X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika mnie się wydawało, że chłopaczków ale chyba masz rację więcej dziewczynek :D

Ewalika lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia, taką mam nadzieję, ale do 3 razy sztuka :P Bo na połówkowych to już chyba na 100% płeć poznamy... Ja już się obkupiłam w różowe rzeczy, sukienki itp., więc nic się zmienić nie może :P

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    :* :* :* to ładnie a miało być odwrotnie :P ja mam tyle ubranek dla chłopca :) Kiedyś wam pisałam że mojego męża ponosi fantazja ;)
    Małgorzatko ja zanim dowiedzialam się że będzie córeczka byłam święcie przekonana że chłopak i licytowałam prze cudowny zestaw ubrań dla chłopca na allegro no ale aukcja przerosła moje oczekiwania i w ostatniej chwili zrezygnowałam ;) okazało się że dobrze zrobiłam :D
    Nynusia ja też właśnie dużo jeżdżę samochodem a bez pasów jakoś dziwnie się czuje bo zawsze zapinałam ;) mąż mi radził żebym zapięła pasy za sobą i tylko przekładała ten piersiowy sobie ale nie wiem czy w razie czego zadziała to tak jak powinno więc chyba nie będę ryzykować i po prostu kupie ten adapter dam Ci później znać czy wygodny ;)

polkosia, Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam powiem że cały czas się zastanawiam czy z mojej dziewczynki nie zrobi się chłopak bo wiecie pomyłki się zdarzają chociaż widzieliśmy wyraźnie że nic tam nie stało :D

Małgorzatka, polkosia, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Małgosia, taką mam nadzieję, ale do 3 razy sztuka :P Bo na połówkowych to już chyba na 100% płeć poznamy... Ja już się obkupiłam w różowe rzeczy, sukienki itp., więc nic się zmienić nie może :P
    hehe no to trzymam kciuki żeby się nie zmieniło :P

polkosia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Małgorzatko ja zanim dowiedzialam się że będzie córeczka byłam święcie przekonana że chłopak i licytowałam prze cudowny zestaw ubrań dla chłopca na allegro no ale aukcja przerosła moje oczekiwania i w ostatniej chwili zrezygnowałam ;) okazało się że dobrze zrobiłam :D
    Nynusia ja też właśnie dużo jeżdżę samochodem a bez pasów jakoś dziwnie się czuje bo zawsze zapinałam ;) mąż mi radził żebym zapięła pasy za sobą i tylko przekładała ten piersiowy sobie ale nie wiem czy w razie czego zadziała to tak jak powinno więc chyba nie będę ryzykować i po prostu kupie ten adapter dam Ci później znać czy wygodny ;)
    no to tak jak u nas :P ptaszek odpadł hehe :D mąż się smiał że kupi sobie pieska :) ale czy to nie cudownie być otoczonym aż 4 kobietami :P

Ewalika, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka <3 jak dobrze , że wrociłas ! Wiedzialam ze sie do nas odezwiesz:)
    Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie teraz bedzie juz tylko dobrze :*

Gratulacje coreczek , widze kobitki wziely gore , czekam na reszte informacji i zdjec waszych fasolinek ! :* Powodzenia ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Małgorzatka <3 jak dobrze , że wrociłas ! Wiedzialam ze sie do nas odezwiesz:)
    Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie teraz bedzie juz tylko dobrze :*

Gratulacje coreczek , widze kobitki wziely gore , czekam na reszte informacji i zdjec waszych fasolinek ! :* Powodzenia ! :)
    Dziękuję :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tyle cudownych rzeczy które chciałabym kupić (oczywiście z przewaga tych dla dziewczynek :D ) a jeszcze musze sie uzbroic w tak duza cierpliwośc... :P ehh... :D

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też się śmieje że same baby w domu bo nasz psiak to też suczka :D

relgrl68722yz04m.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja mam BeSafe i jestem zadowolona :)
    Polkosia szpital mam już wybrany od dłuższego czasu, nawet zapisałam się tam do poradni ginekologicznej żeby mieć pierszeństwo w przyjęciu podczas porodu, chcę rodzić w MSWiA tylko ze szkołą rodzenia mam jeszcze problem :/ polecacie jakąś bezpłatnąw Warszawie ?

Też mam BeSafe i też sibie chwalę:) kupiłam używany na olx i zapłaciłam jakieś 60 czy 70 zł:)
    Fatim, co do szkoły rodzenia to koleżanki polecają żelażną, są jeszcze miejsca:) Trzeba być zameldowanym w waie, albo rozliczać tam podatki:)
    http://edukacja.szpitalzelazna.pl/szkoly-rodzenia/szkola-rodzenia-zosienka/szkola-rodzenia-kursy-bezplatne-5-tygodni
    Mi w ogóle w ciąży jakaś faza się zrobiła na Żelazną:) mam lekarkę, szkołę rodzenia z żelaznej...no i rodzić też tam chcę :D

Ewalika lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle były miejsca na tej Żelaznej, jak trafisz tam z akcją porodową... Moje dwie koleżanki zostały odesłane stamtąd, bo miejsc nie było (luty i lipiec), a jedna miała nawet położną opłaconą... Dlatego mam mieszane uczucia. Też mi się tam podoba, ale nie chciałabym z rozwarciem 5 cm szukać szpitala :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Ja tez mam problem z uciskiem pasów, zawsze je luzuje na dole i tak czuje dyskonfort. Właśnie zajadam się wafelkami andrutami z dżemem lub miodem, pychaaa bardzo polecam. Na nogach jestem od 5, ale pózniej się zdrzemnełam na 3 h, bo strasznie mnie muliło i bolał brzuch. Wymioty powróciły, szczególnie rano mam skurcze żołądka.
    Mam pytanie do Małgorzatki:
    Czy Ty jak wymiotowałaś z krwią, to była ona gęsta i ciemna?
    Bo raz w życiu mi się takie coś zdarzyło i sie przestraszyłam.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatko bardzo sie ciesze ze wrocilas do nas, gratuluje coreczki:) caly czas bardzomocno sciskalam za was kciuki i dakej bede, by termin porodu byl jak najbezpieczniejszy.
    Trzymam kciuki za wizytujace
    Mnie znowu brzuch pobolewa, w pracy musze siedziec 8 h,ale zobaczymy co bedzie dalej, bo jak powroca dolegliwosci to ide na zwolnienie.
    Ja polowkowe mam dopiero 18 maja i mam nadzieje na synka, bo tyle juz ciuszkow podostawalam dla chlopca i kupilam co nieco... Ale oby tylko wszystko byli w porzadku, płeć to dodatek.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Byle były miejsca na tej Żelaznej, jak trafisz tam z akcją porodową... Moje dwie koleżanki zostały odesłane stamtąd, bo miejsc nie było (luty i lipiec), a jedna miała nawet położną opłaconą... Dlatego mam mieszane uczucia. Też mi się tam podoba, ale nie chciałabym z rozwarciem 5 cm szukać szpitala :/
    Poklosia oni muszą Ci wówczas zapewnić miejsce. A ty będziesz rodzic w Wawie, juz nie pamiętam dziewczyny skąd wy jesteście ;)
    Zelazna jest fajna, maja tam dom narodzin, moja koleżanka tam rodzila, tylko nie wiem czy pierworodki mogą, ale chyba tak.
    No nieźle maja wymogi co do mamuśki. http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin
    Zawsze z tyłu glowy możesz miec innny szpital, podobno madelinskiego jest niezły. Na karowej tez rzadko odsyłają

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja w Warszawie, ale rozważam Medicover. Niestety mało informacji i opinii jest o porodach tam :( Mnie przekonuje intymny poród, tylko z położną, pokój jednoosobowy i porady laktacyjne, na których bardzo mi zależy, bo chciałabym karmić piersią. Niestety tam można zakwalifikować się dopiero po 36 tc, a ja wolałabym mieć jakikolwiek plan już wcześniej. No, zobaczymy... Jeszcze mam wiadomości z "pierwszej ręki" o Inflanckiej i choć szpital ekstra, warunki super, to opieka już bardzo kiepsko. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jedyna rzecz, której się obawiam-że mnie odeślą;/ dlatego zastanawiam się nad prywatna położną, choć te pieniądze wolałabym przeznaczyć na Bobiego:)
    słyszałam opinie, że teraz bardzo rzadko się to zdarza, bo odkąd była rozbudowa szpitala to mają więcej miejsc. No i jak ja 2 razy byłam na IP, to też żadnej rodzącej nie odesłali. Mojej koleżanki siostrę przyjęli "z ulicy"-bez położnnej, bez lekarza prowadzącgo z żelaznej. Mam w planach pogadać z lekarką jak to naprawdę wygląda, ale nie wiem czy będzie ze mną szczera w tej sprawie;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któras z Was dziewczyny jest może z Poznania i okolic i ma juz jakiś szpital na uwadze ?:)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, moja Siostra rodzila w szpitalu Damiana (wiem, ze to nie to samo co Medicover, ale to samo miejsce). Miala zaplanowaną cesarkę, ale 3 tyg. przed czasem odeszły jej wody i w ciągu 40 minut od telefonu do szpitala weszła na salę, cały zespół był obecny. Zespół został jej przedstawiony wcześniej, przed porodem, żeby ich poznała. Była zadowolona z opieki:)

Lil_madlen, jest nas tu kilka z okolic Poznania - z naszej wcześniejszej dyskusji wynikało, że raczej Raszei albo św. Rodzina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:07

lili_madlen, polkosia lubią tę wiadomość

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Polkosia, moja Siostra rodzila w szpitalu Damiana (wiem, ze to nie to samo co Medicover, ale to samo miejsce). Miala zaplanowaną cesarkę, ale 3 tyg. przed czasem odeszły jej wody i w ciągu 40 minut od telefonu do szpitala weszła na salę, cały zespół był obecny. Zespół został jej przedstawiony wcześniej, przed porodem, żeby ich poznała. Była zadowolona z opieki:)

Lil_madlen, jest nas tu kilka z okolic Poznania - z naszej wcześniejszej dyskusji wynikało, że raczej Raszei albo św. Rodzina.

dziekuję onka :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ