X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi,
    pierwszą ciążę straciłam w 14 tygodniu i wtedy miałam dużo mniejszy brzuszek niż dziś, a ważyłam mniej więcej tyle samo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:17

Bree lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj jak ja się dziś znowu źle czuję ;/ zjadłam zapiekankę i mnie teraz męczy.
    Co do brzuszka to ja teraz trochę mam ale to gazy raczej.

Moja mama jak była ze mną w ciąży to do samego końca przytyła tylko 1 kg i prawie po niej widać nie było, z moim bratem troszkę tylko w 8 mies miała brzuszek jak większość babek w 4-5, tylko z siostrą miała dość widoczny i przytyła 7 kg. Ja niestety nie jestem z tak piórkowej wagi jak moja mama i pewnie przytyję z 15 kg ;/

Bree lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • szyszynka Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! Tak ostatnio sobie podczytuję posty:) Termin mam na 23 pażdziernika To moja pierwsza ciąża. Mimo że za mna juz 7 tydzien to ciagle nie wierze że jestem w ciąży...moze dlatego że nie mam praktycznie zadnych objawów a usg dopiero za 2 tygodnie:( Wprawdzie widzialam pecherzyk ciazowy w 5 tygodniu jednak ciagle mam obawy ze cos moze byc nie tak...też tak macie??

Bree, ola.321 lubią tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszynka :) Teraz staję się już troszkę bardziej pewna. Mam więcej energii, lepiej się czuję, jedzenie znów mi smakuje :) Ale jeszcze do niedawna potrafiłam miec takie zmienne nastroje, że szok :) Myślę sobie, że to hormony :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Cześć dziewczynki :-)
    A ja mam mały problem ze zwolnieniem. Pracuję w szkole i powiedziałam już Dyrektorowi o ciąży, ale powiedziałam też, że chciałabym jak najdłużej pracować. Wczoraj jednak bardzo źle się w pracy czułam, wieczorem bolał mnie brzuch i dzisiaj też niewiele lepiej. Zadzwoniłam do lekarki i mam przyjść we wtorek po L4. Zależy mi na tej pracy i strasznie mi głupio, bo nie wiem jak teraz rozmawiać z dyrektorem. No i dzieciaków "moich szkolnych" mi szkoda :-/

Mała Mi, a co dyrektor na Twoje zwolnienie? Mnie też było szkoda dzieciaków, ale moja szefowa uświadomiła mi, że to nie one są teraz najważniejsze. Mnie też zależy na pracy, o czym każdy wie, ale zdrowie maluszka to priorytet. Póki co, jestem na zwolnieniu i na razie nie wiem co dalej. Dzieci mają stałe zastępstwa, a jeśli pójdę na dalsze zwolnienie, to dyrekcja zatrudni kogoś na zastępstwo.

Bree, mała.mi lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mnie dziś zabrali z domu do.szpitala bo wyłam z bólu. Gin.mowi ze ostre zapalenie po zabiegu lub poronieniu..

Bree lubi tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak a masz gorączkę? Jesteś w szpitalu? Niestety tak sie czasami tak się zdarza i niektóre profilaktycznie po zabiegu dają antybiotyk

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak a ja widzę, ze ty juz temperaturę mierzysz, chcesz sie starać w cyklu po zabiegu?

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Małgorzatka to mi przypomniałaś co sama jako dziecko uważałam na ten temat :D Ja zawsze byłam bardzo logiczna, dla mnie na każde pytanie musiała być odpowiedź. Jak jej nie dostawałam to sama obmyślałam :P

No więc według małej Uli kobieta rodziła przez pępek :P No bo jeśli nie to po co wo ogóle nam pępek i w dodatku w środku jakiś taki zawiązany :P

Haha jakbym czytała o sobie :D ja też tak myślałam, że kobieta rodzi przez pępek :D

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak dali Ci jakis antybiotyk czy cos?

Bree lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszka to oczywiscie , ja jestem bardzo szczupla , nigdy nie mialam brzucha ani faldki a teraz juz widac choc tez to 9 tydzien , a brzuch jest twardy i odstaje , kazda ciaza jest inna u niektorych widac szybko a u niektorych dopiero w 7 :)

Kochane jak sie zle czujecie to nie ma sie co przejmowac co powie szef, jak delikatnie wytlumaczycie to na pewno bedzie dobrze :)

Bree, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak kochana trzymaj się :*

Pisałyście o ciuszkach ja kupiłam troszku w Pepco body są od 4 do 10zł piękne bawełniane, skarpetusie po 2,5 więc chyba nie jest źle :)

Co do lutki to ja dostałam bo miałam jedną kropelkę krwi na papierze przed wizytą i pęcherzyk z USG był o tydzień młodszy niż OM więc gin stwierdził, że może brakuje mi progesteronu.

Odebrałam dziś wyniki badan, toxo ujemna, jedynie leukocyty w moczu 5-10wpw --mam nadzieje, że to nic groźnego.

Mój chrześniak był ostatnio zabójczy jeśli chodzi o teksty:
    Rozmawiamy ze szwagierką odnośnie ciuszków i je oglądamy a młody przychodzi i mówi: "takie te ciuszki dla dzidziusia a kiedy Wy pójdziecie robić tego dzidziusia cooo???!!!" :D

A ja właśnie zjadłam meeega bombę kaloryczna Uwaga Uwaga : jajka w majonezie przegryzione kajzerką o taaaak!!
    A no takie jedzenie bo całym dniu niejedzenia haha :D

A no a jeśli chodzi o brzuszek to u mnie jest taki zaokrąglony i twardy w jedne spodnie już się nie dopinam troszku, porównywałam zdjęcia z 5 tyg a teraz to jest troche różnicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:29

Bree, Małgorzatka, Magnosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyszynka wrote:
    Cześć dziewczyny!! Tak ostatnio sobie podczytuję posty:) Termin mam na 23 pażdziernika To moja pierwsza ciąża. Mimo że za mna juz 7 tydzien to ciagle nie wierze że jestem w ciąży...moze dlatego że nie mam praktycznie zadnych objawów a usg dopiero za 2 tygodnie:( Wprawdzie widzialam pecherzyk ciazowy w 5 tygodniu jednak ciagle mam obawy ze cos moze byc nie tak...też tak macie??

Ja byłam w 5tygodniu i też widziałam tylko pęcherzyk a 2 tygodnie po widziałam pięknego dzidziolka i bijące serducho <3 więc się nie martw na pewno jest wszystko w porządku !!!

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiaczek pod kroplowka...sytuacja chyba opanowana...

a co do temp to ja mierze... jakby mi sie ovulka ukazala to bylabym very happy, chce widziec ze juz wszystko wraca do normy...a jajniki mnie szarpia to nie wiem czy to po poronieniu czy na ovu bo cos serduszkowac mi sie zachciewa, ale to pewnie hormony buzuja... poza tym za szybko na takie sprawy, no ale staram sie myslec pozytywnie stad moje wkrety :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:39

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png

Wysłany: 6 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://euwelcome.org.uk/Documents/Ready%20Steady%20Baby%20Booklet%20in%20Polish%20March%202006.pdf

Tu jest książka, którą dostałam od położnej tyle, że po polsku. Trochę bzdur tam jest ale ogólnie warto poczytać ;)

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki ;) Spokojnej nocy ja idę oglądać "przychodzi facet do lekarza" zarabisty film oglądałam go już w kinie ale robie powtóreczkę , uwielbiam go i polecam ;) ;)

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak trzymaj się , jesteś pod opieką najważniejsze :*

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka dobranoc ja oglądam Taniec z gwiazdami i też zaraz śmigam spać :)

Małgorzatka, Bree, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 6 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    http://euwelcome.org.uk/Documents/Ready%20Steady%20Baby%20Booklet%20in%20Polish%20March%202006.pdf

Tu jest książka, którą dostałam od położnej tyle, że po polsku. Trochę bzdur tam jest ale ogólnie warto poczytać ;)

Ja mam po angielsku i było kilka różnic, teraz wiem dlaczego. Polskie wydanie jest sprzed ponad 10-ciu lat ;/ (to które znalazłam)

Bree lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chlam piwo, slucham muzyki i sie relaksuje :3

Udanego wieczoru wolnego od stresu i pelnego fajnych, pozytywnych wrazen!

No i kolorowych snow <3

Bunia86, Nynusia, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ