X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie wątrobke faktycznie lepiej odstawic ale jajecznicy nie będę sobie odmawiać... i tak lubię ścieta :-) Co do zielonej herbaty to ja dużo pilam przed ciążą a później mi ochota przeszła. Nawet się jakiś tydzień temu zdziwiłam ze wypilam filiżankę bo nic innego w pracy nie miałam i zrobiło mi się niedobrze... ale tak niedobrze ze myślałam że zwymiotuje. Widać fasolka tak zareagowala :-)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem te nasze fasolki są mądrzejsze od nas :)

Małgorzatka, estrella lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella wiesz, że ja miałam tak samo ?! Wypiłam dosłownie 3/4kubka zielonej herbaty i myślałam, że zwymiotuję, no i od tego czasu nie dotknęłam już.

Małgorzatka to dobrze, że powoli Ci przechodzi, wracaj szybko do zdrówka! :)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe chyba tak ;-) moja chyba dodatkowo chciała mi dać znać ze tam jest bo tym razem nie czekałam jak co miesiąc :-) wysylala mi takie subtelne znaki a ja głupia na @ czekałam :-)

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Hehe chyba tak ;-) moja chyba dodatkowo chciała mi dać znać ze tam jest bo tym razem nie czekałam jak co miesiąc :-) wysylala mi takie subtelne znaki a ja głupia na @ czekałam :-)
    No to dlatego :D Jak Mama na @ czeka to fasolek swoje musi pokazać że żadnej @ nie będzie :D

estrella lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Estrella wiesz, że ja miałam tak samo ?! Wypiłam dosłownie 3/4kubka zielonej herbaty i myślałam, że zwymiotuję, no i od tego czasu nie dotknęłam już.

Małgorzatka to dobrze, że powoli Ci przechodzi, wracaj szybko do zdrówka! :)
    dziękuję :*

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, to zdrówka życzę :)

A co do jedzenia, to jak raz się zje wątróbkę, to się od tego nie umrze. To samo dotyczy innych posiłków ;) Wiadomo, że lepiej trochę zdrowiej się odżywiać, ale są też badania, że radykalnie diety zmieniać nie należy, bo organizm świruje.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze bardziej dobitnie mi znać nie dała :-) bo w pt i sobotę trochę sobie popilam i teraz się martwię czy nic maluchowi przez to nie będzie... mam tylko nadzieje ze jeszcze byla chroniona i nic do fasolki nie trafiło :-)

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Szkoda ze bardziej dobitnie mi znać nie dała :-) bo w pt i sobotę trochę sobie popilam i teraz się martwię czy nic maluchowi przez to nie będzie... mam tylko nadzieje ze jeszcze byla chroniona i nic do fasolki nie trafiło :-)
    Na pewno :) Mi też się zdarzyło wypić alkohol i nie zamartwiam się bo tak samo zażywałam różne leki i jakbym miała teraz myśleć czy to nie zaszkodziło albo tamto to świra bym dostała :)

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to oznacza ze nasze fasolki nie sa fanami zielonej herbaty :-) a macie ochotę na jakieś konkretne rzeczy? Bo ja ostanio ciągle o pizzy mysle :-) ale fast goody trzeba ograniczać wiec jedna w tym tygodniu mi wystarczy :-)

Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Na pewno :) Mi też się zdarzyło wypić alkohol i nie zamartwiam się bo tak samo zażywałam różne leki i jakbym miała teraz myśleć czy to nie zaszkodziło albo tamto to świra bym dostała :)

Tez tak myślę trzeba myśleć pozytywnie i wszystko będzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella o 14 mam wyniki do odbioru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:31

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    estrella o 14 mam wyniki do odbioru :)
    :) :) to czekamy :)

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella taaak! dokładnie :):)
    Ja na słodycze i soczki, co wcześniej mnie do tego nie ciągnęło.
    Baardzo chętnie też jadam zupy(co wcześniej siłą mnie zmuszali do zupy) :P codziennie mój M po mojej pracy czeka z gorącą zupką na mnie hihi :P

Co najlepsze przestała mi kompletnie smakować cola (to akurat dobrze)a wcześniej uwielbiałam.

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj najadłam się rosołu aż za bardzo, ale po nim czułam że mi czegoś mało. Pomimo najedzenia. No to zjadłam pączka i garść michałków. Pączki jadałam tylko w tłusty czwartek, a cukierki maksymalnie kilka na miesiąc, więc to chyba juz zachcianki mi się na słodkie włączają :)

Nynusia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    W takim razie wątrobke faktycznie lepiej odstawic

Mi w poprzedniej ciazy gin kazal jesc watrobke, bo mam sklonnosci do anemii i zawsze hemoglobine na minimalnej granicy normy. Rozsadek- to jedyna wytyczna jedzenia (i picia);) Nie zadreczajmy sie dziewczyny kazdym lykiem coli czy kawy i kazdym kesem, bo zaraz zaczniemy sie zastanawiac czym nie doprawiac miesa ;)

Rzadko sie udzielam, ale czytam na biezaco ;)

Małgorzatka, estrella, Nynusia, polkosia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Natka najważniejszy jest zdrowy rozsadek. Jak widać fasolki same wskażą czego chcą a czego nie :-) takie małe a już nami rządzą :-)

Tomania trzymam kciuki za bete :-)

aanaa, Małgorzatka, Natka88 lubią tę wiadomość

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Z tego co pamietam Twój pęcherzyk miał 8mm i patrz co znalazłam :)

https://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy

i najważniejsze:
    Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo.

OLA.321 dzięki jesteś kochana Małgorzatka tak samo dzięki dziewuszki :*

Małgorzatka, ola.321 lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od mleka, a wcześniej je kochałam. A tak ogólnie to nie mam mega apetytu na razie. Ja jestem otyła, więc to dość dziwne :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych zachcianek wgl mnie nie mdli zgagi już też nie mam, tylko cycki mnie bolą. Mam nadzieję że z dzieckiem wszystko dobrze.

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ