Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zjadłam kromkę z dżemem i kakao tomania, mnie tez czasami pobolewa, tak przez 10 minut i przestaje. Macica sie rozciąga. Jezeli nie masz plemienia, to sie nie zamartwiaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:59
tomania2806 lubi tę wiadomość
-
Hej ja dawno nie pisałam. Zaparcia i mdłości to standard dnia, najgorzej ze zalatwiam się do 5 razy na dzień. W nocy wstaje ok. 5 czasem 6 razy, do tego mam swędząco-bolące piersi. Najgorsze są poranki i wieczory wtedy zaczynają się skurcze żołądka. Zachcianki mam, ale nie na słodycze, a owoce jak winogrono, pomarańcze, jabłka, nawet przed nosem kosz słodyczy na mnie nie działa. Nie nawidze zapachu smażonego mięsa, a szczególnie tych gotowych hamburgeròw, smażonej kiełbasy. Blee mój ostatnio tak jada zamiast obiadu
Uwielbiam konfitury ze śliwki wegierki pychaaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 22:01
-
Kasia82 wrote:Kasiulka, u mnie tygodnie szybko mijają w pracy, gorzej z weekendami. Poza tym mam dziwne zachcianki. Wczoraj wieczorem zjadłam wiśniowe monte, po nim wafla ryżowego, następnie popiłam sokiem grapefruitowym i zagryzłam żelkiem. W ten weekend zmęczenie osiągnęło apogeum, ciągle bym tylko spała. Cały czas odpoczywam pod kocem. Pierwsze usg mam pojutrze i już nie mogę się doczekać. Towarzyszą mi małe obawy, zastanawiam się czy wszystko będzie w porządku, ale mam taką nadzieję. Moja dziewięciolatka jeszcze nie wie, pewnie w weekend jej powiemy. A Ty już miałaś pierwsze usg?
Tak, pierwsze miałam w 5 tyg i 5 dniu- widziałam pęcherzyk i to tyle. Moja ginekolog każe mi być cierpliwą ale mnie roznosi
Ja też tak jem dziwacznie Ogólnie to nie mam ochoty na słodkie, ale ciągle jem słone. Wciągam majonez którego nigdy nie jadłam. A sałatkę warzywną potrafię zapić mlekiem i zagryźć serniczkiem
-
Jeżeli mocno nie boli brzuch to nic złego a wręcz podobno normalne ale zawsze jaki kolwiek ból jest zmartwieniem dla kobiety , normalka .
Ja to bym ciągle spała dziewczyny , masakra jakaś ... a zachcianke mam mega na truskawki i pomarancze jezu mogłabym pożerać kilogramami , co do kolacji to Ja dzis opędzlowałam gołąbki " inaczej " też jakos mi nie podchodzi zapach miesa , dzis smazyłam i nie było zaciekawie mi ... -
Też mnie czasem lekko pobolewa brzuch. Najgorzej mnie męczy od 2-3 dni sikanie. Wstaję w nocy po 4-5x, strasznie to męczące Zaparcia też się zdarzają, chociaż nigdy ich nie miałam No ogólnie żyć nie umieraćKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Witam z rana super wyspana
Nie wiem co sie dzieje , ale od wczoraj nie mamdlosci ?
Glupie to troche , ale jak sa to zle , a jak ich nie ma to jeszcze gorzej .W poprzedniej ciazy trzymaly mnie trzy tygodnie , a teraznic . I prawie zadnych obiawow . Tylko piersi bardziej wrazliwe i to wszystko
Nie zostaje mi nic innego jak tylko czekac do 18 na wizyte . Moj M mowi, ze ja za bardzo streswo ta ciaze przechodze , ze kazdy obiaw interpretuje na 1000 sposobow.A ja poprostu nie potrafie wyluzowac . Tyle lat sie staralismy ,ze teraz sie boje ,ze moze cos pojsc nie tak .Moze jak wroce do pracy to glowe zajme innymi myslami .
PS; Ciekawa jestem ja Bree po wczorajszym USG?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojkalojka jest na pewno ok. Ja tez mdłości raz Mam raz nie z piersiami to samo raz nie mogę spac na brzuch raz bolą tylko przy maca ni . Dziś znowu trochę krwawilam no ale staram się wszystko trzymać na wodzy w sobotę było wszystko ok. Mam nadzieje,ze wszystko będzie dobrze.
-
Cześć dziewczyny My mieliśmy w sobotę gości, siedzieli do północy i to chyba był ostatni raz jak kogoś zaprosiliśmy. Niestety już się nie nadaję do siedzenia po nocy, całą niedzielę odsypiałam, a dziś się czuję jakbym w ogóle nie miała weekendu. Jutro wizyta, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że lekarz założy mi kartę ciąży miłego dzionka
Meegi, a nie jesteś teraz w terminie okresu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 08:55
Ursa, Fatim, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Cześc Miłego dnia.
Ja nie wstaję w nocy. Czuję się jakbym wieczorem wpadała w czarną dziurę. Do wc wstaję koło 6, to ledwo dolecę. I niestety odbija się to już na moim pęcherzu. Bardzo mnie rano boli przy wypróżnianiu.
A objawy raz są raz ich nie ma U mnie tak samo, też się martwiłam tym. Ale dzidziuś jest śliczny i duży i bije mu serduszko więc nic się nie dzieje
agania, Kaśku, Nynusia lubią tę wiadomość
-
W sobotę na wizycie powiedział, że w macicy jest wszystko w jak najlepszym porządku, że to może ze Śluzówki coś tam się łuszczy. Dziś było trochę więcej niż zawsze ale już nie ma tylko troszkę na papierze. Jestem dobrej myśli
Ja w nocy raz wstaje raz nie wstaje tez różnie. -
Ja ani razu nie wymiotowałam Po obiedzie mam takie wrażenie, że zaraz wszystko zwrócę i czasem mam nawet myśl, że byłoby mi lepiej gdybym zwróciła ale niestety... mnie męczą mdłości. Ale coraz rzadziej. Zwykle właśnie po obiedzie A w 6 tygodniu potrafiłam budzic się z mdłościami i zasypiac z nimi.
Heeej a ja mam już wreszcie dwie cyferki w suwaczukuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 09:46
aanaa, Fatim, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Witam po kilkudniowej przerwie. Przepraszam ale jestem za slaba psychicznie zeby nadrabiac Wasze posty. Wczoraj bylam na prywatnym USG diagnoza sie potwierdzila, serduszko mojego aniolka przestalo bic w 6 tc a ja bylabym teraz w 9. W sumie to nadal jestem bo aniolek jest we mnie tyle tylko ze nie zyje. Nie chce nikomu psuc nastroju w pierwszym dniu tygodnia ta smutna wiadomoscia ale chcialam tylko poinformowac tych ktorzy sie o mnie martwili i nam kibicowali
Wszystkie ciazowe objawy mi minely, pierwszym byly "oklapniete" piersi ktore przestaly zupelnie bolec, teraz temperatura powoli sie zniza... plamie delikatnie na bezowo, w zasadzie to podbarwiony sluz o konsysencji puddingu...sorry za ten opis.... lekarz powiedzial ze aniolek mial 5 mm i nie ma potrzeby zabiegu ani wywolywania poronienia farmakologicznie, ja sama nalegalam na zostawienie spraw naturze... powiedzial ze to moze zajac nawet okolo 8 tyg ale ze sie oczysci...srednio to okolo 2 tyg. teraz o niczym innym nie mysle tylko zeby sie zaczelo i zebym mogla zaczac od poczatku monitorowac cykl i starac sie o kolejna fasolke...strasznie sie boje bo nie wiem na co sie przygotowac... lekarz powiedzial ze powinien to byc w miare normalny okres, moze ciut bardziej bolesny i obfitszy to wszystko.... nie wiem czy zobacze "cos" jak juz bedzie po czy....mam 2 doroslych dzieci i nigdy wczesniej nie poronilam... pytalam lekarza o doniemana przyczyne ale nie mial pojecia dlaczego serduszko przestalo bic... powodow moze byc wiele... moze Wy doradzilybyscie mi jakie badania mam zrobic przed nastepnymi probami? Tak bym chciala juz rozpoczac starania ale strach w glowie bedziemy mieli oboje ogromny...wiem ze sa tu mamy aniolkow, moze one mi cos napisza i uspokoja... wczoraj po wizycie staralam sie racjonalnie do wszystkiego podejsc ale dzisiaj znowu gore biora emocje... chcialabym sie w domu czyms zajac ale ciezko jest mi sie za cokolwiek sie zabrac... przepraszam ze sie tak rozpisalam... pozdrawiam wszystkie dziewczyny i ZDROWIA oraz spokoju wszystkim zycze... -
Bree kochana trzymaj się mocno . Przytulam i wspieram :-*
Na temat badań niech się wypowiedzą dziewczyny które przeżyły to samo bo ja nie wiem co mogłabym Ci doradzić w tej sytuacji . Mam Nadzieję tez że otrzymasz pomoc od tutejszych lekarzy mimo ich chorego podejściaBree lubi tę wiadomość
-
Bree, tak mi przykro, tak bardzo twój bol jest mi bliski. Moja ciąża również obumarła w 8 tygodniu ciąży, a dowiedziałam sie na usg w 12tc. U mnie bol byl duzy, ale i dziecko większe, miało 2cm i musiałam miec łyżeczkowanie. Ja swoje maleństwo widziałam, bo bylo juz duże, ale ty pewnie nie zobaczysz i będzie przypominało większą miesiączkę.
Zrób przed kolejna ciąża ana, antykolagulant toczna, przeciwciała kardiolipidowe, progesteron Jest takie forum poronienie.pl, mi tam dziewczyny bardzo pomogly, doradzily badania itd. Jezeli Cie to pocieszy, to ja poronilam w listopadzie i miałam łyżeczkowanie i juz jestem w ciąży.
Kiedys uslyszalam takie słowa, bardzo mi pomogło: Przytul sie do nadziei a w ciszy będzie umieral twój bólBree lubi tę wiadomość