X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika mnie się wydawało, że chłopaczków ale chyba masz rację więcej dziewczynek :D

Ewalika lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia, taką mam nadzieję, ale do 3 razy sztuka :P Bo na połówkowych to już chyba na 100% płeć poznamy... Ja już się obkupiłam w różowe rzeczy, sukienki itp., więc nic się zmienić nie może :P

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    :* :* :* to ładnie a miało być odwrotnie :P ja mam tyle ubranek dla chłopca :) Kiedyś wam pisałam że mojego męża ponosi fantazja ;)
    Małgorzatko ja zanim dowiedzialam się że będzie córeczka byłam święcie przekonana że chłopak i licytowałam prze cudowny zestaw ubrań dla chłopca na allegro no ale aukcja przerosła moje oczekiwania i w ostatniej chwili zrezygnowałam ;) okazało się że dobrze zrobiłam :D
    Nynusia ja też właśnie dużo jeżdżę samochodem a bez pasów jakoś dziwnie się czuje bo zawsze zapinałam ;) mąż mi radził żebym zapięła pasy za sobą i tylko przekładała ten piersiowy sobie ale nie wiem czy w razie czego zadziała to tak jak powinno więc chyba nie będę ryzykować i po prostu kupie ten adapter dam Ci później znać czy wygodny ;)

polkosia, Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam powiem że cały czas się zastanawiam czy z mojej dziewczynki nie zrobi się chłopak bo wiecie pomyłki się zdarzają chociaż widzieliśmy wyraźnie że nic tam nie stało :D

Małgorzatka, polkosia, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Małgosia, taką mam nadzieję, ale do 3 razy sztuka :P Bo na połówkowych to już chyba na 100% płeć poznamy... Ja już się obkupiłam w różowe rzeczy, sukienki itp., więc nic się zmienić nie może :P
    hehe no to trzymam kciuki żeby się nie zmieniło :P

polkosia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Małgorzatko ja zanim dowiedzialam się że będzie córeczka byłam święcie przekonana że chłopak i licytowałam prze cudowny zestaw ubrań dla chłopca na allegro no ale aukcja przerosła moje oczekiwania i w ostatniej chwili zrezygnowałam ;) okazało się że dobrze zrobiłam :D
    Nynusia ja też właśnie dużo jeżdżę samochodem a bez pasów jakoś dziwnie się czuje bo zawsze zapinałam ;) mąż mi radził żebym zapięła pasy za sobą i tylko przekładała ten piersiowy sobie ale nie wiem czy w razie czego zadziała to tak jak powinno więc chyba nie będę ryzykować i po prostu kupie ten adapter dam Ci później znać czy wygodny ;)
    no to tak jak u nas :P ptaszek odpadł hehe :D mąż się smiał że kupi sobie pieska :) ale czy to nie cudownie być otoczonym aż 4 kobietami :P

Ewalika, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka <3 jak dobrze , że wrociłas ! Wiedzialam ze sie do nas odezwiesz:)
    Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie teraz bedzie juz tylko dobrze :*

Gratulacje coreczek , widze kobitki wziely gore , czekam na reszte informacji i zdjec waszych fasolinek ! :* Powodzenia ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Małgorzatka <3 jak dobrze , że wrociłas ! Wiedzialam ze sie do nas odezwiesz:)
    Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie teraz bedzie juz tylko dobrze :*

Gratulacje coreczek , widze kobitki wziely gore , czekam na reszte informacji i zdjec waszych fasolinek ! :* Powodzenia ! :)
    Dziękuję :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tyle cudownych rzeczy które chciałabym kupić (oczywiście z przewaga tych dla dziewczynek :D ) a jeszcze musze sie uzbroic w tak duza cierpliwośc... :P ehh... :D

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też się śmieje że same baby w domu bo nasz psiak to też suczka :D

relgrl68722yz04m.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja mam BeSafe i jestem zadowolona :)
    Polkosia szpital mam już wybrany od dłuższego czasu, nawet zapisałam się tam do poradni ginekologicznej żeby mieć pierszeństwo w przyjęciu podczas porodu, chcę rodzić w MSWiA tylko ze szkołą rodzenia mam jeszcze problem :/ polecacie jakąś bezpłatnąw Warszawie ?

Też mam BeSafe i też sibie chwalę:) kupiłam używany na olx i zapłaciłam jakieś 60 czy 70 zł:)
    Fatim, co do szkoły rodzenia to koleżanki polecają żelażną, są jeszcze miejsca:) Trzeba być zameldowanym w waie, albo rozliczać tam podatki:)
    http://edukacja.szpitalzelazna.pl/szkoly-rodzenia/szkola-rodzenia-zosienka/szkola-rodzenia-kursy-bezplatne-5-tygodni
    Mi w ogóle w ciąży jakaś faza się zrobiła na Żelazną:) mam lekarkę, szkołę rodzenia z żelaznej...no i rodzić też tam chcę :D

Ewalika lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle były miejsca na tej Żelaznej, jak trafisz tam z akcją porodową... Moje dwie koleżanki zostały odesłane stamtąd, bo miejsc nie było (luty i lipiec), a jedna miała nawet położną opłaconą... Dlatego mam mieszane uczucia. Też mi się tam podoba, ale nie chciałabym z rozwarciem 5 cm szukać szpitala :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Ja tez mam problem z uciskiem pasów, zawsze je luzuje na dole i tak czuje dyskonfort. Właśnie zajadam się wafelkami andrutami z dżemem lub miodem, pychaaa bardzo polecam. Na nogach jestem od 5, ale pózniej się zdrzemnełam na 3 h, bo strasznie mnie muliło i bolał brzuch. Wymioty powróciły, szczególnie rano mam skurcze żołądka.
    Mam pytanie do Małgorzatki:
    Czy Ty jak wymiotowałaś z krwią, to była ona gęsta i ciemna?
    Bo raz w życiu mi się takie coś zdarzyło i sie przestraszyłam.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatko bardzo sie ciesze ze wrocilas do nas, gratuluje coreczki:) caly czas bardzomocno sciskalam za was kciuki i dakej bede, by termin porodu byl jak najbezpieczniejszy.
    Trzymam kciuki za wizytujace
    Mnie znowu brzuch pobolewa, w pracy musze siedziec 8 h,ale zobaczymy co bedzie dalej, bo jak powroca dolegliwosci to ide na zwolnienie.
    Ja polowkowe mam dopiero 18 maja i mam nadzieje na synka, bo tyle juz ciuszkow podostawalam dla chlopca i kupilam co nieco... Ale oby tylko wszystko byli w porzadku, płeć to dodatek.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Byle były miejsca na tej Żelaznej, jak trafisz tam z akcją porodową... Moje dwie koleżanki zostały odesłane stamtąd, bo miejsc nie było (luty i lipiec), a jedna miała nawet położną opłaconą... Dlatego mam mieszane uczucia. Też mi się tam podoba, ale nie chciałabym z rozwarciem 5 cm szukać szpitala :/
    Poklosia oni muszą Ci wówczas zapewnić miejsce. A ty będziesz rodzic w Wawie, juz nie pamiętam dziewczyny skąd wy jesteście ;)
    Zelazna jest fajna, maja tam dom narodzin, moja koleżanka tam rodzila, tylko nie wiem czy pierworodki mogą, ale chyba tak.
    No nieźle maja wymogi co do mamuśki. http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin
    Zawsze z tyłu glowy możesz miec innny szpital, podobno madelinskiego jest niezły. Na karowej tez rzadko odsyłają

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja w Warszawie, ale rozważam Medicover. Niestety mało informacji i opinii jest o porodach tam :( Mnie przekonuje intymny poród, tylko z położną, pokój jednoosobowy i porady laktacyjne, na których bardzo mi zależy, bo chciałabym karmić piersią. Niestety tam można zakwalifikować się dopiero po 36 tc, a ja wolałabym mieć jakikolwiek plan już wcześniej. No, zobaczymy... Jeszcze mam wiadomości z "pierwszej ręki" o Inflanckiej i choć szpital ekstra, warunki super, to opieka już bardzo kiepsko. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jedyna rzecz, której się obawiam-że mnie odeślą;/ dlatego zastanawiam się nad prywatna położną, choć te pieniądze wolałabym przeznaczyć na Bobiego:)
    słyszałam opinie, że teraz bardzo rzadko się to zdarza, bo odkąd była rozbudowa szpitala to mają więcej miejsc. No i jak ja 2 razy byłam na IP, to też żadnej rodzącej nie odesłali. Mojej koleżanki siostrę przyjęli "z ulicy"-bez położnnej, bez lekarza prowadzącgo z żelaznej. Mam w planach pogadać z lekarką jak to naprawdę wygląda, ale nie wiem czy będzie ze mną szczera w tej sprawie;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któras z Was dziewczyny jest może z Poznania i okolic i ma juz jakiś szpital na uwadze ?:)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, moja Siostra rodzila w szpitalu Damiana (wiem, ze to nie to samo co Medicover, ale to samo miejsce). Miala zaplanowaną cesarkę, ale 3 tyg. przed czasem odeszły jej wody i w ciągu 40 minut od telefonu do szpitala weszła na salę, cały zespół był obecny. Zespół został jej przedstawiony wcześniej, przed porodem, żeby ich poznała. Była zadowolona z opieki:)

Lil_madlen, jest nas tu kilka z okolic Poznania - z naszej wcześniejszej dyskusji wynikało, że raczej Raszei albo św. Rodzina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:07

lili_madlen, polkosia lubią tę wiadomość

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Polkosia, moja Siostra rodzila w szpitalu Damiana (wiem, ze to nie to samo co Medicover, ale to samo miejsce). Miala zaplanowaną cesarkę, ale 3 tyg. przed czasem odeszły jej wody i w ciągu 40 minut od telefonu do szpitala weszła na salę, cały zespół był obecny. Zespół został jej przedstawiony wcześniej, przed porodem, żeby ich poznała. Była zadowolona z opieki:)

Lil_madlen, jest nas tu kilka z okolic Poznania - z naszej wcześniejszej dyskusji wynikało, że raczej Raszei albo św. Rodzina.

dziekuję onka :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ