Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robie jednak spaghetti bolognese ze szpinakiem i śmietana
Moje włosy są sypkie i lśniące nie mogę nad nimi zapanować. Paznokcie miałam zawsze twarde mocne i dłuuugie więc tak pozostało.
Piersi mam jakby napompowane i sterczące no i większe to na pewno.
Odrosty tez na pół głowy nawet i więcej ale zrobie pasemka przed ślubem dopiero.
Amerie to bardzo dobrze, że plamienia ustały
Aanaa ja chętnie bym zrobiła kaczkę nigdy nie robiłam ale boje się, że nie wyjdziejeśli masz jaakiś sprawdzony przepisik to poproszę
Amerie lubi tę wiadomość
-
Amerie to dobrze, że już lepiej
Na pewno z Bebolkiem wszystko super
Powiem Wam, że okres ciąży nie jest sprawiedliwy. Jedna przechodzi całą ciążę w miarę bez stresowo a inne muszę się tak męczyc z tymi plamieniami i niepewnością. Strasznie tym osobom współczuję...
A ja dzisiaj już dobrze zareagowałam na tą Luteinę. Przegryzłam sobie teraz kilka chipsów. Wymyłam zęby i czuję się normalnie
Muffinka są śliczne te śpiochyTakie milusie
Pewnie długo nie ponosi bo kupiłam rozmiar 50-56 ale i tak słodko miec taką rzecz już teraz w domu. Czuję się jakaś taka spokojna, że już coś tutaj czeka na dzidziusia
Amerie lubi tę wiadomość
-
Dziewcxyny czy ktoras z was ma moze nadcismienie albo sie z mim spotkala w ciazy. Mi cisnienue czesto skacze, zapisyje sobie pomiary i w poniedzialek pokaze lejarzowi. Interesuje mnie od jajich wartosci juz mozna mowuc o nadcisnieniu.
-
Ursa ja też już przeglądałam wózki, też chcę używany tylko ja muszę mieć lekki bo mieszkam na trzecim piętrze, jak trafi się jakaś okazja to biorę ale pewnie dopiero od maja bo teraz to szykujemy się na wyjazd do Polski na komunię... no i ja na wizytę prywatną się szykuję
Ursa lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Amerie cieszę się, że już troszkę lepiej :* wypoczywaj
Ursa przejedź się do sklepu z wózkami i pomacaj, pojeździj, porównaj z tym tako, ale 150 złotych to grosze
no ja mam i łóżeczko i wózek po córce, pościel, kocyk różowy, ubranka do 4msc, butelkę, nakładki na sutki,pieluchy tetrowe, pampersy- wszystko oprócz chemii, zostawiłam na oiomie.ubranka po synku mi bezczelnie sprzedano mimo, że nie taką mieliśmy umowę, więc będę mieć problem jak będę mieć chłopca. No ale to już sumienie tej osoby, karma wraca...Ursa, Amerie, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Battinka wiesz co zadźwoń do ginekologa i zapytaj co w związku z tym. Też mam nystatynę i z tego co mi powiedziała moja Gin czesto potrzebna jest kontynuacja leczenia (rzadko kiedy kończy sie na przyjęciu jednego opakowania). Bedzie dobrze. Maluszki są już mniej wrażliwe na czynniki środowiska bo tworzenie wszystkich narządów jest już ukończone teraz tylko będą się rozwijac. Nystatyna z tego co widze to taki standardowy lek na infekcje w ciąży.
Mi oprócz tego zabroniła używania wkładek higienicznych, poleciła smarowanie po myciu provag żel (który odbudowuje kwaśne środowisko) i nie przesadzanie z higieną chyba, że będzie mnie bardzo szczypało, wtedy mogę czystą woda spłukac sobie okolice intymne tylko potem dokładnie je osuszyc. -
Wiesz co Ursa ja mie mam tak ze mogę sobie zadzwonić kiedy chce niestety.we wtorek będę u ginka więc na pewno się zapytam.
Ale prosiłam żeby mi zrobil posiew albo badanie(za które oczywiście Ja chce zapłacić)ale oczywiście stwierdził ze nie ma potrzeby. -
Rozumiem, Battinka. To faktycznie dziwne. Mi też od razu dała nystatynę ale pobrała materiał do wymazu w razie gdyby trzeba bylo atakowac konkretny szczep i nystatyna nie pomagała.
Trzymam kciuki za wtorek w takim razie.BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Witam
was kobietki
Ja dziś pracowity dzień szykuje męża do wyjazdu prania sprzątania
Pogoda piękna wiec pranie schnie na dworzu
Na obiad mam pulpeciki w sosie pomindorowym (już się gotuja)
Dziś w nocy tak mnie strasznie piersi bolały ojojj:/ i teraz to samo...
Nic kobitki uciekam dalej pracować
Miłego dnia :* -
Majlena wrote:ursa tak się ciągle zastanawiam, powiedz mi co to za rasa w Twoim avatarze
?
SamoyedDokładnie moja suczka importowana z Łotwy
Kenventaki Love My True Hooneymoon po domowemu Yenka
Aniacicha to życze owocnej pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 12:50
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Majlena połączenie samoyed+ogródek to nie jest najszczęśliwsze połączenie
Zwłaszcza jeśli właściciel jest bardzo przywiązany do swoich kwiatków, krzaczków i równej trawki
Samoyed to pies, który od początku był z rodziną. Przez plemie Samoyedów zabierany był do wnętrza domów i służył jako grzejnik. Samoyed jak najbardziej będzie przeszczęśliwy schodząc do ogrodu razem z Pańciostwem ale pozostawiony na nim sam sobie, z flustracji zacznie hm... przeprojektowywac przestrzeń po swojemu
Do tego samoyedy to prawdziwi ekologowie... zwracają wolnośc roślinkom doniczkowym
Dużo szczęśliwszy byłby samoyed (i o wiele szczęśliwszy właściciel samoyeda) mieszkający w bloku, leżący u stóp swojego pańciostwa i tylko wyprowadzany regularnie.Nynusia lubi tę wiadomość
-
Quote:Małgorzatka piękny bobas
Pisałaś, że badanie pappa w UK jest obowiązkowe. Ja się zastanawiam właśnie, bo w środę mam pierwsze USG w szpitalu i nie wiem co dokładnie będą miarzyć badać. Może wiesz coś więcej? I czy od razu Ci powiedzieli, że wszystko ok? Bo mi Pan położny powiedział, że dowiem się później...
Udanej soboty!
Tak mi podczas usg powiedział że jeśli chodzi o przezierność karku itd jest wszystko dobrze . Żołądek pokazał pęcherz moczowy . Dwie rączki dwie nóżki . Ogólnie tutaj dokładnie sprawdził . Co do badań z krwi wynik do 5 dni i jeśli jest okej to przysyłają poczta a jeśli coś nie tak dzwonia i tak jest ze wszystkimi wynikami . Ogólnie tłumaczyła mi że to jest tylko statystyka i jeśli wyjdzie mi z badań że przypuśćmy mam 1:50 szanse na chore dziecko nie znaczy że takie się urodzi i na odwrót . Oni po tym badaniu kwalifikują cię albo do niskiego albo wysokiego ryzyka . Przy wysokim zachęcają do amniopunkcji ale na to i tak bym się nie zgodziła. Jeśli nie masz jeszcze karty ciąży to właśnie tam ją dostaniesz z całym zestawem informacji co masz robić w razie wu
powiem Ci że ja jestem zadowolona . Generalnie nie mają olewki na wszystko tylko niestety dopiero od 12 tygodnia .pytają się o choroby w rodzinie głównie rodziców i dziadków i u mnie ze względu na cukrzycę u babci i wysokie ciśnienie już przykleiła do karty że ryzyko tych chorób i test z obciążeniem obowiązkowy . Jako że to Twoja 1 ciąża będziesz miała o 3 wizyty więcej
u mnie od razu skreśliła
a i na pewno od razu Cie zapiszą na anomaly scan w 20 tyg to jest To połówkowe .
-
Asieńka_86 wrote:Dziewcxyny czy ktoras z was ma moze nadcismienie albo sie z mim spotkala w ciazy. Mi cisnienue czesto skacze, zapisyje sobie pomiary i w poniedzialek pokaze lejarzowi. Interesuje mnie od jajich wartosci juz mozna mowuc o nadcisnieniu.