Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny znalazłam sposób na nerwy i depresję wynikajaca z nieustannej opieki nad dwójką. Otóż puszczam sobie piosenki zespołu il volo. Trzech młodych przystojnych Włochów śpiewa wspaniale po prostu. Tańczę z dzieciakami a oczyma wyobrazni wice się z takim fajnym gościem w jakimś hoteliku we wloszech.... oj mówie wam dzieciaki moje kochają ich piosenki. Gosia po swojemu tańczy balet wojtek śpiewa a ja marze. ...i nerwy idą w dal. Ach ale sie rozmarzylam ...fantazja fantazja bo fantazja jest od tego....
ola.321 lubi tę wiadomość
-
Dodinka, u mnie nieciekawie również. Spojenie mnie rwie, szyjka się skraca... Zakaz totalny noszenia, ale noszę i tak, bo co zrobić? Boję się, że urodzę przedwcześnie We wtorek mam kontrol i jak będzie znów gorzej, to założę pessar, może chociaż on ciut pomoże. My się kp nadal, więc w nocy wciąż kilka pobudek, ale odsypiam w dzień razem z nią.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U nas jeszcze 3 miesiace i raczej mam juz wszystko zostalo mi tylko kupic leki i dla mmie art. higieniczne. Kuba ma swoje lozeczko a Karol bedzie spal ze mna na kanapie gdyz wygodniej bedzie nawet karmic, po 4-5 miesiacach kupimy Kubie lozko samochod a Karol bedzie w lozeczku spal.
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
U nas ostatnio jest dużo lepiej ze spaniem, bo mamy rano 1h i po południu 2h drzemki. Nie wiem z czego to wynika, ale jestem przeszczęśliwa, bo mogę odpocząć
Ja jednak zakładam pessar, bo szyjka się rozwiera, ale w sumie to dobrze - będę mogła normalnie funkcjonować, a teraz ciągle uważać, nie dźwigać, a i tak guzik to daje.
Zakupy do szpitala mam zrobione, ale nic nie spakowane... Nie mam siły się za to wziąć ;PDobrawa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jaki tu spokój nanana nic się nie dzieje nanana co u Was dziewczyny u nas drugi tydzień żłobka mała ryczy dopóki mnie widzi później już nie, opiekunki w żłobku powiedziały że ma geny przywódcze więc mamusia dumna byle tylko nie lala inne dzieci
FreshMm lubi tę wiadomość
-
polkosia dobrze że się zdecydowałaś jednask, będzie bezpieczniej
Dziewczyny wy już macie tak niedaleko do finału, ale ten czas leci!!! Na pewno nie jest lekko z brzuszkiem i małymi rozrabiakami
villemo super że Maja tak ładnie się zaadoptowała. U nas po 2 dniowym kryzysie teraz już jest super. Od wczoraj mały zostaje juz na dłużej w żłobku (nie ma wyjscia, ja sama z nim nie moge być bo nawet nie moge go podnosić i większosc czasu leże a nie chcemy całymi dniami angażować rodziców naszych). Zero płaczu, zero smutku, wczoraj rano nawet z uśmiechem machał tacie na pozegnanie
Ja mam dziś wizytę! Mam nadzieję ze wszystko ok i ze zobaczę serduszkovillemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nawet nie wiecie jak macie super i ile nerwów oszczędzacie ze dzieci wam zostają. Ja idę do psychologa za tydzień bo moja córcia nie chce zostać nigdzie. I od urodzenia nie było sposobu zeby poza domem poczuła się dobrze. Mam nadzieje ze mi pomoże bo w pewnym momencie to jest problem. O ile żłobka i przedszkola ja akurat nie żałuję że nie chodziła o tyle do szkoły pojsc musi i nie chce żeby przeżyła traume. Wiec działam
-
Sama radość, ja przepraszam, ze tak o tym przedszkolu Ci wówczas pisałam. Pozniej napisalas o tym myciu raczek przez,nią i zobaczyłam, ze to nie jest tylko problem z adaptacja, ale troszeczkę głębszy.
Twoja corka bardzo przypomina moja Gabrysia. Ona tez jest bardzo emocjonalna, wszystko przezywa, placze, ze tata do pracy idzie itd. Tez dlugo byl problem, ze z nikim nie została, nawet z babcia. Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale teraz jest juz lepiej, zrobila sie bardziej samodzielna i nawet chce zpstawaac z babcia czy z dziadkiem, ale tylko na pare godzin. Dobrze robisz z,tym psychologiemvillemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Agatka ja to się nigdy nie obrażam także luzik. Ale naprawdę mowie ci ze ona jest baaardzo wrażliwa. Jej nawet w ubraniach przeszkadza metka czy szew. A jak lubi spodnie czy bluzki to kupuje 3,4 pary identyczne i to nosi bo zawsze jak zakłada cos nowego to jest niedobre.także to jest naprawdę taki typ dziecka trudnawy. Ale w sumie dzięki tobie zdałam sobie sprawę ze musze działać juz teraz bo za rok będzie naprawde źle. Także dzięki dziewczyny
-
ja sie nie znam kompletnie na takich sprawach ale podobno dziecj z zaburzeniami sensorycznymi sa bardzo wyczulone np na metki czy inne drozbiazgi ktore przeszkadzaja, nie zglebialam tematu bo syn jeszcze maly ake kiedys czytalam jakis artykul o skutkach cc u dzieci i fam wlasnie o tym bylo (absolutnie nie twierdze ze to u was bo sie nie znam, bardziej w kwestii ciekawostki chyba napisalam)
-
Sama radość, nie chce tak pisac tutaj na grupie i się wymądrzać l (jestem psychologiem) czy to nie sa jakies zaburzenia ze spectrum autyzmu? Tylko spokojnie, sama wiesz, ze są tez bardzo lagodne formy, które wlasnie objawiają się takimi symptomami. Widzisz moja Gabi tez jest taka bardzo wrażliwa, ja ja zawsze ja wypycham, nawet jak nie chce, bo wiem, ze onacsie po prostu boi nowości, a później jak poczujecsie pewnie, to jest zachwycona. Dacie radę dziewczyny