X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka nie wiem czy to pocieszające, ale i ból głowy i wymioty świadczą o wysokim progesteronie a to dobrze dla ciąży :)

A co do biustu, to mój generalnie jest większy, ale na tyle że w stanikach dotychczasowych wreszcie jest taki pełny :D fajny :D tylko te niebieskie żyłki mnie wkurzają :P

Ja przez te wymioty w ogóle wróciłam do wagi sprzed ciąży albo nawet i mniej. Więc znów mieszczę się w jeansy :P

Tylko talii nie mam - też tak macie?

Małgorzatka lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka! Wspaniałe wieści, że wymioty ustały. Ja też pierwsze śpioszki kupiłam po genetycznych :) Były ostatnie sztuki w lidlu :D

O takie:

272048.jpg

Małgorzatka, nat_alia, FreshMm, dodinka, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie przytylam, chodze w ciuchach nadal swoich sprzed ciazy i nie cisną.ale brzuszek ma inny ksztalt ja to widze.nic dziwnego skoro w srodku takie zmiany;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudlam 4 kg, ciuchy wciaz te same, a brzuszek i tak mam, bo mam spora nadwage.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spadło 2kg na samym początku z 61 na 59 a teraz już znowu prawie 61 km :) Moja gin mówiła, że to bardzo ładnie :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Hej dziewczyny, mi po czopku wymioty ustaly, ale jeszxze slabo z jedzeniem i piciem. Natomiast zlapal mnie wczoraj juz taki bol glowy i trzyma, ze chwilami nie wyrabiam. Apap nie pomaga, wiec leze. Po prostu zawsze cos, mam nadzieje ze wraz z drugim trymestrem odejdzie wszystko. Jeszcze tydzien musze wytrzymac.
    Ursa ja bym kupila wizek, sama ostatnio przegladalam ojazje, ale jeszcze sie wstrzymalam bo moze cos sie trafi fajnego. Ja to w ogole chyba kupie uzywany, bo czasem naprawde mozna dostac w super stanie dovrej firmy, a wiadomo ze za nowe do 2000 trzeba liczyc jak chce sie porzadne.
    Jesteś wciąż odwodniona silny ból głowy to jeden z objawów albo zareagowałaś tak na czopki . Sprawdź ulotkę . Ale cieszę się że Ci lepiej bo cały czas myślałam o Tobie :-) ja też już poluje na wózek tzn przeglądam oferty :-)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Mi spadło 2kg na samym początku z 61 na 59 a teraz już znowu prawie 61 km :) Moja gin mówiła, że to bardzo ładnie :)
    Ja znów wczoraj jak się ważyłam w szpitalu to wyszło 60 a w domu na wadze mam cały czas 61 lub 62 ;-)

Ursa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc witam się z rana <3

pogodę mamy do bani i zaś trzeba będzie siedzieć w domu gr :-P
    Wiecie co moje paznokcie rosną w zastraszającym tempie i nie wiem czy to kwestia calcium który sobie pije czy ogólnie . Bo zawsze miałam łamliwe i krótkie a teraz szpony aż miło popatrzeć haha :-D
    Dobrze dobrze . Włosów też przybywa tylko jakieś takie bez blasku są :-D

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś się dzisiaj bada? Bo nie widzę nic w kalendarzu ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka dziekuje za cieple mysli, tez mysle ze ten bol glowy moze byc od odwodnienia dlatego staram sie pomalutku pic. Co do paznokci to mi tez zrobily sie mocne jak nigdy, choc ja to i tak mam zawsze krotkie, bo doprowadzaja mnie do szalu.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z rana :)
    pogode jeszcze dziś mamy piękną ale jutro podobno ma być zimno i deszczowo .. :/
    Ursa korzystaj z okazji :)

co do farbowania włosów ja również mam ogromne odrosty, ktoś mówił tu na forum że niby nie ma się czym przejmować że nie szkodzi to dziecku ale stwierdziłam że troche wytrzymam,
    znalazłam nawet farbę z GARNIERA bez amoniaku OLIA- myślę że ją kupie i zobaczymy - mam siostre fryzjerke i poleca tą farbę :) - zastosuje ją w przyszłym tyg i zobaczymy jakie będą efekty :)
    a jakie kremy używacie na cerę trądzikową ja IWOSTIN ale teraz mi nie pomaga... :(

Małgorzatka, Ursa lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa a ja z doświadczenia powiem Ci, ze bym sie wstrzymala. Pojechalabym najpierw pooglądać inne wózki, jak Ci leżą, czy Ci odpowiadają. Jezeli nadal uznasz, że tamten Ci odpowiada, to bierz

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka gdzie się podziewałaś :-) jak samopoczucie? :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana dziewczyny ale dzisiaj u nas na podbeskidziu piekne sloneczko ;) leze sobie na lezaku przed domem i grzeje dupke ;)
    Hmm wiecie co mam od pewnego czasu bardzo wysuszona skore na twarzy az widze ze sie luszczy nigdy wczesniej tak nie mialam raczej moja cera byla tlusta.. jakie kremy do twarzy polecacie?

relgrl68722yz04m.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Witam sie z rana dziewczyny ale dzisiaj u nas na podbeskidziu piekne sloneczko ;) leze sobie na lezaku przed domem i grzeje dupke ;)
    Hmm wiecie co mam od pewnego czasu bardzo wysuszona skore na twarzy az widze ze sie luszczy nigdy wczesniej tak nie mialam raczej moja cera byla tlusta.. jakie kremy do twarzy polecacie?
    Najlepszy do cery mieszanej :) ja używam takich i problemy tłusta sucha się skończyły :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja używam Mary Kay do cery suchej i wrażliwej. Mega nawilża a nie jest na bazie olejów więc nie zapycha.

Agatka ja od początku ciąży oglądam wózeczki :) Bardzo mi to poprawia humor :D Za każdym razem jak jesteśmy w galerii to latam po tych wszystkich dziecięcych sklepikach :D Teraz też dużo piszą o wyborach wózka w "M jak Mama" :) Wiec takie rozeznanie poglądowe mam. Na pewno bedę wybierała spośród wózeczków używanych (wolałabym mniej wydac na wózek żeby móc kupic możliwie jak najlepszy nowy fotelik do auta), zależy mi na wózku "terenowym" jeśli tak to można określic. I właśnie firma Tako ma kilka modeli, które świetnie się sprawdzają na wieś. Więc ten wpisuje się w to czego potrzebujemy. Pewnie, że marzy mi się wózeczek w stylu retro, coś jak Navington Contessa albo Silver Cross Kensington no ale, jak się ma najbliższy beton jakieś 500m od domu, to na marzeniach się kończy :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Katarzyna87 i Amerie dajcie znać co u Was!

Ja wczoraj byłam u kuzynek i usłyszałam pierwsze przepowiednie :)
    Powiedziały, że chłopiec, bo nic się z twarzy nie zmieniłam i z figury. Ale zauważyły już lekki brzucho ;p Więc zobaczymy.
    Mi chyba obojętne czy będzie chłopczyk czy dziewczynka, bo to pierwsza ciąża, ale jedno wiem na pewno dziewczynkę bardzo chcę mieć. Nie musi być w tej ciąży, ale w kolejnej już tak :)
    Ja dziś znowu namiętne spotkanie z Panem kibelkiem :)

Małgorzatka piękny bobas :)
    Pisałaś, że badanie pappa w UK jest obowiązkowe. Ja się zastanawiam właśnie, bo w środę mam pierwsze USG w szpitalu i nie wiem co dokładnie będą miarzyć badać. Może wiesz coś więcej? I czy od razu Ci powiedzieli, że wszystko ok? Bo mi Pan położny powiedział, że dowiem się później...

Udanej soboty!

wnid9vvjodizjocx.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, Ursa moi rodzice kupili dzidziusiowi te same śpioszki co Ty masz :) Pokazywali mi na Skype! :)

Ursa lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) U mnie w miarę ok, plamienia jako takiego nie ma, jakieś resztki jeszcze wylatują, ale ewidentnie widać, że to nie świeża sprawa. Odpoczywam, dużo leże mam nadzieję, że to już sie nie powtórzy a groszek ma się dobrze:)

Muffinka1019, Ursa, nat_alia, Kaśku lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wzielam za sprzątanie, wczoraj okna( babcia mi pomogła), dzisiaj reszta. Na obiadek mój M zazyczyl sobie kluski ziemniaczane z serem, wiec dostanie.:-)
    Co do piersi to trochę jakby urosły, zrobily się pełniejsze - mąż dziś stwierdził rano, że ale masz teraz fajne dyduchy :-P. No mi też się podobają, tylko jak po całym dniu ściągam stanik to bolą.
    Ja chyba tez po tym genetycznym usg coś kupię maluszkowi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 11:55

Ursa lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ