X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Wróciłam z USG. Wszystko w porządku :-) Dzidzia ma 1,19 cm (we wtorek było 0,75cm) i słyszałam serduszko (ostatnio tylko widziałam) :-D Na bóle brzucha mam brać nospe a tak to profilaktycznie magnez. Do L4 nie ma większych wskazań ale jak chce to mi je wystawi tylko muszę przyjść we wtorek do przychodni. Kurczę nie wiem co robić. Wy pracujecie, czy jesteście na L4? Ja pracuje w szkole i dzieciaki dużo teraz chorują i nie chciałabym się zarazić i do tego te mdłości... Jestem w kropce...

MałaMi, ja też się zastanawiam co robić... Chciałam pracować co najmniej do końca czerwca, ale wszystko i wszyscy mnie tak denerwują w pracy, ciągle ktoś czegoś ode mnie chce, że normalnie mam ochotę wziąć L4. To rozdrażnienie to chyba przez hormony. Poza tym często jak wracam o tej 17:00, to już jestem tak zmęczona, że praktycznie śpię do rana. U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży i chciałabym ją utrzymać w tajemnicy jeszcze przez kilka tygodni... Dlatego nie wiem, co myśleć o tym zwolnieniu...

Bree lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Mam krwiaka, nie do końca wiem co to oznacza. Czy któraś też miała?

Jest cały czas serducho, fasola urósł, ma 11mm.

Ja mam krwiaka, całe szczęście daleko od Dzidziusia. Mam łykać duphaston 3x2 i leżeć. Mam nadzieję, że się wchłonie. Za tydzień mam kontrolne USG, to będę wiedziała, czy się zmniejsza.
    A Ty Kasiu jakie masz zalecenia? Duży ten Twój krwiaczek? Mój ma 2 na 3 cm więc spory chyba ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 14:21

Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dlugo nadrabialam wiele sie wydarzylo tu. Ja w czwartek bylam na kolejnej wizycie u lekarza widziałam serduszki kolejny raz 163 u/min. Dzidziol ma juz 19mm. Lekarz kolejny nir mogl nic uwidocznic sonda dopochwowa, dopiero sonda brzuszna bylo widac. Powiedział że nie przepuszczam fal ultrasonograficznych :) Następna wizyta 2 kwietnia i wtedy tez usg prenatalne. Zlecil m8 poza tym badania na rozyczke toxo awidnosc bo mi igg wyszlo niejednoznaczne. Ale martwi mnie 2 kilo na plus pomimo mdlosci i sporadycznych wymiotow. W poprzedniej ciazy 30 przytylam a do najszczuplejszych nie naleze.

Magnosia, Małgorzatka, Nynusia, Bree, Bunia86, Kaśku, ola.321 lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Małgorzatka a Ty jak się czujesZ? Już wszystko okej ?
    Czuje się tak samo odczuwam mdłości i ból żołądka ale nie wymiotuje biorę leki i czekam . Już kończę z siedzeniem w domu . Wychodzę choć czasem nie chcę mi się jak cholera . Muszę przestać myśleć o tym tak jest lepiej dla mnie i dla otoczenia ;-)

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Witam. Dlugo nadrabialam wiele sie wydarzylo tu. Ja w czwartek bylam na kolejnej wizycie u lekarza widziałam serduszki kolejny raz 163 u/min. Dzidziol ma juz 19mm. Lekarz kolejny nir mogl nic uwidocznic sonda dopochwowa, dopiero sonda brzuszna bylo widac. Powiedział że nie przepuszczam fal ultrasonograficznych :) Następna wizyta 2 kwietnia i wtedy tez usg prenatalne. Zlecil m8 poza tym badania na rozyczke toxo awidnosc bo mi igg wyszlo niejednoznaczne. Ale martwi mnie 2 kilo na plus pomimo mdlosci i sporadycznych wymiotow. W poprzedniej ciazy 30 przytylam a do najszczuplejszych nie naleze.
    Super gratuluję :-*

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że się trzymasz.. :)

Bree lubi tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Mersiak, a wiadmo co się stało?
    Co do żywieni w szpitalu, to o ile klęłam na poporodowy na karowej w warszawie, to musze przyznać, ze jedzenie maja pyszne.
    Czy któraś z was miała cukrzycę w 1ciazy? Kiedy lekarz każą wam zrobić obciążenie glukozy?
    Kurde od tygodnia choroba mnie trzyma, kości mnie bola, spalabym non stop
    Zazwyczaj robi się koło 20 tygodnia no chyba że w normalnej morfologi wychodzi podwyższona :-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    To dobrze, że się trzymasz.. :)
    Muszę jak wszystkie ;-)

Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja obciążenie musze zrobić już, bo w pierwszej miałam cukrzycę. A mnie znowu dopadły wątpliwości, pewnie dlatego, ze nie najlepiej sie czuje

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    No ja obciążenie musze zrobić już, bo w pierwszej miałam cukrzycę. A mnie znowu dopadły wątpliwości, pewnie dlatego, ze nie najlepiej sie czuje
    No to dla swojego spokoju jak najbardziej polecam im wcześniej się wie tym lepiej dla Mamy i Maleństwa :-)

Bree lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka czekam na foto :)

Mała.mi no widzisz najważniejsze, że wszystko ok z dzidzią :) na Twoim miejscu wzięłabym L4 bo bóle tylko Ci będą przeszkadzać w pracy, oczywiście życzę Ci żeby szybko ustąpiły.

Soraya duży ten Twój bobas już gratuluję:)

Mersiak trzymaj się kochana pewnie po weekendzie wypiszą Cię do domku ;*

mała.mi, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/galeria-zdjec-usg-wyniki.html?category=single&from=&to=
    nasz Skarb 2,27cm

oto nasz dzidek wszystko u niego ok chociaż mama ma zapelenie pęcherza

Natka88, Małgorzatka, meeegi1771, paula1, Nynusia, demi_01, Bree, Bunia86, Kaśku, Katarzyna87, ola.321 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka cudowny!!! <3
    Zdrowiej :-*

dodinka, Bree lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka piękny maluszek gratulacje. Dziewczyny w którym tygodniu ciąży można się dowiedzieć, jaka jest płeć dziecka? Zdjęcie zaraz wrzuce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:02

dodinka, Bree lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Majlena Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć

piękne macie maluszki <3 cieszę się że wizyty udane.
    na sprzęcie moich lekarzy niestety nic nie widać, więc nie mam takich ładnych zdjęć dzidziola, dlatego nie mogę doczekać się genetycznego gdzie w 3d zobaczę maleństwo <3

malgo ja dowiadywałam się w okolicy 20 tygodnia. Najłatwiej i najszybciej poznać chłopaka z wiadomych względów :) wiesz...czasem dziewczyny i wiedziały koło 15tc tylko często zdarzała się pomyłka :P więc lepiej poczekać do 20tygodnia z kupowaniem ubranek aż się potwierdzi :) To też jeden z powodów czemu prenatalne robię w klinice gdzie robią 3d, mają lepszy sprzęt i o pomyłkę raczej trudno. A koleżank u swojego gina pewna że będzie dziewczynka dowiedziała się nagle po obkupieniu się w rózowe ubranka chyba w 7 czy 8 miesiącu że będzie chłopak ;)

Małgorzatka, dodinka, Bree lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo w 12 czasami widac, ja w pierwszej ciąży dowiedziałam sie w 20

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam zdjęcie :
    https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/0515b4cbfddeca410ecdec42bef30bb0.jpg
    Dzięki dziewczyny, dlatego ja poczekam do 20 tygodnia i tak nie zamierzam nic narazie kupować

Małgorzatka, Bree, ola.321 lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela dowiedziała się na prenatalnych między 12 a 13tyg, że chłopak do 8m-ca lekarz to podtrzymywał a tu psikus okazało się, że dziewczynka :)

Małgorzatka, Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyjątkowo "kontrowersyjny" lekarz :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy no powiem Ci, że to było całkiem dziwne no ale.. :)

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ