X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poczulam dzidziolka, jestem prawie pewna. Od razu humor lepszy, choc brzuch mnie dzis mocniej bolal, jak na @ az sie przestraszylam.
    Ja 18 lipca skoncze 29 lat a czuje sie bardzo mlodo i choc to moja trzecia ciaza, to przezywam jak pierwsza, moze przez duza roznice lat.

Magnosia, aanaa, ewwiel lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ola, tylko w teorii. Wiele dziewczyn się zapisało a nigdy nie odezwało i pewnie tu tez nie zaglądają. Jak zrobimy listę płci wyjdzie na jaw ile nas naprawdę jest ;)

no pewnie masz rację :) ale i tak lista jest imponująca :)

aanaa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    NAskrobałyście :) Ja właśnie objadłam się truskawkami, a maleństwu chyba smakuje, zaczęło fikać. Co prawda, czuję lekkie ruchy, ale są :) Mam nadzieję, że doczekam się prawdziwego kopniaka!

Little Frog fajnie, że do nas dołączyłaś!

Lojkalojka gratuluję Leosia!
    Ja jeszcze tydzień i też mam nadzieję, będę wiedziała kto tam się tak wierci ;)

A mój brzuch? Już przestał być płaski, wywaliło mi go! Poślę zdjęcie w przyszłym tygodniu, bo nie dam rady wcześniej.

Też jestem za uzupełnieniem płci, zobaczymy ile córeczek a ile synków!

Idę się ruszyć troszkę, bo korzenie zapuszczę. W pracy siedzę, teraz też! Niewybaczalne!

Buziaki!

Little Frog, lojkalojka lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jaroszka :) musiałam przegapić Twój powitalny wpis :) Asienka bóle sie zdarzają i dopóki nie są bardzo silne lub nie są to skurcze to powinno być ok :) w takiej sytuacji najważniejszy jest zawsze odpoczynek więc jeśli możesz to poleż przez wieczór :)

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj poczułam malucha, szkoda, ze te ruchy nie są jeszcze takie regularne ;) bylam dzisiaj w Tesco, piekne sa tam ubranka dla dzidziolkow, ale tez drogie, musze poczekać na jakies wyprzedaże

Dziewczyny, które imię bardziej Wam się podoba Julia czy Jagna. Jak mowie, ze będzie Jagna, to patrzą na mnie jak na wariata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 20:41

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :*
    Gratuluje Leonka <3
    Ja sie polozylam spac i wstalam teraz :D moj zaraz z pracy wraca a tu nic nie zrobione pańcia spała cały dzień , moze kolacja sie zrewanżuje :P

natka o ten chodzi ? :)

http://allegro.pl/wozek-3w1-mamas-papas-sola2-maxi-cosi-adac-i5046778790.html

lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się jagna ze snopkiem siana kojarzy, przepraszam ;) chociaż do starszej dziewczyny mi pasuje. Za to Julia piękne imię :)

iv09hdge6yql001e.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czasu nie marnujecie, piszecie i piszecie...ale to fajnie bo lubię Was czytać...tylko ciężko Was nadrobić :) hehe

Ja dziś prawie cały dzień na działeczce fajne słoneczko tylko wiatr byl...no cóż taki mamy klimat;)

Odnośnie bólu spojenia to ja go mam odkąd pamiętam od początku i juz się do niego chyba przyzwyczaiłam czasami to jak idę to samej mi się chce śmiać z siebie bo idę jakby mi kto wielkiego kola miedzy nogi wsadził:)

Czytam was tu dzisiaj i tylko zazdraszczam bo widzę ze coraz to więcej Was czuje juz ruchy...:( a mi nie pozostało nic innego jak tylko czekać.ciagle trzymam rękę na brzuchu z nadzieją ze w końcu kopnie swoją starą matkę;)
    Pozdrawiam!

jaroszka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na pierwsze ruchy. Tzn cos tam niby poczulam, ale równie dobrze to mogły być moje wnętrzności. Czasami zagladalam na listopadowki i sporo z nich pisze, ze juz czuło...ale ja jestem cierpliwa i wiem, ze różnie to bywa. Będę glowkowac jak będę ok 20 tygodnia

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja tez dzisiaj poczułam malucha, szkoda, ze te ruchy nie są jeszcze takie regularne ;) bylam dzisiaj w Tesco, piekne sa tam ubranka dla dzidziolkow, ale tez drogie, musze poczekać na jakies wyprzedaże

Dziewczyny, które imię bardziej Wam się podoba Julia czy Jagna. Jak mowie, ze będzie Jagna, to patrzą na mnie jak na wariata ;)

Zazdroszczę ! Ja tez juz wyczekuje ruchów aczkolwiek wiem, ze to wcześnie, a to Twoja kolejna ciaza?

Mi sie podoba Jagna, miałam fajna koleżankę o tym imieniu i była bardzo ładna, a imię tylko dodawało jej uroku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 21:00

relgh371crdcdbv2.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sądziłam, że w ciąży już nie będą mnie pytać o dowód w sklepach, bo wyglądam młodo... a jest odwrotnie, częściej mnie biorą za niepełnoletnią i nawet dziś babka zapytała mnie, gdy chciałam zapłacić kartą: "czy to twoja karta?"
    Aż się zdenerwowałam, już więcej nie wychodzę z domu bez makijażu!

Zrozumiałam, że nawet jak będę mamą, to jeśli się pojawię bez makijażu, będą mnie brać za siostrę lub nianię dziecka. No trudno, trzeba malować oczy, to zawsze pomaga ;)

jaroszka, agu258, nat_alia, onka, Magnosia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - mnie osobiście bardziej podoba się Julia, ale bardzo dużo teraz Julek. Jagna też ładnie. A może Julita?

Mnie się dzisiaj wydawało, że poczułam takie muśnięcia motylka w brzuchu, ale nie jestem pewna. To moja pierwsza ciąża i pewnie sporo czasu upłynie zanim zacznę rozróżniać.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to moja druga ciaza, ale to nie są jeszcze regularne ruchy
    FreshM ja mam podobnie, jak się nie umaluje, mysla, ze jestem siostrą córki, albo nastolatką zcwpadka ;)
    Mi sie Jagna podoba, ale widzę jak ludzie na to imię reagują. Julek faktycznie masa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 21:06

FreshMm lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania - taaaaa skąd ja to znam...tez wydawało mi sie juz kilka razy, ze coś poczułam takiego bulgotka ;D

agania lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Agania - taaaaa skąd ja to znam...tez wydawało mi sie juz kilka razy, ze coś poczułam takiego bulgotka ;D

No, na razie to chyba tylko jelitka ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) aż serducho się raduje jak nas tak przybywa <3

Dziewczyny!!!

Uznałam, że raz biorę ślub, kościelnego zapewne nigdy nie wezmę więc jednak zaszalałam a co!
    Moja wymarzona sukna :
    http://slubna-moda.pl/wp-content/uploads/2011/07/20120323_150507.jpg

Różnica tylko w tym, że będę miała dekolt w kształcie serca i zastanawiam się tylko nad ramiączkami z koronki <3
    Edit: uszyją mi ją na czwartek hah :D

A dzidzia chyba się uradowała razem z mamusią i zaczęłą dziś o wiele mocniej kopać <3 <3 w końcu się doczekałam <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 21:18

aanaa, Ewalika, Muffinka1019, nat_alia, lojkalojka, onka, Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ale duzo piszecie ;) wieczorami ciezko to wszystko nadrobic ;)
    Ja wkroczylam w 20 tydzien i jakos poki co ruchow nie czuje tzn cos tam czuje ale nie jestem pewna ze to jest to.
    ja dzisiaj caly dzien przespalam paskudnie bolala mnie glowa i chcialo mi sie spac :( wypilam bardzo slaba kawe ( dokladnie mleko z kawa) ale bardzo szybko ja zwrocilam chyba mojej coreczce nie posmakowalo ;)
    Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamusie :)
    Widze chyba ze juz sie wyrownuje powoli i mniej wiecej bedzie po rowno dziewczynek i chlopcow :)

lojkalojka lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia sliczna, dekolt w serce tak, ramiączka nie, bedzie juz tego za dużo

Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia piekna sukienka!!! :) gratuluje kopniakow :D

Nynusia lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka no właśnie tego się boję co prawda zastanawiam się jeszcze czy robić na dole koronkę chyba wolałabym bez niej ale chyba masz rację lepiej bez ramiączek :)

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ