X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wcale nie chce mleka. Dziś zjadłam na siłę płatki na mleku. Ale nie wiem czy to był dobry pomysł.
    jestem w beznadziejnym humorze. Jakoś się czuję przytloczona tą ciążą. Jesyem tak skrajnie wykończona wczorajszym sprzątaniem, że nie mam siły na kolejną część dzisiaj :/

Edit:
    Nie minęło pół h a już mi uczucie przytloczenia minęło. Jezu co za huśtawka nastrojów o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:50

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona gdzie mogę zobaczyć Twoje USG bo szukam szukam i nie widzę :)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do herbaty to może po prostu zamienić zieloną na czerwoną? Wczoraj gdzieś wyczytałam, że jest wskazana dla kobiet ciąży - zamiennik dla kawy i czarnej herbaty. Też coś o tym słyszałyście?

Czytam Was kochane na bieżąco i cieszę się, że Was mam. To tak jakbym czytała o sobie. Te same objawy - kłucie jajników lub obawa, że objawów za mało ;) heh... :)

Wspierajmy się kochane i podnośmy na duchu. W ciąży spokój jest bardzo ważny, a taka grupa wsparcia kobiet przeżywających to samo to super sprawa!

Buziaki

Małgorzatka, ola.321, polkosia, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, na 54str dałam zdjęcia :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już senna po nocnym wierceniu i mam dość dzisiejszego dnia :( Już nawet się popłakałam, bo tata dzwonił, żeby na obiad przyjechać (WTF?!) :D Hahaha ;)

aanaa, Małgorzatka, estrella lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja jestem już senna po nocnym wierceniu i mam dość dzisiejszego dnia :( Już nawet się popłakałam, bo tata dzwonił, żeby na obiad przyjechać (WTF?!) :D Hahaha ;)
    :D :D :D haha ale Ci daje ten progesteron :D dobrze Polkosia :D

polkosia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania wynik tu pisz szybciorem :P

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania czekamy na twój wynik :-) nie trzymaj nas w niepewności!

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja też mam dziś zmienny humorek jak nie wiem co...dosłownie z 4 razy mnie prawie klienci w pracy doprowadzili do płaczu dziś...w sumie to o nic :/

Magnosia tak masz rację musimy się wzajemnie wspierać !! :)

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałyście podobnie przed okresem? Mam na myśli zmiany nastrojów? Bo ja nigdy i tak myślę, że i teraz może mi się uda nie być humorzasta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:23

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana przeczytałam cały wątek i uważam, że straszne z Was panikary!!! Tu za mała beta (nie dociera, że jest różnica w zapłodnieniu 7 dni i może być 4x niższa) :P Tu, że to może być torbiel, a nie ciąża (dżizas!!!) :o I lepiej nie mowić nikomu, bo nic nie wiadomo? Jak się myśli o niedobrym, to niedobre się dzieje! Następna, że z 50 na 60 przytyje (no ta, tragedia...) - ja ważę 92 - i w ciąży do ponad 100 przytyję. No i co? Trudno. Nie wszyscy muszą być szczupli ;) WEŹCIE SIĘ WYLUZUJCIE, cholera no :D A robienie USG W 4 tygodniu to głupota. I tak niewiele widać, może nie być nic, po co się niepotrzebnie nakręcać? Obowiązkowe USG jest chyba tylko 3 czy 4x, a Wy już limity wyczerpałyście :D Ja uważam, że wszystko należy robić z głową i takie latanie od lekarza do lekarza to jeszcze gorsze niż czekanie, bo to ogromny stres, a to naprawdę jest niepotrzebne. Ja już też 2x poroniłam, więc to nie jest tak, że zaszłam za 1x i mnie to nie rusza, ale tylko spokój może nas uratować ;) Co do imion to u nas miała być Matylda, ale jak siostra zapytała jak zdrobnić i nie umiałam jej odpowiedzieć, to przestało mi się podobać ;) Pewnie to się jeszcze sto razy zmieni. Marzę o córce i mam przeczucie, że będzie ;) Zgodnie z przesądami robiłam wszystko na dziewczynkę :D I seks był najpierw przed owulacją. No i chiński kalendarz tak wskazuje :P Oczywiście to wszystko tak z przymrużeniem oka. Jak będzie chłopak, to nie będę przecież płakać :) I tak chciałabym 3 dzieci, więc kiedyś się uda :D Ale na razie mam przeczucie na dziewczynkę. Okaże się ;) A rodzicom już mówiliśmy o ciąży, bo jednak ani ja ani mąż nie wytrzymaliśmy... :) Dalsza rodzina dowie się w Wielkanoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:21

monika_89, anka418, Natka88, Muffinka1019, linka220 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wynik 1571 :)

aanaa, Małgorzatka, polkosia, monika_89, paula1, Natka88, Kaśku, zakocona lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to gratulacje ładnej bety :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia myślę że krytyka nie jest tu nikomu potrzebna . To normalne że każdy się stresuje i dla większości z nas była to walka . Sama popieram nie panikowanie ale można to napisać delikatniej . A dwa co do torbieli to było moje usg i tu nie chodziło o torbiel jak już tylko o ciążę pozamaciczną bo lekarz w moim jajniku oprócz ciałka żółtego widział drugi "pecherz" i dlatego chciał mieć pewność że to nie jest to co było by dla mnie najgorsze . Moja owulacja była silnie stymulowana i dlatego każdy fakt jest brany pod uwagę . Straciłaś 2 ciążę bardzo ale to bardzo Ci współczuję ale więcej empatii bo każda przeżywa to inaczej . . . ;-) to jest forum niech sobie dziewczyny piszą o wadze o humorach o objawach o wszystkim ;-) 2 posty wstecz sama płakałaś bo Cię tata na obiad zaprosił ;-) wiec sama rozumiesz że to hormony i emocje

Ania24 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko napisałam tak trochę z przymrużeniem oka, nikogo nie krytykuję. Po to są tam te emotki :P Chodzi mi jedynie o to, że chyba nie ma sensu zakładać najgorszych scenariuszy. A o tacie też napisałam jako żart, przecież dodałam śmiech i minkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:36

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania super :-) piękna beta :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja to wszystko napisałam tak trochę z przymrużeniem oka, nikogo nie krytykuję. Po to są tam te emotki :P Chodzi mi jedynie o to, że chyba nie ma sensu zakładać najgorszych scenariuszy. A o tacie też napisałam jako żart, przecież dodałam śmiech i minkę ;)
    Tak ja wiem :-) każda z nas na swoj sposób jest panikarą ;-) ja też nie pisałam tego ze złością żeby nie było ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do mężów i partnerów, to mój tak się troszczy, że aż mnie to denerwuje :D Nawet zaczął mi kanapki robić (co on nigdy nic nie umiał, nawet chleba ukroić) :) Ale potem pyta ile masła, ile szynki, jaki ser, jakie warzywo, czy z sałatą czy bez, czy mam ochotę na kwaszeniaka czy konserwiaka :D Co pół godziny pyta jak się czuję, a jak sikałam na testy to siedział obok mnie w łazience i czekał :D Na szczęście teraz na 3 dni wyjechał służbowo za granicę, więc mogę sobie błogo leżeć na kanapie i nie słuchać miliona pytań :P

Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! :) ja dzisiaj robiłam betę, ale wyniki mam dopiero jutro i wszystko będzie wiadomo. Humor strasznie mi się zmienia, plamienia ustały, śluz nie jest do końca czysty ale w porównaniu z tym co było to jestem dobrej myśli. Wczoraj czułam pustkę, a dzisiaj juz jest fajnie. W pracy to mam takiego nerwa na dzieci, że masakra...

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszle mamusie;) dolaczam do was, w pn ide na 1 wizyte do gin.pewnie poczekalabym jeszcze z nia ale niestety jestem swiezo po przebytej anginie, wysoka temp, antybiotyk no i teraz bole w dole brzucha i trzeba sprawdzic czy z dzidzia wszystko ok.jutro odbieram wyniki badan, bo ginka w zaistnialej sytuacji zlecila mi juz teraz wszystkie wykonac...

Małgorzatka, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ