Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko a mogłabyś mi coś wiecej napisac? Czy trudno bylo zajsc w ciaze? Czy jakies badania przed ciaza trzeba zrobic? Byly jakies problemy przez to? I kiedy mialas pierwsza dawke immunoglobiny? Placilas za nia? Kazda informacja bedzie dla mnie cenna. Dopiero zaczynam sie czegos dowiadywac. W pierwszej ciazy zero problemow z tego powodu u nas, po porodzie zbadsno Alankowi krew i z racji tego ze mial + a ja - to dostalam zastrzyk z immunoglobiny i to bylo wszystko.
-
Dziękuję za info Polkosia, tak spodziewałam się ok. 10 koła ale w każdym mieście też inaczej w sumie, najgorsze są faktycznie te dodatkowe doby.
Zakocona tp mam na 1 maja - czekamy na Szymona
ss - w drugą ciążę było zajść łatwo to mało powiedziane Jeden seks w tamtym miesiącu w dodatku z zabezpieczeniem:) Możemy w totka grać Więc żadnych badań nie robiłam. Ale ogólnie nie, nie przeszkadza to w zajściu w ciążę, nie ma związku, ważne że miałaś podane przeciwciała po pierwszym porodzie.
Immunoglobulinę w prawidłowej ciąży zalecane jest żeby podać po 28 tygodniu 1 dawkę, a później drugą bodajże w 34 (to już lekarz Ci powie). Ja miałam dużo wcześniej tą pierwszą, bo miałam te krwotoki, więc krew mogła się nasza "wymieszać", wtedy lepiej podać zaraz. Ze złych wiadomości to w Pl nie jest refundowana więc każda dawka kosztuje ok. 400 zł i jest dostępna tylko 300 mikrogramów, choć wystarczyłaby 150 jako profilaktyka.
Dodinka piękny synuśdodinka lubi tę wiadomość
-
Zachciało mi się tandemu, cholera... Matyldzie pół buziaka wysypało pleśniawkami. Pamiętam, że kilkoro dzieci od nas miało ten problem, stąd pytanie. Czym to smarować? Czy piersi też i czy Tysi buziaka też? Na razie zakwaszam Cebionem, ale zupełnie nie wiem ile tego dawać i jak często.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Zachciało mi się tandemu, cholera... Matyldzie pół buziaka wysypało pleśniawkami. Pamiętam, że kilkoro dzieci od nas miało ten problem, stąd pytanie. Czym to smarować? Czy piersi też i czy Tysi buziaka też? Na razie zakwaszam Cebionem, ale zupełnie nie wiem ile tego dawać i jak często.
Najlepiej by bylo jakbys dostala recepte na Nystatyne. Smarujesz dzieciakom buziaki i swoje piersi. -
Polkosia ja dawałam Flumycon w syropie i zeszło po 1 dniu, to jakby nystatyna nie działała, bo lekarz na pewno nystatyne zapisze. I nystatyna jest strasznie gorzka. Tysia może już sobie nie dać Jakby Ci chciał aphtin lekarz polecić to z doświadczenia o kant d... można roztrzaskać.
-
dodinka - ale słodki
Dziewczyny czy któraś z Was miała krótkie fazy lutealne? Podczas kp nie wrócił mi okres, dopiero jak przestałam karmić (w październiku). I od tego czasu mam fazę lutealną 10-11 dni, krótką ale w normie. Wcześniej miałam koło 14 dni. Biorę magnez i B6 na wydłużenie. I sama nie wiem czy czekać czy konsultować z ginem. Byłam w listopadzie, akurat po owu więc tu wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 15:49
dodinka lubi tę wiadomość
-
Dodinka, a jak się czujesz? Jak karmienie? U mnie po cc później ruszyło niż po psn. Około 1,5 doby później. Tysia nie spadła tyle na wadze i ta siara szybciej była. Ciekawe czy to przypadek czy rzeczywiście jest jakiś związek.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
wredotka u mnie po pierwszej owulacji po porodzie fl trwala 5 dni, po drugiej owulacji trwa nadal ale to o czym piszesz jest normalne nawe
t do kilku cykli od powrotu plodnosci (zwykle okolo 3) z czasem powinna sie wydluzyc sama.Wredotka lubi tę wiadomość
-
Polkosia u mnie juz ok mleka mam sporo dzisiaj 5 doba po cc a id 2 dni tylko na cycku sporo mam mleka ale i Karol czesto wisi. Jest grzeczny duzo spi potrafi 3-5h spac ale dr kazala mi go budzic co 2h na jedzenie bo z wagi spadal. Jutro do domu wychodzimy
villemo_gbm, zakocona, polkosia lubią tę wiadomość
-
Kubus teskni jak ktos puka do drzwi to leci i odchodzi od nich smutny , bawi sie bawi i nagle plakac zaczyna ale juz jutro sie zobaczymy. Wiecie wstyd sie przyznac ale jak maz zdjecia mi Kuby wysylal to ryczalam jak glupia ale jestem mama i tesknie za nim strasznie