X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama radość jak napisałaś o tych metkach, szwach i nowych rzeczach to również mi przyszły do głowy zaburzenia SI (integracja sensoryczna) ii dla odmiany ja mam z tym troche wspólnego z racji zawodu a mąz nawet jest po specjalistycznym kursie z tej dziedziny i pisał o tym prace licencjacką. Moze warto sprawdzić tą ścieżkę?

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wpadłam powiedzieć że żyje i jakoś ciągne hehe :).
    Mała już ma miesiąc! ale zleciało! :)

Sama radość - kciuki za wizytę u psychologa!!
    Styczniowa i Villemo - super że maluchy dają radę w żłobku :)

Dobrawa - chyba wszystkie są pompowane.
    Jeździłam nim i zdecydowanie muszę się przestawić. Jeździ się inaczej niż jedynką ale tego się spodziewałam. Jest natomiast zgrabny i raczej bym nie zmieniła decyzji. Widzę różnicę bo moim starym x-landerem x-move jechało się lepiej :). Ogólnie jest ok ale jeszcze nie jeździłam nim za dużo.

Pozdrawiam Was i idę siadać na dojarkę bo dzieci śpią ;).

villemo_gbm, Dobrawa lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Villemo jeszcze jedno - ja mam 3 mieśniaki i zazwyczaj jak ma się jednego to pojawia sie jakiś do towarzystwa ;). Nie muszą w niczym przeszkadzać a z czasem można sie ich pozbyć. Gin wszystko Ci powie.

villemo_gbm, FreshMm lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka autyzm to nie jest na pewno. Ja raczej stawiam na rozwoj emocjonalny niedakwatny do intelektualnego. Ma bardzo bogata wyobraznie. Jak się bawi wymyśla takie historie i scenariusze ze szok.tworzy wspaniałe prace plastyczne. Fakt jest też bardzo dokładna w tym co robi i uporządkowana ale my z mężem oboje jesteśmy tacy sami. Kontakt z dziecmi ms świetny. Na placu zabaw poznaje nowe dzieci od razu się z nim bawi. Nie ma żadnych oporów przed dziećmi. Tegoroczne lato to można powiedzieć że przebiegała na boso z przyjaciółkami. Jest bardzo żywa i wesoła. Zna literki i cyferki i jak na swój wiek umie sporo . niemowlakiem była bardzo spokojnym mało płakała i od zawsze pilnie słuchała co się do niej mówi. A teraz jak pytam dlaczego nie chce zostać beze mnie to mówi ze się wstydzi pani. Nigdy nie mowi ze się boi. Ubrania muszą być wygodne dla niej ale znowu mój mąż juz ma swoje lata a też wiele razy przy kupowaniu nowej rzeczy słyszę ze koszula jest źle skrojona bo rękawy się ciągną spodnie niewygodne a buty po jednym założeniu nie nadają się do chodzenia. No chyba ze on tez ma zaburzenia ze spektrum sutyzmy.czytałam trochę na ten temat i dopiero teraz dowiedziałam się że mam nerwice natrectw bo zawsze przed wyjsciem z domu sprawdzam czy wyłączyłam gaz i nie pójdę spać jeśli w kuchni mam brudNe naczynia. Także dla mnie to trzeba jakoś ja otworzyć na świat ale ona zwyczajnie może bardziej niż inni boi się nieznanego.mam nadzieje ze pani psycholog mi podpowie jak ja przekonać zeby poszła do ludzi. Notabene ja do tej pory mam 1 dobra przyjaciółkę i wolę miejsca gdzie nie ma tłumów i jestem straszna domatorka. Wlasciwie nie musze nigdzie wychodzić żeby czuć się dobrze. Pewnie połączenie mnie donatorki z moim pedantycznym mężem dało taka wybuchowa mieszanke w malgosi

• sama radość Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moj Wojtus to najpogodniesze niemowlę jakie do tej pory widziałam. Bardzo rzadko płacze chyba ze się uderzy albo nie chce mu dać tego czego chce. A tak to rozdaje cudowne usmiechy od rana do wieczora. On nawet w nocy jak się obudzi i podchodzę do niego to się do mnie uśmiecha. Także dla równowagi mam troszkę problemowa córcię i bezproblemowego synusia.

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wstydze pani, ja np tez nienawidze nowosci. jak bylam mlodsza i mialam cos zalatwic w banku w ktorym nigdy nie bylam to sie denerwowalam sama wizyta, nabpoczte np bylam kilka razy z mama i juz bylo mi latwiej samej pojsc bo wiedzialam co gdzie sie zalatwia i ni powiem zeby mi tk calkiem przeszlo, ale do rzeczy (niby jw z zerowka nie mialam problemu) jak mialam pojsc w nkwe miejsce to wczesniej tak kombinowalam aby pierwszy raz pojsc z kims kto juz tam byl i wtedy kazdy nast razh byl juz na luzie albo wypytywalam kogos kto juz tam byl o kazdy szczegol, ktore drzwi jakie pietrk korytarz itp. moze mlodej by pomoglo jakbys z ja zaprowadzila i poczatkowo z nia siedziala ale nie ze z boku tylko np rozmawiala z
    duzo z panja. zeby znnia sie oswoila skoro to pani sie wstydzi, poznala ja i moze to jej pomkze zostac z dziecmi jak bedzie pani ktora juz zna. sorrki za literowki

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Ola gdyby tylko o miesniaka chodziło to w sumie luzik ale bardzo mnie martwi tą polipowatosc endometrium wyczytałam w dr gogle ze może być przyczyną poronien a ja chcę jeszcze jednego dzidziusia, umòwilam się na 21 listopada do mojej gin a ona w te klocki jest dobra, sam znać co powiedziała, trochę się zdolowalam ale na szczęście mam swój mały promyczek słońca. Normalnie jestem w szoku ze Twoją małą ma już miesiąc i dziewczyny też już niedługo rozpakuja poklosia ja pessar miałam w ciąży od 21 tygodnia gdyby nie on to bym pewnie urodziła w 26 tak ze małe a sprytne urządzenie ten pessar dużo dzieciaczkow uratował :).

event.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autyzmu, to ona,nie ma na pewno, bardziej chodziło mi o zaburzeniacwdaptwcyjme lub lekko zespol aspergera,cwielu ludzi ma i nawet nie wie. Charakteryzuje się to ponadprzeciętną inteligencją, ale i tez problemami zeczmiana otoczeniaxwlasnie. Z tego co piszesz, to nan mogla tez poprzez obserwacje wyksztalcic takie zachowanie, te mycie raczek, to tez jest OCD ( nerwica natręctw). Sama radość, jezeli tylko mogę Ci powiedzieć, to zapytaj psychologa czy ma dyplom psychologa dziecięcego ku psychoterapeuty, jezeli ma tylko dyplom psychologa i żadnego doświadczenia nie idź doctegiego, bo narobi więcej szkody niz pożytku

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Bedzie dobrze, ważne, ze dostrzegasz problem. Ma mądrą, kochajaca mamę na pewno da rade

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo - rozumiem, powodzenia na wizycie :*.

Agatka - 100 lat dla Jagny :)

villemo_gbm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,sto lat dla Natalki z okazji ukończenia miesiąca :)
    I dla Jagny wszystkiego najlepszego z okazji roczku :)
    Villemo, kciuki,żeby lekarka ci pomogła :*
    Styczniowa i jak na wizycie?bylas juz chyba?

ola.321 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 22 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton napisałam Ci na priv ale tu te z naskrobie:

Na razie serduszka brak ale jest jeszcze wcześnie, zeby zobaczy c] czy ciąza się rozwija mam zrobić bHCG (dziś drugie pobranie i po południu wyniki) Jak ładnie przyrośnie to znaczy ze moge spokojnie czekac na kolejna wizyte 3.11, Strasznie stresujacy ten początek u mnie ale mam nadzieje ze finał będzie szczęsliwy :)

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 22 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa jeszcze jedna sprawa...

Mały odkąd nie ma cyca zacza lepiej spać w nocy tzn. nie je w nocy i przeważnie się nie budzi ALE!!! Chodzi spać około 20 i wstaje o 4.30!!! Już wyspany,,, co robic? Ja bym chciala chociaż do 5 pospać... Macie jakieś pomysły/ Jeszcze dwa tygodnie temu chodził spać o 21 i wstawał po 7 więc musieliśmy go przestawić bo do złobka trzeba było go budzić a teraz taka zmiana... idą mu co prawda dolne 4 (już praktycznie są na wierzchu ale myślę ze to nie ich wina ze on jest wyspany o tej 4,30)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie przedstawiam Wam Karola :)

5c31294596754487med.jpg

48b406a51120894fmed.jpg

Natka88, ola.321, Dobrawa, polkosia, agaton lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka ale przystojniak :) grtuluję

dodinka lubi tę wiadomość

event.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka na wizycie ok?? Kochany maluszek :)

Odnosnie wozka :), moj M twierdzi ze wozek jest super. Super sie sklada i fajnie jezdzi. Byl z Leosiem na spacerze w parku a pozniej w galerii. Uzyl go jako wozka pojedynczego. To tak dla uzupelnienie inf dla zastamawiajacych sie ;).

Dobrawa, dodinka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka gratulacje! A ja na razie odwołała psychologa.przestraszyłam się ze będzie szukać dziury w całym. A moja córcia dzisiaj zrobiła mi prezent i została sama na tańcach. Ale byłyśmy obie dumne

villemo_gbm, dodinka, polkosia lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,dziekuje bardzo.Powiedz mi jeszcze jak z tymi kolami,czy moglabys sprawdzic wszystkie 4 kola maja wentyle? Moj bardzo chce wiedziec czy wszystkie kola sa pompowane

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka,przystojniak sie zapowiada :)

dodinka lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na wizycie ok z malym wszystko ok ale mam problem z Kubusiem idziemy do pediatry dzisiaj nie podoba mi sie to ze zaczal sie chwiac , chodzi jak pijany i jak duzo mowil to teraz tylko jakies dzwieki wydaje aaa itp. do tego jak siedzi opiera sie o nas tak jakby nie mogl utrzymac rownowagi. Boje sie bo kilka razy nam uderzyl sie w glowke ale ani nie wymiotowal ani nic sie zlego nie dzialo.

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 3181 3182 3183 3184 3185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ