wymagajaca pomocy, to jednak zaradna, a tu dwa,maluszkiDobrawa lubi tę wiadomość
-
No to fajnie że z Gabi ok, oby to świecenie to była tylko blizna! będę trzymać kciuki bo nie ukrywam że myślałam o Was.
Heheh a ja się czuję ok, daję radę bo nie mam wyjścia .
Nie wiem jak to będzie we wrześniu ale pocieszam się że najgorsze będą pierwsze 3 miesiące a potem stopniowo będzie lepiej - oby .
Najważniejsze żeby z malutką było wszystko ok a resztę z pomocą rodziny ogarnę - bo jak coś mam pomoc w kryzysowych sytuacjach.
Na ten moment bardzo się cieszę z 2 bobaska i już trochę się nie mogę doczekać września ale z 2 strony teraz mam dużo roboty z jednym maluchem, a co dopiero jak będzie 2-jka .
Zdrówka dla Was!!!villemo_gbm, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Moze i to gownoburza, ale ona wyniknela z tego, ze to nie pierwszy raz kiedy ktoras z nas zostala uznana za zla matke, za znieczulice wobec wlasnego dziecka. Ja sie nie znam kompletnie na dzieciach. Ba, to nie ja chcialam dziecka a moj maz. Zgodzilam sie, bo nie sadzilam, ze tak szybko zachodzi sie w ciaze. Dzis marze o powrocie do pracy, bo nie lubie swojego zycia kury domowej. Ale Mlodego kocham jak nikogo innego i zrobilabym wszystko zeby byl zdrowy i szczesliwy. To, ze pozwalam mu pokwilic w lozeczku, ze nie lulam go na recach, ze daje wode w nocy, ze czasem wypije lampke wina i dam mu mleko odciagniete zamiast cycka, czy cokolwiek innego nie znaczy, ze jestem patologia. Bo jestem z nim 24h/doba. Od wrzesnia ub.roku sama, bez niego wyszlam moze 5 razy. I to na chwile- zakupy, kosmetyczka czy fryzjer. Poswiecam mu cala swoja uwage, reaguje na to co mi sie wydaje on ode mnie oczekuje.
Bunt przeciwko Polkosi wzial sie stad, ze zawsze jak sie pojawia kogos obraza, ocenia i nie przyjmuje argumentow nikogo innego.
Btw- dzieki gownoburzy duzo z Was, tych ktore gdzies zniknely odezwalo sie. Moze warto bylo ja rozpedzicWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 14:55
BATTINKA, Katarzyna87, lojkalojka, ZakręconaOna, Blondik, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Agatka, owszem, masz trochę racji, mamy nadwagę, ale ja i tak już bardzo dużo schudłam. Teraz jem zdecydowanie zdrowiej, no, ale zdarzyło mi się dać śmietany czy ciasto od pizzy (domowej roboty, żeby nie było). Nie była to pizza pełna sera tylko suche ciasto posmarowane pomidorami. Dla jednych to będzie OK, dla innych nie, a ja za świńskie czy syf tego nie uważam. Z resztą to było po 1x, a nie codziennie. Podstawą są owoce, warzywa, kasze itp. jak na razie, wiadomo. Szanuję bio, vege czy eko mamy, które dają same warzywa, a ja czasem dam coś skubnąć z mojego talerza, bo dziecko chce spróbować. Taka jest ta metoda i gotuję tak, żeby mała też mogła zjeść. Nie dałam jej przecież chipsów czy batonika...
Nie chciałam nikogo obrazić, nie chodziło mi o to, że ktoś, kto stosuje tą metodę jest patologią, tylko o samą metodę i ten pomysł. To dla mnie lekko potoczne określenie było, a wyszło jak zwykle. Znacie mnie już tyle czasu i wiecie, że czasem coś tam powiem i można na to przymrużyć oko. Wy też nieraz piszecie różne rzeczy i nikt się aż tak nie czepia, a przecież mógłby. Onka, bardzo Cię przepraszam w każdym razie. Nie miałam na myśli nic złego o żadnej mamie, a już na pewno nie o Twojej siostrze.
PePePe, przesadzasz. Nie pisałam o żadnej znieczulicy, nie obraziłam nikogo, co najwyżej nieszczęsną metodę.
To by było na tyle, spadam dziewczyny, nie chcę się kłócić z Wami, pomimo wszystko wiele z Was naprawdę lubię i nie chcę zostać tak źle odebrana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 14:47
Dobrawa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny