X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się będzie trudno z mężem dogadać bo jemu się podobają takie imiona jak np Roch. I jak później na dziecko wołać Roszku pierożku. Ja na razie nie mam swojego typu... muszę szybko coś wymyśleć żeby popracować nad mżonkiem :-)

Nie wiem w sumie czemu ale jakoś mam takie odczucie że to chłopiec będzie ...

Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    U mnie też większość zajęta, ale coś wymyślimy :)

Arielka musiałam Cię pomylić z kimś - wybacz :*

Jeszcze 2h pracy, ale mi się nie chce!

Hehe nie szkodzi :) rośnie skubianiec i to najważniejsze :D

Kaśku, Bree, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszku pierdziożku ale mi humor poprawiłaś hahaah!

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Zadowoliłam się sałatką jarzynową :D

Też smakowita i jaka zdrowa w sumie to też bym zjadła :-)

Bree lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Roszku pierdziożku ale mi humor poprawiłaś hahaah!

Haha ha oj Nynucia boska jesteś :-D
    Ja napisałam o pierożku ale jak wyskoczę M z pierdzioszkiem to na pewno wymięknie i na pewno się już nie będzie upierał.
    Ubawiłam się na prawdę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 16:14

Nynusia, Bree lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasku tez sie usmialam przy pierozku.
    Ja juz mam Jakuba i Amelke, jak im je nadawalam to jeszcze nie bylo takiego szalu na te imiona i nie maja w klasie 5 Kubusiow czy Amelek
    Ja juz po rozmowie z szefem, jednak przez telefon lzej poszlo zdecydowanie. Szef pogratulowal i nawet na spokojnie przyjal, powiedzial zecmusze teraz o siebie dbac, qle chce bymvpracowala jak najdluzej jesli zdrowie pozwoli nawet do wrzesnia z przerwa na urlop...tego sie obawialam, czas pokaze, moze zmieni chociaz podejscie

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to studiuję i do czerwca nie ma zwolnienia a sesję muszę pięknie zaliczyć, a na zajęcia chodzić :) Dlatego, że w przyszłym roku planuję dziekankę na dzidziusia wziąć to ten rok musi zostać zamknięty :)
    Trochę zazdroszczę wam możliwości wzięcia tych L4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 16:20

Bree lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Haha ha oj Nynucia boska jesteś :-D
    Ja napisałam o pierożku ale jak wyskoczę M z pierdzioszkiem to na pewno wymięknie i na pewno się już nie będzie upierał.
    Ubawiłam się na prawdę :-)
    Ja też bo super to wymyśliłaś haha :D

Co do sałatki jarzynowej to stałam wczoraj o 21 w kuchni i robiłam bo taką ochotę miałam no a jak już zrobiłam to już było za późno zeby zjeść więc sałatka dziś królowała u mnie w pracy :)

Bree, Kaśku lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Kasku tez sie usmialam przy pierozku.
    Ja juz mam Jakuba i Amelke, jak im je nadawalam to jeszcze nie bylo takiego szalu na te imiona i nie maja w klasie 5 Kubusiow czy Amelek
    Ja juz po rozmowie z szefem, jednak przez telefon lzej poszlo zdecydowanie. Szef pogratulowal i nawet na spokojnie przyjal, powiedzial zecmusze teraz o siebie dbac, qle chce bymvpracowala jak najdluzej jesli zdrowie pozwoli nawet do wrzesnia z przerwa na urlop...tego sie obawialam, czas pokaze, moze zmieni chociaz podejscie

No i dobrze, że już po rozmowie, mniej nerwów będzie miała :)
    Ja bym chciała pracować do sierpnia ale zobaczymy co czas pokaże u mnie niestety nie ma nikogo na zastępstwo na chwilę obecną i męczę się ze stażystką co mam problem nawet wyjść z biura na godzinę :/

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja za to studiuję i do czerwca nie ma zwolnienia a sesję muszę pięknie zaliczyć, a na zajęcia chodzić :) Dlatego, że w przyszłym roku planuję dziekankę na dzidziusia wziąć to ten rok musi zostać zamknięty :)

Dziennie studiujesz?

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Ja tez studiuje tylko zaocznie i mam nadzieje jakos przetrwac.

Bree lubi tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    No i dobrze, że już po rozmowie, mniej nerwów będzie miała :)
    Ja bym chciała pracować do sierpnia ale zobaczymy co czas pokaże u mnie niestety nie ma nikogo na zastępstwo na chwilę obecną i męczę się ze stażystką co mam problem nawet wyjść z biura na godzinę :/
    No u mnie jest ten sam problem, a moja stazystka zupelnie nie ogarnia u dlatego szef chce bym ich jak najdluzej powspierala, zobaczymy jak sie ulozy, nikt z nad nie wie jak sie bedziemy czuc

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziennie :)

Bree lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma opcji L4, do sierpnia na pewno pracować będę. Potem - nie wiem.

Z jednej strony samozatrudnienie jest super, sama sobie królową, ale w takich sytuacjach wiele bym dała by być na normalnym etacie

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak teraz sobie wykalkulowałam ;p że może....hmmm no bo, kurde nie wiem czy wyobraźnia mnie nie ponosi.

Moje cykle trwały różnie, średnia: 26 dni.
    Owe plamienie, z którym trafiłam na IP było 52 dnia (26x2=52) czyli dokładnie w dniu spodziewanej miesiączki.

ten konował powiedział o krwiaku dopiero po badaniu, nawet nie sprawdzając (pisałam o tym wyżej)...

więc może go nie ma?

Haha ale wymyślam, wiem, ale nie sprawdzałam wcześniej dat, a zapomniałam, że kobieta może plamić własnie w dniach miesiączki

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ola na pewno będzie, pametaj tylko o łykaniu witaminy d3, bo sterydy strasznie zżerają d3 i kontrole cukru. Masz duże miano przeciwciał, wec bez sterydów nie da rady. A ja odebrałam wynik crp, jest bardzo niski, to od czego ten bol ud
    D, dziewczyny ja juz nie wyrabiam, aż mi się zyc odechciewa taki ból

Kochana ja mam chore stawy. teraz bolą mnie tylko nagdarstki, najgorzej w nocy i rano, a crp mam niepodwyższone. Na początku choroby crp też było niskie więc był problem z diagnozą. Widocznie tak może być.

Też miałam przepisany metypred 16 mg ale nie biorę, bo ból nie jest na tyle uciążliwy.

Bree lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Kasiu, ale jak weźmiesz zwolnienie na czas wakacji, to potem te 2 miesiące wolnego - jak dobrze pamiętam z czasów pracy w szkole - należy Ci się po porodzie i po macierzyńskim bezpośrednio, więc się opłaca dodatkowe 2 miesiące w domu z dzieckiem :)

Nie wiem czy będzie taka konieczność, bo chcę pójść na roczny macierzyński. Wtedy też zahaczy on o kolejne wakacje, a więc będę mogła wykorzystać urlop wypoczynkowy z tego okresu. Poważnie rozważam też późniejszy urlop zdrowotny, a jeśli się nie uda, to może jeszcze roczny wychowawawczy.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziewczynka na pewno będzie Emilka, ale ciężko jest nam wybrać imię dla chłopca.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja dyrekcja dała ogłoszenie o pracy na zastępstwo i już dziś ludzie dzwonili. Kurczę, taki rynek pracy... Ludziom odpowiada praca na zastępstwo choćby na trzy miesiące.

Bree lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Wczoraj moja dyrekcja dała ogłoszenie o pracy na zastępstwo i już dziś ludzie dzwonili. Kurczę, taki rynek pracy... Ludziom odpowiada praca na zastępstwo choćby na trzy miesiące.

Jeśli komuś zależy na pracy w danej branży musi się wkręcić. Ciężko o etat, więc kombinuje jak może. 3mc to już coś. Potencjalny przyszły pracodawca będzie wiedział, że takiemu pracownikowi zależy.

Kasia82, Bree lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ