X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wcale nie chce mleka. Dziś zjadłam na siłę płatki na mleku. Ale nie wiem czy to był dobry pomysł.
    jestem w beznadziejnym humorze. Jakoś się czuję przytloczona tą ciążą. Jesyem tak skrajnie wykończona wczorajszym sprzątaniem, że nie mam siły na kolejną część dzisiaj :/

Edit:
    Nie minęło pół h a już mi uczucie przytloczenia minęło. Jezu co za huśtawka nastrojów o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:50

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona gdzie mogę zobaczyć Twoje USG bo szukam szukam i nie widzę :)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do herbaty to może po prostu zamienić zieloną na czerwoną? Wczoraj gdzieś wyczytałam, że jest wskazana dla kobiet ciąży - zamiennik dla kawy i czarnej herbaty. Też coś o tym słyszałyście?

Czytam Was kochane na bieżąco i cieszę się, że Was mam. To tak jakbym czytała o sobie. Te same objawy - kłucie jajników lub obawa, że objawów za mało ;) heh... :)

Wspierajmy się kochane i podnośmy na duchu. W ciąży spokój jest bardzo ważny, a taka grupa wsparcia kobiet przeżywających to samo to super sprawa!

Buziaki

Małgorzatka, ola.321, polkosia, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, na 54str dałam zdjęcia :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już senna po nocnym wierceniu i mam dość dzisiejszego dnia :( Już nawet się popłakałam, bo tata dzwonił, żeby na obiad przyjechać (WTF?!) :D Hahaha ;)

aanaa, Małgorzatka, estrella lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja jestem już senna po nocnym wierceniu i mam dość dzisiejszego dnia :( Już nawet się popłakałam, bo tata dzwonił, żeby na obiad przyjechać (WTF?!) :D Hahaha ;)
    :D :D :D haha ale Ci daje ten progesteron :D dobrze Polkosia :D

polkosia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania wynik tu pisz szybciorem :P

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania czekamy na twój wynik :-) nie trzymaj nas w niepewności!

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja też mam dziś zmienny humorek jak nie wiem co...dosłownie z 4 razy mnie prawie klienci w pracy doprowadzili do płaczu dziś...w sumie to o nic :/

Magnosia tak masz rację musimy się wzajemnie wspierać !! :)

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałyście podobnie przed okresem? Mam na myśli zmiany nastrojów? Bo ja nigdy i tak myślę, że i teraz może mi się uda nie być humorzasta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:23

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana przeczytałam cały wątek i uważam, że straszne z Was panikary!!! Tu za mała beta (nie dociera, że jest różnica w zapłodnieniu 7 dni i może być 4x niższa) :P Tu, że to może być torbiel, a nie ciąża (dżizas!!!) :o I lepiej nie mowić nikomu, bo nic nie wiadomo? Jak się myśli o niedobrym, to niedobre się dzieje! Następna, że z 50 na 60 przytyje (no ta, tragedia...) - ja ważę 92 - i w ciąży do ponad 100 przytyję. No i co? Trudno. Nie wszyscy muszą być szczupli ;) WEŹCIE SIĘ WYLUZUJCIE, cholera no :D A robienie USG W 4 tygodniu to głupota. I tak niewiele widać, może nie być nic, po co się niepotrzebnie nakręcać? Obowiązkowe USG jest chyba tylko 3 czy 4x, a Wy już limity wyczerpałyście :D Ja uważam, że wszystko należy robić z głową i takie latanie od lekarza do lekarza to jeszcze gorsze niż czekanie, bo to ogromny stres, a to naprawdę jest niepotrzebne. Ja już też 2x poroniłam, więc to nie jest tak, że zaszłam za 1x i mnie to nie rusza, ale tylko spokój może nas uratować ;) Co do imion to u nas miała być Matylda, ale jak siostra zapytała jak zdrobnić i nie umiałam jej odpowiedzieć, to przestało mi się podobać ;) Pewnie to się jeszcze sto razy zmieni. Marzę o córce i mam przeczucie, że będzie ;) Zgodnie z przesądami robiłam wszystko na dziewczynkę :D I seks był najpierw przed owulacją. No i chiński kalendarz tak wskazuje :P Oczywiście to wszystko tak z przymrużeniem oka. Jak będzie chłopak, to nie będę przecież płakać :) I tak chciałabym 3 dzieci, więc kiedyś się uda :D Ale na razie mam przeczucie na dziewczynkę. Okaże się ;) A rodzicom już mówiliśmy o ciąży, bo jednak ani ja ani mąż nie wytrzymaliśmy... :) Dalsza rodzina dowie się w Wielkanoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:21

monika_89, anka418, Natka88, Muffinka1019, linka220 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wynik 1571 :)

aanaa, Małgorzatka, polkosia, monika_89, paula1, Natka88, Kaśku, zakocona lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to gratulacje ładnej bety :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia myślę że krytyka nie jest tu nikomu potrzebna . To normalne że każdy się stresuje i dla większości z nas była to walka . Sama popieram nie panikowanie ale można to napisać delikatniej . A dwa co do torbieli to było moje usg i tu nie chodziło o torbiel jak już tylko o ciążę pozamaciczną bo lekarz w moim jajniku oprócz ciałka żółtego widział drugi "pecherz" i dlatego chciał mieć pewność że to nie jest to co było by dla mnie najgorsze . Moja owulacja była silnie stymulowana i dlatego każdy fakt jest brany pod uwagę . Straciłaś 2 ciążę bardzo ale to bardzo Ci współczuję ale więcej empatii bo każda przeżywa to inaczej . . . ;-) to jest forum niech sobie dziewczyny piszą o wadze o humorach o objawach o wszystkim ;-) 2 posty wstecz sama płakałaś bo Cię tata na obiad zaprosił ;-) wiec sama rozumiesz że to hormony i emocje

Ania24 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko napisałam tak trochę z przymrużeniem oka, nikogo nie krytykuję. Po to są tam te emotki :P Chodzi mi jedynie o to, że chyba nie ma sensu zakładać najgorszych scenariuszy. A o tacie też napisałam jako żart, przecież dodałam śmiech i minkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:36

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania super :-) piękna beta :-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja to wszystko napisałam tak trochę z przymrużeniem oka, nikogo nie krytykuję. Po to są tam te emotki :P Chodzi mi jedynie o to, że chyba nie ma sensu zakładać najgorszych scenariuszy. A o tacie też napisałam jako żart, przecież dodałam śmiech i minkę ;)
    Tak ja wiem :-) każda z nas na swoj sposób jest panikarą ;-) ja też nie pisałam tego ze złością żeby nie było ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do mężów i partnerów, to mój tak się troszczy, że aż mnie to denerwuje :D Nawet zaczął mi kanapki robić (co on nigdy nic nie umiał, nawet chleba ukroić) :) Ale potem pyta ile masła, ile szynki, jaki ser, jakie warzywo, czy z sałatą czy bez, czy mam ochotę na kwaszeniaka czy konserwiaka :D Co pół godziny pyta jak się czuję, a jak sikałam na testy to siedział obok mnie w łazience i czekał :D Na szczęście teraz na 3 dni wyjechał służbowo za granicę, więc mogę sobie błogo leżeć na kanapie i nie słuchać miliona pytań :P

Małgorzatka, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki! :) ja dzisiaj robiłam betę, ale wyniki mam dopiero jutro i wszystko będzie wiadomo. Humor strasznie mi się zmienia, plamienia ustały, śluz nie jest do końca czysty ale w porównaniu z tym co było to jestem dobrej myśli. Wczoraj czułam pustkę, a dzisiaj juz jest fajnie. W pracy to mam takiego nerwa na dzieci, że masakra...

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszle mamusie;) dolaczam do was, w pn ide na 1 wizyte do gin.pewnie poczekalabym jeszcze z nia ale niestety jestem swiezo po przebytej anginie, wysoka temp, antybiotyk no i teraz bole w dole brzucha i trzeba sprawdzic czy z dzidzia wszystko ok.jutro odbieram wyniki badan, bo ginka w zaistnialej sytuacji zlecila mi juz teraz wszystkie wykonac...

Małgorzatka, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ