X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Mizzy ja już zapobiegawczo biorę Ascofer i wczoraj zrobiłam sobie buraczkową ;)
    Ponoć lepszy od Ascoferu jest Actiferol można samemu sobie wybrać dawkę jaką chcemy ;)
    Jak skończy się Ascofer to przerzucę się na Actiferol ;)

a witaminki to Vitaminer ;) :D

Taka Nasza uroda ;) nie wspominam o kolejnej pielgrzymce do WC :D
    niedlugo to na kolanach bd łazić do niej LOL :D
    dzięki, zapisze sb :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza daj znać jak u Ciebie z beta. Trzymam kciuki.
    Ja dzisiaj mam dzień spania bo wolę tyle nie myśleć a sen to dla mnie najlepszy sposób. Byle do jutrzejszej wizyty.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza, ja mam pieska york mieszany " muł z taboretem "
    Miałam bardzo duże obawy jak to będzie, jak pojawi się nowy członek rodziny
    Straszny pieszczoch z niej był i dzikus , jeśli jej się coś nie spodobało to strasznie na paskudę robiła

Stwierdziłam że nikomu jej nie oddam, chyba że nie będzie potrafiła się pogodzić ze zmianą :) podczas kupowania wyprawki, pozwalałam jej wąchać ciuszki i kłaść się na nie aby powoli oswajała się ze zmianami :)
    Gdy urodził się Filipek, mąż przywiózł jej ze szpitala pieluszki tetrowe, gdy przyjechaliśmy do domku miałam strach położyć Go na podłodze ale stwierdziłam że poznać się muszą :)
    Bardzo się myliłam co do jej zachowania, podeszła do Syna obwąchała Go na około, polizała po nóżkach - buzię ma zakaz i dała sobie spokój ..
    Był czas kiedy pilnowała wózka czy też łóżeczka i jeśli ktoś obcy chciał Go wziąć na ręce to warczała i skakała z zębami :)

A teraz to Go ma w poważaniu :D

Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Kasiu super beta :) teraz to bd luksus :)

a pro po jakie tabsy bierzecie? u mnie skonczyly sie tabletki dla kobiet w ciazy i biore tylko kwas foliowy do wizyty, potem dokupie opakowanie, w poprzedniej ciazy bylo slabo, tzn lekka anemia (ponoc norma) ale chcialabym jej tym razem zapobiec :)

Ja biorę vita min plus mama z Olimpu. Następne opakowanie i jeszcze inne tabsy bede zamawiała tak jak dziewczyny polecały na stronie apteka gemini.
    Narazie bierz spokojnie kwas foliowy dopóki nie zakupisz kompleksu witamin.

mizzelka lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:
    tajemniczazolza daj znać jak u Ciebie z beta. Trzymam kciuki.
    Ja dzisiaj mam dzień spania bo wolę tyle nie myśleć a sen to dla mnie najlepszy sposób. Byle do jutrzejszej wizyty.
    Jasne że dam znać :)
    Jutro jak mi minie pół dnia, to potem będę się już martwiła tylko wizytą u ginekologa :)

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpowiadam jednym wpisem na wasze wpisy od wczoraj licząc. Produktywne jesteście (co cieszy)!

Przepraszam, że tak w jednym poście, ale czytam sobie nasz wątek i odpowiadam w Wordzie po kolei, a potem to po prostu przeklejam. Zaraz też wkleję listę, bo a.badziak nie ma - strasznie rzadko się pojawia.

Basia1771 witaj! Jak już będziesz po wizycie u lekarza, to daj znać co i jak to Cię na listę wciągniemy. :)

Evee, Adrenalina, Zetzet i kkkaaarrr trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. :)

Karola – mama Julci i …? cześć! To czekamy u Ciebie na wizytę, a potem wciągamy Cię na naszą listę.

Sylwia i Niki jak tam wynik drugiej bety?

Tajemniczazolza ja bym robiła betę dla świętego spokoju. Przynajmniej 2x w odstępie 48h. Jeśli prawidłowo przyrasta to można potem czekać i 2-3 tygodnie na usg, ale jak przyrasta za mało to moim zdaniem trzeba się zainteresować wcześniej co się dzieje. Pewnie moje doświadczenia (szpital w 5tc i podejrzenie ciąży pozamacicznej) tak wpłynęły na moje podejście. Ale ja już wiem, że w następnej ciąży pierwsze, co zrobię po pozytywnym sikańcu to lecę na betę przynajmniej 2-3x w odstępach 48h.

Anoolka w moim laboratorium normy dla I trymestru są od 16 dla progesteronu. Ja mam niecałe 19 (biorę 2x1 Duphaston i 1x1 Luteina) i pani doktor powiedziała, że progesteron mam dobry i nic mam nie zwiększać. To się słucham i biorę tak jak brałam.

CzekającaNaCud może miałaś późniejszą owulację stąd ta różnica w wielkości dziecka. Krew po badaniu czasami się zdarza. Grzecznie leż i odpoczywaj. Kiedy masz przyjść na kontrolę?

Jacqueline – super, że serduszko bije. :) Najlepsza wiadomość dla mamusi.

Monia_85 witamy, witamy! Serduszko bije, więc wszystko jest na dobrej drodze. :) Wciągamy Cię na listę. Też jestem na zwolnieniu właściwie od początku i też mam ciągle mdłości. Jak jem mdli, jak nie jem mdli. Picie wody pomaga u mnie.

MMM2016 masz już ten progesteron?

Agata84lgn witaj kochana. Miałaś przejścia dziewczyno. Niech fasolinka teraz pięknie się rozwija. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, koniecznie daj znać. Wciągam Cię na listę. Jesteś pierwsza na naszej liście z TP 16.10. :)

kkkaaarrr[ ja plamiłam równo 5 dni w 5tc. Jednego wieczoru to praktycznie krwawiłam na brązowo – pomarańczowo. Byłam pewna, że to koniec. 3 dni po tym „krwawieniu” zrobiono mi usg i okazało się, że maluszek jest, pięknie urósł od ostatniego usg. U mnie akurat plamienia są spowodowane krwiakiem i ginekolożka powiedziała, że mogę jeszcze plamić/krwawić. Jeśli będę plamić to dobrze, to znaczy, że krwiak się oczyszcza. Naprawdę nie zakładaj, że jest źle. Może coś się oczyszcza.

EwelinaaKa Tsh powyżej 2 w ciąży jest do zbicia. Ja też muszę pilnować TSH. Ostatnio robiłam ze 2 tygodnie temu i wyszło 1,6 (ale biorę Euthyrox). Niedługo muszę powtórzyć badanie kontrolnie.

Marti88 super beta – jest dobrze. Dzidzia rośnie. :D

Xaxa – zbadaj sobie mutację genu MTHFR (koszt około 200 zł, ja badałam w Diagnostyce, pobierają krew). Mi to zasugerowała p. ginekolog jak nie mogłam zajść w ciążę. Zrobiłam to badanie i wyszło mi oczywiście, że mam mutację tego genu. Oznacza to dla mnie, że przez całą ciążę muszę brać codziennie zastrzyki z Clexane'u (przeciwzakrzepowe) oraz łykać Acard, bo przy tej mutacji jeśli bym nie rozrzedzała krwi to prawdopodobnie bym poroniła wcześniej czy później. Może i u Ciebie jest z tym problem. Znam wiele dziewczyn z forum, które też mają mutację genu MTHFR i jadą na zastrzykach całą ciążę. Nie wiem czy to u Ciebie akurat może być przyczyną poronienia, ale ja bym to sprawdziła, bo to tylko 1 badanie, a od razu wiadomo w lewo czy w prawo. Ta mutacja genu podchodzi pod trombofilię. Poczytaj o tym. Trzymaj się kochana.

Ibiza ja mam kota. Moja gryzie jak jej dokuczam, a tak to spoko, miła koteczka. Ja ją tak nauczyłam od małego, że śpi w łazience, zamknięta. Ma tam swoje legowisko. Nie protestuje. Wieczorem jak już gasimy światła, wyłączamy tv, to kot się podnosi z poduszki(swojej) i wędruje do łazienki. Jak mamy gości (ona nie lubi gości) to sama siedzi w łazience (mimo otwartych drzwi), bo tam czuje się bezpiecznie. To jest taki azyl dla niej. :) Może i wy zamykajcie kota, albo siebie od kota na noc, żebyś była spokojna o maleństwo jak się narodzi?

Kasia super beta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:59

kkkaaarrr, Anoolka, Zetzet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Hej :-)

Dziewczyny robilyscie tsh? Ja odebrałam wynik i mam 2,74...czyli do zbicia?

Wcześniej nie robiłam.

Co do toxo to mam tak samo jak Ty, Elficzka.
    Dziewczyny jak robicie TSH w ciąży to koniecznie musi być do tego ft4. Hormony ciazowe często blokują TSH i tak naprawdę z tarczycą może być o wiele gorzej niż to pokazuje samo TSH. Zresztą nieraz słyszałam że w ciąży endo zlecają tylko ft4 bo TSH i tak jest zakłamanie.

Visenna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-PaFc5FbadziernikoweF20mamusieF202016-000000ffffffxxxxxx27002-2-0-203-multi016.gif

1. IbizaDublin, l. 35, TP 1.Października
    2. anulka1978Olsztyn/Lidzbark Warmiński, l. 37, TP 1.października
    3. NiecierpliwaKarolina – TP 2.października
    4. Jusstin – TP 3.października
    5. a.badziak – TP 3.października
    6. MMM2016 Gdańsk, TP 3.października
    7. EwelinaaKa – TP 3.października
    8. Kasiowa – TP 4.października
    9. szynszyl – TP 4.października
    10. SunflowerGdynia, l. 31, TP 4.października
    11. kalika – TP 5.października
    12. Aghi – TP 5.października
    13. Ewelka Elka – TP 5.października
    14. elficzkaMazowsze, l.30, hTP 5.października
    15. Lusia8998Podlasie, l. 27, TP 5.października
    16. MagicM – TP 5.października
    17. LillaMyŚląsk, TP 6.października
    18. Kukuletka – TP 6.października
    19. Aurol.27, TP 7.października
    20. MadziuszkaŁódź, l.21, TP 7.października
    21. aleala – TP 8.października
    22. Ola_85Warszawa, TP 8.października
    23. Canario – TP 8.października
    24. kasiaa..- Warszawa, TP 8.października
    25. Aanka29 – TP 9.października
    26. mizzelka – TP 10.października
    27. Kasia_1988 – TP 10.października
    28. Asia_08 – TP 11.października
    29. urocza – TP 12.października
    30. Jacqueline – TP 12.października
    31. Dea28Podkarpacie, l.29, TP 12.października bliźniaki :D
    32. Ola_Ola– TP 12.października
    33. Monia_85 – TP 12.października
    34. RutelkaWarszawa, l.35, TP 13.października
    35. BluMałopolska, TP 13.października
    36. ZetzetBerlin, l.34, TP 13.października bliźniaki :D
    37. lu.izaPoznań, TP 13.października
    38. Kika5l.30, TP 14.października
    39. AdrenalinaPodlasie, l. 26 , TP 15.października
    40. Sylwusia100Otwock, TP 15.października
    41. Agata84lgn – TP 16.października
    42. pielegniarka_w_mundurzeWarszawa, l. 28, TP 17.października
    43. LimerikowoIrlandia, TP 17.października
    44. marti_88Bielsko – Biała, TP 18.października
    45. VisennaWarszawa, l.28, TP 18.października
    46. kkkaaarrrWarszawa, l.30, TP 19.października
    47. Anoolka – TP 21.października
    48. MOI – TP 22.października
    49. paaolka – TP 22.października
    50. vella – TP 22.października
    51. kehlana_miyuŁódź, l.30, TP 23.października
    52. MadziullSzczecin, l.30, TP 24.października
    53. inaaŚląsk, TP 25.października
    54. Szarlotka123l. 23, TP 25.października
    55. Sylwia_i_NikiWarszawa, l. 22, TP 27.października
    56. tajemniczazolzaKrosno, l.23, TP 28.października
    57. Evvelina – TP 28.października

Aniołkowe Mamusie Pamiętamy!
    maggda 5tc [*] :(
    angelstw 5tc [*] :(
    Xaxa 9tc [*] :(

Anoolka lubi tę wiadomość

• Auro Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuu wreszcie dodzwoniłam się do mojego gina, wizyta w piątek o 18 :D już się nie mogę doczekać, bo to pierwsza wizyta. Niektóre z Was maja już za sobą kilka, tylko ja taka na szarym końcu :D

Rutelka lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny jak robicie TSH w ciąży to koniecznie musi być do tego ft4. Hormony ciazowe często blokują TSH i tak naprawdę z tarczycą może być o wiele gorzej niż to pokazuje samo TSH. Zresztą nieraz słyszałam że w ciąży endo zlecają tylko ft4 bo TSH i tak jest zakłamanie.

o nie wiedziałam o tym, dzięki

• inaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja mam sunie w domu i bardziej od tego czy zaakceptuje boje sie, że bedzie nadal tak szczekac jak cos puknie, stuknie i jak ktos zapuka do drzwi. Jeżeli będzie mi budzić dzidzie to nie wiem co zrobie. Na pewno nie oddam jej bo to członek rodziny i bardzo ją kochamy .. hmm...

Robicie sobie zdjecia brzuszków? Czy tylko ja mam obsejse hehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Jasne że dam znać :)
    Jutro jak mi minie pół dnia, to potem będę się już martwiła tylko wizytą u ginekologa :)

Ja to samo. Jutro lekarza mam na 16.00 do tej godziny to nie wiem pójdę na spacer albo zacznę sprzątać muszę coś wymyslec żeby nie myśleć.

Rutelka napewno dam znać☺

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rufelka ja mam na piątek ginekologa. Najwyżej wezmę wynik i zapytam jej czy robić jeszcze raz. Robiła, testy i krechy są grubsze niż były, a to raczej dobry znak :)

s0c51i3.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:
    Ja to samo. Jutro lekarza mam na 16.00 do tej godziny to nie wiem pójdę na spacer albo zacznę sprzątać muszę coś wymyslec żeby nie myśleć.

Rutelka napewno dam znać☺
    No ja mam popołudniu tak jak Ty.
    Jak myślisz co mogą nam na tym etapie powiedzieć?

s0c51i3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Myślałam właśnie o tych badaniach tylko muszę ogarnąć co i jak a zielona jestem strasznie, do lekarza będę szła dopiero później po pierwszej @ więc pewnie będę musiała ogarnąć to jakoś na własną rękę...
    co do tarczycowych to od roku przyjmuję letrox i jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, przeciwciała antyTPO i antyTG (czy jak się tam nazywają) + usg tarczycy robiłam po 1 stracie i wyszły w normie
    Xaxa nawet jakbyś wcześniej się dostała do lekarza to i tak raczej by Ci skierowania nie wystawił. Na NFZ lekarze po poronieniach wysyłają z reguły tylko na kariotypy co moim zdaniem to bzdura. Za te pieniądze powinni wysłać na cały panel antyfosfolipidowy i by to były lepiej wydane pieniądze. Zapomniałam Ci napisać żebyś koniecznie zrobiła przeciwciała przeciw jądrowe ANA i jeśli będziesz w kolejnej ciąży to bierz przynajmniej acard. Jak nie będziesz czegoś wiedzieć to możesz śmiało do mnie pisać, z chęcią Ci pomoge :)

LillaMy, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wròcilam od lekarza. Zrobiono mi kolejne USG z DG. Poronienie,martwa ciąża. USG robił mi najlepszy człowiek na świecie. Wszystkie łzy wyplakalam. Jest serduszko, bije. Nadzieja umiera ostatnia.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Nie stresuj się progesteronem, ja się tyle naczytałam o spadającym prog, że się załamałam a wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że jednak taki spadek o niczym nie świadczy. U Ciebie na pewno będzie wszystko ok!

Słabo, że w Twojej sytuacji - to Ty pocieszasz mnie! A nie ja - Ciebie.....
    Jak się czujesz?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Juhuu wreszcie dodzwoniłam się do mojego gina, wizyta w piątek o 18 :D już się nie mogę doczekać, bo to pierwsza wizyta. Niektóre z Was maja już za sobą kilka, tylko ja taka na szarym końcu :D

Tez mam pierwszą w piątek :) i również siedzę jak na szpilkach.

Auro lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poruszając jeszcze temat krwiaka, to mój wyglądał w taki sposób ..
    Nie pamiętam wymiarów ale jak widać był spory, groziło Mi poronienie między 8 a 9 tygodniem ciąży ..

79d1fcb5472570c4med.jpg

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj nie mogę się oprzeć czekoladzie ;p z witamin mnie lekarz przepisał femibion natal 1 i mama dha, po jednej tabletce dziennie, ponoc oba sa wazne i sie uzupelniaja

Pielegniarka_w_mundurze jak to?!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ