Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosia, taką mam nadzieję, ale do 3 razy sztuka
Bo na połówkowych to już chyba na 100% płeć poznamy... Ja już się obkupiłam w różowe rzeczy, sukienki itp., więc nic się zmienić nie może
Małgorzatka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Małgorzatka wrote::* :* :* to ładnie a miało być odwrotnie
ja mam tyle ubranek dla chłopca
Kiedyś wam pisałam że mojego męża ponosi fantazja
okazało się że dobrze zrobiłam
Nynusia ja też właśnie dużo jeżdżę samochodem a bez pasów jakoś dziwnie się czuje bo zawsze zapinałammąż mi radził żebym zapięła pasy za sobą i tylko przekładała ten piersiowy sobie ale nie wiem czy w razie czego zadziała to tak jak powinno więc chyba nie będę ryzykować i po prostu kupie ten adapter dam Ci później znać czy wygodny
polkosia, Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Małgosia, taką mam nadzieję, ale do 3 razy sztuka
Bo na połówkowych to już chyba na 100% płeć poznamy... Ja już się obkupiłam w różowe rzeczy, sukienki itp., więc nic się zmienić nie może
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ewalika wrote:Małgorzatko ja zanim dowiedzialam się że będzie córeczka byłam święcie przekonana że chłopak i licytowałam prze cudowny zestaw ubrań dla chłopca na allegro no ale aukcja przerosła moje oczekiwania i w ostatniej chwili zrezygnowałam
okazało się że dobrze zrobiłam
Nynusia ja też właśnie dużo jeżdżę samochodem a bez pasów jakoś dziwnie się czuje bo zawsze zapinałammąż mi radził żebym zapięła pasy za sobą i tylko przekładała ten piersiowy sobie ale nie wiem czy w razie czego zadziała to tak jak powinno więc chyba nie będę ryzykować i po prostu kupie ten adapter dam Ci później znać czy wygodny
ptaszek odpadł hehe
mąż się smiał że kupi sobie pieska
ale czy to nie cudownie być otoczonym aż 4 kobietami
Ewalika, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Małgorzatka
jak dobrze , że wrociłas ! Wiedzialam ze sie do nas odezwiesz:)
Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie teraz bedzie juz tylko dobrze :*
Gratulacje coreczek , widze kobitki wziely gore , czekam na reszte informacji i zdjec waszych fasolinek ! :* Powodzenia !Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Małgorzatka
jak dobrze , że wrociłas ! Wiedzialam ze sie do nas odezwiesz:)
Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie teraz bedzie juz tylko dobrze :*
Gratulacje coreczek , widze kobitki wziely gore , czekam na reszte informacji i zdjec waszych fasolinek ! :* Powodzenia !szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Fatim wrote:Ja mam BeSafe i jestem zadowolona
Polkosia szpital mam już wybrany od dłuższego czasu, nawet zapisałam się tam do poradni ginekologicznej żeby mieć pierszeństwo w przyjęciu podczas porodu, chcę rodzić w MSWiA tylko ze szkołą rodzenia mam jeszcze problempolecacie jakąś bezpłatnąw Warszawie ?
Też mam BeSafe i też sibie chwalękupiłam używany na olx i zapłaciłam jakieś 60 czy 70 zł
Fatim, co do szkoły rodzenia to koleżanki polecają żelażną, są jeszcze miejsca:) Trzeba być zameldowanym w waie, albo rozliczać tam podatki:)
http://edukacja.szpitalzelazna.pl/szkoly-rodzenia/szkola-rodzenia-zosienka/szkola-rodzenia-kursy-bezplatne-5-tygodni
Mi w ogóle w ciąży jakaś faza się zrobiła na Żelaznąmam lekarkę, szkołę rodzenia z żelaznej...no i rodzić też tam chcę
Ewalika lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Byle były miejsca na tej Żelaznej, jak trafisz tam z akcją porodową... Moje dwie koleżanki zostały odesłane stamtąd, bo miejsc nie było (luty i lipiec), a jedna miała nawet położną opłaconą... Dlatego mam mieszane uczucia. Też mi się tam podoba, ale nie chciałabym z rozwarciem 5 cm szukać szpitalaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czesc dziewczyny.
Ja tez mam problem z uciskiem pasów, zawsze je luzuje na dole i tak czuje dyskonfort. Właśnie zajadam się wafelkami andrutami z dżemem lub miodem, pychaaa bardzo polecam. Na nogach jestem od 5, ale pózniej się zdrzemnełam na 3 h, bo strasznie mnie muliło i bolał brzuch. Wymioty powróciły, szczególnie rano mam skurcze żołądka.
Mam pytanie do Małgorzatki:
Czy Ty jak wymiotowałaś z krwią, to była ona gęsta i ciemna?
Bo raz w życiu mi się takie coś zdarzyło i sie przestraszyłam. -
Malgorzatko bardzo sie ciesze ze wrocilas do nas, gratuluje coreczki:) caly czas bardzomocno sciskalam za was kciuki i dakej bede, by termin porodu byl jak najbezpieczniejszy.
Trzymam kciuki za wizytujace
Mnie znowu brzuch pobolewa, w pracy musze siedziec 8 h,ale zobaczymy co bedzie dalej, bo jak powroca dolegliwosci to ide na zwolnienie.
Ja polowkowe mam dopiero 18 maja i mam nadzieje na synka, bo tyle juz ciuszkow podostawalam dla chlopca i kupilam co nieco... Ale oby tylko wszystko byli w porzadku, płeć to dodatek.Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Byle były miejsca na tej Żelaznej, jak trafisz tam z akcją porodową... Moje dwie koleżanki zostały odesłane stamtąd, bo miejsc nie było (luty i lipiec), a jedna miała nawet położną opłaconą... Dlatego mam mieszane uczucia. Też mi się tam podoba, ale nie chciałabym z rozwarciem 5 cm szukać szpitala
Zelazna jest fajna, maja tam dom narodzin, moja koleżanka tam rodzila, tylko nie wiem czy pierworodki mogą, ale chyba tak.
No nieźle maja wymogi co do mamuśki. http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin
Zawsze z tyłu glowy możesz miec innny szpital, podobno madelinskiego jest niezły. Na karowej tez rzadko odsyłają -
Tak, ja w Warszawie, ale rozważam Medicover. Niestety mało informacji i opinii jest o porodach tam
Mnie przekonuje intymny poród, tylko z położną, pokój jednoosobowy i porady laktacyjne, na których bardzo mi zależy, bo chciałabym karmić piersią. Niestety tam można zakwalifikować się dopiero po 36 tc, a ja wolałabym mieć jakikolwiek plan już wcześniej. No, zobaczymy... Jeszcze mam wiadomości z "pierwszej ręki" o Inflanckiej i choć szpital ekstra, warunki super, to opieka już bardzo kiepsko. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To jest jedyna rzecz, której się obawiam-że mnie odeślą;/ dlatego zastanawiam się nad prywatna położną, choć te pieniądze wolałabym przeznaczyć na Bobiego:)
słyszałam opinie, że teraz bardzo rzadko się to zdarza, bo odkąd była rozbudowa szpitala to mają więcej miejsc. No i jak ja 2 razy byłam na IP, to też żadnej rodzącej nie odesłali. Mojej koleżanki siostrę przyjęli "z ulicy"-bez położnnej, bez lekarza prowadzącgo z żelaznej. Mam w planach pogadać z lekarką jak to naprawdę wygląda, ale nie wiem czy będzie ze mną szczera w tej sprawie;/[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyPolkosia, moja Siostra rodzila w szpitalu Damiana (wiem, ze to nie to samo co Medicover, ale to samo miejsce). Miala zaplanowaną cesarkę, ale 3 tyg. przed czasem odeszły jej wody i w ciągu 40 minut od telefonu do szpitala weszła na salę, cały zespół był obecny. Zespół został jej przedstawiony wcześniej, przed porodem, żeby ich poznała. Była zadowolona z opieki:)
Lil_madlen, jest nas tu kilka z okolic Poznania - z naszej wcześniejszej dyskusji wynikało, że raczej Raszei albo św. Rodzina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:07
lili_madlen, polkosia lubią tę wiadomość
-
onka wrote:Polkosia, moja Siostra rodzila w szpitalu Damiana (wiem, ze to nie to samo co Medicover, ale to samo miejsce). Miala zaplanowaną cesarkę, ale 3 tyg. przed czasem odeszły jej wody i w ciągu 40 minut od telefonu do szpitala weszła na salę, cały zespół był obecny. Zespół został jej przedstawiony wcześniej, przed porodem, żeby ich poznała. Była zadowolona z opieki:)
Lil_madlen, jest nas tu kilka z okolic Poznania - z naszej wcześniejszej dyskusji wynikało, że raczej Raszei albo św. Rodzina.
dziekuję onka