X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa super :) dziękuję mam po drodze z pracy do domu aż 3 lidle wiec na pewno wstąpię :D

Ja brzuszek mam już duży aż sama nie mogę w to uwierzyć :D W Smyku dorwałam sukienkę ciążową na 35zł i chyba sobie ją kupię bo zwykłe legginsy zaczynają mnie uwierać :)

szczesliwa_mamusia21, agu258, haen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie byłam w bufecie po kanapkę bo już widzę że mi zabraknie jedzenia ;) A tu pani właścicielka pyta czy będę miała dziewczynkę. No cholera. Az tak zbrzydłam? :D

polkosia, szczesliwa_mamusia21, agu258, Blondik lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dlugim weekendzie :)
    Widze , ze prawie kazda spedzila go bardzo aktywnie i pogoda dopisala .

A ja borykam sie od trzech dni z bolem glowy :( Niestety musialam juz wziasc trzy paracetamole , bo inaczej nie wstala bym z lozka . Nie wiem cy to normalne, ale od poczatku ciazy miewambardzo czesto ta dolegliwosc . To chyba troche migrena , bo mam przy tym odruch wymiotny . No nic kolejna sprawa do obgadanie z lekarze . Juz sie tworzy lista pytan ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio kupilam taki kombinezon bluzka laczona ze spodenkami nie moge sie doczekac az go zaloze ! :)

Aanaa na pewno nie jest tak źle :D !

lojkalojka czytalam ze bole glowy w naszym stanie sa norma , mnie tez czesto to dotyka i wtedy jest koniec ze mna ! Musi byc ciemno i cicho bo bym zwariowala , mam nadzieje ze dolegliwosci szybko mina :*

Kochane ciekawe czy u mnie bedzie ta oferta bo u mnie w gazetce od 11 dzień mamy :( bo tu jest wczesniej , ale bede sie czaic moze sie uda w innym terminie dorwac to :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej Kobiety :) cie pisałam ostatnio bo nie miałam dostępu do sieci tak jak już wspominałam :) starałam sie nadrobić ale niestety już nie pamiętam u kogo chłopiec u kogo dziewczynka :) ale gratuluję zdrowo rosnących pociech :* U Nas niestety Maluszek nie chce się pokazać wstydzioszek Mój ,roztanczony/a :P
    Dzidziolek juz daje o sobie znać :) przeważnie rano jak na plecach leze :) :) super uczucie :) !
    Brzucho Mi też już wywaliło i to jak ! Kiedyś pisałam ,że swój Mam nie mały ,wiec teraz tym bardziej widać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 11:30

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawię wam zdjęcie N fcb :) bo tu nie potrafię :P

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami Słońca,
    nie pisałam długo, ale byłam u rodziców na wsi i miałam słaby zasięg internetu. Gratuluję wszystkich dziewczynek i chłopców. Super, że już tak dużo dziewczyn wie, kogo nosi pod sercem. Ja jeszcze nie wiem, pewnie dopiero 23 maja na połówkowym się dowiem.

Aanaa, dzięki za informację o lidlu. Pewnie pojadę po leginsy :)

Szczęśliwa Mamusiu, ja ostatnio też rozglądałam się za kombinezonami ciążowymi, ale nic fajnego nie znalazłam. Napiszesz, gdzie zakupiłaś swój? :)

Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch. Podobno warto - pierwsza pomoc dla dziecka i kobiet w ciąży itp. Ja mam bliziutko, bo w Legionowie.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:03

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosiu ja kupowalam w Holandi w Primarku , ale moze poszukaj na allegro tam tez patrzylam kiedys i nawet fajnie mozna bylo znalezc , mam nadzieje ze Ci sie uda cos fajnego wyszukac :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Magnosiu ja kupowalam w Holandi w Primarku , ale moze poszukaj na allegro tam tez patrzylam kiedys i nawet fajnie mozna bylo znalezc , mam nadzieje ze Ci sie uda cos fajnego wyszukac :)

A no to trochę daleko ;)
    Poszukam w necie, dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 11:41

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, nie mam kresy na brzuchu, ale na twarzy mam lekką tzw. ostudę, tzn. środek twarzy jest ciemniejszy jakby bardziej opalony... maskuję to makijażem ;) Za pierwszym razem myślałam, ze się nie domyłam, ale nie chciało zejść ;)

"Nie próbuj zmywać ciemnych plamek z nosa, policzków i czoła! To nie są zwykłe plamy - jest to częsta dolegliwość podczas ciąży, zwana ostudą lub „maską ciążową”. Jej powstaniu winne są hormony, które u niektórych kobiet wywołują taki właśnie efekt. "

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshM Ja Mam na czole takie ciemne plamki nie są duże ale widzę jak stanę przy lusterku przy dobrym świetle.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeegi, ja tak samo przy dobrym świetle, ale te moje plamy sa praktycznie ze sobą zlane w jedną większą o nieregularnych brzegach. Też widzę tylko przy lustrze i dobrym świetle, ale drażni mnie to i szybko rano zamalowuję :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezon ciazowy jeansowy jest h&m wejdz na ich stornke.. nawet dobrze wyglada.
    A i super szorty po 20zl maja i jeansowe krotkie spodenki za 50zl

Magnosia, lili_madlen lubią tę wiadomość

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz u Mnie jest kilka i tez takie te brzegi byle jakie :D gorzej jak to zbrazowieje :mam brata młodszego Ma 12 lat pamiętam Mama Moja w ciazy tez miała i to z upływem czasu im bliżej rozwiązania tym ciemniejsze były :)

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plam, moja koleżanka ma teraz ciemne plamy pod pachami właśnie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie się sprawdziłam przed lustrem ;) Plamek na twarzy nie mam, ale za to mam pryszcze :/ A kreseczka leciutko zaczyna się pojawiać, ale to trzeba się przyjrzeć. Ja dziś dzień wolny, w Anglii tzw. Bank Holiday.
    Wczoraj poczułam troszkę mocniej ruchy dzidziusia, w końcu! Raz tak puknął śmiesznie, że aż podskoczyłam, bo nie wiedziałam o co chodzi ;)
    Płeć będę wiedziała za tydzień i 3 dni... Taka jestem podekscytowana!!!!

wnid9vvjodizjocx.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u Mnie wizyta dopiero 24 Maja :D ale zleci wmawia sobie ,że to tylko 3 soboty ,a nie tygodnie :D

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :-)

O kombinezonie z h&m - są też takie nie z dżinsu tylko czarne, z lekkiego materiału. Są też bluzki ciążowe z krótkim rękawem, 2 szt. za 40 zł, nabyłam w sobotę :-)

Aanaa, wielkie dzięki za info o Lidlu, chyba wszystkie zrobią teraz najazd na sklepy ;-)

Ja również weekend spędziłam grillowo, nie pamiętam, kiedy tyle czasu spędziłam na dworze. Skończyło się to codziennymi popołudniowymi drzemkami po 2 godziny i problemami z zasnieciem w nocy ;-)

Strasznie Wam zazdroszczę, że czujecie dzidzie, u mnie leci 19 tc i nadal nic, czekam.

Magnosia, aanaa, Lucy7 lubią tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam, jak to jest z wyścigiem po ciuchy ciążowe w Lidlu? Trzeba po to iść rano czy spokojnie zostanie na popołudnie?

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam, jak to jest z wyścigiem po ciuchy ciążowe w Lidlu? Trzeba po to iść rano czy spokojnie zostanie na popołudnie?

Nie wiem, jak jest z ciążowymi, ale pamiętam, że była kiedyś promocja na zimowe ciuszki dla kilkulatków - i było ciężko, trzeba było lecieć z rana. Natomiast kiedyś przypadkowo poszłam do Lidla w niedzielę tuż przed dniem promocji i akurat Panie rozkładały towar na następny dzień (biorąc dla siebie i kolezanek również). Udało mi się kupić te rzeczy, które miały być w promocji od następnego dnia już wtedy i po promocyjnej cenie. Oczywiście zapewne nie wszędzie i nie zawsze tak to działa, ale może?

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ