Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
LillaMy wrote:Mizzy ja już zapobiegawczo biorę Ascofer i wczoraj zrobiłam sobie buraczkową
Ponoć lepszy od Ascoferu jest Actiferol można samemu sobie wybrać dawkę jaką chcemy
Jak skończy się Ascofer to przerzucę się na Actiferol
a witaminki to Vitaminer
Taka Nasza uroda nie wspominam o kolejnej pielgrzymce do WC
dzięki, zapisze sb -
Ibiza, ja mam pieska york mieszany " muł z taboretem "
Miałam bardzo duże obawy jak to będzie, jak pojawi się nowy członek rodziny
Straszny pieszczoch z niej był i dzikus , jeśli jej się coś nie spodobało to strasznie na paskudę robiła
Stwierdziłam że nikomu jej nie oddam, chyba że nie będzie potrafiła się pogodzić ze zmianą podczas kupowania wyprawki, pozwalałam jej wąchać ciuszki i kłaść się na nie aby powoli oswajała się ze zmianami
Gdy urodził się Filipek, mąż przywiózł jej ze szpitala pieluszki tetrowe, gdy przyjechaliśmy do domku miałam strach położyć Go na podłodze ale stwierdziłam że poznać się muszą
Bardzo się myliłam co do jej zachowania, podeszła do Syna obwąchała Go na około, polizała po nóżkach - buzię ma zakaz i dała sobie spokój ..
Był czas kiedy pilnowała wózka czy też łóżeczka i jeśli ktoś obcy chciał Go wziąć na ręce to warczała i skakała z zębami
A teraz to Go ma w poważaniuBlu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
mizzelka wrote:Kasiu super beta teraz to bd luksus
a pro po jakie tabsy bierzecie? u mnie skonczyly sie tabletki dla kobiet w ciazy i biore tylko kwas foliowy do wizyty, potem dokupie opakowanie, w poprzedniej ciazy bylo slabo, tzn lekka anemia (ponoc norma) ale chcialabym jej tym razem zapobiec
Ja biorę vita min plus mama z Olimpu. Następne opakowanie i jeszcze inne tabsy bede zamawiała tak jak dziewczyny polecały na stronie apteka gemini.
Narazie bierz spokojnie kwas foliowy dopóki nie zakupisz kompleksu witamin.mizzelka lubi tę wiadomość
-
Basia1771 wrote:tajemniczazolza daj znać jak u Ciebie z beta. Trzymam kciuki.
Ja dzisiaj mam dzień spania bo wolę tyle nie myśleć a sen to dla mnie najlepszy sposób. Byle do jutrzejszej wizyty.
Jutro jak mi minie pół dnia, to potem będę się już martwiła tylko wizytą u ginekologa -
nick nieaktualnyDziewczyny odpowiadam jednym wpisem na wasze wpisy od wczoraj licząc. Produktywne jesteście (co cieszy)!
Przepraszam, że tak w jednym poście, ale czytam sobie nasz wątek i odpowiadam w Wordzie po kolei, a potem to po prostu przeklejam. Zaraz też wkleję listę, bo a.badziak nie ma - strasznie rzadko się pojawia.
Basia1771 witaj! Jak już będziesz po wizycie u lekarza, to daj znać co i jak to Cię na listę wciągniemy.
Evee, Adrenalina, Zetzet i kkkaaarrr trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.
Karola – mama Julci i …? cześć! To czekamy u Ciebie na wizytę, a potem wciągamy Cię na naszą listę.
Sylwia i Niki jak tam wynik drugiej bety?
Tajemniczazolza ja bym robiła betę dla świętego spokoju. Przynajmniej 2x w odstępie 48h. Jeśli prawidłowo przyrasta to można potem czekać i 2-3 tygodnie na usg, ale jak przyrasta za mało to moim zdaniem trzeba się zainteresować wcześniej co się dzieje. Pewnie moje doświadczenia (szpital w 5tc i podejrzenie ciąży pozamacicznej) tak wpłynęły na moje podejście. Ale ja już wiem, że w następnej ciąży pierwsze, co zrobię po pozytywnym sikańcu to lecę na betę przynajmniej 2-3x w odstępach 48h.
Anoolka w moim laboratorium normy dla I trymestru są od 16 dla progesteronu. Ja mam niecałe 19 (biorę 2x1 Duphaston i 1x1 Luteina) i pani doktor powiedziała, że progesteron mam dobry i nic mam nie zwiększać. To się słucham i biorę tak jak brałam.
CzekającaNaCud może miałaś późniejszą owulację stąd ta różnica w wielkości dziecka. Krew po badaniu czasami się zdarza. Grzecznie leż i odpoczywaj. Kiedy masz przyjść na kontrolę?
Jacqueline – super, że serduszko bije. Najlepsza wiadomość dla mamusi.
Monia_85 witamy, witamy! Serduszko bije, więc wszystko jest na dobrej drodze. Wciągamy Cię na listę. Też jestem na zwolnieniu właściwie od początku i też mam ciągle mdłości. Jak jem mdli, jak nie jem mdli. Picie wody pomaga u mnie.
MMM2016 masz już ten progesteron?
Agata84lgn witaj kochana. Miałaś przejścia dziewczyno. Niech fasolinka teraz pięknie się rozwija. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, koniecznie daj znać. Wciągam Cię na listę. Jesteś pierwsza na naszej liście z TP 16.10.
kkkaaarrr[ ja plamiłam równo 5 dni w 5tc. Jednego wieczoru to praktycznie krwawiłam na brązowo – pomarańczowo. Byłam pewna, że to koniec. 3 dni po tym „krwawieniu” zrobiono mi usg i okazało się, że maluszek jest, pięknie urósł od ostatniego usg. U mnie akurat plamienia są spowodowane krwiakiem i ginekolożka powiedziała, że mogę jeszcze plamić/krwawić. Jeśli będę plamić to dobrze, to znaczy, że krwiak się oczyszcza. Naprawdę nie zakładaj, że jest źle. Może coś się oczyszcza.
EwelinaaKa Tsh powyżej 2 w ciąży jest do zbicia. Ja też muszę pilnować TSH. Ostatnio robiłam ze 2 tygodnie temu i wyszło 1,6 (ale biorę Euthyrox). Niedługo muszę powtórzyć badanie kontrolnie.
Marti88 super beta – jest dobrze. Dzidzia rośnie.
Xaxa – zbadaj sobie mutację genu MTHFR (koszt około 200 zł, ja badałam w Diagnostyce, pobierają krew). Mi to zasugerowała p. ginekolog jak nie mogłam zajść w ciążę. Zrobiłam to badanie i wyszło mi oczywiście, że mam mutację tego genu. Oznacza to dla mnie, że przez całą ciążę muszę brać codziennie zastrzyki z Clexane'u (przeciwzakrzepowe) oraz łykać Acard, bo przy tej mutacji jeśli bym nie rozrzedzała krwi to prawdopodobnie bym poroniła wcześniej czy później. Może i u Ciebie jest z tym problem. Znam wiele dziewczyn z forum, które też mają mutację genu MTHFR i jadą na zastrzykach całą ciążę. Nie wiem czy to u Ciebie akurat może być przyczyną poronienia, ale ja bym to sprawdziła, bo to tylko 1 badanie, a od razu wiadomo w lewo czy w prawo. Ta mutacja genu podchodzi pod trombofilię. Poczytaj o tym. Trzymaj się kochana.
Ibiza ja mam kota. Moja gryzie jak jej dokuczam, a tak to spoko, miła koteczka. Ja ją tak nauczyłam od małego, że śpi w łazience, zamknięta. Ma tam swoje legowisko. Nie protestuje. Wieczorem jak już gasimy światła, wyłączamy tv, to kot się podnosi z poduszki(swojej) i wędruje do łazienki. Jak mamy gości (ona nie lubi gości) to sama siedzi w łazience (mimo otwartych drzwi), bo tam czuje się bezpiecznie. To jest taki azyl dla niej. Może i wy zamykajcie kota, albo siebie od kota na noc, żebyś była spokojna o maleństwo jak się narodzi?
Kasia super betaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:59
kkkaaarrr, Anoolka, Zetzet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinaaKa wrote:Hej
Dziewczyny robilyscie tsh? Ja odebrałam wynik i mam 2,74...czyli do zbicia?
Wcześniej nie robiłam.
Co do toxo to mam tak samo jak Ty, Elficzka.Visenna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
1. Ibiza – Dublin, l. 35, TP 1.Października
2. anulka1978 – Olsztyn/Lidzbark Warmiński, l. 37, TP 1.października
3. NiecierpliwaKarolina – TP 2.października
4. Jusstin – TP 3.października
5. a.badziak – TP 3.października
6. MMM2016 – Gdańsk, TP 3.października
7. EwelinaaKa – TP 3.października
8. Kasiowa – TP 4.października
9. szynszyl – TP 4.października
10. Sunflower – Gdynia, l. 31, TP 4.października
11. kalika – TP 5.października
12. Aghi – TP 5.października
13. Ewelka Elka – TP 5.października
14. elficzka – Mazowsze, l.30, hTP 5.października
15. Lusia8998 – Podlasie, l. 27, TP 5.października
16. MagicM – TP 5.października
17. LillaMy – Śląsk, TP 6.października
18. Kukuletka – TP 6.października
19. Auro – l.27, TP 7.października
20. Madziuszka – Łódź, l.21, TP 7.października
21. aleala – TP 8.października
22. Ola_85 – Warszawa, TP 8.października
23. Canario – TP 8.października
24. kasiaa..- Warszawa, TP 8.października
25. Aanka29 – TP 9.października
26. mizzelka – TP 10.października
27. Kasia_1988 – TP 10.października
28. Asia_08 – TP 11.października
29. urocza – TP 12.października
30. Jacqueline – TP 12.października
31. Dea28 – Podkarpacie, l.29, TP 12.października bliźniaki
32. Ola_Ola– TP 12.października
33. Monia_85 – TP 12.października
34. Rutelka – Warszawa, l.35, TP 13.października
35. Blu – Małopolska, TP 13.października
36. Zetzet – Berlin, l.34, TP 13.października bliźniaki
37. lu.iza – Poznań, TP 13.października
38. Kika5 – l.30, TP 14.października
39. Adrenalina – Podlasie, l. 26 , TP 15.października
40. Sylwusia100 – Otwock, TP 15.października
41. Agata84lgn – TP 16.października
42. pielegniarka_w_mundurze – Warszawa, l. 28, TP 17.października
43. Limerikowo – Irlandia, TP 17.października
44. marti_88 – Bielsko – Biała, TP 18.października
45. Visenna – Warszawa, l.28, TP 18.października
46. kkkaaarrr – Warszawa, l.30, TP 19.października
47. Anoolka – TP 21.października
48. MOI – TP 22.października
49. paaolka – TP 22.października
50. vella – TP 22.października
51. kehlana_miyu – Łódź, l.30, TP 23.października
52. Madziull – Szczecin, l.30, TP 24.października
53. inaa – Śląsk, TP 25.października
54. Szarlotka123 – l. 23, TP 25.października
55. Sylwia_i_Niki – Warszawa, l. 22, TP 27.października
56. tajemniczazolza – Krosno, l.23, TP 28.października
57. Evvelina – TP 28.października
Aniołkowe Mamusie Pamiętamy!
maggda 5tc [*]
angelstw 5tc [*]
Xaxa 9tc [*]Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Dziewczyny jak robicie TSH w ciąży to koniecznie musi być do tego ft4. Hormony ciazowe często blokują TSH i tak naprawdę z tarczycą może być o wiele gorzej niż to pokazuje samo TSH. Zresztą nieraz słyszałam że w ciąży endo zlecają tylko ft4 bo TSH i tak jest zakłamanie.
o nie wiedziałam o tym, dzięki -
hehe ja mam sunie w domu i bardziej od tego czy zaakceptuje boje sie, że bedzie nadal tak szczekac jak cos puknie, stuknie i jak ktos zapuka do drzwi. Jeżeli będzie mi budzić dzidzie to nie wiem co zrobie. Na pewno nie oddam jej bo to członek rodziny i bardzo ją kochamy .. hmm...
Robicie sobie zdjecia brzuszków? Czy tylko ja mam obsejse hehe -
tajemniczazolza wrote:Jasne że dam znać
Jutro jak mi minie pół dnia, to potem będę się już martwiła tylko wizytą u ginekologa
Ja to samo. Jutro lekarza mam na 16.00 do tej godziny to nie wiem pójdę na spacer albo zacznę sprzątać muszę coś wymyslec żeby nie myśleć.
Rutelka napewno dam znać☺Rutelka lubi tę wiadomość
-
Basia1771 wrote:Ja to samo. Jutro lekarza mam na 16.00 do tej godziny to nie wiem pójdę na spacer albo zacznę sprzątać muszę coś wymyslec żeby nie myśleć.
Rutelka napewno dam znać☺
Jak myślisz co mogą nam na tym etapie powiedzieć? -
nick nieaktualnyXaxa wrote:Myślałam właśnie o tych badaniach tylko muszę ogarnąć co i jak a zielona jestem strasznie, do lekarza będę szła dopiero później po pierwszej @ więc pewnie będę musiała ogarnąć to jakoś na własną rękę...
co do tarczycowych to od roku przyjmuję letrox i jestem pod stałą kontrolą endokrynologa, przeciwciała antyTPO i antyTG (czy jak się tam nazywają) + usg tarczycy robiłam po 1 stracie i wyszły w normieLillaMy, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Xaxa wrote:Nie stresuj się progesteronem, ja się tyle naczytałam o spadającym prog, że się załamałam a wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że jednak taki spadek o niczym nie świadczy. U Ciebie na pewno będzie wszystko ok!
Słabo, że w Twojej sytuacji - to Ty pocieszasz mnie! A nie ja - Ciebie.....
Jak się czujesz?
-
Auro wrote:Juhuu wreszcie dodzwoniłam się do mojego gina, wizyta w piątek o 18 już się nie mogę doczekać, bo to pierwsza wizyta. Niektóre z Was maja już za sobą kilka, tylko ja taka na szarym końcu
Tez mam pierwszą w piątek i również siedzę jak na szpilkach.Auro lubi tę wiadomość