Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgorzatko, cieszę się że jesteś w domku. Będzie dobrze i zobaczysz bijące serducho już za dwa tygodnie. Głowa do góry i pamiętaj, tylko spokój nas może uratować, zero zmartwień!
Co do nospy, słyszałam, że jak ma się częste skurcze to można ją zastąpić magnezem i że jest on bezpieczniejszy. Ja na początku codziennie narzekałam na ból brzucha i bardzo się tym martwiłam. Ale zaczęłam brać magnez i faktycznie przeszło, więc może spróbuj. Ja biorę go troszeczkę za dużo, ale mi do tego drgała codziennie powieka po paręnaście razy więc wiedziałam, że mam potężny niedobór.
Dziś rano obudził mnie pęcherz jak zwykle i do tego mdłości. Ojoj, chicałam tego parę dni temu, ale chyba niepotrzebnie :)I chyba mnie coś bierze, mam katar i chrypkę
U mnie już wiedzą o ciąży, ja nie umiem nic ukryć przed rodzicami Ale nie żałuję i wiem, że wszystko będzie dobrze.
Małgorzatka, Magnosia, Kaśku lubią tę wiadomość
-
MuffinkA dziękuję :-*
no tak jest jak się nie ma objawów to się je chce a jak są to podziękujemy heh odpoczywaj i kuruj się :-*Kaśku, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny !
Gratuluje Wszystkim zafasolkowanym i zycze spokojnych kolejnych miesiecy
Podczytuje Was od kilku dni i chyba juz sie uzaleznilam ,bo siedze przed kompem praktycznie nonstop.
Narazie boje sie wpisac do Was na liste , bo po styczniowej ciazy biochemicznej nie potrafie sie cieszyc. Czekam do 25 na USG i mysle , ze wtedy oficjalnie dolaczel do "szczesliwego pazdziernika "
Amerie, Magnosia, Małgorzatka, paula1, FreshMm, Kaśku lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Cześc dziewczyny Zyczę wszystkim miłego dnia Ja wstałam o 10, co jest dla mnie meeega nowością, bo zwykle jestem rannym ptaszkiem i wstaje o wschodzie. Mdłości mnie dzisiaj bardzo nie napadają (tfu, tfu, tfu) więc pozwoliłam sobie na herbatę z cytryną
Ale wy produkujecie tutaj postów... zanim ja napiszę swoją wiadomośc już pojawia się następna strona
Magnosia, nie sądzę by coś się stało Twojemu maluszkowi przez wzięcie nospy. Byłam w dwóch szpitalach na podtrzymaniu i w obu na dzień dobry dostajesz trzy raz dziennie duphaston i nospę max. Biorąc pod uwagę fakt, że znacząca większość wychodzi ze szpitala i potem rodzi zdrowiutkie dzieci no spa nie może być toksyczna. A to czy wziąć następnym razem nospę czy nie konsultuj z Ginem Myślę, ze nie będzie widział przeciwwskazań.
Małgorzatka trzymam kciuki za twojego bebolka. Mocno trzymam kciuki też, żebyś na następnej wizycie zobaczyła pieknie bijące serduszko. Jesli Cię to pocieszy to u mnie tydzień temu nic nie było widac (dopochwowo), dlatego pojechałam na lepsze USG.Magnosia, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:Dziękuję Ursa :-*
Tobie również miłego dnia bez mdłości
Uściślę może jeszcze (żeby nie było wątpliwości bo suwaczek mam zgodnie z owulacją ustawiony), że jestem według OM w 7t1d. W 5t6d w ogóle nie było widac zarodka A wczoraj był maluszek i serduszko ale myślę, że na gorszym sprzęcie (np. moja gin ma bardzo ciemny obraz USG) mogłoby jeszcze nie widac akcji serca.
Dodinka gratuluję serdunia
Małgorzatka, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Ursa wrote:Uściślę może jeszcze (żeby nie było wątpliwości bo suwaczek mam zgodnie z owulacją ustawiony), że jestem według OM w 7t1d. W 5t6d w ogóle nie było widac zarodka A wczoraj był maluszek i serduszko ale myślę, że na gorszym sprzęcie (np. moja gin ma bardzo ciemny obraz USG) mogłoby jeszcze nie widac akcji serca.
Dodinka gratuluję serdunia -
1.Małgorzatka Małgosia termin - 01 Październik
2. DzwionaBeatatermin-01 Październik
3. Monika_89Monika termin-01 Październik
4.KaśkuKasia termin 01 Październik
5.Asieńka_86Asiatermin-01 Październik
6. Ewalikatermin-01 Październik
7.RzodkiewkaJustyna termin-01 Październik
8.Ursa termin-01 Październik
9.Anastazjaaa Małgosia termin-02 Październik (30 Wrzesień?)
10.Paula1 Paulina termin- 02 Październik
11.Beti_85Beata termin-02 Październik
12.aanna Anna termin-02 Październik
13.just_me Agnieszka termin-02 Październik
14.Muffinka1019 Bożena termin- 03 Październik
15.Ola.321 Aleksandra termin -03 Październik
16.Ania24 Ania termin-03 Październik
17.mersiak Marcelina termin-03 Październik
18.Marribell Ania termin-03 Październik
19.Bree Sybilla termin-04 Październik
20.Nynusia Justyna termin-04 Październik
21.BATTINKA termin-04 Październik
22.Nat_alia Natalia termin-05 Październik
23.Freshmn Marta termin-05 Październik
24.Linka220 termin-05 Październik
25.Zakocona Klaudia termin-06 Październik
26.Tomania2806 Ania termin-06 Październik
27.Mo_niczka Monika termin-06 Październik
28.Pap86 Paulina termin-06 Październik
29.adaa termin-07 Październik
30.Ss termin- 07 Październik
31.Ale.ale Ania termin-08 Październik
32.Kociczka26 Kamila termin-08 Październik
33.Ona24 termin-08 Październik
34.Natka88 Natalia termin-09 Październik
35.melenaxoxoxo termin-10 Październik
36.Estrella termin-10 Październik
37. Fatim Paulina termin-11 Październik
38.DodinkaDorota termin-11 Październik
39.Jacusianka termin-11 Październik
40.Kajtka Karolina termin-12 Październik
41.Magnosia Małgosia termin-13 Październik
42.Soraya Gosia termin-14 Październik
43.Iwka Iwona termin-14 Październik
44.Polkosia Agnieszka termin-15 Październik
45.Kwiatuszek789 termin-17 Październik[/QUOTE]
Dobra udało mi się dopisać ale nie mam wszystkich waszych imion
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
Ale nas dużo fajnie...
Małgosiu będzie ok i na pewno zobaczysz serduszko na następnej wizycie. Ja też jeszcze nie widziałam, ale 19.02 zobaczę i takiej wersji się trzymajmy, że wszystkie zobaczymy nie dlugo serduszko
A mi dzisiaj cały czas coś nie dobrze, jakby mi mdłości przyszły...
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 14:46
Małgorzatka lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
paula1 wrote:Ale nas dużo fajnie...
Małgosiu będzie ok i na pewno zobaczysz serduszko na następnej wizycie. Ja też jeszcze nie widziałam, ale 19.02 zobaczę i takiej wersji się trzymajmy, że wszystkie zobaczymy nie dlugo serduszko
A mi dzisiaj cały czas coś nie dobrze, jakby mi mdłości przyszły...
Miłego dnia -
lojkalojka wrote:Witajcie Dziewczyny !
Gratuluje Wszystkim zafasolkowanym i zycze spokojnych kolejnych miesiecy
Podczytuje Was od kilku dni i chyba juz sie uzaleznilam ,bo siedze przed kompem praktycznie nonstop.
Narazie boje sie wpisac do Was na liste , bo po styczniowej ciazy biochemicznej nie potrafie sie cieszyc. Czekam do 25 na USG i mysle , ze wtedy oficjalnie dolaczel do "szczesliwego pazdziernika " -
Ursa wrote:Uściślę może jeszcze (żeby nie było wątpliwości bo suwaczek mam zgodnie z owulacją ustawiony), że jestem według OM w 7t1d. W 5t6d w ogóle nie było widac zarodka A wczoraj był maluszek i serduszko ale myślę, że na gorszym sprzęcie (np. moja gin ma bardzo ciemny obraz USG) mogłoby jeszcze nie widac akcji serca.
Dodinka gratuluję serduniaUrsa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny!
Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży! Dwa pozytywne testy paskowe + BETA - 269, ale jeszcze nie mogę w to do końca uwierzyć. Bardzo chciałabym dołączyć do grona październikowych mam
Niestety moją radość przyćmiewa fakt, że od 5 dni jestem przeziębiona. Gorączki na szczęście nie miałam i nie mam. Ból gardła już minął (wzięłam 3 tabletki Neo-Angin, lekarz mi pozwolił). Katar ciągle mnie niesamowicie męczy. Użyłam kilka razy kropli Otrivin (lekarz powiedział, że mogę stosować), ale więcej tego nie zrobię, zastąpiłam je sprayem Marimer. Poza tym piję wodę z miodem i cytryną oraz od dziś syrop z cebuli, ale nie widzę żadnej poprawy.
Myślicie, że przeziębienie w tak wczesnej ciąży lub leki, które wzięłam mogą zaszkodzić dziecku (wiem, że to dopiero embrion, ale dla mnie to już oczywiście moje dziecko)?
Czy któraś z Was też walczyła ostatnio z przeziębieniem, a jeżeli tak, to co Wam pomogło?
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wszystkim dużo zdrowia!polkosia, Magnosia, Kaśku, FreshMm lubią tę wiadomość
-
~Rewianka~ wrote:Witajcie Dziewczyny!
Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży! Dwa pozytywne testy paskowe + BETA - 269, ale jeszcze nie mogę w to do końca uwierzyć. Bardzo chciałabym dołączyć do grona październikowych mam
Niestety moją radość przyćmiewa fakt, że od 5 dni jestem przeziębiona. Gorączki na szczęście nie miałam i nie mam. Ból gardła już minął (wzięłam 3 tabletki Neo-Angin, lekarz mi pozwolił). Katar ciągle mnie niesamowicie męczy. Użyłam kilka razy kropli Otrivin (lekarz powiedział, że mogę stosować), ale więcej tego nie zrobię, zastąpiłam je sprayem Marimer. Poza tym piję wodę z miodem i cytryną oraz od dziś syrop z cebuli, ale nie widzę żadnej poprawy.
Myślicie, że przeziębienie w tak wczesnej ciąży lub leki, które wzięłam mogą zaszkodzić dziecku (wiem, że to dopiero embrion, ale dla mnie to już oczywiście moje dziecko)?
Czy któraś z Was też walczyła ostatnio z przeziębieniem, a jeżeli tak, to co Wam pomogło?
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wszystkim dużo zdrowia!
Witamy w naszym gronie