Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Poklosia spokojnie, zobacz ile tu jest dziewczyn po świeżych stratach, trudno się czymś cieszyć, kiedy jest jeszcze takie nienamacalne, dalekie, drugi trymestr przyniesie większą radość. Co do dziewczyn, które są tu bo byla to wpadka, nie rozumiem czemu ma ich tu nie byc. Moja corka tez była wpadka i zapewne nie byloby jej tak szybko, ale czy to znaczy, ze miałam byc potępiana. Uwarzam, ze wpadka to fajna rzecz, bez jakiejś napisy i zlych mysli
Bree, ola.321, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Nie mam nic do wpadki, ale po co takie rzeczy pisać? Tu są kobiety, które po kilka lat się o dziecko starają. To nie jest miłe. A z wątku rezygnuję, bo mnie za bardzo denerwuje i tyle. A w ciąży to nie za bardzo można się denerwować...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
mersiak wrote:Bree ja bym chciała od razu się starać, póki co obserwuję organizm bo mnie strasznie wszystko boli, czuję całą macicę jakby płonęła więc straszne stany zapalne tam muszą być. Nie będę zbytnio się powstrzymywała, spontan. Co ma być to będzie.
Ja narazie zaczelam mierzyc temp. (biedny termometr caly ufifrany na czerwono) w zasadzie juz przestaje krwawic tylko plamie...szyjki narazie nie sprawdzam bo nie mam odwagi...tez mnie boli, ciagnie i mam skurcze, ale to raptem kilka dni po...pytalam lekarza czy mam brac antybiotyk to powiedzial ze nie musze bo nic sie tam nie dzieje no ale ja mialam samoitne to moze inaczej...jak mi przejda bole i krwawienie, a temp bedzie wskazywala na ovu to zrobie ovu test i zastanowie sie nad prokreacja
narazie to tam nawet palca nie wkladam zeby szyjke sprawdzic bo sie boje
Psychicznie sie ogarniam, i bylabym gotowa na dzialanie ale wiem ze moje cialo moze bedzie potrzebowalo wiecej czasu...ale masz racje, co ma byc to bedzie, nic na sile ale czekac tez nie bede tym bardziej ze lekarz powiedzial iz nie musze czekac... -
Odnośnie tej wpadki... tam jest drugie dno, ktoś kto stracił ciąże może mieć strach przed drugim dzieckiem. Ja tak zrozumiałam tą historię.
a powiedzcie czy używacie już balsamów na rozstępy???
Wiem że jeszcze to może za wcześnie ale ja ostatnio kupiłam sobie balsam przeciw rozstępom.
Bree lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Bree, mersiak polecam czerwone wino i orzechy na odbudowę endomedrium i nie grzebać tam
Mi też polecali po poronieniu czerwone wino. Nie byli to lekarze więc nie mam pojęcia czy ma to pokrycie.
Ale faktycznie szybko doszłam do siebie. Okres dostałam równo 32 dni po rozpoczęciu krwawienia.Bree lubi tę wiadomość
-
Już nie mam ochoty na kebaba.
Od rana cholernie boli mnie ząb, na którym mam koronkę. Dentystka może mnie przyjąć dopiero za 2 tygodnie. Prywatnie. No jasna cholera...Muszę iść do niej, bo ząb kosztował 850 zł i domagam się gwarancji, tylko jak ja wytrwam tyle czasu?
Co do rozstępów to ja będę się broniła zwykłym balsamem, ważne chyba żeby dobrze nawilżać skórę?Bree lubi tę wiadomość
-
ola.321 wrote:a powiedzcie czy używacie już balsamów na rozstępy???
Ja używam oliwki na cyce. Straaaszne mam rozstępy (drobne bialutkie ale praktycznie na całych piersiach). Kupiłam ta do masażu HIPP Mama Sanft. Ma fajny naturalny skład
Bree lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny widzę że znów ostro eh szkoda bo myślałam że już będzie normalnie . Wpadłam napisać że ja lepiej jestem po gastroskopi nawet myślałam że gorzej to zniosę ale został nieznaczny ból gardła
generalnie czeka mnie leczenie . Mam wrzoda i zapalenie śluzówki żołądka i przełyku . A że moja ciąża do łatwych nie należy chodzi że dużo wymiotuje jak większość kobiet w ciąży to dodatkowo podraznilo żołądek czyli teoria mojej lekarki się sprawdziła
no nic dostałam leki czekam na męża i do domu
wszystkie inne wyniki są super
Polkosia gdzie się wybierasz? Weź mnie tu nie stresuj bo ja chcę was wszystkiE widzieć!!!!ja tam się ciąża bardzo cieszę i nigdy nie napiszę że jest inaczej nawet jeśli męczą mnie codzienne wymioty i inne bóle .
PRZESTAŃCIE SIĘ KŁÓCIĆ O BZDURY I JEDNA DRUGIEJ WYKŁADY PISZEKOBIETY KAŻDA Z NAS MA INNE PRZYZWYCZAJENIA I NIE NARZUCAJMY SOBIE JEDZENIA TEGO CZY TAMTEGO
DYSKUSJA TAK ALE BEZ PRZESADY! Można coś doradzić podzielić się wiedzą i tyle . Ja sobie jadam wszystko i będę . Nie idę do sklepu i nie zastanawiam się który pomidor mi zaszkodzi które jajko albo mleko . Co raz więcej rzeczy nie nadaje się do jedzenia według nie których dlatego ufam sobie i tyle jemy żyjemy i cieszymy się tym co jest w lodówce
mcdonald też jest niezdrowy ale każda z chęcią zje jakiś zestaw do tego lody i inne
proszę mi się tu nie kłócić więcej bo normalnie będę gryzła .
Miłego dniaaanaa, Bunia86, Magnosia, Bree, Kaśku, paula1 lubią tę wiadomość
-
Bree wrote:Ja narazie zaczelam mierzyc temp. (biedny termometr caly ufifrany na czerwono
) w zasadzie juz przestaje krwawic tylko plamie...szyjki narazie nie sprawdzam bo nie mam odwagi...tez mnie boli, ciagnie i mam skurcze, ale to raptem kilka dni po...pytalam lekarza czy mam brac antybiotyk to powiedzial ze nie musze bo nic sie tam nie dzieje no ale ja mialam samoitne to moze inaczej...jak mi przejda bole i krwawienie, a temp bedzie wskazywala na ovu to zrobie ovu test i zastanowie sie nad prokreacja
narazie to tam nawet palca nie wkladam zeby szyjke sprawdzic bo sie boje
Psychicznie sie ogarniam, i bylabym gotowa na dzialanie ale wiem ze moje cialo moze bedzie potrzebowalo wiecej czasu...ale masz racje, co ma byc to bedzie, nic na sile ale czekac tez nie bede tym bardziej ze lekarz powiedzial iz nie musze czekac...
Mój lekarz jeszcze nic nie mówił, bo dopiero kontrolę mam 19.03 ale lekarka w szpitalu mówiła, że 2 miesiące poczekać. Każdy mówi inaczej, nie wiem co mam robićMojej kuzynce (ale miała puste jajo) starać się od razu..
Bree lubi tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
a powiedzcie czy używacie już balsamów na rozstępy???
Wiem że jeszcze to może za wcześnie ale ja ostatnio kupiłam sobie balsam przeciw rozstępom.[/QUOTE]
Ja używam z firmy mama coś tambardzo fajny bo nie pachnie a mnie każdy najbardziej słodki zapach drażni
Bree lubi tę wiadomość
-
Dwa bo. Chciałam dopisać czasem rozumiemy się źle dosłownie jedna coś napisze druga odbiera to jako atak trochę dystansu kobietki
Bree, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Polkosia ja też się starałam o dziecko, też mam aniołka, ale jakoś "wpadki" mnie nie denerwują. Ba pewnie sama bym chciała wpaść wcześniej, ale się nie udało.
Nie uważasz, że jeśli jakaś dziewczyna pisze "straciłam maluszka" mamy prawo jej współczuć? Jeśli ma pytania ma prawo - tak jak każda inna - je tutaj zadać i otrzymać pomoc
Chcesz 100% optymizmu? Może na kolejną stratę - tfu tfu mam nadzieję, że nie będzie - mamy odpisać: "super! Już nie będzie Ci się chciało rzygać, ale masz szczęście"
No bez przesady, wkurza mnie takie gadanie.
Smarujecie się już czymś? Kurcze chyba ja też powinnam zacząćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 14:13
Małgorzatka, Ursa, Bunia86, Bree lubią tę wiadomość