X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny :) :) :) Polkosia piękna Dziewczynka :* :*

Ja dzisiaj leżę lekki spadek mamy , cóż :/
    Mąż na zakupach wcześniej ogarniał całe mieszkanie :P to byle do Wtorku :) :) :)

Pogoda też beznadziejna że tylko spać się chce ... :/

Buziaki dziewczyny miłego weekendu zaglądne jeszcze później :*

polkosia, agu258 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super polkosia ze Klementynka rośnie:)

A pytałaś się dr może o te twoje plamienia ostatnio co miałaś ?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, powiedział, że pewnie wysiłkowe, bo tego dnia dużo sprzątałam, a na USG zupełnie nie widać nic niepokojącego, ew. może z szyjki coś, ale seksu wtedy nie było, więc chyba odpada.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośniemy :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d0dbe8c587f.jpg

Muffinka1019, BATTINKA, Kasia82, polkosia, Małgorzatka, AsiaPoli, onka, Nynusia, Aguś26, szczesliwa_mamusia21, Lucy7, miska2503 lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Polkosia śliczna dzidzia :)
    Agu fajniutki brzusio :) Ja mam bardzo podobny :)
    Znowu rano miałam wymioty, już mam dość. Myślałam, że to przejdzie a tutaj piąty miesiąc i dalej nic. Ach :/ Do tego mam wrażenie, że nie czuję dzidzi, a powinnam coraz bardziej.
    Idę robić obiadek, bo czuję, że za niedługo będę głodna.
    Miłej sobotki! ;)
    P.S. Czy w poniedziałek macie jakieś wizyty?

Małgorzatka, agu258 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam się i ja, chora od wczoraj, szwagier mojego R zaraził mnie w koncu bo tak łaził przynie i łaził. Płakać mi się chciało, pół npcy się męczyłam ;( gardło to tragedia, katar, głowa strasznie boli :( ehhh
    Ale z przyjemniejszych spraw kupiliśmy dziś płyteczki do mojej kuchni i farbe :) taka delikatna zieleń ala mieta :)

A na kpniec pytanie po co stpsuje sie duphaston? Dziś w aptece dopiero zauważyłam że gin mi go przepisała i kazała oszczedzać się, a ja nic się nie pytałam, boje sie;(

Małgorzatka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Kochane witam się i ja, chora od wczoraj, szwagier mojego R zaraził mnie w koncu bo tak łaził przynie i łaził. Płakać mi się chciało, pół npcy się męczyłam ;( gardło to tragedia, katar, głowa strasznie boli :( ehhh
    Ale z przyjemniejszych spraw kupiliśmy dziś płyteczki do mojej kuchni i farbe :) taka delikatna zieleń ala mieta :)

A na kpniec pytanie po co stpsuje sie duphaston? Dziś w aptece dopiero zauważyłam że gin mi go przepisała i kazała oszczedzać się, a ja nic się nie pytałam, boje sie;(

Paula, ja biorę Duphaston od początku na podtrzymanie ciąży. Lekarz powiedział, że do około 16 tygodnia będę musiała go brać, bo później łożysko przejmuje funkcję kosmówki. Miałam na początku krwiaka podkosmówkowego, więc musiałam łykać ten lek na podtrzymanie, ale już na ostatnim usg tego odwarstwienia nie było. Krwiak się wchłonął, więc pewnie będę niedługo odstawiać Dupka. ;)
    A źle się czułaś ostatnio? Zapytaj lekarza w jakim celu masz go brać. Prowadzący często go przepisują profilaktycznie. Mój lekarz powiedział, że według niektórych specjalistów jest to placebo i że pozytywne nastawienie czasami może zdziałać jeszcze więcej niż sam lek, ale że to "placebo" z tym, co zawiera w swoim składzie, bardzo pomaga, to warto je brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 15:34

w5wq8ribpvtivstd.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, dawno nie pisałam :)

widzę, że już większość z was zna płeć dzidziusia. Ja mam wizytę 8 maja, mam nadzieję, że zobaczę, co skrywa między nogami ;)

zastanawiam się, czy Wy też tak miałyście przed poznaniem płci...

dużo ludzi mówi mi, że będzie dziewczynka, a ja wewnętrznie czuję chłopca :) Nie tak, że chciałabym kogoś bardziej... jest mi to zupełnie bez znaczenia, najważniejsze, żeby było zdrowe. Ale czy, jeśli miałyście takie przeczucia i one się później sprawdziły?

lili_madlen, Blondik lubią tę wiadomość

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla duphaston to progesteron, który generalnie wpływa na lepszy rozwój ciąży. Na początku wspomaga ciałko żółte a potem umacnia szyjkę (tu zdania są poróżnione). Na pewno nie zaszkodzi :) Nic się nie martw.

U mnie też remont. Juz mam totalnie dośc. I też jestem chora chociaż syrop prenalen i herbata z cytryną i miodem baaardzo wiele mi daje.

Agu prześliczna piłeczka :)

Muffinka dzidziusie mają tam mnóstwo miejsca jeszcze. Może się zdarzyc, że nie czujesz dzidzi nawet kilka dni. Dziewczyny na wrześniówkach duuużo o tym ostatnio pisały :) Głowa do góry, jeszcze będziesz miała dosyc kopniaków w żołądek i boksów w pęcherz :)

Pasażerka ja 8 mam połówkowe :) I miałam dokładnie tak samo jak ty. Wszsyscy wróżyli mi dziewczynkę a ja cały czas miałam myśl, że to jednak będzie chłopiec. I z dużym prawdopodobieństwem będę miała synka :)

agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza :)

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy leniuchują :D

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polskosia śliczna córeczka - super ze wszystko ok :):)

agu258 jaki juz śliczny brzusio !! :) i jeszcze przy takiej figurce w sam brzuszek idzie :D

polkosia, agu258 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka u mnie także wizyta 8 maja :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuchy ! Gratuluuuuje ! Polkosia cudna Klementysia :*
    Myslalam ze bede caly dzien nadrabiac a tu cichutko widac ze majówka i dobrze bawcie sie ! :)
    Agu brzusio sliczny ! :)
    Paula duzo zdrowka zycze , odpoczywaj :*

Kochane ja dzis bylam w Holandi w Primarku ! Nie mam słow !!!!!!! <3 Cos niesamowitego 3 pietra dla kobiec i dzieci no po prostu szał ! 4 h mnie nie bylo obkupilismy sie ze hoho a to na pewno nie ostatni raz . Sklep cudny po prostu , dla bejboszka takie piekne rzeczy , bodziaki skarpetusie pajacyki mmm ! Ja dzis przez to mam tyle endorfin ze moge wziac mopa i myc cale mieszkanie choc dopiero weszlam do domku hehe :) Ale zauwazylam ze jak cos robie i mam zabiegany dzien to bardziej mi sie chce bo jak siedze wdomu to tyle bym lezala i jadla hehe :)

Buziaki dziewczyny milego wieczorku wam zycze :*

agu258, polkosia, nenka2, Ursa, Nynusia, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

nenka2, szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

• agu258 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wizytuje 8 maja, ale to bardziej sprawdzenie wyników, wypisanie L4 itd...

A tak bym chciała znów zobaczyć mojego synusia:-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)
    Zapowiada się u nas ciepły, słoneczny dzień... A my już niestety sami z młodym i dzidzia :-( M pojechał o 6.00, teraz cały dzień w nerwach, zeby szczęśliwie dojechał.
    Coraz częściej czuję dzidzie, może nie tak regularnie, ale jeszcze jest czas.
    Miłego dnia Kochane :-)

polkosia lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia dziewczyny, ja wczoraj zaliczyłam grilla, dziś tez piekny dzień się zapowiada, trzeba coś wymyślić żeby w domu nie siedzieć

co do brzucha, mój tez juz nieco odstaje, no i tak jakby wybiło mi pępek do przodu

wszystkim gratuluję dobrych wieści i udanych wizyt :)

polkosia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeesc :)
    mnie dzis obudzila dzidziulka.. obudzilam meza i dzidziol skopal go jak nie wiem :) :) :) super w koncu poczuc te prawdziwe kopniaczki jupiii

aanaa, BATTINKA, FreshMm, jacusianka lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Ja dziś pospałam do 9:30 :D Szok ;)

Jedziemy na obiadek do restauracji, może potem namówię męża, żeby wyskoczyć gdzieś na spacer czy nad wodę w jakieś fajne miejsce, bo pogoda jest rewelacyjna!

paula1, BATTINKA lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ