X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na grillu u koleżanki i dala mi masę ciuszkow dla mojego małego synka - wszystko maly rozmiar, wiec jestem przeszczesliwa :-) na pierwsze miesiące chyba nic nie muszę kupować :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od dwóch koleżanek dostałam i jestem zaopatrzona w rozmiary do 18 miesięcy na full :D

agu258 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko ja tez własnie czytałam ostatnio że od 20 tyg ruchy stają się bardziej wyraźne i nabieraja stałej częstotliwości i tak jak napisała polkosia tych "pierwszysch ruchów" maluszka czasami nie czuć przez trochę dłuższy czas a potem czuje sie je na nowo :)

polkosia, Arielka lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska - fajnie, ze juz jesteś zona! :-). Ja odliczam dni do mojego slubu i wesela :-) a co do wpadek, to przynajmniej będziecie mieli co wspominać :-) :-)

arielko - ja jeszcze nie czuje ruchów wiec nie mogę się wypowiedzieć, ale na pewno wszystko jest ok :-*

miska2503, Arielka lubią tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Ja wrocilam dzis do domu od mamy, maz tez wrocil z delegacji i zabral nas na majowke do Ciechocinka :-D i wbrew pozorom wiecej mlodych malzenstw z dziecmi bylo niz staruszkow z sanatorium :-) pospacerowalismy przy tezniach bo pogoda byla cudowna, zjadlam gofra i tak mi minelo popoludnie :-)

Misia jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia! Zakrecony musial byc ten Wasz ksiadz :-)

Arielko ja podobnie jak Agu jeszcze nie czuje ruchow ale mysle ze wszystko jest dobrze :-) ten najgorszy okres juz za nami wiec teraz musimy tylko cieszyc sie ciaza :-)

miska2503, agu258 lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :* dużo szczęścia i radości!

Arielka nie martw się na pewno z dzidzią jest wszystko w porządku, ja mam na przykład tak, że jak mam duże wzdęcia to w ogóle dzidzi nie czuję.

miska2503 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wczoraj poczułam dzidziusia. Jakby mnie coś mizialo w prawym boku. Dzisiaj tak samo. Przez chwile

agu258 lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska super że wesele udane :) tak miało być :) ale mąż musiał mieć stresa wcale mu nie zazdroszczę ale może to na szczęście? :)

Dziewczyny wy tak piszecie ze od znajomych dostajecie ubrania fajnie macie ;) pozazdrościć...kurde mi nikt nie chce dać :P
    Ale fajnie ze Wam się tak trafia:D

Arielko kochana nie martw się, może dzidzia ma teraz lenia? Albo po prostu słabiej kopie ze nie czujesz tego?
    Ja wcale nie czuje i czekam cierpliwie, przeciez w końcu kopnie swoją mamcię:)
    Nadejdzie taki czas ze te kopniaki będą regularne:)

Ja do lekarza dopiero 25 maja cala wieczność:)

agu258, Blondik, soraya, miska2503 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja 26 więc o jeden dzień jeszcze dłużej :D

BATTINKA lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ile tu dzisiaj bylo grilkow , a u nas ulewa ! :(

Arielko nie martw sie na pewno wszystko dobrze ! :)

Agu kiedy Twoj wielki dzien ? :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Na pewno macie rację a ja mam dziś gorszy dzień i marudzę :D Ale te nasze biedne maluchy najedzą się teraz kiełbasy z grilla przez cały sezon :D Ja wczoraj też grill a dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do Czerska i Warki i jadłam pyszną pizze :D

agu258, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :) Do jutra!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:

Agu kiedy Twoj wielki dzien ? :)

20 czerwca, wiec jeszcze 48 dni :-P
    Kilka jest tu nas na 20 czerwca :-) doczekać się nie mogę! :-) :-)

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie mam, jak się wylicza macierzyński? Wiem , ze średnie 12miesiecy, czyli premie, 13tki itd. A jezeli idę na l4 od maja, to będą liczyć srednia od maja do maja, tak? A macierzyński od października do października? Czy w momencie l4zamraza sie ta kasę i będę otrzymywać na macierzyńskim tyle co na l4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 06:41

km5st5odymuuq2ts.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - nie mam pojęcia, ale dobre pytanie ;-)

Ja znów witalam się z toaleta, teraz chyba znacznie częściej niż wczesniej, myslalam, ze mi przejdzie, a tu dalej nie :-(

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Wczorajsze urodzinki nawet przyjemne, dzisiaj gardełko już mniej boli a Okruszek delikatnie smyra mnie od rana :)<3.
    ogólnie mój R przez 3dni na rano ma chodzić a ja zapomniałam że w środę na badania miał mnie zawieźć, bo auto u mechanika mam swoje, wrrr

Jak tam pogoda u Was? Majowy weekend mieliśmy słoneczny a dziś już klops :/

Agu współczuje, ja już poranki mam spokojniejsze i jedynie kaszel tak silny że czasem mam ochote organy wewnętrzne zwrócić :/ ahh i wielkie odliczanie teraz zazdraszczam hi :)

Ja też nie wiem jak jest z macierzyńskim ale dostałam pierwsze l4z zusu i nawet nie jest źle :)

agu258 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa, odrobinkę spóźnione życzenia! :)
    Arielka, ja miałam 3 albo 4 dni bez ruchów, wczoraj znów mi się pojawiły. Więc głowa do góry :)

PauLLa, Arielka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Agatka tak liczone jest od momentu powstania prawa do zasiłku czyli od października do października.
    Co najlepsze ja się ostatnio zirytowałam bo renta nie liczy się do dochodu dla zusu ale dla skarbówki tak no i gdzie tu jakaś sprawiedliwość... :/

Agu u mnie jeszcze 12 dni <3

Paulla u mnie ciepło ale deszczyk pada :(

Miłego dnia!

agu258, PauLLa, miska2503 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, czyli od października do października. A jezeli idę teraz na l4, t liczy sie od maja do maja? Czy np. Wczasy pod grusza sie wliczają, bo wiem, ze premie i 13 tak.

km5st5odymuuq2ts.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla wszystkiego najlepszego :-)
    Ja właśnie robię łazanki, ale powiem szczerze, ze bardziej z przymusu, niż z chęci. Zostalo mi trochę sporo kiełbaski, a mój M. pojechał na poligon, wiec nie będzie miał kto tego zjeść, wiec robię. A robię tak wcześnie, bo rano go zawiozlam i stwierdzilam, ze zrobię resztę zakupów i ogarne wszystko z rana. Spać mi się chce nieziemsko! ale czekam, bo juz zaraz się zrobią, wiec poloze się spać :-)
    Ja tez kaszle i chyba ten kaszel powoduje u mnie te wymioty... :-( nie mogę się doleczyc po tym szpitalu :-(

Dzisiaj mam dzień humorzasty, rano malo się nie rozplakalam, bo stwierdziłam, ze albo się nie zmieszcze w suknie ślubna, albo będę wyglądać tragicznie :-( później stwierdzilam, ze ja chyba nie będę dobra mama i znów mi się płakać zachcialo...

Ech... :-( do tego jeszcze mój M. na dwa tyg pojechał na poligon, będę sama, wiec dodatkowo dochodzi tęsknota... No niby zjedzie na weekend i jest tutaj blisko, ze mogę pojechać autem zeby się z nim zobaczyć, ale jakoś tak smutno mi :-(

PauLLa lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ