Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za odpowiedzi,
pierwszą ciążę straciłam w 14 tygodniu i wtedy miałam dużo mniejszy brzuszek niż dziś, a ważyłam mniej więcej tyle samo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:17
Bree lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ojjjj jak ja się dziś znowu źle czuję ;/ zjadłam zapiekankę i mnie teraz męczy.
Co do brzuszka to ja teraz trochę mam ale to gazy raczej.
Moja mama jak była ze mną w ciąży to do samego końca przytyła tylko 1 kg i prawie po niej widać nie było, z moim bratem troszkę tylko w 8 mies miała brzuszek jak większość babek w 4-5, tylko z siostrą miała dość widoczny i przytyła 7 kg. Ja niestety nie jestem z tak piórkowej wagi jak moja mama i pewnie przytyję z 15 kg ;/Bree lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Cześć dziewczyny!! Tak ostatnio sobie podczytuję posty:) Termin mam na 23 pażdziernika To moja pierwsza ciąża. Mimo że za mna juz 7 tydzien to ciagle nie wierze że jestem w ciąży...moze dlatego że nie mam praktycznie zadnych objawów a usg dopiero za 2 tygodnie:( Wprawdzie widzialam pecherzyk ciazowy w 5 tygodniu jednak ciagle mam obawy ze cos moze byc nie tak...też tak macie??
Bree, ola.321 lubią tę wiadomość
-
Szyszynka Teraz staję się już troszkę bardziej pewna. Mam więcej energii, lepiej się czuję, jedzenie znów mi smakuje Ale jeszcze do niedawna potrafiłam miec takie zmienne nastroje, że szok Myślę sobie, że to hormony
Bree lubi tę wiadomość
-
mała.mi wrote:Cześć dziewczynki
A ja mam mały problem ze zwolnieniem. Pracuję w szkole i powiedziałam już Dyrektorowi o ciąży, ale powiedziałam też, że chciałabym jak najdłużej pracować. Wczoraj jednak bardzo źle się w pracy czułam, wieczorem bolał mnie brzuch i dzisiaj też niewiele lepiej. Zadzwoniłam do lekarki i mam przyjść we wtorek po L4. Zależy mi na tej pracy i strasznie mi głupio, bo nie wiem jak teraz rozmawiać z dyrektorem. No i dzieciaków "moich szkolnych" mi szkoda
Mała Mi, a co dyrektor na Twoje zwolnienie? Mnie też było szkoda dzieciaków, ale moja szefowa uświadomiła mi, że to nie one są teraz najważniejsze. Mnie też zależy na pracy, o czym każdy wie, ale zdrowie maluszka to priorytet. Póki co, jestem na zwolnieniu i na razie nie wiem co dalej. Dzieci mają stałe zastępstwa, a jeśli pójdę na dalsze zwolnienie, to dyrekcja zatrudni kogoś na zastępstwo.Bree, mała.mi lubią tę wiadomość
-
Ursa wrote:Małgorzatka to mi przypomniałaś co sama jako dziecko uważałam na ten temat Ja zawsze byłam bardzo logiczna, dla mnie na każde pytanie musiała być odpowiedź. Jak jej nie dostawałam to sama obmyślałam
No więc według małej Uli kobieta rodziła przez pępek No bo jeśli nie to po co wo ogóle nam pępek i w dodatku w środku jakiś taki zawiązany
Haha jakbym czytała o sobie ja też tak myślałam, że kobieta rodzi przez pępekBree lubi tę wiadomość
-
Mersiak dali Ci jakis antybiotyk czy cos?
Bree lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Co do brzuszka to oczywiscie , ja jestem bardzo szczupla , nigdy nie mialam brzucha ani faldki a teraz juz widac choc tez to 9 tydzien , a brzuch jest twardy i odstaje , kazda ciaza jest inna u niektorych widac szybko a u niektorych dopiero w 7
Kochane jak sie zle czujecie to nie ma sie co przejmowac co powie szef, jak delikatnie wytlumaczycie to na pewno bedzie dobrzeBree, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Mersiak kochana trzymaj się :*
Pisałyście o ciuszkach ja kupiłam troszku w Pepco body są od 4 do 10zł piękne bawełniane, skarpetusie po 2,5 więc chyba nie jest źle
Co do lutki to ja dostałam bo miałam jedną kropelkę krwi na papierze przed wizytą i pęcherzyk z USG był o tydzień młodszy niż OM więc gin stwierdził, że może brakuje mi progesteronu.
Odebrałam dziś wyniki badan, toxo ujemna, jedynie leukocyty w moczu 5-10wpw --mam nadzieje, że to nic groźnego.
Mój chrześniak był ostatnio zabójczy jeśli chodzi o teksty:
Rozmawiamy ze szwagierką odnośnie ciuszków i je oglądamy a młody przychodzi i mówi: "takie te ciuszki dla dzidziusia a kiedy Wy pójdziecie robić tego dzidziusia cooo???!!!"
A ja właśnie zjadłam meeega bombę kaloryczna Uwaga Uwaga : jajka w majonezie przegryzione kajzerką o taaaak!!
A no takie jedzenie bo całym dniu niejedzenia haha
A no a jeśli chodzi o brzuszek to u mnie jest taki zaokrąglony i twardy w jedne spodnie już się nie dopinam troszku, porównywałam zdjęcia z 5 tyg a teraz to jest troche różnicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:29
Bree, Małgorzatka, Magnosia lubią tę wiadomość
-
szyszynka wrote:Cześć dziewczyny!! Tak ostatnio sobie podczytuję posty:) Termin mam na 23 pażdziernika To moja pierwsza ciąża. Mimo że za mna juz 7 tydzien to ciagle nie wierze że jestem w ciąży...moze dlatego że nie mam praktycznie zadnych objawów a usg dopiero za 2 tygodnie:( Wprawdzie widzialam pecherzyk ciazowy w 5 tygodniu jednak ciagle mam obawy ze cos moze byc nie tak...też tak macie??
Ja byłam w 5tygodniu i też widziałam tylko pęcherzyk a 2 tygodnie po widziałam pięknego dzidziolka i bijące serducho więc się nie martw na pewno jest wszystko w porządku !!!Bree lubi tę wiadomość
-
mersiaczek pod kroplowka...sytuacja chyba opanowana...
a co do temp to ja mierze... jakby mi sie ovulka ukazala to bylabym very happy, chce widziec ze juz wszystko wraca do normy...a jajniki mnie szarpia to nie wiem czy to po poronieniu czy na ovu bo cos serduszkowac mi sie zachciewa, ale to pewnie hormony buzuja... poza tym za szybko na takie sprawy, no ale staram sie myslec pozytywnie stad moje wkretyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:39
-
http://euwelcome.org.uk/Documents/Ready%20Steady%20Baby%20Booklet%20in%20Polish%20March%202006.pdf
Tu jest książka, którą dostałam od położnej tyle, że po polsku. Trochę bzdur tam jest ale ogólnie warto poczytaćMałgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
-
Dobranoc kobietki Spokojnej nocy ja idę oglądać "przychodzi facet do lekarza" zarabisty film oglądałam go już w kinie ale robie powtóreczkę , uwielbiam go i polecam
Bree lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:http://euwelcome.org.uk/Documents/Ready%20Steady%20Baby%20Booklet%20in%20Polish%20March%202006.pdf
Tu jest książka, którą dostałam od położnej tyle, że po polsku. Trochę bzdur tam jest ale ogólnie warto poczytać
Ja mam po angielsku i było kilka różnic, teraz wiem dlaczego. Polskie wydanie jest sprzed ponad 10-ciu lat ;/ (to które znalazłam)Bree lubi tę wiadomość