Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymała.mi wrote:Wróciłam z USG. Wszystko w porządku
Dzidzia ma 1,19 cm (we wtorek było 0,75cm) i słyszałam serduszko (ostatnio tylko widziałam)
Na bóle brzucha mam brać nospe a tak to profilaktycznie magnez. Do L4 nie ma większych wskazań ale jak chce to mi je wystawi tylko muszę przyjść we wtorek do przychodni. Kurczę nie wiem co robić. Wy pracujecie, czy jesteście na L4? Ja pracuje w szkole i dzieciaki dużo teraz chorują i nie chciałabym się zarazić i do tego te mdłości... Jestem w kropce...
MałaMi, ja też się zastanawiam co robić... Chciałam pracować co najmniej do końca czerwca, ale wszystko i wszyscy mnie tak denerwują w pracy, ciągle ktoś czegoś ode mnie chce, że normalnie mam ochotę wziąć L4. To rozdrażnienie to chyba przez hormony. Poza tym często jak wracam o tej 17:00, to już jestem tak zmęczona, że praktycznie śpię do rana. U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży i chciałabym ją utrzymać w tajemnicy jeszcze przez kilka tygodni... Dlatego nie wiem, co myśleć o tym zwolnieniu...Bree lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Mam krwiaka, nie do końca wiem co to oznacza. Czy któraś też miała?
Jest cały czas serducho, fasola urósł, ma 11mm.
Ja mam krwiaka, całe szczęście daleko od Dzidziusia. Mam łykać duphaston 3x2 i leżeć. Mam nadzieję, że się wchłonie. Za tydzień mam kontrolne USG, to będę wiedziała, czy się zmniejsza.
A Ty Kasiu jakie masz zalecenia? Duży ten Twój krwiaczek? Mój ma 2 na 3 cm więc spory chyba ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 14:21
Małgorzatka, Bree lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Witam. Dlugo nadrabialam wiele sie wydarzylo tu. Ja w czwartek bylam na kolejnej wizycie u lekarza widziałam serduszki kolejny raz 163 u/min. Dzidziol ma juz 19mm. Lekarz kolejny nir mogl nic uwidocznic sonda dopochwowa, dopiero sonda brzuszna bylo widac. Powiedział że nie przepuszczam fal ultrasonograficznych
Następna wizyta 2 kwietnia i wtedy tez usg prenatalne. Zlecil m8 poza tym badania na rozyczke toxo awidnosc bo mi igg wyszlo niejednoznaczne. Ale martwi mnie 2 kilo na plus pomimo mdlosci i sporadycznych wymiotow. W poprzedniej ciazy 30 przytylam a do najszczuplejszych nie naleze.
Magnosia, Małgorzatka, Nynusia, Bree, Bunia86, Kaśku, ola.321 lubią tę wiadomość
-
mersiak wrote:Małgorzatka a Ty jak się czujesZ? Już wszystko okej ?
Bree lubi tę wiadomość
-
soraya wrote:Witam. Dlugo nadrabialam wiele sie wydarzylo tu. Ja w czwartek bylam na kolejnej wizycie u lekarza widziałam serduszki kolejny raz 163 u/min. Dzidziol ma juz 19mm. Lekarz kolejny nir mogl nic uwidocznic sonda dopochwowa, dopiero sonda brzuszna bylo widac. Powiedział że nie przepuszczam fal ultrasonograficznych
Następna wizyta 2 kwietnia i wtedy tez usg prenatalne. Zlecil m8 poza tym badania na rozyczke toxo awidnosc bo mi igg wyszlo niejednoznaczne. Ale martwi mnie 2 kilo na plus pomimo mdlosci i sporadycznych wymiotow. W poprzedniej ciazy 30 przytylam a do najszczuplejszych nie naleze.
Bree lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Mersiak, a wiadmo co się stało?
Co do żywieni w szpitalu, to o ile klęłam na poporodowy na karowej w warszawie, to musze przyznać, ze jedzenie maja pyszne.
Czy któraś z was miała cukrzycę w 1ciazy? Kiedy lekarz każą wam zrobić obciążenie glukozy?
Kurde od tygodnia choroba mnie trzyma, kości mnie bola, spalabym non stopBree lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:No ja obciążenie musze zrobić już, bo w pierwszej miałam cukrzycę. A mnie znowu dopadły wątpliwości, pewnie dlatego, ze nie najlepiej sie czuje
Bree lubi tę wiadomość
-
Muffinka czekam na foto
Mała.mi no widzisz najważniejsze, że wszystko ok z dzidziąna Twoim miejscu wzięłabym L4 bo bóle tylko Ci będą przeszkadzać w pracy, oczywiście życzę Ci żeby szybko ustąpiły.
Soraya duży ten Twój bobas już gratuluję
Mersiak trzymaj się kochana pewnie po weekendzie wypiszą Cię do domku ;*
mała.mi, Bree lubią tę wiadomość
-
https://bellybestfriend.pl/galeria-zdjec-usg-wyniki.html?category=single&from=&to=
nasz Skarb 2,27cm
oto nasz dzidek wszystko u niego ok chociaż mama ma zapelenie pęcherzaNatka88, Małgorzatka, meeegi1771, paula1, Nynusia, demi_01, Bree, Bunia86, Kaśku, Katarzyna87, ola.321 lubią tę wiadomość
-
dodinka piękny maluszek gratulacje. Dziewczyny w którym tygodniu ciąży można się dowiedzieć, jaka jest płeć dziecka? Zdjęcie zaraz wrzuce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:02
dodinka, Bree lubią tę wiadomość
-
cześć
piękne macie maluszkicieszę się że wizyty udane.
na sprzęcie moich lekarzy niestety nic nie widać, więc nie mam takich ładnych zdjęć dzidziola, dlatego nie mogę doczekać się genetycznego gdzie w 3d zobaczę maleństwo
malgo ja dowiadywałam się w okolicy 20 tygodnia. Najłatwiej i najszybciej poznać chłopaka z wiadomych względówwiesz...czasem dziewczyny i wiedziały koło 15tc tylko często zdarzała się pomyłka
więc lepiej poczekać do 20tygodnia z kupowaniem ubranek aż się potwierdzi
To też jeden z powodów czemu prenatalne robię w klinice gdzie robią 3d, mają lepszy sprzęt i o pomyłkę raczej trudno. A koleżank u swojego gina pewna że będzie dziewczynka dowiedziała się nagle po obkupieniu się w rózowe ubranka chyba w 7 czy 8 miesiącu że będzie chłopak
Małgorzatka, dodinka, Bree lubią tę wiadomość
-
Wrzucam zdjęcie :
https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/0515b4cbfddeca410ecdec42bef30bb0.jpg
Dzięki dziewczyny, dlatego ja poczekam do 20 tygodnia i tak nie zamierzam nic narazie kupowaćMałgorzatka, Bree, ola.321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny