X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, a można wiedzieć co się stało z poprzednimi? Że Aniołki?

Serducho przestalo bic :(
    Na przelomie 4/5tc mialam prawie 39 stopni gorączki i lajtowa odmiane bostonki. Czasami zastanawiam sie czy to nie przez to...

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe. Najważniejsze, że udało się znów. Kiedyś lekarz mi powiedział, że lepiej jak się zachodzi i ewentualnie się nie udaje niż jak się w ogóle nie udaje zajść :) Może i coś w tym jest.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 154,10
    Progesteron 40,5

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Fatim, Małgorzatka, polkosia, Kaśku, Natka88, tomania2806, paula1, mała.mi, JoJo86 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że to nie łatwe, ale nierozopamiętujmy czas leczy rany choć rysa na zawsze pozostaje. Myślmy teraz o tych maleństwach co nosimy pod sercem i wspierajmy się a nie dołujmy ;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dziewczyn na PW zapytała, żeby nikogo tu nie denerwować :P Ale nie umiem ich wysyłać :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    A mi dziś jest smutno i źle bo objawy mi ustąpiły i się martwię ;(

Rzodkiewka nie martw się u mnei to samo... A to tego szaro bura za oknem prawie przez cały dzień. A teraz to juz całkeim ciemno. M wyjechał nie ma mnie kto poprzytulać i w ogóle do dupy... i weź tu nie marudz kiedy to silniejsze ode mnie.

Tak się zastanawiam zwalić to na hormonki czy pogodę??? ... a na pogodę! a co!
    Może dzięki temu się poprawi i jutro słonko zaświeci.. :-)

Co do objawów to się nie martw ...jutro wrócą!! Oby nie ze zdwojoną siłą ;-) Jak się ostatnio martwiłam to na drugi dzień mi hormonki jakąś karuzelę czy też helikopter zapodały.

Witam wszystkie nowe październikowe mamusie!! Fajnie że dołączyłyście. Im nas więcej tym weselej :-P

8R8Zp1.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Beta 154,10
    Progesteron 40,5

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Pięknie :) :) progesteron wysoki bo rośnie razem z betą :) gratuluję jeszcze raz ;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie dzisiaj mnie nie było ale siedziałam z męzem bo wolne miał a to rzadkość w Poniedziałek ;) Pojechaliśmy na zakupy do polskiego sklepu, potem spacer i zabawa z dziewczynami ;) Oczywiście nie ominęla mnie drzemka więc pewnie teraz będę się męczyć żeby iśc spać ale co tam :P

Życzę Wam dobrej nocy , spokojnej przede wszystkim i widzimy się rano :) choć pewnie jeszcze zaglądnę :) :)

Listę uzupełniłam 52 :D

Kaśku, Fatim, paula1 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u mojego lekarza, bardziej z powodu przeziębienia niż w celu potwierdzenia ciąży. Pęcherzyk jest już na swoim miejscu, ale jeszcze malutki.

Lekarz kazał mi brać Duphaston 10 mg 2 razy dziennie. Nie mam plamień ani szczególnych dolegliwości. Kiedy zapytałam go dlaczego mam brać, to powiedział, że nie ma się czego bać, bo progesteron utrzymuje ciążę, i że tak jest bezpieczniej. On jest chyba zwolennikiem wspomagania progesteronem, bo mówił mi o tym jeszcze na wizycie zanim zaszłam w ciążę.

W badaniach przed ciążą wyszła mi trochę wysoka prolaktyka (20.29 w normie do 23.30) i mam stresującą pracę, więc może ten progesteron to niegłupi pomysł, ale mimo wszystko nie wiem, czy powinno się ingerować w tak wczesną ciążę...

Z jakich powodów lekarze zlecali Wam Duphaston?

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston głównie jest na podtrzymanie Rewianka z pewnością nie zaszkodzi dzidziolowi i on nie podnosi tak bardzo jego poziomu jak luteina ;) Myślę że lekarz ie co robi :) Dużo tutaj zażywa dziewczyn albo duphaston albo luteinę Ja brałam w pierwszej ciąży aż do 25 tygodnia ;) ale u Ciebie może być krócej .... Głowa do góry

polkosia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Byłam dziś u mojego lekarza, bardziej z powodu przeziębienia niż w celu potwierdzenia ciąży. Pęcherzyk jest już na swoim miejscu, ale jeszcze malutki.
    (..)

Z jakich powodów lekarze zlecali Wam Duphaston?

To super że pęcherzyk na swoim miejscu :-) Na początku zawsze jest malutki :-P
    W pierwszej ciązy dostałam duphaston jak zaczęły się plamienia. W tej dostałam go już na drugi dzien po wyniku bety. Tym razem to prewencyjnie. Lekarz mówił że to pomaga utrzymać ciążę i że nie jest to duża dawka (mam taką samą jak ty 2x10mg).
    Ogólnie nie ma się czym martwić... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:39

8R8Zp1.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką dawkę, zaczęłam brać jeszcze przed terminem spodziewanej @ - nie ma się czym martwić :) Na pewno nie zaszkodzi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście KOCHANE! :)
    W takim razie łykam i nie narzekam :)

Słodkich snów ;)

polkosia, Kaśku, paula1 lubią tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauwazylam na papierze odrobine różowego śluzu i proszę was o radę. Lecieć jutro prywatnie do lekarza rano czy poczekać czy się sprawa powtórzy? Mam wizytę na przyszły poniedziałek umówioną dopiero...

iv09hdge6yql001e.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa warto iść skonsultować, ja w sobotę zauważyłam trochę różu a w niedzielę miałam czerwone krwawienie

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki wieczorkiem:):)

Witam także nowe mamusie i gratuluje:) fajnie, że jest nas tak dużo i cały czas nas przybywa :)

Co do brzucha to mój jest twardszy ale też wzdęty...masakra

Dziś cały dzień Was nie czytałam bo miałam bardzo ciężki dzień w pracy jak to przy poniedziałku, co lepsze moja stażystka postanowiła wyjechać na ferie, a że nie miała urlopu to sobie l4 wykombinowała :/:/
    Właśnie Was nadrobiłam :)
    Po pracy odwiedziliśmy chrześniaka-dziś obchodził 5 urodzinki cała rodzinka zrobiła zrzutę i dostał samochód, w którym jeździł po całym mieszkaniu :D muzyka i warkot tego samochodu mnie tak zmęczył do tego posiadówa cały dzień, że mam dziś dość jestem zmęczona jakbym 2 dni nie spała :D
    Co do objawów to oprócz bolących piersi dziś fasolka nie daje znaku o sobie ale mam tak dwa, trzy dni a potem coś mnie pobolewa albo zakłuje więc to chyba normalne także nie martwcie się brakiem objawów:)

Fatim lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chrześniak na koniec marca kończy 8lat :)
    Nynusia myślałam o aktywności ciążowej i stwierdziłam, że najbezpieczniejszy będzie nordic walking :)

Nynusia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim a nawet mam kijki w domu :D nawet chyba nie odpakowane dobry pomysł ! tylko muszę znaleźć kompana do tego:D

Fatim lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia my to chyba łep w łep idziemy :D

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj powtórzyłam betę i z 240 w piątek, wzrosła na 700:)

Fatim, polkosia, paula1, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ