X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas co dwa tygodnie :) Mój gin się Mnie pyta no to ile teraz Pani wytrzyma Ja to bym mogła co tydzień latać hehe :)

Bree lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, wiem, ze juz Was męczę tymi moimi bolami, ale wiecie co sobie właśnie uzmyslowilam, ze bole kolan i mięśnie zaczely mnie bolec w momencie kiedy zwiększyłam dawkę duphastonu z 2na 3tqbletki, myślicie, ze duphaston może miec taki wpływ? Myślicie, ze jak przez dwa dni pobiorę znowu dwie tabletki aby sprawdzić czy to to, to cos się stanie

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze juz Was męczę tymi moimi bolami, ale wiecie co sobie właśnie uzmyslowilam, ze bole kolan i mięśnie zaczely mnie bolec w momencie kiedy zwiększyłam dawkę duphastonu z 2na 3tqbletki, myślicie, ze duphaston może miec taki wpływ? Myślicie, ze jak przez dwa dni pobiorę znowu dwie tabletki aby sprawdzić czy to to, to cos się stanie

Ja miałam dziwne objawy jak brałam duphaston, np. wypadanie włosów, w pewnym momencie myślałam, że wyłysieję i było mi niedobrze. Myślę, że wszystko jest możliwe, że to po nim...

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja po tych dwóch tabletkach zle się nie czuje, ale odkąd wlasnie biorę 3 pojawił się bol

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja mam usg za dwa tygodnie, to będzie trudne usg, jak zobaczę maleństwo to się chyba poplączę.

Aaa tam trudne :) szczęsliwe, ja też się poryczałam..ze szcześcia można :)

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym dupku jest, ja też jak brałam 3x1 czułam się średnio, teraz biorę 2x1 i bóle miednicy się zmniejszyły, cera lepsza. To jest jednak lek i może mieć skutki uboczne ;/

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, w poprzedniej ciąży serduszko przestalo bić w 8 tygodniu, wiec jak juz minie ta 8to będę mogla zrobić ufff ;)
    Katarzynka no wlasnie, ja choruje na SLE od 20 lat i w zyciu nie miałam takich bóli i tak długo, tym bardziej, ze nie mam gorączki. Obstawiam dupka, poziom progesteronu mam w normie, wiec sie chyba nic nie stanie, jak zmniejsza, żeby sprawdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 15:52

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :-P
    Miłego 13-go piątku wam i sobie też życzę :-P

A co do leukocytóœ w moczu tez mi wyszły w pierwszym badaniu i jeszcze coś. I po tym badaniu dwóch lekarzy mi kazało powtórzyć badanie ale próbkę pobrać w taki sposób: pierwszy mocz rano, najpierw sie podmyć i uwaga założyć tampon (!) a potem środkowy mocz do kubeczka... od tamtej pory mocz wychodzi super żadnch leukocytów erytrocytóœ czy biłaka.
    No dobra ostatnio trochę bakterii ale te żurawinką załatwię.

ja dziś powtórzyłam wyniki mocz będzie dzisiaj a taCMV to chyba dopiero w przyszłym tygodniu...nie słyszałam o takiej metodzie zakładania tampona przed oddaniem moczu, ale może coś w tym jest? ;P

Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a czemu Ci go zwiększyli ? Ja jestem bez Lutki 3dzień i jest ok czuję się tak samo, a może u Ciebie faktycznie za duże dawki ?

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxymiliana ja także ale wypróbuję przy najbliższych badaniach

Bree lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U mnie jedyne co złe to muszę zrobić obciążenie glukoza bo wyszła mi za wysoka norma jest do 92 a ja mam 95

Bree lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, miałam niski progesteron w fazie lutealnej, po teście ciążowym zwiekszla do 3, ale jak zrobiłam betę to i progesteron i byl ok

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś miałam bardzo niemiłą rozmową z szefową...no cóż tak myślałam, że pierwszym razem za łatwo poszło, musiał być wtedy w ,,szoku"...wiecie może jestem egoistką, ale trudno niech sobie każdy myśli co chce...ja przez ostatnie 3 lata miałam jakąś masakrę życiową, posypało mi się małżeństwo, bardzo to wszystko przeżyłam, praca mnie dobiła fizycznie i psychicznie,,, na szczęści od kilku miesięcy jestem z cudownym facetem który daje mi siłę i wsparcie...tak się złożyło, że zaczęłam nową pracę i zaraz w ciążę zaszłam, ale czy ja mam teraz na kolanach wszystkich za to przepraszać!?! ;( chcę się po prostu cieszyć z tego dzieciaczka i tak zamierzam...przykro tylko jak ludzie oceniają i nawet nie chcą zrozumieć twojej sytuacji...przepraszam już nie smęcę, tak musiałam się tylko wygadać bo mi bardzo przykro po tej rozmowie od rana...:(

Bree lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest progesteron ok, to spoko.

U nie glukoza w górnej granicy, ale nie kazała mi gin iść na test obciążenia.

Z tego co wiem u mnie dupek jeszcze z miesiąc ;/

Bree lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie calutka ciążę

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę luteinę ale kiedy zwiększona mi dawkę dużo gorzej się czuję ale co trzeba brać skoro jest bezpieczniej i tak podobno do 14tc ale dam radę :)

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxyiliana a co si szef nagadał?

Bree lubi tę wiadomość

• dodinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do usg to ja bym nawet raz w tygodniu chciała ale nie ma takiej potrzeby wszystko prawidłowo się rozwija , krwiaka też nie mam w macicy więc lekarz mówi że raz w miesiącu styknie no do tej pory było 2 razy w miesiacu ze względu na inf

Bree lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam umówioną wizytę na badania prenatalne. Wtorek na 15:10. Chyba umrę ze strachu.

FreshMm, Kaśku, Bree lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A ja mam umówioną wizytę na badania prenatalne. Wtorek na 15:10. Chyba umrę ze strachu.

To juz niedługo ja niestety dopiero na 28

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ