Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie się wcale nie chce mleka. Dziś zjadłam na siłę płatki na mleku. Ale nie wiem czy to był dobry pomysł.
jestem w beznadziejnym humorze. Jakoś się czuję przytloczona tą ciążą. Jesyem tak skrajnie wykończona wczorajszym sprzątaniem, że nie mam siły na kolejną część dzisiaj
Edit:
Nie minęło pół h a już mi uczucie przytloczenia minęło. Jezu co za huśtawka nastrojówWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:50
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co do herbaty to może po prostu zamienić zieloną na czerwoną? Wczoraj gdzieś wyczytałam, że jest wskazana dla kobiet ciąży - zamiennik dla kawy i czarnej herbaty. Też coś o tym słyszałyście?
Czytam Was kochane na bieżąco i cieszę się, że Was mam. To tak jakbym czytała o sobie. Te same objawy - kłucie jajników lub obawa, że objawów za mało heh...
Wspierajmy się kochane i podnośmy na duchu. W ciąży spokój jest bardzo ważny, a taka grupa wsparcia kobiet przeżywających to samo to super sprawa!
Buziaki
Małgorzatka, ola.321, polkosia, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ja jestem już senna po nocnym wierceniu i mam dość dzisiejszego dnia Już nawet się popłakałam, bo tata dzwonił, żeby na obiad przyjechać (WTF?!) Hahaha
aanaa, Małgorzatka, estrella lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ja jestem już senna po nocnym wierceniu i mam dość dzisiejszego dnia Już nawet się popłakałam, bo tata dzwonił, żeby na obiad przyjechać (WTF?!) Hahaha
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od rana przeczytałam cały wątek i uważam, że straszne z Was panikary!!! Tu za mała beta (nie dociera, że jest różnica w zapłodnieniu 7 dni i może być 4x niższa) Tu, że to może być torbiel, a nie ciąża (dżizas!!!) :o I lepiej nie mowić nikomu, bo nic nie wiadomo? Jak się myśli o niedobrym, to niedobre się dzieje! Następna, że z 50 na 60 przytyje (no ta, tragedia...) - ja ważę 92 - i w ciąży do ponad 100 przytyję. No i co? Trudno. Nie wszyscy muszą być szczupli WEŹCIE SIĘ WYLUZUJCIE, cholera no A robienie USG W 4 tygodniu to głupota. I tak niewiele widać, może nie być nic, po co się niepotrzebnie nakręcać? Obowiązkowe USG jest chyba tylko 3 czy 4x, a Wy już limity wyczerpałyście Ja uważam, że wszystko należy robić z głową i takie latanie od lekarza do lekarza to jeszcze gorsze niż czekanie, bo to ogromny stres, a to naprawdę jest niepotrzebne. Ja już też 2x poroniłam, więc to nie jest tak, że zaszłam za 1x i mnie to nie rusza, ale tylko spokój może nas uratować Co do imion to u nas miała być Matylda, ale jak siostra zapytała jak zdrobnić i nie umiałam jej odpowiedzieć, to przestało mi się podobać Pewnie to się jeszcze sto razy zmieni. Marzę o córce i mam przeczucie, że będzie Zgodnie z przesądami robiłam wszystko na dziewczynkę I seks był najpierw przed owulacją. No i chiński kalendarz tak wskazuje Oczywiście to wszystko tak z przymrużeniem oka. Jak będzie chłopak, to nie będę przecież płakać I tak chciałabym 3 dzieci, więc kiedyś się uda Ale na razie mam przeczucie na dziewczynkę. Okaże się A rodzicom już mówiliśmy o ciąży, bo jednak ani ja ani mąż nie wytrzymaliśmy... Dalsza rodzina dowie się w Wielkanoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:21
monika_89, anka418, Natka88, Muffinka1019, linka220 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Polkosia myślę że krytyka nie jest tu nikomu potrzebna . To normalne że każdy się stresuje i dla większości z nas była to walka . Sama popieram nie panikowanie ale można to napisać delikatniej . A dwa co do torbieli to było moje usg i tu nie chodziło o torbiel jak już tylko o ciążę pozamaciczną bo lekarz w moim jajniku oprócz ciałka żółtego widział drugi "pecherz" i dlatego chciał mieć pewność że to nie jest to co było by dla mnie najgorsze . Moja owulacja była silnie stymulowana i dlatego każdy fakt jest brany pod uwagę . Straciłaś 2 ciążę bardzo ale to bardzo Ci współczuję ale więcej empatii bo każda przeżywa to inaczej . . . to jest forum niech sobie dziewczyny piszą o wadze o humorach o objawach o wszystkim 2 posty wstecz sama płakałaś bo Cię tata na obiad zaprosił wiec sama rozumiesz że to hormony i emocje
Ania24 lubi tę wiadomość
-
Ja to wszystko napisałam tak trochę z przymrużeniem oka, nikogo nie krytykuję. Po to są tam te emotki Chodzi mi jedynie o to, że chyba nie ma sensu zakładać najgorszych scenariuszy. A o tacie też napisałam jako żart, przecież dodałam śmiech i minkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:36
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Ja to wszystko napisałam tak trochę z przymrużeniem oka, nikogo nie krytykuję. Po to są tam te emotki Chodzi mi jedynie o to, że chyba nie ma sensu zakładać najgorszych scenariuszy. A o tacie też napisałam jako żart, przecież dodałam śmiech i minkę
-
A jeszcze co do mężów i partnerów, to mój tak się troszczy, że aż mnie to denerwuje Nawet zaczął mi kanapki robić (co on nigdy nic nie umiał, nawet chleba ukroić) Ale potem pyta ile masła, ile szynki, jaki ser, jakie warzywo, czy z sałatą czy bez, czy mam ochotę na kwaszeniaka czy konserwiaka Co pół godziny pyta jak się czuję, a jak sikałam na testy to siedział obok mnie w łazience i czekał Na szczęście teraz na 3 dni wyjechał służbowo za granicę, więc mogę sobie błogo leżeć na kanapie i nie słuchać miliona pytań
Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej kobietki! ja dzisiaj robiłam betę, ale wyniki mam dopiero jutro i wszystko będzie wiadomo. Humor strasznie mi się zmienia, plamienia ustały, śluz nie jest do końca czysty ale w porównaniu z tym co było to jestem dobrej myśli. Wczoraj czułam pustkę, a dzisiaj juz jest fajnie. W pracy to mam takiego nerwa na dzieci, że masakra...
Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Witam przyszle mamusie;) dolaczam do was, w pn ide na 1 wizyte do gin.pewnie poczekalabym jeszcze z nia ale niestety jestem swiezo po przebytej anginie, wysoka temp, antybiotyk no i teraz bole w dole brzucha i trzeba sprawdzic czy z dzidzia wszystko ok.jutro odbieram wyniki badan, bo ginka w zaistnialej sytuacji zlecila mi juz teraz wszystkie wykonac...
Małgorzatka, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość