X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Agu u mnie jeszcze 12 dni <3

Ale Ci zazdroszcze :-)
    Może to glupio zabrzmi, ale ja juz ten dzień chciałabym mieć za sobą. Raz ze mam taki humor dzisiaj, a dwa, ze boje się ze mojego M. mama zacznie jakieś sceny robić i w końcu do ślubu nie dojdzie, bo mam wrażenie, ze na tym jej zależy :-(
    Mam dziś naprawdę trudny dzień, wiec nie będę Was dolowac:-*

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Miłego dnia! :)
    Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie ruchy :( też już chcę!!!

agu258, polkosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka z tego co wiem to wczasy nie ale zweryfikuj sobie to jeszcze. A jeśli chodzi o liczenie to tak od maja do maja liczone

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Ale Ci zazdroszcze :-)
    Może to glupio zabrzmi, ale ja juz ten dzień chciałabym mieć za sobą. Raz ze mam taki humor dzisiaj, a dwa, ze boje się ze mojego M. mama zacznie jakieś sceny robić i w końcu do ślubu nie dojdzie, bo mam wrażenie, ze na tym jej zależy :-(
    Mam dziś naprawdę trudny dzień, wiec nie będę Was dolowac:-*

Ja też chciałam mieć ślub za sobą, bo było to dla mnie strasznie stresujące. Mój mąż też tak miał :) musisz do tego podchodzić spokojniej, to Wasz dzień i będzie pięknie. Tylko tak jak Wy chcecie. Nikt ani nic go nie popsuje!

agu258 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu no nie wiem czy jest czego... powoli zaczyna łapać mnie stres.. :D

agu258 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja nie mam żadnych 13nastek ani nic takiego, więc nie pomoge .
    Wiecie co, myślicie że mogę malować ściany ? Czy farba zaszkodzi? W poprzedniej ciąży też malowałam i w sumie nic się nie działo, sama juz nie wiem. Jedynie że odppczywać często będę musiał . Chce pomóc przy kuchni ale nie wiem jak :(

Agu sądze podobnie jak agania, to Wasz dzień. Nikim się nie przejmuj, ważne żebyście Wy byli szczęśliwi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:04

agu258 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja codziennie jak patrzę na licznik, gdzie pokazuje ile czasu pozostało, to tez mnie łapie stresik :-P

Agania, masz racje, nie mogę pozwolić, by ona zniszczyła ten piękny dzień :-)

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, ja bym sobie darowała malowanie. Ale jeśli bardzo chcesz to zapewnij dobre wietrzenie pomieszczenia.

agu258 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja lece się zdrzemnac, lazanki zrobione, zjadlam talerz, pyszne są:-)
    Powiem Wam, ze strasznie lapczywie zaczelam jeść, jakby mi ktoś miał zabrać. Ostatnio mój M. powiedział mi przy jedzeniu, ze mam spokojnie jeść, ze on mi nie zje :-P i ze jem, az mi się uszy trzesa. Powiedział to z taka troska, ale i tak mi się glupio zrobiło :-P

aanaa, miska2503 lubią tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jeszcze napiszę za pamięci, że od przyszłego poniedziałku w lidlu ciuchy ciążowe i staniki będą. I dla maluszków ciuszki też :)

agania, malgo86, BATTINKA, Blondik, soraya, FreshMm, Lucy7, Nynusia, miska2503, agu258, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Dziewuszki jeszcze napiszę za pamięci, że od przyszłego poniedziałku w lidlu ciuchy ciążowe i staniki będą. I dla maluszków ciuszki też :)

Super wiadomość :-) Pamietam jak moja bratowa była w ciąży to też w maju była ta akcja dla ciężarówek. Czekałam na tą promocję :-)

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Dobrze, że mieszkam koło lidla:)
    a tak w ogóle to witajcie! u nas jakoś się zachmurzyło, dobrze, że chociaż weekend był słoneczny i mogłam korzystać, z krótkich spacerów. My nie szalelismy z grillem, ale to dlatego, że czekamy na czwartkową wizytę, okaże się czy wszystko ok i czy mogę juz w miarę normalnie funkcjonować. Za to odwiedzili nas znajomi. Od czwartku do soboty był nasz świadek... W piątek obudził mnie z drzemki-stał nade mną i wołał "Ania, Ania"...jakbym zamknęła sobie oczy dla kaprysu...brrr...później koszmarnie bolała mnie głowa! Wieczorem rozcieńczył mój żel pod prysznic... Niby było go mało, i niby to taka pierdoła...ale to jest moja odrobina luksusu...taki droższy żel...;/
    Ale nic tam...mam fajnego męża i z tego się cieszyłam:) :) Hormony czasem buzują...:) siedzimy sobie na kanapie, a ja nagle w płacz J. pyta co się dzieje, a ja na to, że siedzi za daleko i nie widzę jego oczu:) Kurtyna:))

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa, ja malowałam codziennie przez 3 dni kilka dni przed zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży i jest wszystko OK :) Teraz farby są bardzo bezpieczne, jak zrobisz to z głową i uchylisz/otworzysz okno to moim zdaniem bez problemu. Mi mąż tylko zabronił malować huśtawek metalowych na podwórku, bo chciałam je przed bejbe odświeżyć, ale jednak ta farba olejna mocno toksyczna jest, a domowe teraz prawie nie pachną.

Też nie czuję jeszcze ruchów, ale się nie nakręcam i cierpliwie czekam :) Pewnie za 2-3 tygodnie się pojawią.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Dobrze wiedzieć, ale oczywiście mąż stwierdzi że za wcześnie wszystko kupuje.
    Wczoraj miałam zły dzień:
    -miałam duże wymioty po obiedzie 2x jeszcze w domu jak dojechałam, kotlety mielone mi zaszkodziły nie pierwszy raz
    -muliło mnie w samochodzie, myślałam że :x, dobrze że miałam krówkę
    -mąż nie może znaleść tego swojego nowego samochodu, a teść chce mu sprzedać klamota
    -teściowa wrrrr bez komentarza, nawet nie zapyta się jak się czuje
    -głowa mnie bołała jak nie wiem
    -mój mąż zjadł większość obarzanków, które miał mi zostawić :/
    -obudziłam się z strasznym bólem łydki, ale to był taki skurcz że nie mogłam ruszyć nogą i przez cały dzień cierpiałam
    -musiałam nosić duże płaty drzewa i mąż je ciął na krajzedze, bo teść pojechał sobie na urodziny, a teściowa gadała o tym jakim obibokiem jest mój mąż :/ tylko, że ja go widzę jak się obudzę, bo po pracy zawsze coś reperuje i naprawia i nigdy go nie ma na kanapie przed tv
    -brzuch mnie bolał od podnoszenia tego drzewa, ale już teraz jest dobrze
    A dzisiaj dobrze się czuję, tylko głowa mnie trochę bolała i obyło się już bez wymiotów
    Po pracy M. idziemy na większe zakupy spożywcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:07

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami kochane:-)
    Ale Wy aktywne jesteście, aż mi głupio bo nic mi sie nie chce..
    Wiem, że już o tym pisałyscie wczesniej, ale zapytam jeszcze raz, czy to normalne, że w 16 tyg nie mam jesacze brzuszka? Wieczorem jak sie cały dzień objadam to niby coś tam sie zaokrągla ale rano jak wstaje jest prawie zupełnie płaski..

16uddqk3x9bbni2d.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Kochane ja nie mam żadnych 13nastek ani nic takiego, więc nie pomoge .
    Wiecie co, myślicie że mogę malować ściany ? Czy farba zaszkodzi? W poprzedniej ciąży też malowałam i w sumie nic się nie działo, sama juz nie wiem. Jedynie że odppczywać często będę musiał . Chce pomóc przy kuchni ale nie wiem jak :(

Paula, jak u mnie malowaliśmy, to okropnie bolała mnie głowa po 2 h godzinach w świeżo malowanym pomieszczeniu, dlatego szybko się zwinęłam do teściowej. Dopiero na 3. dzień po malowaniu wróciłam :) nie wiem, jak będzie u Ciebie, ale może chwilowa wyprowadzka to dobry pomysł?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, super wiadomośc ztym lidlem, a skąd o tym wiesz? nie ma jeszcze info an stronce :)

dziś jest promocja w rossmanie na lakiery, błyszczyki, smzinki - minus49% :) zaraz wybywam się obkupić w kolorowe lakiery :)

tradycyjnie mam stresa przed jutrezjszą wizytą...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piekne Panie :)
    Lucy7 to normalne , ja mam dzis 16+1 wg usg 16+4 a brzuszka nie mam , jak leze na plecach to wgl a jak sie poobjadam to tak jak mowiesz, nie martw sie kazdy brzuszek rosnie jak ma ochote i to na nic nie wplywa czy dziecko bedzie wieksze czy mniejsze , jeszcze nam wyskocza brzuszki :)

Agu, nunusia ja razem z wami czekam na te wasze wielkie dni heeh :)
    Tak sie zaczytalam w tym co piszecie , ze zapomnialam komu co mialam odpisac , ah :D

Oczywiscie ochota na łazanki sie pojawila, ale trzeba cos innego wymyslic :P

A u nas leje i leje i przestac nie moze od wczoraj :)

Lucy7, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam, super wiadomośc ztym lidlem, a skąd o tym wiesz? nie ma jeszcze info an stronce :)

dziś jest promocja w rossmanie na lakiery, błyszczyki, smzinki - minus49% :) zaraz wybywam się obkupić w kolorowe lakiery :)

tradycyjnie mam stresa przed jutrezjszą wizytą...
    o promocji powiedział mi brat, a na stronce jest w zakładce gazetki :) od 11 maja :)

Blondik lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazetka lidla od 11.05 :)

http://gazetka.lidl.pl/617b3892-8665-468b-97f9-1d97db2bc9cd//html5.html#/1

aanaa, Lucy7 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ