X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Mi wszyscy bez wyjatku wróżyli dziewczynkę;))
    A ja chyba zaczynam wierzyć w tą wrozbe a była to ta z obrączki

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26, a Ty nie masz terminu na wrzesień? Kiedy masz kolejne usg, na którym będziesz mogła poznać płeć? Ja mam usg dopiero za miesiąc, więc jeszcze trochę poczekam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:32

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi, dobrze widzę nad Twoim suwaczkiem, że termin porodu Ci się przesunął? Zwróciło to moją uwagę, bo miałyśmy termin na ten sam dzień. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy przy brzuszkach, to wstawię swój. Przez ostatnie dwa tygodnie bardzo się powiększył, aż się boję jaki będzie pod koniec. W pierwszej ciąży na tym etapie był znacznie mniejszy. Jednak ciąża ciąży nierówna.

k4xqog.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 17:45

Magnosia, onka, Arielka, ola.321, paula1, Blondik, Muffinka1019, Aguś26, aanaa, Lexie, szczesliwa_mamusia21, agu258, Nynusia, miska2503 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że jest mi jakoś tak przykro. Wszyscy dookoła dali mi do zrozumienia że by woleli żebym miała córeczkę. Teściowie mają trzech synów i od początku jak zaszłam w ciąże to mówili o wnuczce. Jak mój mąż zadzwonił że znamy płeć powiedział mamie żeby zgadła i ona mówi "dziewczynka?" z taką radością w głosie, a mój maż mówi, że chłopiec a ona "aaaaa, no to też fajnie". Koleżanki też podobnie reagowały. Nie wiem przykre to jest dla mnie :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko, to normalne, że kobiety zawsze będą obstawiać dziewczynki. ;) Moja mama też piszczała z radości na wieść o wnuczce, teściowa również, bo sama zawsze marzyła o córce, a miała tylko jedno dziecko. Niepotrzebnie bierzesz to sobie do serca. ;)
    Moja córa też ciągle podkreśla, że chce TYLKO siostrę, a nie brata. Wiele osób jej już tłumaczyło, że brat też jest fajny, ale do niej to nie dociera. A my jeszcze nie wiemy, dopiero za miesiąc na połówkowych poznamy płeć, o ile maluszek nie zrobi nam psikusa i się nie zakryje. ;)

IviQ lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka - Kasia ma rację, nie bierz tego do siebie :)
    Może wnuczka miała być ich niespełnionym marzeniem skoro same chłopaki w rodzinie - a z pewnością też cieszą się z chłopca :).

Mi też wszyscy wróżyli dziewczynkę, w pracy i w domu... a ja im mówiłam że mam przeczucie na chłopca i moje przeczucie okazało się trafione :).

Wiadomo że dziewczynka dla kobiety ma bardzo duże znaczenie i kiedyś mam nadzieję że będę mieć córeczkę :), ale teraz cieszę się z synusia kochanego :).

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę z synka :) Córeczki są fajne ale marzę o takim układzie starszy brat i młodsza siostra :D Może macie rację, ale ten zawiedziony ton głosu po oznajmieniu, że to chłopiec mnie zasmucił.

ola.321 lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka nie przejmuj sie u mnie bylo to samo kazdy liczyl na dziewcxynke ale co ja zrobie, chca dziewczynke to niech sobie zrobia;))

BATTINKA, Arielka, Kasia82, ola.321, aanaa, agu258 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Oj u mnie tez wszystko totalnie wszystko na dziewczynke a bedzie chlopak...calkowicie odrzucilo mnie od miesa, jem glownie sery owoce warzywa i slodycze.ph, tetno dziecka,cera,itd na córe.
    Ja zawsze lubiłam pierś z kurczaka, ogólnie mięso, teraz średnio. I tak samo wolę sery (białe, żółte) i owoce (pomarańcze :P) Płci jeszcze nie znamy, dopiero na "połówkowych" się dowiemy. U mnie obstawiają chłopca, no zobaczymy;) Powiedz mi, jaka jest zależność tętna dziecka do jego płci? jakie Twoje dzidzi ma tętno? :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wyzsze tętno maja dziewczynki a nizsze ok 140 chlopcy.podobno zwiazane to jest z budowa orgsnixmu czy jakos tak;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Magnosia i Kasia82 świetne brzuszki! :)
    Agu, cudowny bukiecik i buciki :)
    Mi też wszyscy wróżą chłopca... ja sama miałam przeczucie w styczniu, że to będzie chłopiec, ale przeczucie minęło... hmm dowiem się już w ten czwartek. Ale to ekscytujące !!!
    Nenka, powodzenia! Daj znać jak wrócisz z wizyty!

Kasia82, agu258, Magnosia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Aguś26, a Ty nie masz terminu na wrzesień? Kiedy masz kolejne usg, na którym będziesz mogła poznać płeć? Ja mam usg dopiero za miesiąc, więc jeszcze trochę poczekam. ;)
    Wg OM mam na 26 wrzesień A wg usg na 1 październik wizytę z ust mam teraz w piątek więc jak się nie będzie wstydził to może się dowiem a jak nie to następna szansa będzie za tydzień w czwartek na usg polowkowym

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, pochwal się jak wrócisz z wizyty. To już za dwa dni, super! :) Oby nam się tylko maluchy nie zakryły. :)

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na połówkowych tętno wyszło 148 i jest chłopiec :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 19:26

paula1 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no jasne, że napiszę :) A Ty widzę, też jeszcze nie wiesz, kiedy masz wizytę?

wnid9vvjodizjocx.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinko, usg mam dopiero 10 czerwca, więc jeszcze kawałek czasu. :) Śmiać mi się chciało z wyznaczonej daty, bo to dzień 17. urodzin mojego chrześniaka, który ma być teraz chrzestnym mojego maluszka. Zobaczymy co dostanie w prezencie. :)

Muffinka1019, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie troszkę jeszcze czasu, ale nie martw się, szybko zleci, tak jak mi. Ja ostatnie USG miałam 25 marca... i tak mi ten czas zleciał szybko, że nie wiem jak to w ogóle jest możliwe.
    A z Twoim chrześniakiem, to bardzo fajny zbieg okoliczności :)

Mykam, zrobię jakąś obiado-kolację, bo obiadu nie jadłam, a dziecię głodne w brzuszku :) Już nie wspomnę o sobie ;P

wnid9vvjodizjocx.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki:-) tak sobie Was podczytuję i podziwiam Wasze piekne stroje, kwiatki no i brzuszki:-) aż się udziela ten stresik przedślubny chociaż ja już po..:-) trzymam kciuki żeby wszystko się udało tak jak sobie wymarzyłyście.
    Mój brzusio nadal malutki ale waga ruszyła i od 05.05 +800.
    A brzusio od dwóch dni pobolewa, łapie ból i puszcza po minucie, tak 3-4 razy w ciagu dnia,oczywiście juz sie strsuje a wizyta dopiero 20.05.

IviQ lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedac w ciazy,jem doslownie wszystko,słodycze,mieso.. Od niczego mnie nie odrzuca,jedynie jakos na kawe nie mam ochoty.. Teraz mam faze na kakao ;-) Wszyscy mowili,ze bedzie chlopiec bo sie nie zmienilam na twarzy.. No i jest ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ